Премиерът Бойко Борисов беше на посещение в завод на КЦМ 2000 ГРУП край Пловдив, което беше предавано в профила му във "Фейсбук", съобщи БТА. 

Холдингът е най-голямата компания за производство на олово и цинк в Югоизточна Европа и изнася за почти целия свят.

Заедно с премиерът бе и министърът на икономиката Лъчезар Борисов, който връчи два сертификата за инвестиции на представителте на завода.

"Над 254.3 млн. лева са вложени в новия завод на КЦМ. Новото предприятие е високотехнологично и подпомага работата на всички миньори, заети в областта, които са близо 4000. Разкриват се 20 нови работни места", изтъкна премиерът Бойко Борисов.

Във Фейсбук профила си премиерът сподели, че COVID-пандемията изисква оптимизъм, а докладът на МВФ и данните на Евростат ни дават повод за такъв.

"Само България върви напред и ако се стегнем и не се плашим, нашите доктори-герои ни лекуват. По 1000 души вече се връщат на работа, всички вече сме минали Ковида. Защо е този зор да паникьосваме хората и да затваряме", попита реторично Бойко Борисов. Той се обърна към представителите на КЦМ и допълни: "вие трябва да работите и да продължавате да давате високи заплати, а хората, които работят тук да си тръгват с оптимизъм."

Той припомни, че производството в България продължава да нараства за пети пореден месец при това с най-добро темпо от юни насам.

"Затова продължаваме да работим на максимални обороти, няма да има затваряне, за да може икономиката да върви напред", написа още в профила си премиерът.