Днес няма човек, който да е без смартфон. Освен да говорим с тях, ние влизаме в интернет, правим снимки и си пишем с приятели. Истината обаче е, че възможностите на смартфоните далеч не се изчерпват само с това. За да се възползваме от пълния капацитет на своите устройства, са ни необходими приложения. Съвместно с Пощенска банка ще ви разкрием кои са апликациите, които са задължителни за всеки потребител. Всички те са незаменими помощници, а вие бихте усетили веднага ползата от тях. Ето 10-те най-полезни смартфон приложения:

Snapseed

 Това е може би най-доброто приложение за обработка на снимки. С него не може да добавяте котешки ушички или кучешки нослета на своите снимки, но може да ги превръщате в същински шедьоври. Приложението има огромни възможности, които да изкарат на яве всеки детайл от вашия кадър. Възможно е да променяте цветовете и да се възползвате от различни филтри.

Дори телефонът ви да няма много добра камера, то след обработка със Snapseed снимките ви ще станат много по-добри. Не е случаен  факта, че феновете на мобилната фотография по-често избират Snapseed, а не смартфон версията на Photoshop. Може да свалите версията на Snapseed за Android от тук, а за iOS от тук.

Snapseed

Снимка: Snapseed

SwiftKey

SwiftKey

Снимка: SwiftKey

Стандартната клавиатура на вашия смартфон е добра, но определено не е най-добрата. Ако искате да улесните и ускорите писането си, то решението е да си запишете SwiftKey. Апликацията има свеж дизайн, но е и насочена към тези, които пишат много съобщения, редактират документи и често пращат писма през своите смартфони. Освен оптимизирания вид, клавиатурата предлага иновативен метод за писане, аутокоректор и опция за предсказуеми текстови съобщения. Последните работят наистина добре, тъй като се захранва от изкуствен интелект. Може да свалите версията на SwiftKey за Android от тук, а за iOS от тук.

Evernote

Evernote

Снимка: Evernote

Хрумвало ли ви е някога нещо, което после сте забравяли, защото сте нямали къде да го запишете? А пробвали ли сте да си водите бележки на своя смартфон. Последното често е доста тромаво, а понякога и невъзможно. Тук на помощ идва Evernote. Само с едно натискане на иконката на приложение вие ще може да запишете всичко, което ви е хрумнало. Освен това потребителите могат да си правят списъци със задачи, както и да вграждат аудио и видео фрагменти в своите записки. Може да свалите версията на Evernote за Android от тук, а за iOS от тук.

LastPass

LastPass

Снимка: LastPass

В един от последните ни материали стана дума за мениджърите на пароли. Сред тях с най-висока надеждност и лесен дизайн се откроява LastPass. Приложението съхранява паролите на вашите акаунти и дори предлага генератор на пароли, така че не е нужно да отделяте време да мислите сложни пароли. Може да свалите версията на LastPass за Android от тук, а за iOS от тук.

WPS Office

WPS Office

Снимка: WPS Office

WPS е безплатно офис приложение съчетаващо "всичко в едно". Той е напълно съвместим с Microsoft Word, Excel, Powerpoint и интегрира PDF, презентации, електронни таблици, бележки, Google документи и др. Апликацията идва с безплатен PDF конвертор. Освен да разглеждате и четете файловете, с приложението ще може да ги и редактирате или създавате. Експертите единодушно посочват WPS Office за най-доброто офис приложение за смартфони. Може да свалите версията на WPS Office за Android от тук, а за iOS от тук.

Xender

Xender

Снимка: Xender

Това е едно от най-важните приложения, които трябва да имате на вашето устройство. На практика, то ще превърне вашия телефон във флашка, с която лесно да обменяте файлове с компютър. При това без да ползвате кабел или Bluetooth. В този ред на мисли SHAREit също е много полезно приложение, когато става въпрос за споделяне на файлове между смартфони. Може да свалите версията на Xender за Android от тук, а за iOS от тук.

Shazam

Shazam

Снимка: Shazam

Чувате някоя песен по радиото, но не знаете коя е. Гледате филм, а мелодията в него ви се струва много приятна, макар да ви е непозната. Ако искате да намерите някоя песен, то обезателно трябва да си запишете Shazam. За целта трябва да активирате апликацията, когато слушате непозната за вас песен и до няколко секунди, Shazam ще ви покаже нейното име и създател. Може да свалите версията на Shazam  за Android от тук, а за iOS от тук.

Waze

Waze

Снимка: Waze

Това е най-доброто пътно приложение. Освен карта, то показва трафикът и друга важна информация. Може да кажете, че същите способности са налични и в Google Maps, но истината е, че Waze превъзхожда апликацията на Google. Последното се потвърждава и от факта, че доста от опитните таксиджии в София използват именно Waze, за да разберат къде има трафик и колко време ще им отнеме пристигането на адреса. Не на последно място - приложението ви показва къде има полиция или ремонти на пътя. Може да свалите версията на Waze за Android от тук, а за iOS от тук.

Star Walk 2 Free

Star Walk 2 Free

Снимка: Star Walk 2 Free


Обичате ли да гледате към нощното небе. А случвало ли ви сее да сте се питали, коя е звездата, която виждате, но да няма как да разберете отговора. Е, Star Walk 2 Free не само ще ви покаже коя планета или звезда виждате, но ще ви разкрие кои съзвездия се виждат на небосвода. Достатъчно е единствено да пуснете приложението и да насочите устройството в желаната посока - цялата информация за това, което виждате ще се появи на екрана ви. Може да свалите версията на Star Walk 2 Free за Android от тук, а за iOS от тук.

Приложението на вашата Банка

Снимка: Postbank

 

Апликацията за онлайн банкиране е задължително удобство за всеки, който има поне една сметка или карта в банка. Благодарение на мобилните приложения може да се извършват ежедневните банкови операции - без посещение на банков клон, само с няколко клика.

Възможността за бърза проверка на сметките, трансакции и достъп до използваните продукти е една от най-големите ползи за използването му. Всяка банка предлага свое специално приложение, като сред най-добрите се откроява m-Postbank на Пощенска банка. Лесно и интуитивно за използване, клиентите могат да влязат в приложението освен с парола, но и с ПИН код или биометрични данни.

m-Postbank спестява не само време, но и финанси, заради по-ниските такси за преводи през смарт устройство.

Приложението позволява да следите своята банкова сметка и личните си финанси, да извършвате трансакции, да плащате вноските си по своите карти и кредити, както и да заплащате сметките си за ток, вода и дори данъците. Освен това следите актуалните валутни курсове и намирате полезна информация за най-близките офиси и банкомати на банката.

Ако използвате услугите на Пощенска банка, свалете m-Postbank за Android от тук, а за iOS от тук.