Според рейтинга на списание „Финанс” най-богатият руснак е стоманеният магнат Владимир Лисин. Неговото състояние възлиза 28,3 милиарда долара. Лисин е собственик на водещата компания за производство на стомана "Новолипецк Стийл".
Той стана най-богатият руснак още преди една година, когато детронира от лидерското място Михаил Прохоров.
Прохоров, който собственик на инвестиционния фонд "Онексим", заема сега отново второ място с богатство възлизащо на 22,7 милиарда долара. В края на миналата година той представи линия хибридни автомобили, които са едновременно с електрическо захранване и с възможност за придвижване на бензин. Автомобилите ще се произвеждат в три модела – седан, спортна кола и малък камион. Очаква се цената да бъде около 10 хил. долара.
Трети се нарежда основателят на „Металоинвест” Алишер Усманов с 19,9 милиарда долара. По този начин Усманов измества от тройката на най-богатите руснаци Роман Абрамович, който е четвърти със състояние от 11,2 милиарда долара (8 милиарда евро).
Усманов е един от най-големите акционери в английския футболен клуб "Арсенал".
Според класацията на "Форбс" макар Абрамович да не е челната тройка по богатство,  той води класация по най-скъпа покупка през 2010 г. Миналата година той плати 400 милиона долара за остров Нова Холандия в района на Санкт Петербург.