Петко Николов остава начело на Комисията за защита на конкуренцията, решиха днес депутатите, които избраха нов състав на този регулатор.  В КЗК останаха хора, които и досега са работили в комисията – или в администрацията или като действащи членове. Предложението за избор, направено от ГЕРБ, беше подкрепено с 96 гласа "за", 12 "против" и 25 "въздържали се", предаде "Дневник".
За зам.-председател беше избрана Ангелина Милева (юрист), която до момента е била директор на дирекция "Злоупотреби с монополно или господстващо положение" в КЗК. В звеното остана и досегашният член на комисията Александър Александров (юрист), който е в звеното от 2009г. Александров е дългогодишен член на Централната избирателна комисия от квотата на БСП.
В КЗК остана и Весела Антонова (юрист и европейска интеграция). Депутатите избраха за член на звеното и Елена Димова-Мушмова, която от 1997 г. Е започнала работа в комисията, като от 2006 г. до момента е директор на дирекция "Обществени поръчки и концесии".
След първото гласуване, Екатерина Михайлова от ДСБ поиска прегласуване като възрази срещу номинирането на Александър Александров, за когото излязаха и данни за агентурно минало. И след прегласуването парламентът избра издигнатите от ГЕРБ кандидати.
Преди гласуването депутатът от левицата Михаил Миков възрази срещу включването на точката извънредно в дневния ред. Той поиска решението за избор на ръководство на КЗК да бъде отложено, за да могат народните представители да се запознаят с номинираните. Миков посочи, че  предложението за избор е внесено съвсем наскоро (в неработния за депутатите вторник и то около 17 ч.). Искането му не беше прието.
По-късно лидеурът на ДСБ Иван Костов коментира, че явно има споразумение между ДПС, БСП и ГЕРБ за преизбиране на същия състав на Комисията, предаде агенция КРОСС. Другият съпредседател на „Синята коалиция" Мартин Димитров припомни, че в доклада на бившия шеф на Комисията "Анти-Станишев" се посочваше, че председателят на КЗК Петко Николов е близък до НДСВ, а неговият заместник Александър Александров - до БСП.
Актуализиран в 14:30 часа