Джина Райнхарт, както и Кристи Уолтън, получава богатството си като наследство - нейният баща Ланг Ханкок основава компанията "Ханкок проспектинг" (Hancock Prospecting) и става собственик на минодобивни компании в Западна Австралия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки австралийското бизнес издание "Би Ар Дабълю".

Райнхарт поема компанията на баща си преди 20 години, след което активно и успешно увеличава наследството си, отчасти благодарение на силното поскъпване на световните цени на полезните изкопаеми, включително на желязната руда, цитира агенцията БТА.
Миналата година бе особено успешна за австралийката, чието богатство се увеличи над два и половина пъти.

Според данни на американското списание "Форбс", публикувани в началото на март, най-богатият човек в света е мексиканецът Карлос Слим с 69 млрд. долара.
Осмата позиция в класацията на изданието е заета от председателят на съвета на директорите на шведската компания "Ейч енд Ем" (H&M) Стефан Персон, чието богатство достига 26 млрд. долара.

По този начин може да се очаква, че Райнхарт има възможност идната година не само да бъде сред десетте най-богати хора в света, но и да се придвижи нагоре в списъка.
Светлите перспективи пред 58-годишната австралийка обаче са помрачени от съдебната битка, която тя води с три от четирите си деца. Наследниците й се опитват чрез съда да свалят майка си от поста попечител на доверителния фонд на "Ханкок проспектинг".
Ако успеят, то състоянието на най-богатата жена в света ще намалее с около 25 процента, допълва ИТАР-ТАСС.