Вниманието към този проблем бе привлечено заради объркване на самия мениджър на емисията (ИП Сомони Файненшъл Брокеридж). В първото си съобщение той бе посочил грешно минималната заявка, която ще бъде удовлетворена - за 15 000 лв., а не за 164 000 лв. Нека да поясним, че емисията бе така направена, че предполагаше инвеститорите да наддават с количества, а не с цени, което до голяма степен обяснява рекордните заявки. Тъй като цената бе фиксирана (110.5 лв.), те трябваше да гадаят колко ще е презаписването, за да умножат по този коефициент акциите, които реално искат. Тъй като презаписването е 1480 пъти (според изчисленията на посредника), застана въпросът как ще стане разпределението. И по-конкретно, колко акции ще се пласират, ако се изключат тези инвеститори, заявили по-малко от посочената бройка (1480). На теория, ако те са над половината от всички, има вероятност емисията да пропадне - тя се смята за успешна, ако бъдат записани 120 000 от 200 000 акции. В документите, качени на сайта на посредника, няма формула за разпределението, а описание, според което при презаписване:
1. общият брой заявени акции се сумира (те са 296 млн.);
2. "делът на записваните акции от всяка заявка" (заявени, а не прескочили границата, ако четем буквално, тоест 1480 за най-малката класирана поръчка) се смята като процент от броя по т. 1;
3. полученият процент се прилага към общия брой предлагани акции, тоест 200 000.
Горният пример дава резултат точно 1 акция при заявени 1480. От него обаче не става съвсем ясно как ще бъде направено пропорционалното разпределение, ако много поръчки не се класират. Има два варианта. Първият е тези, които са над чертата, да получат заявените акции, намалени 1480 пъти. Тоест записалият 1480 акции ще получи една бройка (както е в примера), но тогава емисията няма да бъде изпълнена. Вторият вариант е пак да бъдат "отсечени" поръчки за по-малко от 1480 акции, но тези, които се класират, да бъдат преразпределени на база съотношението на класираните акции. Тогава емисията ще бъде изпълнена, а "преминалите летвата" ще могат да получат пропорционално повече акции. За целта т. 2 трябва да бъде разтълкувана по подходящ начин, което обаче ще е в ущърб на част от играчите.
Друг проблем е, че при посоченото разпределение няма как да се получат цели числа и не е ясно какъв ще бъде коефициентът на пропорционално разпределение след закръгленията.
Най-накрая остава въпросът със заявените, но неплатени изцяло акции, тъй като е възможно да се платят по-малко акции от тези, които са били записани.