Петролът сорт Брент, който е водещ при ценообразуването в Европа, поевтиня във вторник, обръщайки ръста от предишния ден, в момент, в който инвеститорите прибират част от печалбите натрупани през последните сесии и на фона на опасения за глобалното икономическо развитие и търсене на горива породени от възможността Управлението за федерален резерв на САЩ да продължи да води политика на увеличаване на основните лихвени проценти, предаде Ройтерс.

Утре се очаква да излязат протоколите от последното заседание на УФР, които ще дадат по-ясна представа за настроенията в централната банка на най-голямата световна икономика,

Така цената на сорта Брент в ранната азиатска търговия записа спад от 96 цента или 1,1 на сто до 83,11 долара за барел.

Фючърсите на американския лек суров петрол за март, които изтичат във вторник, останаха непроменени на 76,34 долара за барел. Вчера контрактът не бе търгуван заради отбелязването на почит към първия президент на САЩ Джордж Вашингтон. Априлските фючърси на сорта поскъпнаха с 2 цента до 76,57 долара за барел.

Някои анализатори твърдят, че цените на петрола може да се покачат през следващите седмици поради недостатъчно предлагане и възстановяване на търсенето, въпреки повишенията на лихвените проценти в САЩ, предава Ройтерс.