Паниката пред бензиностанциите у нас вчера е била в резултат на слухове в социалните мрежи. Това е мнението на председателя на Българската газова и петролна асоциация Живодар Терзиев.

Според него атаката на 2 март, след която са образувани големи опашки пред бензиноколонките, е организирана чрез социалните мрежи и трябва да бъде разследвана.

"Само за 6 часа вчера в бензиностанциите, които управлявам, продадохме гориво за 3 дни", посочи Живодар Терзиев, цитиран от БТА.

Той успокои, че гориво има, но допусна, че може да поскъпне. "Ново поскъпване до края на седмицата не е изключено", прогнозира за Живодар Терзиев.

По данни на Българската газова и петролна асоциация от понеделник цената на барел е нараснала с 20 на сто, от 99 на 118 долара. .

"Складовете са пълни, по-голяма част от бензиностанциите днес отвориха врати. Истерия няма", подчерта председателят на Българската газова и петролна асоциация.

По думите му няма причина едно и също гориво да се продава на цени между 2,67 и 3,30 лв. тази сутрин. "Заплатата на търговеца е от маржа на горивото", обясни той. И припомни, че КЗК винаги съветват да има конкуренция, а не едни и същи цени.