Как да заделим достатъчно средства, така че да реализираме и най-смелите си идеи? Спестяването има свои правила и изисква практика. Но с малко усилия и постоянство могат да се постигнат много добри резултати. Ето няколко полезни препоръки от финансовите експерти на "Депозити с бъдеще" - онлайн депозитната линия на френската банка БНП Париба, специално разработена за нуждите на българските клиенти:     

Определете целите си

За какво искате да спестявате? Формулирайте вашите цели колкото е възможно по-конкретно, например:

  • Да осигуря първоначалната вноска за покупка на ново жилище / ваканционен имот през 2020 г.;
  • Да подаря на семейството си екзотично пътуване следващото лято;
  • Да осигуря средства за образованието на детето и т.н.

Съвет: Ако си поставите няколко цели, определете приоритетите си! За всяка от целите си открийте отделен депозит със съответната срочност, сума и дата на падеж. Така, когато настъпи моментът за реализиране на дадена цел, ще ползвате средствата само от единия депозит и няма да загубите очакваната доходност от цялата сума.

Фиксирайте месечна сума за спестяване

За да я определите, е важно да анализирате вашите приходи и разходи. Не забравяйте, че възможностите ви за спестяване ще се променят с времето, затова следете промените в месечния ви бюджет и редовно актуализирайте сумата, която заделяте.

Съвет: Възможностите ви за спестяване ще се променят с времето (като получите повишение, развиете бизнеса си и т.н.), затова бъдете гъвкави. Следете промените в месечния ви бюджет и редовно актуализирайте сумата, която заделяте.

Спестявайте редовно

След като веднъж сте определили вашите приоритети и размера на сумата, която да спестявате месечно, бъдете постоянни и автоматизирайте процеса на спестяване. Щом намерите подхода, който ви улеснява с редовните вноски към депозита, неусетно с времето ще натрупате ценни спестявания. Свържете се с Мениджър за връзка с клиенти от БНП Париба, който да ви препоръча спестовен продукт по мярка.

Открийте подходящия за вас спестовен продукт

В динамичното ни ежедневие е добре да знаете, че на пазара вече има финансови услуги, които ценят времето ви и ви помагат да пестите удобно и лесно, без дори да посещавате банков офис. "Депозити с бъдеще" на БНП Париба е интуитивна онлайн платформа, комбинираща сигурност, надеждност и първокласна грижа за вашите спестявания.

Съвет: Открийте онлайн депозит в БНП Париба до 15 януари 2019 г. и ще получите 50 лв. бонус лихва* като надбавка към обявените лихвени проценти. Онлайн процесът за откриване и управление на депозита е напълно безплатен за вас, няма такси за откриване, поддържане на сметка и онлайн банкиране относно депозитната услуга.

*Важи до 15.01.2019 г. за всеки нов клиент с онлайн депозит със срочност 12 или 24 месеца и стойност над 4000 лв./ 2000 евро. Пълна информация за условията на кампанията и на предлаганите от нас депозити ще намерите на deposits.bnpparibas.bg.

Проверете тук какви са актуалните промоционални предложения на БНП Париба и заявете вашия онлайн депозит още днес.