Зорница Русинова: Спешно трябва да се направи картографиране на работната сила за регионите в преход

Нужни са определени реформи и сериозни инвестиции в уменията на хората по отношение на дигитализацията, смята Зорница Русинова, председател на Икономическия и социален съвет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ае стига с тоя "преход" , че много се изтърка.

Сигурно някой ще дръбне мякой милион - кво е интересува държавата за бизнеса в страната

Вдигни мързеливите от диваните и ще видиш работна сила. И спрете майчинските за хора без средно. Дайте спестените от циганите пари на ченгетата. Манго като огладнее, щото вече не цоца от социала и тръгне да бере, направо на месо да гърмят униформените.

Вижте кои са на помощи в трудоспособна възраст по тези региони и картата ви е готова. Аааа тези не бачкали обаче…само цоцали

Така наречените "региони в преход" да не би да са едни региони "със затихващи функции"? Преди години, по Бай Тошово време имаше един термин, бяха го измислил партийните мозъци, - "селищна система със затихващи функции" /бяха преименували общините на "селищни системи" , за да симулират промяна, а "затихващи функции" /нещо като евфемизъм, звучаш безобидно и оневиняващо/ служеше да обозначи изостаналите и обезлюдени райони.

"да се направи сериозно картографиране на работната сила" Тая не иска ли да върне задължителното при комунизма местожителство .

Какво има да картографирате "работната сила" в Стара Загора. От 15 години не е дошъл нито един сериозен инвеститор. Цялата индустрия е няколко цехчета. Хиляди кадърни хора избягаха заради липсата на работа за квалифицирани хора и продължават да бягат. Вие вземете да "картографирате" защо всеки инвеститор заобикаля града и не иска да прави завод тук.

Зорница Русинова: Спешно трябва да се направи картографиране на работната сила за регионите в преход - с една дума - задължителна повинност !!!

Опитах се да изчета този роман за да ми се проясни проблема с картографиране на работната сила за регионите в преход..бла бла... , но след 2-то изречение се отказах. И все по-малко ще остават тези дето ще ви работят, защото едно време работехме за да живеем, а сега искате да живеем за да ви работим ! Няма как !

Госпожата е царица в казването на нищо. Важното е, че има основните качества, за да се пласира като работна сила по сладки места. Да е жива и здрава!

Ще трябват хора да копаят зелени въглища....

Дамата си живее в някакъв неин паралелен свят, в който работливи и добре образовани роми се трудят неуморно с усмивка, плащат данъци и всички ние които си обгрижваме, отглеждаме , изхранваме и търпеливо приемаме престъпленията им се радваме на достойно заработени си пенсии.

Лошото е, че не е само тя. Имаше един, който се осмели да предложи конкретни мерки срещу циганизацията, но набързо му заметоха усилията. Щото не е удобно. Да не говорим, че е политнекоректно...

За да се помогне на работната сила, трябва да се разкарат тези администратори, експерти, консултанти и... На всеки реално работещ човек има по няколко писарушки, които да издържа е, няма как да се получат нещата.

Хуй ще ядеш на сън, мършав тийн....

Коя по англите е г-жа Русинова, че въобще да смята нещо, че това даже и да е новина.?!! Съсипаха я тая държава!

И аз търсих да видя коя е....

как звучи само... картографиране на работната сила... щото май не остана много кой да работи... ама нали си внесохме от украйна и от афганистан?? аууу, ама те не искали да работят, те искали само аванта по морето и да одат в германията.... еми ся... картографирайтем ако има какво

ква й таз зелена сделка бе? нещо в зелено далавера ли ша става? долари? ма кой и на кого не става ясно...

Ясно е напълно. Ние плащаме на тази женица и подобните и паразити.

така и не я научихте тази дума - ТУРБУЛЕНЦИЯ се пише, а не ТУРБОЛЕНЦИЯ. Няма нищо общо с турбо(компресори) например...

Имаше навремето един БГ филм. Калоянчев беше главния и трябваше всички да се ИН-ДЕН-ТИН-ФИН-ЦИРАТ. И той караше подчинените да повтарят думичката, белким я научат. Че и тая еничарка сега - препрогамирана и зомбирана. Но трябва да изпълнява заръките на братския ЕСССР. Убеден съм на 100%, че баща или майка й са ходили да ги препограмират в Москва!

А ЕС- ЕС при евроатлантическите фашисти, краварска мръсна подлого, пълна с отровни ковид лайна и маймунска шарка....

Как не ви омръзна, включая и на дирнищата, да плямпате тъпотии и нищонезначещи малоумия. Това че захлебвате в момента от педофилската еко-пасмина ( която междувременно заговори за реактивиране на АЕЦ и въглища в Германия), не означава че в дългосрочен план, всичката ви мизерия няма да ви се срути на главите. Кви картографирания, кви ,проекти, кви хепънинги и заедност, да ви се невиди и умрелите скотове болни перверзни.

Това нещо, от къде изпълзяч паК!? Колко пъти ще я уволняват, докато спре да дава акъл!

"картографираните " работници отидат да берат ягоди във Франция например и не се върнат? Поредният повод да се откраднат пари и от без това окрадения от ПростоКиро бюджет.

Тя поглеждала ли е към национален парк Витоша ква сеч, кви незаконни строежи кипят!? С кола движи ли се към Рила , към Самоков и навсякъде из страната да види поголовната , от никой не контролирана сеч на горите ни!?!? А нужниците на хората с тръби в реките!?! Да се разходи из Кокаляне да усети смрадта!!! А химическите заводи сизхвърлящи отрови в реките!?! А стадото умрели крави , пили от река!? А системно избиваните риби от отрови по реките!?! Ква зелена България....бе педераси ...после се чудите що ви мразят и псуват хората, говоритеглупости , докато случващото се е съвсем различно ....психично болни нещастници с гончета и конференциики