17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма проблем - френските баМки ще намерят ресурс от клоновете си в България и Румъния не ги мислете.

роска тролска политика. за та прецакаш капитана на кораба, да отрежеш ръцете на гребците. Нищо, че накрая всичко могат да отидат на дъното. Тези са за затвор.

Така са ги посъветвали от организационният им комитет в Масква! Но в безкрайната си простотия московските подривници забравят,че Франция е една от най могъщите икономики и демокрации,а Русланд е от създаването си и досега едно блато!

жълтите жилетки не са френския народ и предизвикват полюции в тръмп , щото той се ядоса на Макрон и се почна , не мога да разбера кви са тези наши леви за да дават за пример Жълтите Жилетки явно тези леви са работници на Тръмп, то и без това ншите леви се скъсаха да му правят реклама, УЖ РУСОФИЛИ ПЪК очевидно винаги срещу Европа, винаги пригласят на ТРЪМП

Банковите институции са вредни за обществото. Те убиват средната класа, която движи прогреса. Властта на банките в последните десетилетия се утрои, властта на борсите, на измислените и виртуалните пари, на сделките без покритие водят системата към гибел - шепа несметно богати и милиони бедни. Няма ли средна класа - системата ще се срине.

Koito ima pari da gi tegli i ot BG bankite ,shtoto tuka samo ni kradat , ne stiga che ni polzvat parite ami i taksi ni sabirat , osven tova tuka ima veroiatnost pak niakoia banka da izgarmi, shtoto banker osaden v BG niama.

То падне ли някоя от големите френски банки ефекта ще се усети и в булгарише. Дано се разберат, че иначе ще си такова таковата.

Никой не им е виновен че нямат наличности, това си е техене проблем, досега банка загрижена за проблеми на клиентите не съм видял !!!

Някъде беше казано, че е грехота да се печели от лихварство

В шаха има правило. Заплахата е по-страшна от изпълнението!

Ако си изтеглят парите тези жълти жилетки, които едва ли ще са кой знае колко имайки се предвид,че това са бедняци, ЕЦБ веднага ще реагира и ще РЕ/кредитира банките.

колко му е да напечата ( реагира според някои умници)

То си е доказано,че ''народа'' е дебилен. Един БГ професор от БСП го доказа. Франсетата не съзнават,че като си сринат системата/добра или лиша няма значение/, ще се докарат до положение от което няма измъкване.

РъБъ населението щото то тук нарпод няма

Teзи са мега малоумниците - вместо да протестират срещу Макрон, че им наводни и удави държавата в арабели-ислямисти и африканци, че социалната система има нужда от ежедневни МИЛИАРДИ разходи за тези изроди - те тръгнали да бутат банки като си теглят парите и че качили бензика с 10 евро цента ;)) Олигофрени, не виждат гредата в окото си, хванали се за сламката..

Като бутнат банките и социалната система точно първо "арабели-ислямисти и африканци" ще осетят проблема... а те като излязат по улиците и искат, ама няма от къде... свърши се с Макрона..

Тези платени протестари не знаят какво могат да предизвикат, после да не стане като в Либия

Ерик Кантона от години призовава франсетата да си изтеглят парите от банките и да ги фалират, ама никой не го чуваше. Сега некакви си жилетки го предлагат...

За разлика от България, където пожарникари и калинки могат да станат каквито си поискат, във Франция Кантона е известен като празноглав ритнитопковец и затова и никой не го взема насериозно.

Наредиха да не го чуват.Лесно става.Не му даваш повече да говори открито и готово.Да си приказва в кварталната кръчма.Кой ще го чуе?А дали е прав?

ще им разгоинят фамилията на банкерите ако това се случи....дай Боже да постигнат успех и да ги накарат да се замислят, не само за джоба си, а и за своите съграждани които живеят по "скромно" и от нас българите! Пък после да изпратят и жилетките към БГ -реге!

Май не усещат какво могат да предизвикат.

Французите са свободолюбив и силен народ,могат да предизвикат всичко,ние не можем да предизвикаме нищо,нищо не зависи от нас малките пионки и нищо не можем да променим.Рая,стадо

Стига ни занимавахте с тези убитаци

ЕЦБ ще помогне. Франция не е бедната Русия

тя е като богата БълХария/Мутриландия

пролетариатът не иска да живее по старому, а буржоазията не може да живее по новому

Французите са умна и прогресивна НАЦИЯ! Разбрали са, че правителството не чува Хората, но ЧУВА БАНКЕРИТЕ!

е кой ще пострада като фалираш дребните банки и кой ще спечели , ще спечялят големите инвестициони банки и ще загубят спестяванията си малките хора, ти работиш за ЕДРИЯ КАПТАЛ И СИ ПЛАТЕН АНТИЕВРООПЕЕЦ, вс еедно дали си ляв РУСОФИЛ за пред хората или ДЕСЕН ЕКСПЕРТ , ядете от една и съща ръка

Кога ще ги стигнем Франсетата? Да дойдат в България да видят как живеем с 300 евро на месец, че си и траем след поредното увеличение на цените и данъците.

Никога няма да ги стигнем - просто защото ние не отстояваме исканияата си, а сме мижитурки....

И аз съм на същото мнение.

и ние ли да викаме срещу банките???? нали видя, че заради разправии между двама милиардери сума ти народ остана без пари за 2 месеца, че и повече? Отделно всички, в това число тези дето живеят и с по-малко от 300 евро на месец бяха натоварени с държавен дълг защото кацата дето уж трябва да покрива банкови фалити се оказа недостатъчна. За - протестите За - будното гражданско общество НЕ - за глупостите, които пак ние трябва да платиме.

Ти какво предлагаш? Да продължаваме да позволяваме мутри да ни грабят и тъпчат???

Драги 132, На първо място предлагам да не правим глупости, а първо да помислим къде е основният проблем и да преборим него. У нас мутрите ни тъпчат, не заради тази или онази банка, а защото са завзели властта - законодателна, изпълнителна, че и съдебна. Това, което трябва и можем да направим е, да протестираме срещу изцепките на тези власти и да гласуваме умно за парламент и местна власт. Същевременно да протестираме срещу изцепките и малоумието на правителство и съдебна власт (в частност инспекторат и ВСС) Ако това ти се струва глупаво и неуместно - никой не те спира да действаш както прецениш ти. Все пак - "народът" трудно откликва на такива сравнително миролюбиви и не крайни призиви за протести. Съмнявам се, че ще привлечеш повече следовници ако организираш линч на този или онзи. Като цяло хората тук са незаинтересовани на рискуват собственото си благополучие, за да се случи нещо хубаво. Псуването по форумите е лесно и евтино, но даването на личен пример по-добре някой друг да го направи...

тези са платени идиоти. Колко тъп трябва да си за да си отхапеш ръката?

платен идиот си ти, че седиш тук по цял ден да пишеш глупости на килограм!

Ти си платения идиот ми се струва.

ръката която ги граби

Тоба ще бьде голям удар ако започнат да си теглят спестяванията

А тези всъщност не са ли най-бедната работеща прослойка във Франция? Дали имат чак такива спестявания, че чак да съборят банките във Франция? Не ми се вярва....

Протестиращиге Жълти жилетки призовават ВСИЧКИ ФРАНЦУЗИ да си теглят дпестяванията, за да окажат натиск на макрон! Ако имаш още въпроси го прочети 5 пъти преди да пускаш полюции.

бе то и на мен не ми се вярваше оная бастун Иван Иванов от КЕВР кви ги разтягашеза цените как няма нищо да се увеличи ...и излязох прав да не му вярвам ...хи хи ай със здраве

Ще ви кажа какво ще стане и си го отбележете в тефтерчетата. Франция ще излезе от ес заедно с Великобритания и ще образуват един съюз. И това ще стане бързо.

дупе те лаже. Франсетата видяха истинското лице на краварите, когато стигнаха до там да се отеглят от НАТО и да накарат краварите зда си оберат крушите от Франция! Никога Франсетата няма да направят съюз с дребнобритания и фащ! не.

ма верно ли?

Жълтите жилетки правилно се целят във фундамента на системата - банките. Както се вижда, този фундамент е твърде крехък или по-точно казано лъжовен. С такава основа цялата икономика е крайно уязвима. Така цялото общество се превръща в заложник на финансовите институции. А нещо не е както го иска финансовата мафия - следва леко разклащане на системата, като за целта е достатъчна една единствена банка и държавата мигом капитулира. Българските примери: - Виденовата зима. Изкуствено сриване на банките - край на опитите за спиране на продажбата на националната ни икономика на безценица. - Орешарски - опит за индустриализация с възраждане на някои големи предприятия и няколко енергийни инфраструктурни проекти - ето я и разклатената КТБ. Всяка една съвременна банка е крайно нестабилна система. Капитализацията на добрите банки се счита, че трябва да е около 15%, а за останалото се разчита на мерки от централните банки... А тези банки се контролират от същата тази мафия. Ето кой ни държи за топките. В случая с инициативата на жълтите жилетки въпросът е дали всичко това не е организирано от същата тази финансова мафия, за да се оберат различни активи при последвалата банкова криза. Мисля, че терминът, който използват е "стригане на овцете". Очевидно е, че ако търсим свободата и благоденствието, трябва да се започне от възвръщането на контрола на държавите върху банките и финансовата система. Не е нужно да има национализация. Достатъчно е да има поне една силно консервативна държавна банка с развита мрежа от банкови клонове. Нека в нея са сметките на НАП, НОИ, здравна каса и т.н. Вие няма ли да си сложите парите в тази банка, ако другата ви алтернатива е да разчитате на някой като Цветан Василев? Това в една отделна страна няма да бъде допуснато, но група страни няма да може да бъде спряна лесно. А когато финансовата мафия остане без средства да властва лека-полека нещата ще станат малко по-поносими.

ако разкалтиш Френска Банка просто помагаш на конкуретна такава да е лапне. същото направиха с Дойче Банк глобиха е и то олидно за нещо което беше организрано от Задокеански бнаки, Новата Империя удря по Европа и тези които предадоха Тодор Живков днес са първи антиЕвропеици, уж русофили, ....

никой никога не е предавал Живков. Лоялност и преди и сега се дължи само на Москва.

Финансовата мафия не дърпа конците, финансовата мафия е само инструмент.

и колко пари могат да изтеглят. Французите са там където са, защото знаят кога да спрат .

разправям аз ама кой да ме слуша)))

обича да рови по форумите и да с еправи на анализатор тук откраднал там откраднал хоп голяма ВЕЛИК

Със сигурност ще ги послушат. Те и във Великобритания послучаха плебса за брекзита, и сега си скубят косите.

Скубят си косите само журналистчетата, които се чудят как да предстяват нещата така, както им налагат от НПО-та. Тези, които гласуваха за Брекзит, не са си променили мнението и никой от тях не си скуби косите!

то джендъризма си го знаем

всъщност по телевизията даваха интервюта с хора гласували за брекзит буквално предният ден, че не са били добре информирани и, че ако референдумът се повтори биха гласували друго яче. някои плачеха отчитайки, че са свършили най-голямата глупост в живота си. В случаят не коментирам - само споделям факти. Факт е също, че повечето гласували за Брекзит и все още поддържащи мнението си вярват, че властите ще постигнат такава сделка с ЕС и другите страни, които са доста по-благоприятни за обединеното кралство. Факт е, че има и такива като Фарадж и Джонсън, които сляпо вярват, че трябва незабавно да се излезе от ЕС без каквито и да е споразумения, които да се случат в бъдеще евентуално. Те съвсем не са малко и определено техният глас трябва да бъде чут, защото плурализмът и bill of rights го изискват. И честно казано след това тези последните трябва да се освидетелстват при професионалисти...

Същия който организира Виденоват Зима организира и тези протести по същество това е анти държавна дейност и анти народна позла може да имат разни спекуланти , или държави които не харесват упреците на Макрон ... В Бг излизат разни полтици и казват че жълтите жилетки били като представители на Де Гол , явно служат на същите спекуланти, Жълтите Жилетки са аналог на тези които свалиха Де Гол. Де Гол не искаше Фанция да е с НАТО, Макрона каза че трябва д ама Европеиска Армия което е пътя да сме вън от НАТО. А нашите "русофили" се обявиха и срещу Меркел и срещу Макорн и в подкрепа на жълтите жилетки следва че те не са русофили ....

Поздравления! Вече рядко се среща смислен коментар в тоя форум. В добавка бих казал, че натискът на сащ ще се засили тая година към оста Италия-Германия-Скандинавия докато не ги превърнат в разорана нива. На Източна Европа и Балканите се пада ролята на военен буфер.

всеки е там където сам се постави

ни бой са, чадо, пастира ще вкара стадото в правият път. В момента превеждат опорните точки от Москва, щото нашите русофили руският език им е малко труден - нищо, че им е "майчин".