Зелената трансформация на държавата: Какво се променя и колко ще струва

Експертите дискутираха различните възможности пред енергийния сектор на България. И всички са на мнение, че е нужна визия, стратегия и време

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нужна ни е още една АЕЦ и няма да имаме енергийни проблеми, но уви педерастията в ЕС не ни позволяват.

ЕУ-то си направи ритуално харакири с СО2 и се чудят какво да правят сега като почне да спира индустрията

Еи, добре ,че дадохме на ограбваща концисия медните мини и продадохме заводите за мед и оловно-цинковите заводи ,че сега щяхме да се чудим какво щяхме сега да правим толкова мед.Никак няма да се изненадам ,ако дадем на също толкова ограбващи концесии и урановите мини ,които правителството на Филип Димитров ,ударно закриваше .

Навремето Боян Рашев и жена му се имаха за зелени чове§ета. Но от както Боян прави пари от Асарел Медет и Дънди Прешъс е нормално да ни пробутва колко е важна електрификацията за да се продава мед, кабели, олово и/или други цветни метали за акумулатори.

Глупава държава от 2010г до сега нарязаха на скрап четири блока на Аец Козлодуй които правеха най-евтиния ток и не замърсяваха и оставиха да пушат тецовете и сега се чудят какво да ги правят.

Всички са луди! Имат въглища, български, в двора ни, те ще спрат да ги ползват и ще ползват...идея си нямам!

Въпроса със зелената сделка е как да направим макс кинти от цялата далавера. А тука се разсъждава - колко пари ще се откраднат…… Е за това сме най-бедни в Европа.

Виж сега. По презумпция зелената сделка е голямо набутване, еле па за фосилно-енергийни зависими икономики. Целта трябва да е как по-тънко да минем за да не счупим икономиката, а само психично нестабилен човек може да си мисли за печалба.

Колегата Ммм е прав. Европа иска край на саждите до 2030-а, а ние тепърва мислим как да ивнестираме в сажди (макар и филтрирани). Плана за минаване към възобновяема и (по) чиста енергия е следния (съставям го безплатно): 1. Втори АЕЦ за да имам резервен в случай на проблем в първия. 2. ТЕЦ-овете да минат масово на газ + плавно намаляване на въглищата до 2030-а, така, че да не плащаме глоби на ЕС за CO2. 3. Постровяване на вятърни и соларни паркове на територията на ТЕЦ-овете, понеже там така и така почвата е отровена и за друго не става, а далекопроводите са си изградени. 4. Построяване на 2-3 индустриални батерии (от типа на Тесла, но не задължително тази марка) на ключови места в страната, които да се ползват за буфер в период на пикове и падове. 5. Свобода на всяко домакинство да си инсталира панели и турбини и да продава излишъка си от ток на НЕК. Това е минимума, който трябва да направим за да останем енергийно независима държава и да поемем цялата нужда от ток на електрическите коли, които ще стават все по-масови в идните 10 години. Ако това не се направи, ТЕЦ-овете (които са американски) ще изпият 1.44 милиарда от държавата, за да отложат проблема с 10 години, вместо да го решат). Цената на тока ще се повиши двойно, ще сме в патова ситуация, в която ел. колите са неизгодни заради скъпия ток, а ЕС ни притиска да махнем колите с ДВГ. Електропреносната мрежа ще се претовари, поради повишената консумация и липсата на децентрализация на производството. Цената за пренос ще остане висока, защото основния ток се прави от АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ Марица, които не са еднакво близо до потребителите. И най-важното - ще инвестираме в нещо обречено.

Европа им казва: До 2030 година без ИЗКОПАЕМИ горива, то рупа ли рупа. Само гледат какво още да пробутат на тази клета държавица. Естествено, че чак толкова не са се закахърили за хорицата в региона: Нито за това какво дишат. нито за това какво работят. Га доди демокрацията закриха 85 процента от производството, та сега ли ще им мигне окото. И още нещо: За българската мед: Ами нашето производство на мед е неконкурентно - целият свят използва чилска селитра, а тука се намерил някакъв корифей. Че кой ще тръгне да купува по-скъпа мед...

Зелената сделка е повече от ясна. Това си е споразумение на глада. Кръгова икономика е наптимер тази, която в края на краищата нищо няма да произведе. И тъй като принадената стойност винаги е на банката емисор, или няма да има принадена стойност или всичко ще стане на банката. Дори и хората. Е ще трябва да ги намалят на половина. Какво пък толкоз. Изобщо, подписването на парижкото споразумение е подписване на капитулация на страната преди още да е започнала войната. Само с показване на оръжията бе достатъчно да сложат военизирани послушници свикнали да убиват.

Южен поток и Белене и Борисов и ветрогенератори и соларни и пр.

На БЪлгария ни трябват СЪЮЗНИЦИ да завземем Турция, Азия и Африка, както държавите от Европа бяга завзели Азия и Африка до 1940 година.. И да изтребим турците и негрите... Турци, араби, негри и китайци да умират, както динозаврите !!!

Обзалагам се че въпросната компания Ам-Ям, организирала конференция (или каквото и да е там) е една от компаниите, които се канят да се нагушат от зелените балъци. Между другото Ал Гор до 2010 година спечели 100 милиона долара без разбира се да е създал каквото и да е било - само от частни дарения и държавни субсидии за спсяването на планетата. Плюс се отърва от едно изнасилване, тъй когато мацката отишла да подаде оплакване в полицията (американската!) там и обяснили, че ако подаде жалба срещу Ал Гот ще загине планетата.

Целият този т.н. Зелен преход е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАВАНЕ НА ПРОБЛЕМ, ЗА ДА МУ ТЪРСИМ РЕШЕНИЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДА НИ ПРОДАВАТ НЕНУЖНИ СТОКИ И УСЛУГИ. След края на Студената война, липсват общи цели и проблеми, около които да се обединяват народите на Европа, около които проблеми да се върти индустрията - за това и създадоха този зелен проблем, нуждата от нов общ враг, за общо благо.

и няма нужда от стоки и услуги. Всичко обратно по конете, тока само от АЕЦ и готово.

Енергийната БСП и ДПС мафия ще дръпне

Какви са тия блянове? Да не сме докарали работата почти до Камунизма?!? То гледам, че светът ежечасно се готви за война . Ако не тука, то извънземните на дали ще ни търпят дълго? ....Бе , Зелена сделка -Зелена работа.

Ами май за да остане БВП стабилен ще трябва да правим както в Перу... на улицата разстиламе навсякъде листа кока и ще се стабилизираме! На онези там им е закуска, обяд и вечеря това!

Значи ще оскъпят всичко в името на нещо, което науката не е доказала, ама глобалната държава трябва да ни бръкне хем в джобовете, хем в мозъка...

Докато Мафията изсмуква публични и частни средства от Тока и Парното , няма да има Решение . Закона защитава частни фирми , защо аз лично нямам право да искам от ЧЕЗ да се преборим и аз да им Продавам Енергия - в случая - слагам в двора си 50 киловата фотоволтаици и да ми плащат ЧЕЗ ? Да ама Не - Депутатите държат този Бизнес и не позволяват Революция в Сектор Енергетика .

а... ама то май така продават! Поне така съм чувал хора си купили панели и им намалявали сметката за тока, приспадат им! Иначе и аз съм се замислил за няколко декара да наредя на полето, ще наслагам камери, ток по оградата и само ще си прибирам кинтите...

ЧЕЗ е държавна фирма ..