Здравната вноска за безработните става 26 лв. месечно

Срокът е до 25-то число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят

Обратно в новината

Коментари - Здравната вноска за безработните става 26 лв. месечно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лицата, които не се осигуряват тоест не работят са длъжни съгласно чл.40, ал .5 , т.1 : Да внасят осигурителни вноски върху осигурителен доход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица. КОЙ Е ИЗМИСЛИЛ ТАЯ ПРОСТОТИЯ ? ПРОМЕНЕТО ГО ВЕДНАГА . Когато човек е безработен и е регистриран на борсата за търсене на работа /без обезщетение / ,да не дължи никакви здравноосигурителни месечни вноски. ТОЛКОВА Е ПРОСТО ! ЧОВЕК ,КОЙТО Е БЕЗРАБОТЕН , ДА ДЪЛЖИ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ ? Какъв е тоя БГ абсурд ?

Защото сме борбено и юнашко племе от велика държава. Така де, обратното.

При месечна заплата 650 лв - фонд здравно осигуряване е 20,80 лв . За безработните 26,00 лв на месец ???

разликата е в таксите за банките , за чекмеджето и студения резерв

грижи по милиционерски ,опс , демократичен модел

Аз например не желая да ползвам услугите на здравната ни система и не смятам да внасям каквато и да било сума. Защо съм длъжен да го правя не мога да разбера?

млъквай и плащай, бастун смотан... хехеехе

при идиокрацията е така , е и при мутро милиционеризма също

Безработни без доходи трябва да плащат 26,00 лева на месец ???? Егати и скапаната държава .

Това нов виц ли е ?

Не мога да повярвам в каква държава живеем - безработен, без доходи, дължеи 26 лв за здравни огигуровки? От къде ще ги вземе държавата не се интересува. И някакв и декларации, някакви глоби. Пълно безумие.

Здравната вноска за безработните става 26 лв. месечно - заглавието е "немам думи" !!!!

А който няма никакви доходи откъде да ги вземе тия 26 лева ?

Вчера съобщиха по нивините за дете на 13 години от малцинството на което са му поставили изкуствена бедрена кост с двете прилежащи стави. Родителите на това дете също нямат доходи и няма от къде да платят тези осигуровки. Но въпреки това се възползват от здравната система. Това е случаят не само с малцинствата, а и с всички останали. Въпросът е дали ако не си плащаме (ние или някой друг) имаме право да очакваме да получаваме. Не само здравни услуги, а всичко, което ни е необходимо.

А преди месец четяхме как обикновените хора умират не стигнали го лечение, а избраните при най-малко разположение получават на момента право на място в най-хубавата болница в страната. С какво парите от вноските на обикновените са по-различни? Защо за едни има направления и лечение , а за други не? Крайно време е всеки да разполага с това, които е внесло семейството му!

А пък преди десетина дни, когато ми се обади дископатията и отидох на лекар, ме таксуваха 5 лв за болничен, 10 лв за инжекцията, 6 лв за поставянето на инжекцията и потребителска такса 3,50 лв. Или сумарно 24,50 лв. Аз съм здравно осигурена без нито едни месец пропуск откакто я има тая каса. В последните три години вноските за касата ми са в порадъка 250-260 лв (осигурявам се на пълния разрер на заплатата). По справка от доктора, не съм излизала в болничен от май 2018 г. или повече от 2р5 години. Или за 2,50години съм внесла в касата над 7 000 лв (същото е внесъл и моят работодател). И това е само един частен случай. От тия всичките пари касата ми е върнала под формата на болничен около 500 лв.... Въобще тая скапана здравна система е едно буре в мед в което едни наливаме, други само гребат и когато тия дето наливат, вземат че посегнат към бурето се оказва, че е опразнено и те отново трябва да се бръкнат и да платят. Според мен трябва всеки да има собствена сметка, по която да си внася здравните вноски и когато му потрябват за здравето, да не се притеснява дали ще има да си плати допълнителните разходи. Така е най-честно.

Деца до 16 години се лекуват безплатно. Това и тъмнолилавите го знаят.