Коментари - Заводът на "Тесла" край Берлин вече произвежда по 4000 електромобила на седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мунчовците се радват но теслите са предимно пластмаса и малко метал. Стават за претопяване . От тях стават капачки за пластмасови шишета за боза например. За друго не стават. Не е добре да правят много от тях , че после не могат да се изчистят от боклука.

Интересна статия! Някъде,някой произвежда нещо,но не и в България! В България не се произвежда,дори и малка смешна кола, на която да се подиграваме. Нашенеца е специалист и знае,че втора употреба е най добре,пък била и за основен ремонт! Успешен ден, второстепенни хора!

Светът е обречен априори, човечеството също. Вози се безплатно за не повече от сто обиколки по спирала,следвайки слънцето по траекторията му в галактиката...

Теслите из Германия са като моторите- появяват се като края на февруари и изчезват към началото на зимата..що ли

Тесла. Нещо което русофилите никога няма да имат шанс да докоснат…но мразят защото идва от запад?!? И не ползва руски петрол който прави Путин и олигарсите му по-богати?!? Или просто защото са бедни и завиждат на образованите хора с възможности?!? Странно нещо.

Нито са бедни и още повече необразовани, не се прави на умник, какъвто явно не си!

Ха,ха...заченати сте в омраза и в омразата ще си умрете.

Заченат омраза и недоразвит кретеноид.

На бас по 50 000лв, че с моя Пикасо ще мина с един резервоар два пъти повече от смотаната теслА

В твоето пикасо мирише на повръщано. Не ми го хвали.

в Ловеч ще правим Чук :))) Тъй каза тъп ... Киро де :(((

по колко върви парчето :)))

"Заводът за електромобили на "Тесла" (Tesla), разположен край Берлин, в германската провинция Бранденбург, вече произвежда по 4000 коли седмично. Максималният производствен капацитет на завода в провинция Бранденбург е 500 000 електромобили годишно, или почти 10 000 седмично." Много ми е интересно по колко броя "Москвич 3" се сглобяват седмично в МАСКВА, при положение че автомобилът преди това е поизведен и сглобен в Китай? Тоест в МАСКВА сменят табелкката и набиват само ВИН номера.

Аве аре ве ще карам аз ел кола да ма смятат на село че съм загубеняк. Ми са смеят после и да няма кой да ми звънне да ходим да пием кафе. А сега лато си имам 15 год дизелка ауди си ми е добре и си жидкам

Ако в ЕС има 100 млн автомобила, за да се подменят с електрически от този завод, при максимално производство 10 хиляди на седмица тоест около 500 хил на година, ще трябват 200 години Къде бъркам?

Явно си доста тъп. Не само тесла произвеждат електрически автомобили. А и производството тепърва ще се увеличава.

Просто се чудя с какво толкова се хвалят

Заради производството на тесли, хората недоволстват, защото се изразходва много вода. Има недостиг както за битовите потребители, така и за селскостопанските производители. Теслите се зареждат по 5-6 часа на ел.станциите, и вместо за 4-5 часа до морето ще се пътува 10. В ЕС след 2035г. ще се регистрират само ел. автомобили.Честито на печелившите!

Аман от тъпи копейкаджии. Карай си москвича и се чувствай печеливш.

Личи си, че на изток Теслите само ги "миришете". Отдавна вече колите се зареждат с зарядни станции с над 150kw в час, което ще рече, че за 20 минути зареждаш за над 250км. От София до Морето може да стигнеш и без да зареждаш, но ако все пак отидеш до тоалетна за 15 минути си заредил 180км отгоре, идеално.

Щом си запознат - за тебе са. Карах миналата година P90D около 30-на км и ми изписа че няма да мога да се върна. Собственика рече и отсече, че така не се кара. Да пази господ да трябваше да работи и климатика. И идеално, не е за мене.

Между другото, съседният завод за цимент, в който работят 140 човека на почти минимална заплата изразходва 9 пъти повече вода.

Каква тесла бе? Вие не знаете ли, че москвич е най-добрата кола.

А откъде ток за тия произведени електромобили?

Ти си чукча писател. По-надолу в коментарите имаше изчисления. 500 хиляди тесли вдигат консумацията на Германия с 0.5%.

Ааа да, и един мармот се ваксинира, ама се разболява и заразява другите.. и Германия е еко, ама на въглища и мазут.. добре сте с главите, няма спор. Още един буустър само

А от къде нафта? В България поне ток си правим, но нефт няма от къде да копаем.

Тесла работи, Мерцедес не!

Колко негъра, мюсюлманина и циганина работят там? Или брадатите арабит от Сирия са заели всички работни места?

За расисти кат тебе - китайски масквич.

Едно време немците правеха коли, а сега тесли! Робството не прощава.

Едно време руснаците правеха москвичи. Сега и това нЕ могат.

&Манѝ ги тия теслѝ. Я съм си взел Дачия Спринг с 45 коня двигател. Зимата на магистралата минавам 100км с едно зареждане и то ако не духа насрещен вятър, а ако се залепя зад некой ТИР може и 150км да мина. &

Защо трябва ЕС/САЩ и Русия постоянно да се поставят в обратнопропорционална зависимост? Мога да си го обясня само с огромния брой тролове от двата враждуващи лагера, които пишат тук. Русия има огромни и тежки проблеми, ЕС също. Проблемите им са съвсем различни, но са все сериозни. И САЩ не са цъфнали и вързали, но имат някои предимства все още. Кажете сега какво общо има "Раша" с "Теслите" и защо трябва непременно да се прави връзка?

Питай форумните русофили що като чуят тесла вдигат кръвно и почват да плюят.

Защото такава им е работаа на троловете. Да приравнят всичко до едно противопоставяне срещу Русия. За това им се плаща, да фалшифицират и по възможност моделират обществените нагласи.

Теб за кво ти плаща мутрофанова?

13000 коли седмично в Китай, 4000 в ЕВропа. Това е равносметката.

Горе-долу толко е и съотношението на населението. 1.4 милиарда срещу 0.5

В България какво се произвежда ? Курви и простаци ?

Е негодници като тебе какво могат да произведат? На кого се сърдиш, че си некадърник?

Ами да, майка ти е курва, ти - простак.

Европа оправи газта, след това петрола и сега ще кажат, че няма ток. Тесла не бих си купил! Електричка ще купя когато започнат да се произвеждат с батерии от алуминий и граден.

На тебе разчитат ще знаеш. Какво ще правят сега без да си купиш тесла?

Браво на Мъск. Умните хора отдавна вече карат електрички из САЩ и Европа. Само ние Ганьовците още се прекланяме пред избушените дизелови кюмбета.

Евала, ама като не ми върши кикаква работа и ми вкарва само допълнителен стрес за какво ми е?

Хи-хи-хи-хи! Всяка една продадена Тесла означава че на Теслата дръжката влиза в ауспуха на една българска мурзилка!

Зашо Мъск не отвори завод. В България и да плаша по 1500леа заплата ми хои в Дойчланд да даа заплати по 5-6 хиляяи леа. Математика нее ли учил

5-6 хиляди, ама в евро се плаща в Германия за специалисти!

Чи тука има 5 пъти повеце спициалисти чоек. И са по специални

Докато мото в България “Аз се правя, че работя те се правят че ми плащат”. Така ще е…

Простичко е! Защото получи милиарди от държавата. Ние нямаше как да му ги дадем. Не си мислете, че няма да внася работници. :-)

Около 1 500 гигават часа ще требват. За примерно 30 000 000 коли в Германия, по средно 50 квтч на ден консумация, 25 квтч да идеш и още толко да се върнеш от работа. Колко е дневното производство на ток в Германия? Айде, да речем дори половината да се карат едновременно, значи 750 гигават часа.

Абе знаех си аз, че каручките са бъдещето но с евтин петрол от Русия може о да са москвичите…

Ганя с 1000 лв заплата се загрижил за Германия!

Не всичко е пари драги. Това, че имат пари не ги прави нещо по-така, нито по-висши, нито по-умни. Прооумейте го най-накрая. 30 години минаха. Стига сте ги величали. Не ги ли видяхте вече какви са и те.

Не се грижа, смятам. Ако европедал не ти е натиснал анала с такси за СО- емисии, за кво ти е да караш ел. инвалидна количка за 40 000 евро вместо кола с ДВГ? Е, да но анална ти е натиснат. Тогава ще трябва да си я купиш ...

европедала обаче мисли за твоето здрае и за бъдещето... за това има зелена енергия, емисии и прочее. пък ти мислиш само как да събереш за цигарки.

А, ето виж, на това не вярвам. Че педал ще се грижи за моето здраве. Наивно ми звучи. За твоето здраве грижат ли се педали? Лекуват ли те често от хемороиди например?

И как прецени 50 квч? Това са 250 км пробег и то при даване на много зор на електромотрите. Ако някой ходи на 125 км разстояние на работа, не мисля че ще пътува всеки ден. Ама нали трябва някаква простотия да напишеш....

Дръжката, дръжката на москвича дръжката. Няма значение след 3 дни ще бъде руски и ще произвежда пак москвичи…

И тука КУР ЗА РУСИЯ

ААА само 1 ще ти е малко

Тука май кура е за Германия, вместо да си карат Порше, Мерцедес, БМВ, Ауди ще си дават парите на Мъск.

А в Дупница вече има морга за Тесли.

През това време след изтеглянето на ford от говняшка най-големият завод за производство на автомобили в ленинградска област се е превърнал в дървопреработвателен завод ,имат неспирна заявка за производство на ковчези... Не е лъжа потърсете в google!

даже договор размахваше!!! Ето така се прави индустрия, господа!!! Решено, сторено!!!

те започнаха нещо да строят там; има пложадка, сложиха слънчеви панели на част от терена. сграда не са почнали да строят де.

Не знам какво толкова се радвате на успехите на Мъск? Да е открил някакво спомагателно производство у нас... нещо? Виж гермаците имат десетки заводи вече и плащат заплати на хиляди българи, а южноафриканеца богатее за сметка на европейците и връща млрд у ФАЩ.

Т.е. да плюем като тебе. Така ли?

Аз работя с моята фирма в завода в Берлин. Вече 60 семейства в България са супер доволни! И се увеличават всеки ден!

А Бацето обещаваше да се произвеждат в Б-я. Не Тесла но поне VW

А ПП кво обещаваха ? Спомни си.

Разлика между ПП и ГЕРБ няма. Все шарлатани. Едните се гъбаркаха с нас 12 години, за другите все още не знаем колко ще ги изтърпим.

VW е много по- от Тесла....

Тайкана още повече.

Производството в Германия е впечатляващо, а в кнр направо плашещо... Как става това...? Има наистина сериозни хора по света...

Гледай и се учи.

най-важното не написахте, колко горе долу струва една?

Ми моят модел Y стъпи на 41к евро след субсидията, поръчан миналият месец.

Брау, колега. Да й се радваш на машинката

А в Русия силно са ускорили производството на външни тоалетни...

Значи на това се дължи , увеличения износ за гейропа .

И работят с бутане предполагам

А бе кви бяха тез Тесла? Ония, дето всяка година фалират по пет пъти, според на блядките слугите ли?

Дето се палят през 5 минути и също така смиряват внезапно като ги паркираш

Смиряват=ускоряват

аха по 5000 на час верваме ви

Ако има кой да ги купува!

ми май... има :)

Колегата (Илън Мъск) не е мажоритарен собственик, журналисте... Направи си проучването и после коригирай фактологически... Освен ако не си окей и ти да си с активен принос към аматьорското ниво на публикацийките из Българските медии

500 000 "тесли" на година, консервативно да кажем по 300kw на месец...за една година около 1800 Gigawatts! Май каруцата пред коня слагат.......

Бъркаш мощност с енергия.

Ко се опитваш да сметнеш? И после да докажеш с тия сметки... Не става много ясно. Ама я първо виж, дали някой друг, по-квалифициран не е направил подобни изчисления...

Германия има годишно производство на ток от 490ТВтЧ т.е. 490 000 ГВтЧ. От тях както ти изчисли 1600 ГВтЧ отиват за теслите. По-малко от процент.

Дай линк.......не мога да намеря тези цифри които ти казваш, 2016 Германия е произвела 612 ГВтЧ.

В гугъла Annual electricity production Germany

С 300KWh една тесла я мине 350км без парно, климатик, фарове и музика а не.

Глупости. Разходът с включвно отопление и 4 човека в колата е около 22-24кВтч на 100км. Това по магистралата със средно 120км/ч. В градски условия е около 16-17 на 100. Та бегай у лево.

Най-голямата батерия на тесла е 120квтч.

Е това се казва успех! Шапка му свалям!

Абсолютно! А путинските тролчета по-горе си гризат ноктитео от яд и се чудят защо не им спускат опорка по случая, че няма каво да кажат...

А вие гризете на мъск уя

всъщност държавно-назначения клоун Мъски им е напълно безразличен въпреки про-кремълските изказвания от време на време :)