Затварянето на моловете ударило най-сериозно книжния бизнес

Намалената ставка на ДДС върху книгите оказала най-голямата помощ на бранша

Обратно в новината

Коментари - Затварянето на моловете ударило най-сериозно книжния бизнес | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През живота си досега съм прочел над 1.5 хил. книги. Притежавам над 500 и нямам място за повече. От близо 10 години почти всичко, което чета, купувам във формат за електронен четец. Затова и чета само на чужд език. Кога бе, издатели родни мамини загубени, ще почнете да публикувате в EPUB формат, вместо само да ревете колко било трудно да се живее?

Когато Ганьо почне да си плаща за дигитално съдържание - тоест НИКОГА. Пиратствай си там и не се обаждай. След като десет години стотинка не си налял в културата - значи имаш нула право на глас.

Ти пък какъв си да му кажеш, че "има нула право на глас"? Пазарът за българска литература е малък. Нека ви плащат за публикуване в EPUB формат, ама си сложете система за защита.

Налял съм в собствената си култура хиляди долари, защото българските издатели не желаят да ми предложат продукт, който да поискам да купя. Според теб аз ли имам проблеми да чета каквото поискам, или импотентните ни издателства да се изхранват?

EPUB става само за текст. Ако познаваше книгите, щеше да знаеш, че има огромен обем книжки с илюстрации, които не са подходящи да си вадиш очите на екрана.

Книжките с илюстрации са за запартъци като теб. Художествената литература за възрастни хора не се нуждае от илюстрации. А и явно не си виждал Kindle през живота си, че да говориш глупости какво може и какво не може да се показва на екрана...

Хех, а защо не отчетат, че много книги вече са в електронен вариант и ги получаваш веднага? Истинските книги (класики) са освободени от авторски права, затова са и безплатни в интернет. Да не говорим и че много книги са записани за слушане. Хартиената книга ще я търсят, тя предлага по-друго преживяване при четене, подобно на лукс.

Днес всички ръчкат в разни смартфони и никой вече не чете истински книги. Седнал на пейка в парка човек с книга в ръка е считан за ексцентрик, а скоро може би и направо за терорист...

Да бе, да... Щото терористите точно това правят, четат...

да е ударен най-сериозно от затварянето на моловете???????

Ето още един, който този век не е стъпвал в книжарница...

нестъпвал в мол. Колко книжарници пък да има в моловете.