Защо нарастват опасенията от висока инфлация в САЩ?

Компаниите за потребителски стоки искат повече пари за основни продукти за домакинството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основните продукти за бита като тоалетна хартия, фъстъчено масло и безалкохолни напитки))))))))) Основни??????????????????????????????????????????????

Като се повиши цената на тоалетната хартия ще се намаляват парите за храна. Това води до намаляване нуждата от тоалетна хартия за по голяма нужда. Саморегулираща се икономика.

Опасенията са напълно безпочвени.

ИДЕШ У МАГАЗИНО 300 ДОЛАРА НЕ ТИ СТИГАТ ДА СИ КУПИШ МАНДЖАТА ЗА 5 ДЕНА .........ПАРИТЕ ДЕТО ДЕДО ДЪН ГИ РАЗДАВА КАТ САЛФЕТКИ ТРЕБЕ ДА СЕ НАВАКСАТ ОТ НЕЙДЕ..................

Хайде бе! Наистина ли трябва да се дискутира този въпрос. Печаташ 3 милиарда долара, хвърляш ги в икономиката и какво трябва да очакваш - инфлацията да спадне? Не ме разсмивайте!

Това е опасно. Хората започват да използват парите вместо тоалетна хартия и тя застоява по магазините. Това води до срив в производството уволнения и безработица.

В САЩ раздават помощи на поразия. Никой не иска да работи защото вече не си струва. Докато в ЕС инфлацията е в рамките на разумното, колкото да потръгне икономиката, то САЩ вървят по пътя на Венецуела. Обръщайте доларите в евро или каквото искате, докато не е станало късно. В момента доларът е силно надценен дори спрямо рублата...

То щото в България всички се натискат да работят.

Напечатаха $10 000 000 000 000 и интересно защо ли има инфлация? Сигурно Костов е виновен.

След 5 месеца 10 бакса ще струват 62стотинки.

ами защото печатат пари като за последно... :)

Ами няма как да печаташ милиарди шума и да няма инфлация. Същото се отнася и за ЕС.