Коментари - Защо 6 милиона души в Германия не работят, а живеят на социални помощи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема на Германия е, че повечето безработни са ниско образовани и тяхното заплащане е минимално. В големите градове едно семейство трябва да изкарва поне 2500 чисто за да си заслужава да работиш.

Като много гледате телевизия и се ваксинирате редовно щото да сте солидарни

Там няма инженери ,Генерали и Лекари завършили с троика

Защото страната се управлява от зелени комундета с 0-ла дни трудов стаж и често без образование.

всичко което се публикува в DW си е най обикновенна пропаганда на соросоидни чуждестранни агенти. В "българската" секция работят все грандоползватели на америка за България

Щото могат и аз ако мога и из бих я карал така.

Те не живеят на социални помощи - за тях изкарват пари будалите, които работят

Цялото българско гнусно население е съставено от Шибани фашисти, - едни шибани фашисти тука крадат и избиват други по- мизерни , но пак злобни фашисти,...

Ти си пий лекарствата

Забрави да кажеш, че си педераст!

Не се говори и пише за милионите пришълци, които си намериха работа и то не като улични продавачи на Билд, а като работници в автомобилната индустрия, познавам зъболекари, терапевти, преводачи или болногледачи от Сирия, научили перфектно немски, за разлика от десетките хиляди българи в Германия, които и едно изречение не могат да кажат на немски и единствено като шофьори на камиони бачкат или като чистачки, жените им. За нашите цигани в Германия и не споменавам. Те са истинският проблем, а не сирийците или ираклиите, които са мюсулмани- е и!?, но са в пъти по образовани и мотивирани отколкото нашите отрепки!

Посмали малко със зъболекарите. Кога дойдоха, кога им приравниха дипломите, кога научиха немския. Или викаш, те по начало още навремето са били завършили в Германия и сега са "мигрирали" барабар с немските си дипломи. Кажи и за кардиохирурзи "ираклии", т.е. нашенци от Иракли.

познаваш друг път. трол

Аз пък виждам с очите си друго.. Пияни немци на помощи, цели квартали с тарамбуки дето не немски ами и родния си език едвам познават. Има турски такива, където само тия дето добарват поръчката чат пат говорят немски.. Пълно е с нашенци и поляци дори на ръководни постове. Аз за щастие въпреки че знаех неммси, освен руски и английски си бих шута и заминах за Швеция. Тук на границата с норвегия няма почти грам от тия брадатите инженери и доктори дето на тълпи прескачат нашата граница, в устрема си да приемат евроценностите в ДойчландЪ..

Даже са милиарди. Не ги подценявай. Ти познаваш ли числата бе?

Дай му на мангала помощи пък чакай да работи. Мързи ги в червата. Работещите трябва да им осигуряват прехраната на тия безделници.

И ще издържаш циганите не само в България, но и цяла Европа вече в еврозоната

Имах приятел сладкар с три деца - през 2003 -4 г. ходи да работи в Германия с тяхна трудова виза. Издържа година и седем месеца. Питах го - Защо се върна? Той: "В сладкарницата бяхме, като бели роби - само от Източна Европа, започваш в 7 вечерта и цялата нощ ,по шест дни на седмица. За седмия ден ми даваха пари на ръка." Източноевропейците взехме да си търсим парите и правата и Германистан взе яко да закусва...

Само на идиоти като българите успешно им внушиха, че е супер да работиш денонощно като роб, иначе си "мързелив" и с "ниска производителност"...

Един милион от тези са емигранти. Те не са луди да работят като източноевропейците.

Не го четох цялото, но няма как да не внеса допълнение - дори и тея, които по документи работят и получават заплата, обикновено им се плаща да НЕ работят, че като се разработят дори и белите роби от Изтока, докато имаше такива, не могат да им оправят посерациите! :) Това е базирано на личен опит от преди години, сега мисля, че е още по-зле.

Вместо неправилното показателно местоимение "тея" си избери едно от двете правилни - или "тези", или "тия".

Оставете проблемите на Германия на германците! Тя е социална държава, за която и французи и британци могат само да мечтаят. За Америка да не говорим. Страните от третия свят като нашата, русия или Изтока не са за споменаване даже.

Що кво им е на Япония, Южна Корея?

Те са много напред, във всичко. Но в статията е темата социалната политика. А такава нито в Япония, нито в Южна Кореа я има. Поне по средно-европейски стандарти.

Толкова ли наркомани има? Ихаб кайн бог меар!

Защо САМО 6 милиона? Поне още толкова чакат да отговорят на поканата на танте Меркел!

5-6 бяха преди да отворят границите за всякаква паплач. От тогава насам 1-2 млн всяка година идваха..и не вярвам да са им спрели парите за са си тръгнат

А, ни сме съ разбрали тъй, казахти илати и дойдохме да ви ибем женките, сега да им работим искали!

Глупости на търкалета - целта на съвременната социална политика в Западна Европа и САЩ е с парите на работещите да бъдат купену гласовете на отрепките за да гласуват за либерастите и против интересите на тези, които ги хранят -т.е работещите.

Ами то е ясно. Интегрирали са ги :)

Ха- Защото има 6 милиона мюслита които Меркел покани най-любезно Затова!

Коментарът на шефа на бюрото кърти мивки. Решението било миграция и по-дълго работно време. Т.е. работещите да работят още повече часове, за да изхранват търтеите? Решението всъщност е съвсем просто. Ако не си инвалид, то помощ ти дават примерно 12м максимум, като тези 12м си задължен да работиш за държавата примерно като чистач на улици или каквото има или да учиш за професия(но там отсъствие да значи спиране на помощите). Така безработните ще знаят, че или взимат професия и почват работа, или да се оправят без никакви доходи. Няма как с помощ равна на заплата да накараш някой да се мръдне да работи. Няма и как емигрантите да не влязат в схемата с помощи до 1-2 години или колкото там е нужно да придобиеш право на помощи.

Ако Фед и ЕЦБ спрат да печатат дълг тогава САЩ и Еврозоната ще са просяци . САЩ плюс Еврозоната имат 52 трилиона долара дълг.

Далече си от истината. Преди две седмици BIS изкара доклад за скрит деноминиран дълг от 100 трлн. долара, т.е. колкото БВПто на планетата. Официалният дълг - отделно.

гнил капиталзъм...

Голяма част от тези на помощи работят на миниджоб или на непълен работен ден и силата донаждат защото заплатата не стига. Много чистачки имат сутрин два часа място и следобед два часа място. Просто много обекти се чистят в извънработно време. Само един от примерите.

Социала дава 1200 евро ,няма нужда да работят . Социала дава квартира,дрехи, безплатни курсове. Защо да работят за 1500 евро ?

Не са чак 1200, но действително като махнеш разходите за транспорт, които са си около 100 Евро средно на месец, и като вземеш предвид, че не мръзнеш по спирките и не превиваш гръб... Разликата между социала и нискозаплатените браншове действително е смешно ниска. Но не социалните са високи, а просто фирмите за временна заетост са толкова масово явление, че неквалифицираните нямат избор. Или се оставят да ги гърбят с надежди за постоянен договор, често напразни, което с времето води до демотивация, или още отначало избират по-малкото зло - харц 4. Това разбира се не е живот, с който можеш да си позволиш кой знае какво, но много работещи също не могат макар да работят на пълен работен ден, но освен това си съсипват и здравето. Проблемът е сложен и е резултат от държавната политика и лакомията на бизнеса.

То разликата в пари наистина ок да не е баш да са равни. Но си представи и това, че безработният получава безплатно жилище- наем 500-1000 евро, в Германия точно ще му дадат лаптоп и ще му плащат нета, в жилището ще му осигурят тенджери, вилици и т.н. Сравни с работещия, дето всички тези неща ги плаща, и става ясно защо не работят тия хора. А и всъщност системата е лесна за лъгане и хората на помощи често само официално не работят, за да взимат и помощите. И у нас е пълно с хора, които почват работа без договор и взимат пари от бюрото по труда, докато им ги дават. Има и куп задлъжнели и осъдени, които не искат трудов договор, защото ще им удържат заплатата за старите сметки...

В България са най-ниски доходите и храната е най-скъпата е в цял свят.Избиват ви с глад. 80 процента от българите не приемат достатъчно плодове, зеленчуци,месо и млечни продукти.

Така е в новият световен ред - белите работят докто са живи, за да могат негрите, мюсюлманите и циганите по цял ден да лежат, пърдят и ебът бели европейки.

Иван +++++

Защото са построили комунизма.

Болеста “Либерастия” се лекува само с антибиотици!!!

тресе ги червената чума с тез хюмнета Марксисти на власт.

По-скоро въпросът е “какво ще стане с тия 6 милиона души, когато вече правителството не може да раздава щедро помощи” (че трябва прави танкове) - май “жълтите жилетки” 2 ще гледаме по Евронюз.

Като вземете Украйна в ЕС ще си решите проблема. Иначе сериозно - повечето от тези хора не са годни да работят по една или друга причина в браншовете където най-много липсват кадри.

Защо да работят след като когато не работят взимат повече от колкото като работят? Имат цялото свободно време да си докарат и страничен лев в сивата икономика, системата е скапана и прогнила. А истинските работници са дискриминирани и плащат луди данъци за да може тази неработеща прослойка да хвърли гласа си в правилната урна! Скапана система!

стига сте дъвкали мигрантите и циганите! има държави, които осигуряват поне малко храна и малко пари на месец , а други, които нищо не осигуряват и една безплатна чорба на ден и затова измират с ускорени темпове! като българията, молдовата и др. територии, в които има и много бълагри!... айде пак захапете македонията и ссамолетите, които ще доидат или изборите, които нищо няма да променят към по-добро! ... тъпи коментиращи тулипи!

Готин, ония имат печатници и харчат на заем пари дето ги няма. Много скоро ще дойде момента когато ще се плаща сметката и ще стане - оле-мале!! До десет години поне една трета от сънародниците ни ще се върнат от Европа !!

ами защото и германията и францията, при всичките си недостатъци и глупости, все пак са нещо като социални държави! във францията има безплатни социални ресторанти, в германията хранителни банки и т.н. а на територията българия вилнеят терористи, които вече 33 години се занимават с грабежи, трепания, гонения и т.н. и не щат и една паница топъл боб и половин хляб да осигурят на социално слабите, а това трува по 3-4 лева на човек на ден! напоследък станаха "много щедри" и дават по 60 лева на месец, което са има-няма 30 хляба и то без вода и ток! това демокрация ли е или геноцид?. а депутатите взема 150 пъти по 60 лева на месец!! а колко пъти над социалната помощ и над социлната пенсия вземат депутатите във францията и в германията и в любимата европа? нашите евро-аталантици даже не сикат да занят? убиха и отвлякоха 3 милиона българи, а джурналята и политиците даже не искат да ги пребтоят!!!

"80% от ползващите ъуслугите на бюрото са без средно образование...." Питаме чичко гугъл и той ни казва, че 95% от германците имат средно образование. Веднага си праивм извода какви са тези хора, ползващи социалки и отказващи да работят.

Ми щото ги мързи да работят....

Защото са отишли там да грабят - пари и жени, не за да работят. Хич не ги мързи да правят зулуми.

А защо в България 2 млн. млади не работят нищо. Защо да хранят мафиотския кенеф с милиони държавни паразити. Същото и в Германия.

В България за евдно работно място със сигурен доход става бой. В Германия си имат 10 милиона "гости", които не щат да работят. Прави разлика между липса на РСМ и липса на мотивирани работници.

Защо не работят ли? Ами защото могат да си го позволят... Ако при това положение умираха гладни и нямаха пари дори за основни неща, дали щяха?

Простия отговор е : Защото са мангали

И укропитеци

да ви го туря в устата комунисти

Ние отговаряме. Защото въпросът и отговорът са видими и лесни. Понеже могат да си го позволят /все още/ ! Затова! Ето, например в съседна Дания като завършиш университет, не си длъжен да започваш работа - държавата ти плаща прилична сума само и само да можеш да живееш сносно, за да не я напускаш. Е, не е много престижно да живееш само с хиляда - две хиляди евро, но ако решиш да бъде така, поне за известно време, никой няма да те упреква и да ти се подиграва. А относно "трескавото търсене" при немците, търсят се, разбира се, по-нискокфалифицирани и платени работни места, защото за другото си имат достатъчно местни хора и кадри. Същото е и при англичаните, та и при другите. Нека не се спекулира по този въпрос, достатъчно е да се види социалният и етнически състав на нашите мигранти например, за да се докаже тезата, и това е ясно на всички, но някакси се коментира под сурдинка, не е удобно да се признае какви са и защо са там. Малък е процентът на постоянно установилите се и както се казва, "пробили" и успяли нашенци, но наистина такива! Другото само петни името ни и постоянно е в криминалните хроники, което унижава останалите. Та трябва по-внимателно да се борави с терминологията и особено с обобщаващите определения.

Защото Германеца не му се работи - Вие за какво сте му иначе !

гроб за жалка германия и за целия запад гроб да ви еба майките уродливи курви и изроди смърт за запада

Германия е почти 85 милиона души от които 6 милиона са на помощи. България е 6 милиона - колко са братята индианци по численост над половин милион и 90 процента от тях са на помощи, като сметнем и българите на помощи , еми същата работа като в Германия сме. ако не и по-зле

Хапчетата, хапчетата …

Не е луд,който яде баницата,луд е който я дава!Хубава българска поговорка!

Защото могат :D

ех, изпревари ме

Доста непрофесионално заглавие, манипулиращо, дори на дойче веле е друго. Не са 6м безработни, а на помощи, вкл. Деца, студенти етс., само 1.7м са безработните! Браво дир, сила сте!

В България, ВИНОВНИ са Депутатите около Боклук Борисов и турците- ДПС, които РАЗБОЛЯВАТ хората с РАК и Левкемия с турско- негърските фирми- А1 и Вииваком... А тръгнали да се занимават с чужди проблеми на Украйна... КОлко пари взима Боклук Борисов да гласува за евреите на Зеленски ??? Като са БОЛНИ хората, НЯМА кой да РАБОТИ !!!

Той Борисов едвам събра пари за торта на внучето , даже може и от комшиите да е взел на заем , пък ти го изкара ....?! Накрая ще Ви изсмее като бай Тошо , че има само едно одеалце и да го духате .!

Иколко от тези на социални са мигранти и цигани?

Що не кажат колко от тях са пришълци мигранти,дошли извън Европа с манталитет нямащ нищо общо с германския.Баба Меркел ги поущряваше да отидат в Германия,а сега сърбат попарата на тези маргинали.Сами са си виновни германците.

Аба шМеркел и трябваха работещи хора, за да се покриват пенсиите и соц помощи и вкара гмежта. С ясната мисъл, че тва е временно решение с ужасни последици! Нея и дремеше само да закърпи мандата…

Само че от тези които бяха поканени, много малка част работят. Те не са дошли да работят, а да ползват социалната система. Напълни се с пришълци, неподлежащи на интегриране и качеството на живот спадна значителна. От цялата операция Германия е на минус и този минус ще става по-голям с времето.

поУщряваше казваш... Все си мисля, че по-правилно да се каже поОщряваше. Мухахахаха.

Най-правилно в случая е "пощуряваше"...