Коментари - Заради топлата пролет: Фермери очакват по-ниска реколта пшеница и по-високи цени | Бизнес.dir.bg
назад

Заради топлата пролет: Фермери очакват по-ниска реколта пшеница и по-високи цени

Жътвата на пшеница и ечемик тази година вероятно ще започне с месец по-рано

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - Заради топлата пролет: Фермери очакват по-ниска реколта пшеница и по-високи цени | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

последните 35 години едно също. Мрън мрън, зле сме.

пак засилваме махалото:сухо е добивите ще са ниски - мокро е добивите ще са ниски. Важно е само цените да са високи.

Това са Бойковските фермери, които чакат да цедят еврофондовете. Аз лично предвиждам доста по-силен сезон, точно заради по-топлата пролет. С модерните технологии вече чакаме първа реколта в началото на Май и след това поне още две. А онези нека си реват за помощи, за да си карат Бентлитата.

Според народните поверия, ако на Гергьовден вали дъжд, годината ще е плодородна. Народът е казал - всяка капка гергьовски дъжд носи жълтица.

ако не е заради топлата пролет, ще е заради студената пролет, заради дъждовната пролет, заради сухата пролет, заради глобалното затопляне, заради грипа, заради миграцията на лястовиците, заради нивтото на серен диоскид и въглероден окис в почвата, аради земния червей или липсата на фосфатни торове, заради атаката на иран и последствията, които е оказала върху пазара на петрол и поскъпването на долара, зараади украинската пшеница, заради ядрените оппити на Ким Чен Ун и най-вече заради смъртта на Неофит. За поскъпване на цената, увеличаване на печалбите, необходимостта от по високи евросредства и подпомагане на некадърно управлявания заемеделски бизнес - винаги има причина и поравдания

Шилo

Тези пед@ли пак ще се мъчат да вдигат цените. Само че зърното е борсова стока и цената не зависи от желанията на родните готованци.

Е ше вкараме от Украйна

Абе ... важното е да има за бензин ... за бентлитата!