Започват масирани проверки за намаляване на цените

Икономическият министър Никола Стоянов заяви, че ще бъдат предприети мерки за свиване на маржовете по веригата производител-краен продавач

Обратно в новината

Коментари - Започват масирани проверки за намаляване на цените | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сутрин рано идете в някоя от веригите и вижте как продавачите от пазара снимат с телефоните цените на зеленчуците и плодовете. Така се определят цените на пазара. Никой не контролира и не се интересува прекупвача на колко е купил и с каква надценка продава. Това е

Ами виновни сме си като общество за тия цени. Аз в големите вериги не стъпвам от 10 години, пазарувам си от пазара, млекарници, месарници и т.н. доста по-евтино и многократно по-качествено!!! Докато пред касите на големите вериги яки спекуланти е пълно с клиенти, значи ви е евтино и цените са наред!!! Събудете се и ВИЕ самите регулирайте цените!!! Ама ви мързи, щото по лесно да отидеш с колата да набухаш дисагите с боклуци и да си бегаш...

И кво като проверяват нали е свободен пазар и 29 лева да е яйцето кво ?

Очаквайте скоро голямо движение на още една голяма маса бели роби свежа работна и евтина ръка към западна европа след приемане на еврото

Думите да две: картели и спекула. Цените на енергоносителите спряха да растат, потреблението не се е свило, пазарът е свободен! С какво ще ми обяснят производителите на кисело мляко повишението на цените на млеката ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ДНИ?!?

Стоянов, не си я учил достатъчно икономиката, особено закона за търсенето и предлагането. А спекула може да направи само монополист.

Или картел, с каквито България изобилства.

В България няма конкуренция от години. Всичко е монопол, в който участват хора пряко свързани с политиците или са самите политици. С една дума, нищо не може да се направи. Мен не ме притеснява да прием еврото, даже и американския долар, а това че тук няма държава и ще гледаме от 1 януари новите богаташи (спекуланти), които ще обясняват на народа, че е прост и некадърен и т.н. Вече гледаме домуса как обижда българския народ. Не искам да гледам новобогаташите да се гаврят.

Каквито имаме достатъчно. И сега могат да си позволят да намалят цените, уж заради държавата и хората. Това ще е последният пирон в ковчега на малките. После няма кой да ги спре големите. Държавата е тяхна.

Е по я ако съм търговец хлеба 1000 лв ще го направя.Яжте ми....ха ха

Да се направят държавни предприятия за производство на основни хранителни продукти и лакомите бизнесмени да го духат с тия надценки. Това не е пазарна икономика, а див капитализъм!

И кой ще ги ръководи тези държавни предприятия. Борисов или Петков или Иванов или някой друг крадец. И след това ще направим 5-6 комисии да ги следят и проверяват. И кой ще им плаща. Комунизмът свърши байо.

спооокооо, всичко е по план!! Първо имаше "луда крава", после птичи грип, после син език по овце и кози, после чума по свинете. Избиха се хиляди животни, затвориха и фалираха стопанства и ферми. В резултат ядем вносни боклуци на по 20 и 30 години откъде ли не събрани от складовете. Но, Корабът потъва планомерно!!

Какви конкуренции, какви свободни пазари и движения на стоки, хора и.т.н!!!!. Абе не виждате ли, че всичко си е по КОМУНИСТИЧЕСКИ!!. Та нали евреинът Рокфелер и не само той са ПРОТИВ КОНКУРЕНЦИЯТА!!. Това да ви говори нещо?. Какви "проверки и регулиране" на цени, този министър добре ли е??. Ти вдигни неколкократно цените, пък после ги сваляй, как ще стане бе некадърнико??. Сега като ни набутат и еврото дупе да ни е яко. Водете кучетата, блейте в телефоните, слушайте чалгарите и гласувайте за Боко, ПП и ДБ пък после духайте супата, гои нещастни.

И с проверки и без проверки все тая - мутроспекулата си върви. Догодина по това време след еврото, сегашната скъпотия - умножена по 10! Хайде, да й е честито на българската ултра проста, робска, овча рая!

свободен пазар никога не е имало .нали потапяха кораби с телевизори за да не паднат цените

При пазарна икономика няма как да кажеш на някой с колко надценка да продава. Потребителите са тези, които спрат да пазаруват, ще накарат търговците да преосмислят цените. Вместо да набивате пари в бизнеса, раздайте на пенсионерите и работещите за да имат покупателна способност. И нито стотинка за циганската паразитна сган!!!

На мен досега държавата не ми е наливала нищо. Само ми е вземала. В същото време все виждам, особено преди избори, да се вдигат пенсии, обезщетения и заплати. Така и не разбрах за толкова години защо аз плащам3 дни от всеки болничен като плащам и 60% от осигуровките. Всъщност Ок. ще ги плащам тези болнични, но защо пък трябва да плащам осигуровки на някого. Всъщност да ви кажя ли, никой на никого не е длъжен.

Никакъв бизнесмен не си, щом не си осъзнал, че всичко се плаща от работниците ти. Те изработват парите, с които плащаш осигуровките, не ти.

а от генерала-червен тампон очакваме чекистки групи да разтрелват кулаците на место. по стара, комундяшко-десарска традиция. все пак комунягите-доносници са на власт и в сащ. Бог с нас Бог с нас

а пък "демократичната" национализация нещо (по)закъснява. чакаме чекистко направление на комисарите от щазито по въпроса, а именно от урсула и борел, и двамата фон дер хитлер. по психоделиримна идея на швабата очакваме зелените да прилапват имотите на пенсионираните с къщи. за да ги раздават на нуждаещите се "бежанци" с много деца. Бог с нас

И ко станА с пазарната икономика ?

И как точно го разбира министърът този натиск ? Със законни средства, или с неззаконни ? Ако са законни, по кой закон ? Ако са незаконни, ще има лио последствия за тези които нарушават закона ?

Получи ли бизнесът помощ с цените на електроенергията и защо ,ако са взели това не се отрази на цените им,а са по-високи от тези в страни, като Словакия, Полша, Хърватска, Италия, Кипър , Гърция и дори Германия. Не сравнявайте родните цени с Лондон, Париж, Рим, Брюксел - нищо обще нямаме с тези места. Какво стана с ДДС-то на хляба - цените на хляба се вдигнаха, спаднаха грамажите за заблуда. Как цени на месо, месни продукти, мляко и млечни продукти са много по-високи от тези от редица европейски цени, и как уж фуражите им се вдигнали, а зърнопроизводители се оплакват от свръх ниските цени на заливащи ни фуражи от Украйна. Т.е. или зърното в България е на по-ниски цени заради Украйна, а това не се отразява в цените на мляко, месо и продукти от тях или всички лъжат и дерат този народ, който продължава да е съгласен да работи на ниски доходи, че и да стои с месеци, когато не му изплащат заплатите. Защо синдикати спят, а не предложат както е в редица европейски страни неплащането на заплата да е криминално наказуемо - защо са ни фалшиви бизнеси, реално банкрутирали? Защо крепим измамници и фалш ?

Натиск върху търговците да си намаляват маржовете... Абе хора, това някога работило ли е в историята? Изобщо? Цените се смъкват чрез собствено производство и дъмпингов внос! Не чрез административно размахване на пръст. СЪщо ми направи впечатление: "По отношение на евентуален таван на цените, той каза, че не е привърженик на такива административни бариери, защото подобни мерки не водят до добър резултат." Това обаче ЕС не го знае, защото всяка трета новина тук повтаря как са наложили таван на цените на руските продукти.

Значи аз да платя по -скъпото, а после държавата да сложи глоба на търговеца. Много мило, кой морон го измисли това. Реално моите пари ще отидат за стъпото + глобата на държавата. Евала бате!

И като няма, какво ще проверяват !!!!!!!!!!!!!?????????

Крайно време беше! Как така едно голямо пакетче масло Deutche Markenbutter, в три различни вериги супермаркети има цена от 7 до 9 лева! А като го нямалят, цената е 5 лева! Да проверяват не само прекупвачите а и супермаркетите, които надуват цените до небесата и те определят реално цените! Първо с тях да започнат и то възможно най-скоро!

Не е забранено да се продава скъпо. Ако искаш , и 100 лева цена му сложи, пазарът решева. Поне така твърдяха до скоро.

Аааа, то в демонокрациите няма такова нещо като спекула, бре. Той пазарът определял всичко, нъл тъй ни учиха.

Сетла се Мара да се побара. Не знам какво видя модератор в този пост и го делна.

Държавата на проверките и спекулата

Ще ревете за Иван Костов,като през 1997г.след Жан Виденовата зима.

Започва голямото нищоправене и симулитране на дейност!

Хаха. Ще продавам на каквато цена искам. Щял да сваля маржа. Улево ве комунистическа сган.

Много станаха меринджеите, които си мислят, че сиренето и доматите им са по-важни от парите. Като ти свърши оборотният капитал ще продаваш на цена, колкото да се отървеш от стоката, която си се надявал да те направи милионер. Няма да си нито първия, нито последния.

По делата ще ги познаете. Още един "министър" завършил Раб-Фак-а.

Намесят ли се комунистите от Радевото правителство в цените, ще стане още по лошо.Практиката това показва.

нали сме пазарна икономика? какво и кой ще проверява?

като е пазарна - никакви фандъци от държавата! това помощи за ток, намалено ДДС, Ковид помощи и т.н дотации на пишман бизнесмените за наша сметка!

Много станаха меринджеите, които си мислят, че сиренето и доматите им са по-важни от парите. Като ти свърши оборотният капитал ще продаваш на цена, колкото да се отървеш от стоката, която си се надявал да те направи милионер. Няма да си нито първия, нито последния.