Започва търсенето на инвеститор за АЕЦ "Белене"

След 90 дни ще знаем дали има желаещи компании при изложените от страната ни условия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идват избори и започнаха да обещават! Матриала много лесно се връзва и манипулира! Понеже знам,че всички маскари до един, едно казват, а съвсем друго правят - ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КОЙТО НАЙ-МНОГО ОБЕЩАВА. Така или иначе ще ме лъжат, поне като ще да е, да е!

Вие,които управлявате България,спрете с глупостта Белене! Там е земетръсен район. Също ставаме изключително зависими енергийно от досегашния монополист Русия. Уж говорихте за диверсификация ,а сега какво излиза . Значи лъжете народа. Освен това няма нужда от нови източници,защото потрблението на ток и енергия не расте .Не расте,защото населението намалява,новите битови и промишлени консуматори са с по-малка консумация на ток.Също санация на жилищни и производствени сгради .води до по-малко енергийна консумация.Например свръхмодерния логистичен център на търговската верига ЛИДЪЛ в ЯМБОЛ доставя към 35 процента от енергийното си захранване от ВЕИ--фотопанели на покрива.

Нали беше лош за България, за Европа и за целия свят? А, чакай - щом се говори за американска компания (ама друга, че предната май подаде документи за банкрут - щото са толкоз кадърни), тогава e #hubavoe

Инвеститор си имаме г-жа Върбакова приятелка на министър Петкова,която получи поста след одита за спиране на АЕЦ,,Белене". Интересно какво ще стане с Петър Илиев изпълнителния директор на НЕК съратник на Вальо от Топлофикация,които назначи хора да разграбят площадка,,Белене":РМЦ,хотелско оборудване,калибрована стомана и др. Запознат ли си г-н Борисов или това са дребни неща?

Пак ли?

stankow

Докато го намерят (ако изобщо го търсят), докато я построят - и ще са минали 45 години от великата дата 10-ти ноември. И тогава ще теглим чертата - какво е построено през демократичните 45 години и какво - през социалистическите 45 години. И дали стигат едните и дали другите ...

Инвеститор имаше - германската компания RWE. Но 2009 г. на власт дойде ББ и успя за няколко месеци да го изгони. Отказа му държавни гаранции. Интересно е кого ли ще намерят след като само от началото на годината 5-6 големи предприятия пуснаха кепенците и напуснаха територията.

Геополитическите интереси на една велика държава няма да допуснат да се реализират тези две инвестиции. Така както стана с избора на самолет за ВВС на България.

90 дни, 12 месеца, строеж -бойчето дали ще е жив когато окончателно закопа България

БСП да кажат къде потънаха 3 млрд. по проекта ?

е милиард и половина са в оборудване но да кажат за другия милиард и половина

stankow

Проектиране, разрешително, СМ работи. Търсите под вола теле.

В проект Белене до момента са изгорели между 4,5 и 5 млрд лв! Само 2018 г имаме пропилени още 1 млрд по посока Русия!!! 2019 може да налеем още 2 млрд за консултации, ревизии на оборудване, за съгласуване на проекти по съхранение....

"Готови сме да обмислим участието си в изграждането на електроцентрала (АЕЦ" Белене "- ТАСС). Току-що говорихме за това [на срещата]. Нашата компания" Росатом "има значителен опит в участие в подобни проекти, а това се отнася за проекти, които на територията на Европейския съюз, ”- каза Медведев.

Абе оранжево-червени ТИКВИИИИИИ как ще търсите инвеститор, като нито знаете колко точно ще струва централата, нито знаете на каква цена ще излиза тока от нея, нито пък на кого ще го продавате и за колко ??!!! или искате като за последно да одерете българския народ с близо 30 милиарда нов заем .....

никой не луд да прави бизнес със боко! Гаранция няма да намерят инвеститор.

А Гинчето няма ли да участва??

Забравихте ли че преди година Бате ходи в Черна гора, Сърбия и Македония и предложи учстие в АЕЦ Белене? Е сега те ще се обединят в Балкански енергиен блок и ще построим заедно АЕЦ и далекопроводи, защото на блканите липсва производство. 26.02.2018 г. - На Борисов му дойде идея Западните Балкани да изградят АЕЦ 8.11.2018 г - Черна гора се интересува от участие в проекта "Белене" 05.03. 2019г - Белград и Скопие с интерес към дял в АЕЦ "Белене"

далекопроводите ще се финансират от ЕС както и жп линията до Скопие Китай строи жп линия Пекин- Берлин - Пътя на коприната през Каспийско и Черноморе

А досега какво търсихме - на Мую кую ли?

ами досега се отказваха

Когато човек е безкнижен гамен и нищо не знае, той не знае колко не знае. Ако добавим и характерното милиционерско-мутренско самочувствие на тиквоций, смехът е готов. Но когато такъв човек представя държавата ти пред света, смехът се превръща в срам!!

Единствено правилно и стратегически издържано решение на правителството на д-р Борисов в борбата за икономически просперитет, ликвидиране на мизерията и бедността, духовното израстване на нацията по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

Нито ще има АЕЦ,,Белене", нито ,,Турски поток" с хъб,,Балкан". Всичко е предизборни манипулаци на Барисов-Цветанов и партйната им групировка,,Герб". В допълнение на написаното е,че до този момент Цветанов нищо не е споменал за тези две инвестиции. След като Цветанов не обелва и дума за тези неща,всичко е ялова работа.

Лъжеш от злоба нали?

Те и за магистралите така приказваха . Асфалт не се яде. А сега- за три часа до морето.

Бургас ли?

Турски поток с хъб "Ердоган". Тогава ще стане.

Единствено правилно и стратегически издържано решение на правителството на д-р Борисов в борбата за икономически просперитет, ликвидиране на мизерията и бедността, духовното израстване на нацията по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

Първи дял България - 30%- 35% Втори дял - Китай 35%- 50% за пътя на коприната Трети дял -Сърбия, Македония, Черна гора 20% - 30% цена на тока при този вариант - 11ст дори в момента е конкурентна цена

Ехооооооооооооооооооо! Къде сиииииииииииииииииииииииииииии!

Бедна социалистическа НРБ изгради 6 атомни реактора при цена на тока 2 ст./Киловатчас Богата натофска и еврогейска Бълхария не може един гьол да открие.

Така е и дори минахме на режим на тока заради 6-те реактора, през 89 г дори явно са ни крали като ни взимахаа по 4,5 ст/кВтч

Ето какво е казал боко по повод АЕЦ Белене през годините: “…замразяваме АЕЦ Белене” (10.07.2009). “Белене е икономически необоснован проект”(29.09.2009). “Белене е гьол, пълен с жаби за 800 милиона лева”(16.03.2010). “АЕЦ Белене е висша форма на корупция” (02.03.2010), “АЕЦ Белене ще спре или ще се строи с европари”(16.03.2010), “България замразява строежа на АЕЦ Белене”(12.06.2010), “Белене не е замразена”(25.06.2010), “АЕЦ Белене е изключително важна за България”(01.11.2010) “АЕЦ Белене може да стартира още утре”(21.09.2010), “Намерен е стратегически инвеститор от Бавария за АЕЦ Белене” (25.10.2010), “Бойко Борисов ще поиска от Путин твърда цена за построяването на Белене”(06.11.2010) (стратегическият инвеститор от Бавария да яде ряпа), “Бойко Борисов подкрепя с цялото си сърце проекта”АЕЦ Белене” (08.11.2010), “На срещата с Путин няма да се говори за Белене”(12.11.2010), “Бойко Борисов подкрепя АЕЦ Белене не “с цялото си сърце”, а с “прагматизъм”. (5.11.2010). “Ако не започнем да строим “Белене, след 10-15 години икономиката на България ще банкрутира.” (26.02.2011). “ще рестартираме Белене-(05.2018)

Първи дял България - 30%- 35% Втори дял - Росатом 35%- 40% Трети дял -Сърбия, Македония, Черна гора 20% - 30%

Втория дял може да е за Китай

Най-евтиния ток е от преди електромера - народна мъдрост

Росатом потвърди в навечеието на визитата на Медведиев в България интереса към Белене не само като строител а и като кредитор

В някой крачол е главният инвеститор!!!! Там го търсете,ще набарате нещо!!!! Нещастнициииииии

мерси на отговорилите.

Росатом чрез дъщерната Атомстройекспорт - Русия

Сега последно-ще има или няма да има АЕЦ Белене?Защото управляващите Калинки сутринта казват,че ще има ,а вечерта,че няма да има.Или това зависи с кой се срещат-видят се с Медведев и ще има,привикат ЦЦ на молитвена закуска и няма да има.

Атомна централа няма да има.Ще се крадат милиарди от проект за атомна централа.

Съединението прави силата! Забравихте ли че преди година Бате ходи в Черна гора, Сърбия и Македония и предложи учстие в АЕЦ Белене? Е сега те ще се обединят в Балкански енергиен блок и ще построим заедно АЕЦ и далекопроводи, защото на блканите правят ток от дизели

26.02.2018 г. - На Борисов му дойде идея Западните Балкани да изградят АЕЦ 8.11.2018 г - Черна гора се интересува от участие в проекта "Белене" 05.03. 2019г - Белград и Скопие с интерес към дял в АЕЦ "Белене"

Споям си. Една балканска федерация щеше да има. То, тя се получи някаква, ама я набомбиха и я разтуриха. Големите властелини на света, точно това се стремят да създават -мощни конгломерати, които да им объркват сметките. Оня, мустакатия, от мавзолея, нали го очистиха своите, точно защото беше тръгнал да заформя такова съединение, та да прави сила? Е, оставаше и само някой силен на деня да се съгласи, ама -ядец. Може, ама само като 16 -та република, като европейски щат или с краката напред. Ъхъ... Шапката, шапката е важно къде е. Където шапката, там и главата.

Гинка?

в гората на Беленския остров ли?

Тези едно си знаят едно си лъжат. А простия матрял им се връзва. Прости булгаристански свине не ставате за нищо.

Това се казва грижа за благоденствието на нашите потомци, за които най-вероятно в учебниците по история ще пише, че са дошли от Индия!

историята на ограбването на една държава. Медведев дойде и почваме стоежа на безъмието БУМ

Напротив,Медведев ни каза,че ние си решаваме ,искахме да седнем на два стола но руснаците не са съгласни да губят пари заради нас както стана с Южен поток" Москва не вярва на сълзи".

Южен поток спря защото италианците се отказаха от проекта

Какъв ще е тоя стратегически инвеститор с миноритарно участие

ами ще рече България - 35% Сърбия -15% Македония - 10% Черна гора 10% Косово -5% Останалите 25% за производители на турбина, генератор,трансформатори,

Не разбрах кой от изброените е стратегическия инвеститор?

че НЯМА ДА СЕ НАМЕРИ ,.търсят под вола теле!

ще разберем скоро

интерес за придобиване на миноритарно акционерно участие в проектната компания, могат да подават български или чуждестранни юридически лица, както и обединения от такива

да Бате каза че АЕЦ-а ще е Български

Нали беше излишна АЕЦ БЕЛЕНЕ? Борисов беше казал преди 10 години, че изобщо не ни е необходима друга АЕЦ и е по-добре д аплатим неустойки отколкото да я дострояваме/ това под вещия диктат на Америка предполагам... бяха го хванали с уликите в престъпленията, които е вършил/. Не ни трябваше и Южен потоко... а сега се оказа точно обратното. Явно премиера ни е много тъп и прост човек- само това мога да кажа. Като преценигха каква далаверка изтърват с газа и АЕЦ вече искат да строят, но пак няма да им разрешат и понеже е тъпунгер ще го излъжат както си искат. А пък ние без ток ще се връщаме в средновековието.........................

за преди 10 години си беше така, но след 10 години ще е необходим

Ти нищо не вдяваш. Нарича се далновидност и държавничество, което ЛИПСВА в нашите политици, включително и в оня Безалтернативният от Банкя с трети мандат.

Спрете да наливате пари в този безумен гьол!

А Началниците разрешиха ли ни да строим Атомна централа?

ами нали точно началниците натискат, тези от кремъл

Ако бяха от Кремъл, вече да сме станали част от Руската федерация! Или поне щяхме да си купиме още няколко МиГ -а, а не F16!

Да станем част от РФ, ама като не ни щат? Ей и Тодор Живков искаше да ни пробута, ама му отказаха. Така и сега - искат ни само паричките, а не и да ни дондуркота...

Ако прецакат руснаците за Белене както прецакаха шведите за самолетите, този път ще падат глави, пардон - тикви

Инвеститорът съм аз.Не мога да обещая ,че ще построя нещо , но мога да усвоявам.Чакам обаждане.

Аман от песимисти!Ако АЕЦ не стане,космодрум Балкански ще стане!

Идат избори и започват да говорят глупости!!!! След изборите ще забравят за Белене! Преди всички избори се говори за Белене и газопреносната ни мрежа,след това нищо не се случва! наслушахме се на лъжи и пиари...

Не лъжат - този път работата е сериозна

Магистрали, мостове на Дунав, газопреносни мрежи отвсякъде, нови жп линии, АЕц и то Български , нови самолети и кораби - дано успее всичко това

Ще успее. Да заблуди стадото. за още 4 години. Кво му трее на човек?

Няма. Няма смисъл да чакате 90 дни.

Ядрената енергия в днешно време е една от най-скъпите енергии на пазара, и причината е първоначалната инвестиция. Ако този АЕЦ бъде изграден, в близките поне 20 години там ще се произвежда най-скъпият ток на пазара.

Всяка година цената на въглеродните емисии се покачва с 10-15%. Отделно новите изисквания на ЕС към тецовете, които трябва да направят инвестиции около 120-150 млн евро на блок, за да ги покрият. Математика за пети клас - сметни сам колко ще струва тока от ТЕЦ след 10-15 години?

не бъде? От къде смяташ да купуваме по-евтин ток? За момента поне да бяха спрели кранчето на щатските ТЕЦ, които дотира българина - най-бедния жител на ЕС!

Ти тъп ли си... тя първоначалната инвестиция в голямата си част вече е направена

Направен е проектът и са купени реакторите. Да, много скъпи и важни крачки. Но са около 30% от необходимата сума, даже без да смятаме свързващата преносна структура, която е още няколко милиарда.

Оценката на откритата разпределителна уредба за Белене (от 2018) е 976 млн лева. Това е единствената крупна инфраструктурна инвестиция, която не е направена.

Ток от АЕЦ Козлодуй 3 ст/кВч Ток от българска ТЕЦ 10 ст/кВч Ток от американска Марица 20 ст/кВч Ток от вятърни мелници 25 ст/кВч Ток от фотопанели 50 ст/кВч Ток от частни малки ВЕЦ 40 ст/кВч Та я повтори, кой ток е най-скъп?

Пълни глупости.

Като гледам некадърните ремонти на пътища и инфраструктура, имам сериозни опасения за строежа на нова АЕЦ.