17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 100 години в Щатите се появи първата финансова пирамида. Оттогава насам във всички държави има тарикати, които правят пирамиди и обират парите на балъците. А в пирамидите има много пари, но те са "живи" докато балъците наливат все нови и нови истински пари. Поради което немалка част от тези наляти пари се изпозлват за индиректна реклама - чрез поръчкови статии по медиите. Но винаги рано или късно всяка пирамида се срутва. Но специално за балъците ще се измисли нова пирамида, така че да не се безпокоят.

След като ползвате койните като спекулативен актив очаквайте негативите от тези си действия. Създателя на етера В Бутерин изрази публично разочарованието си от начина по които се ползват криптовалутите. От друга страна нещата ще се улегурират когато започнат да се ползват по предназначение. Все още сме на експерименталното поле но в един момент ще се изчистят грешките и ще се улесни ползването. Тогава банките ще имат сериозен проблем. Какви са предимствата на криптовалутите ? 1. Проблема с инфлацията ще е леко туширан 2. Публичност на всички танзакции - това няма да се хареса на политици и престъпници 3. Сигурност - ( е ще трябва Бай Ганьо да се понаучи как но все пак едни хора мислят как да стане дори за идиот ) 4. Плащаш колкото струва - с други думи банката е в джоба ти и никой не може да ти я пипне Но разбира се най важното когато започнат да се ползват по правилния начин за купуване и продаване на разни неща а не като спекулативен актив. А за хора които им е кеф да дават между 5-10% от парите си на държавата като допълнителен данък. Приятно им е да ги брулят с банкови такси кефи ги веднъж на 20 -40 години с хипер инфлация да им взимат всичко, мазохисти са и се радват когато накой просто си печата пари за тяхна сметка . Ами радвай те се :)

Много балъци вече загубиха пари и започва отлив. Тези криптовалути не допринасят с нищо на човечеството. Само разпределят пари от едни хора ламтящи за бърза печалба, към други готови да им приберат парите. И цялата инфраструктура е 1000 по-неефектива от стандартните банкови решения за безналични разплащания. А критповалутите се използват за всичко друго, но не и за реални плащания и покупка на стоки.

Скоро и тая глупост ще изчезне. Язък за копането и навъртяните сметки.

Има идиоти които се полакомиха и накупиха ригове с Ати вега завтаряйки по 20-30-40К очаквайки да потече мед и масло , сега идиотите се чудят как и на кой по-голям идиот да продадат тези карти на 50% от цената само да си върнат част от парите. Копането и днес е рентабилно но само ако ел.енергията ви е без пари - панели , перка , турбина и т.н. Захранваш ли от контакта вече си на загуба гарантирано. Въпреки всичко по пуловете се виждат 'миньори' да копат с 50-60КHs монеро /това са 25-30 Веги по 180-200вата/ , здравият разум казва да чакаш и да не правиш сега нищо.

Е, как го сметна това с безплатния ток от фотоволтаици и турбини ("перката" също е турбина, само че вятърна)? Знаеш ли колко години е срокът за възвръщане на инвестицията в такава инсталация? А и поддръжката си тече, та безплатен ток има, но не е това. Безплатния ток съм го виждал - накачулени машини в чужда инфраструктура, от служители я в хотели, я в държавни учреждения, я в IT стаите на разни корпорации, където сметките за ток и без това са големи, а принципът е куче влачи, диря няма. Е, вярно, че не е толкова безплатен, колкото краден, ама няма да се формализираме...

Чакайте биткойн да стане без пари. Ще се случи, точно когато имотите около Докторската станат по 100 евро квадрата. Има малоумни, който и това вярват. Светът се върти, умните печелят, глупавите философтсват и ядат трохите. Свиквайте!

Само да информирам опечалените, че BTC върви отново нагоре. Курса е 4700. Да, най-вероятно пак ще тръгне надолу, но съм 90% сигурен, че 2018 ще финишира над 10 000. Тогава мишоците пак ще точат лиги, а тарикатите ще приберат яките пачки.

Като си 90% сигурен, дай ми 1:11 за подобаващ payoff и да правим side bet, че нищо такова няма да се случи.

И Мелиха-та тук ни обясняваше, колко сме били тъпи, да не си купуваме биткойни. Не случайно това го сравняват с хазарт. А полезността му е отрицателна (харчи само ресурси) и засега се ползвало за плащания на престъпления, че уж не било проследимо.

над 10 000??? Ти н акакво гадаеш? На леща или на боб?

На 6 ракии ги говори тези неща...

Айде на видеокартитеееееееее

Продадох моите биткойни на цена $18хил всяка, още миналата година при пика на цената им. Ясно беше, че следва срив в стойността им. Други си ги задържаха, щото вярваха, че цената им ще стигне $100хил. за брой. Да, ама не! Бях купил 10-на 20, още през 2009-2010 за някаква смешна сума. Затова реших, че е добър момент да се разделя поне с половината.

Данъците ще платите ли? Редно е... 10%, какво му плащате? И да питам - в коя графа на декларацията ще го запишете този доход, освен ако не сте оперирали с биткойните като юридическо лице. Тогава да Ви питам в коя графа на ГДД ще запишете прихода и евентуалната печалбата или загуба? За един приятел питам.

Не плаши момчето, не виждаш ли, че си измисля. "Продадох моите биткойни на цена $18хил всяка." "Затова реших, че е добър момент да се разделя поне с половината."

Ако иска да плаща данъци - негова си работа. Като не ги плати, тези пари все едно ги е изкарал от незаконна дейност и ако се разпищоли с тях, ще трябва да трепери да не му дойде една ревизия на физическо лице, за която давността май беше 10 години, че и повече при определени обстоятелства... Тогава ще има да обяснява, че баба му ги е подарила, ама не са оформили дарение и пак не са платили данъци, де. Това естествено на теория, щото толкова е и истина твърдението му.

Почваме емитиране на нова криптовалута - Понцикойн Тулип Inc. Тя няма да се копае, а ще се изврътква. Всяка пералня, сокоизтисквачка, сушилня, микровълнова, блендер или пасатор с интернет на нещата ще може да я добива. Но за определен срок, после ще трябва да се купува новия модел на битовия уред, защото старият няма да може да поддържа новия софтуер на блокчейна. Местата за акционери са ограничени. Бордът на директорите вече е зает от Елизабет Холмс, Джордан Белфорд, Бернард Еберс, Джеймс Пол Люис-Младши и Майкъл Гусман. Бърни Мадоф също иска, но не му дават. Засега.

Ама много сте ми смешни тия с холандските лалета. Говорите за някаква криза, сравнявате, а си нямате и грам представа какво се е случило тогава и защо аналогиите с Bitcoin са напълно неудачни. 1. Балонът с луковиците започва ноември 1636 и приключва шест месеца по-късно - през май 1637. Всички балони и всички пирамиди приключват за горе-долу същото време -- половин година -- освен ако държавата не реши да ги подпомогне активно (справка: балона в строителството в САЩ, заложен от Буш 43 с неговата програма "Дом за всички" и предшествал ипотечната криза от 2008 г.) 2. Самите луковици никога не са били възприемани като метод за съхранение и пренос на стойност (т.е. валута). Сделките са били изцяло спекулативни и това се е знаело от всички участници. 3. Цялата "мания" около тях може да се оприличи на провалена фючърсна сделка и толкова. Всички онези, които опяват по форумите, че Bitcoin е спекулативен балон, могат да отворят къса позиция и да спечелят неимоверно от неговото спукване. Ако сте толкова уверени, че реалната стойност е нула, дори стотачка да вкарате, пак сте на печалба. Нъл тъй? Що не го правите? Далеч по-добро прекарване на времето би било да се образовате какво представлява Bitcoin, за да можете да си формирате валидно мнение за неговата стойност и сътветно да прецените каква цена можете да платите, колко да го държите, и кога да го продавате. Bitcoin никога няма да изчезне (някой по-долу също го написа), защото предлага гениално просто решение на сложен икономически проблем: безконтролното печатане на пари и заграбването на спестявания чрез инфлация. Недейте да си изразходвате цялата енергия да мислите как мошениците могат да се възползват от Bitcoin; мислете как вие можете да го направите във ваша полза и без да сте престъпници. Оставете размислите за цената за най-накрая!

Ако ще си говорим със заглавия на филми, хубаво даваш идея за един The Big Short, обаче като дойде Margin Call, какво правим? В момента е сложно да се каже колко много балъци има набухани, за да е ясно кога ще се спука балонът. На тази пирамида сцената е световна и въпреки, че математически всяка пирамида до 20-то ниво ще надхвърли цялото световно население като бройка, не е ясно в момента на кое сме и докога ще продължи агонията. Както и да е, вятърът отдавна е издухан от платната на този пореден craze. Накратко - да шортнеш основните криптовалути значи да подцениш глупостта на хората, а за мен тя е безгранична, та не се наемам.

Виждам, че искаш да гепиш моите левчета, или доларите на някой американец или валутата (каквато и да е там) на някой южнокорец. То това е целта на търговията с биткоийн - да гепиш чуждите пари. И затова пишеш "анализи" и обяснения от сорта на "вие сте тъпи", за да събираш още балъци в схемата. Е, благодаря. Поне аз не ти се вързах. п.п. Докато не осъзнаеш какъв е най-големия проблем на златото и защо целия свят се отказа да гарантира валутите си с него ще продължаваш да пелтечиш глупости като "сложен икономически проблем: безконтролното печатане на пари и заграбването на спестявания чрез инфлация."

Не лъжи хората, бе! Елизабет Холмс е следствена, чака я пандела и няма право да заема ръководни длъжности, ти в борда си я хакнал направо... А Барни да е доволен, че само яде бой в затвора, но не от калибъра на боя, дето отнесе връстника му Уайти Балджър в инвалидната си количка преди няколко седмици - с катинар в чорап, от което и двете му очи са били изпаднали от орбитите в смазания череп. Хем и двамата съ били във федерални затвори, дето са къде по-културни от щатските killhousе-и.

Джонката Макафи май ще си яде бахура. Обеща публично, че до края на 2020 биткоин ако не бъде поне $500 000 (половин милион долара) ще си изяде собствения к*р

Може да си няма човека, заради това така щедро да обещава.

По някое време даже вдигна залога на $1 милион. Даже има сайтове, които следят вероятността прогнозата му да се сбъдне :D https://bircoin.top/ https://diegorod.github.io/WillMcAfeeEatHisOwnDick/

Криптовалутата е като Дядо Коледа. Всеки знае, че не съществува, но тарикатите играят в пиеската за да си получат подаръците/маржа. Който идва от мама и татко - от бачкаторите...

1.Току виж разни изнудващи криптовирусчета понамалеят сега. Биткоин от една гениална идея се превърна в основен инструмент на престъпността. 2. Евтитни видеокарта за всеки 3. Последно но най-важното - биткои се превръща в основен замърсител на околната среда.

Ауу криптовалутите. Ко ши прай сеа българина? Единствено игри на щастието му останаха. Не се обиждайте! Става въпрос за 80 те процента.

В интернет се появиха няколко статии които предвиждаха, че службите ще направят всичко по силите си да компрометират алтернативните източници за стойност и разплащане, тъй като те са огромен риск за текущото статукво, понеже не могат да се контролират централно. Странно е, че всичките линкове към тях вече не работят. По-странното е, че в тези статии се говореше за очакван огромен спад още, когато Битойн беше 15 000$. Опитвам се да ги намеря , но уви...Google не открива нищо...

Ето ви малко поле за размисъл. Обикновените пари да вземем левчета че с долари ще облещите очи и нема да ви влезе у акъло. 1. Всяка година благодарение на инфлацията имате едно директно обиране или го наречете данък от държавата. ( Да едни икономисти ще ви кажат 1000 неща за ниската и благотворна инфлация ХАХАХАХА) 2. Покритието на левчетата е хм.. имагинерно ? 3. Парите ви са защитени ? Дали на това оставям да размишлявате сами вярвам че имате акъл. 4. Левчетата се харчат навсякъде по света 5. Левчетата са достъпни от всяка част на света където има интернет. 6.Левчетата са проследими всяка транзакция е публична и няма как да се перът пари 7 Колко струва един лев ?

Пеше, нема се плашиш. До коледа е станал 100-150 000$ На пролет нищо чудно и милион да удари :)

А като стане трилион, ко ше го праиме? Това добре, ама в момента клони към минус безкрайност. :-)

7 Колко струва един лев ? Въпросът е неправилно зададен, тъй като може да му се отговори само в контекста на форекс пазара. Ако искаш да получиш нещо наподобяващо смислен отговор, почни да питаш "Каква е покупателната способност на 1 лев и защо"?

На мен ми харесаха "Пешо" и "Гошо" хахах.. съвпадение? НЕ МИСЛА :) бел. ред - Пешо и Гошо може да се каже, че са българския еквивалент на alice and bob :) ако пак не схващате, значи малко сте чели специализирана литература

Балонът се надува (музика, текст и аранжимент народни) Надувайте балона Надувайте момчета, Да стане на парчета, Пук....

БАМ ще е.

И аз така лъжа приятелката ми, че имам едни 10 криптосантиметра отгоре. Засега купува, ама докога ли... Все някога ще трябва да й ги покажа и тогава ще стана волатилен в нейните очи...:(((

Цената на крипто валутите е колкото хранителната стойност и калориите на крипто храните!

Казваш като доларите

Проблемът в логиката ти е, че не правиш разлика между стойност и цена. Стойността, която крипто валутите имат, е ясна. Въпросът е на колко се оценява. Все още пазарът няма формирано мнение.

Както е казал Бафет - price is what you pay, value is what you get.

А един познат ми се обиди че го нарекох идиот след като сподели че е купил 2 биткойна на 10 000$ парчето.

Обади му се пак като стане $100000 :-)

Човешкият живот все пак е краен и в рамките на своя живот такива стойности няма да види.

такива стойности няма да види. Такива стойности могат да се постигнат още утре, ако Стив Мнучин се появи по телевизията (или оранжевият му началник туитне), че САЩ спират да си обслужват държавния дълг. P.S. Дали 1 BTC някога ще достигне покупателната сила на $100,000 е друга тема.

нали не е купил на $19500 значи не е пълен идиот ама тогава по нивоните за идиоти (вкл. май и този сайт) имаше статийки как до 1 година щял да стане $500,000

Обидил ти се е защото олигофренията има различни степени: 1. Идиот - най-тежката - тя е за тези, които купуват до $20 000 и нагоре. 2. Имбецил - средната - тя е за тези, които купуват до $15 000. 3. Дебил - най-ниската - тя е за тези, които купуват до $10 000. Всъщност е трябвало да го наречеш дебил, а не идиот. С право ти се е обидил човека, бягай да му се извиниш.

Ганьо разбира от всичко. Защо ли е най-бедния цървул в ЕС тогава?

През 50 години го връщат в първи клас и му обясняват, че трябва да почва наново.

Най бедния със сигурност не е ... иди в покрайнините на Лондон в работнически квартал и ще видиш какви таралясници карат,а като им влезеш в къщата наистина ти казвам,че са много зле,като почнеш от кревато,през телевизоро та до скъсаните им чорапи!Тук работническите семейства имат най малко 55 инчови телевизори за разлика от тамошните и поне апартамент и къща...а това за тях е мираж!

Кой зел зел. Остана за балъците да платят

45 коментара по темата и още никой не е написал как Bitcoin е създаден от ЦРУ, за да вземе парите на глупаците, понеже други по-прости начини няма :D

Бъркаш с АНС и целта беше разпределен суперкомпютър. Какво мислиш правят копачките? И защо за копачка ти трябва графична карта?

I stand corrected :D

a СЕТИ@ХОМЕ на кой е

Е, що трябвало графична карта? Тази карта да не представлява нещо различно от многоядрен процесор... За тези алгоритми трябват ядра, а не тактова честота, защото работят паралелни нишки. По съвпадение, същата работа е и рендирането и поради това GPUтата са много по-производителни от CPUтата за такива сметки. С други думи по Остап Бендер - идеите ваши, бензинът, т.е. токът и хардуеърът - наши. Конкуренция на ютюба да бяха направили върху разпределена платформа, 100 пъти повече щеше да има файде от тези борсови глупости сега...

Да, за да могат алчните балъци да купуват преди да се срине съвсем! ЮРУШ!

Пазар като всеки друг. Да се чудиш откъде толкова интерес специално към него . Зарибиха с истории за лесни печалби при възходящия тренд и прибраха паричките на новите ирачи на новите високи нива, които те сами създадоха.

Криптобалоните се пукат, криптошараните плачат че не продадоха навреме, криптоскептиците се хилят.

Криптобалоните са направени за да се пукнат в определен момент, удобен за шепа спекуланти.

Капани за наивници, които си мислят, че с хитрини на дребно ще станат богати.

Щом търговията с валути за теб е "хитрина на дребно", значи си милиардер.... поне по самочувствие! А дали реалността не е далеч по-грозна и неприятна????

Не съм станал милиардер. Реалист съм. А, тази "търговия с валути" си е обикновенна измама за хитреците на дребно, копаещи и търгуващи с криптовалути. Големите играчи, създаващи тия виртуални валути просто обират дребните тарикати. Но, това е дълга тема.

Нулата съвсем скоро ще се покаже!Тарикатите прибраха тлъстичко,а шараните се хванаха лесничко...сега някой ще реве.

Който направил пари, направил! Другите, а те са повечето, да духат супата.

Господарите на парите пуснаха биткойните и подобните им криптовалути за да тестват настроенията, да ни посочат как ще се развиват парите. Сега ще оберат копачите на биткойни и подобните им. Доводите ще са, че виждате ли какво става, когато тези виртуални валути не са централно контролирани. Интересното тепърва предстои - най-вероятно ще ни наложат постепенно една единствена блокчейн система, която ще замести хартиените пари. Това би означавало електронен банков концлагер. А, там пари в брой не са нужни!

Ще слезе до 3к после продължава нагоре пак - седмичната и месечната графика все още е нагоре. Ако задържи повече от 2 седмици под 3к - тогава е бегал дългорочно.

Не пропускайте, че банките са най-големите играчи на търговията с крипто валути. И всякакви сътресения са дерижирани за да се генерират печалби.

dErizirani

Да бе, пей си... В последно време разни банки като Дойче и Сосиете отнасят глоби за пране на пари, по-големи от месечния обем на битмекса :D Смятай колко доходност им носят "нормалните" дейности, че да си играят с криптото, където не могат да контролират условията на играта.

За този балон ще се говори десетилетия след като се спука. Подобен е на този с лалетата, и той е в историята.

Момчета, отдавна не копам, но от мен да знаете, че биткойна няма да умре, също като пънка! Докато може лесно да се прехвърлят мръсни пари така, няма никаква опасност за криптовалутите. А сегашното се очакваше да стане есента и доста хора точеха зъби да купуват на около 4к, затова стопа е 3.7-3.8. Гледайте и си записвайте!

Я ме светни защо реши че биткойн транзакците са непроследими и удобни за "черни "операции ? Всичко транзакции са публични и могат да се видят и проследят. Това че наште ченгета са тъпи и не желаят да си мръднат пръста за нищо е друг въпрос. Именно чрез блокчеина всички транзакции могат да са публични и проследими а не чрез банки

Крушката в офиса започна да свети някак си по-силно и по-светло...:)))

Спекулантите свалят битчетата, купуват яко и декември 1BTC = 20000USD.

Бе може и да си прав, да взема да купя на 4300 сега 10тина койна, и да направя големия удар другия месец :).

Ако имаш пари и... големи топки, купи! Тази работа не е за бедни и мрънкащи. Един път губиш, друг път печелиш. Важното е, печалбите да са повече от загубите. И Бъфет яде дървото понякога, но е мъжкар с топки и изобщо не му пука.

Това беше шега разбира се. 50000$ мога да извадя, но последното нещо за което бих ги похарчил е крипто глупости. Не ме разбирайте погрешно, технологията е супер, но пазара е МЕГА спекулативен а към този момент и най големите идиоти се усетиха на къде вървят нещата.

Декември, но не 2018.

Аз ако съм на годините на Бай Бъфет не от загуби, а от нищо няма да ми пука. Най-много дали съм се събудил сутринта.

декември 1BTC = 1 Рубла Спасение нема.

Купувам 1080ti до 500 лв :))))))))))))))))))))

Аз давам 600! Ще взема две! :)))

Семестотин! И ще взема и един биткойн с панделка за до $1000. За спомен, така...

Биткойна е погребван над 100 пъти досега....Истината е, че криптовалутите са трън в очите на световния банконв картел, а хората, които се занимават с крипто са с интелигентност над средното ниво. Човек прочел два реда по въпроса не може да напише нищо повече от балон, пирамиди, балъци и т.н. Блокчейн технологията ще е в основата на новата икономическа революция, но преди това да се случи трябва да мине още една световна финансова криза...Тези които са против прогреса на дигиталните пари да погледнат какво се случва във Венецуела и в други страни в инфлационна криза...

Точно волатилността им разказва играта на криптовалутите. Едва ли някой разумен би вложил спестяванията си в тях.

Волатилността е мечтата на повечето трейдъри...Иначе правилото е да не се инвестира повече от това, което човек е способен да загуби...

Ти си пееш, а цената си пада :). За 1 ден загуби 20%.

Гроздето е кисело...

Блокчейн технологията е толкова прехвалена, че няма накъде ... казва ти го човек от този бранш, видял вече няколко технологии, който ще са "в основата на новата икономика" . Има си своите плюсове (естествено и минуси доста), да, ама е мноооого далече от панацея.

Блокчейн технологията не може да се приложи във всички сфери на икономиката, то това е ясно, но със сигурност може много удачно решение някъде...пример - Търговския регистър...

Парата има 3 основни стожера: 1. Покритие 2. Гаранция 3. Войска да я пази Единствено златото е разменна монета в противовес на общото правило. Толкоз за крипто- мрипто- и всякакви други -изми.

Баш така са говорили и за кредитните и дебитни карти. Парите са абстракция. Криптовалутата е като златото - държи я вярата, че е ценна.

Няма такова нещо - златото е tangible, т.е. материално. Било е ценно в почти всички култури, независимо една от друга. Щом стремеж към нещо възникне самостоятелно на няколко континента, значи има нещо по-дълбоко от една проста вяра. Криптовалутите не са никакви валути - провалиха се в този им замисъл и се pivot-наха в посока високоспекулативни игрички, които вече отшумяват. Това, че инфлационните fiat валути имат купища проблеми не значи, че изкуствено създадени дефлационни валути са решението. Дефлацията в много отношения е по-страшна от инфлацията.

Добивът на злато е толкова голям, че стойността му би паднала, ако беше прав. Банкнотите също са материални, картите и те. Това не пречи никак на инфлацията.

Да, бе, голям бил добивът. Почти цялото налично злато е добито още от зората на цивилизациите, т.е. материалът в монета на Виенската филхармония може да е смес от злато добито при Римската империя, от египетски саркофаг и от украшения на маите. Световният добив е с незначителен принос към тези запаси - под 2% годишно и изостава от ръста на търсенето. Като намесим и шашмите с волфрамовите сърдечници на сума кюлчета по американските трезори и златото изобщо не е някакъв банален материал. За фютчърсите и останалите форми на виртуално злато даже не говорим. Както и да е, светът е все по-динамичен и жизнените цикли на всичко стават все по-кратки. Тези т.нар. криптовалути изгряха и залязоха пред очите ни. Има и още един проблем - все повече злато се влага в промишлеността и в изделия, от които е нерентабилно да се рециклира, поради все по-ниското си абсолютно съдържание, поради което далеч по-големи количества от добитите се губят безвъзвратно, защото добивът му от тях е неоправдан.

Тоз биткойн много воуетиуен дойде, гръм да го удари! Сега трябва да си преустройвам фермата отново за пилци, видеокартите че им греят зимъзка да не пукясат от студ.

Проблемът им е на протоколно ниво - сегашните алгоритми нямат мащабируемост. Това, което работи добре за 10 или 100 човека, не работи добре за 10 000 или 100 000 човека. Мрежата се задръства от транзакции и или ще чакаш седмица за трансфер или ще плащаш висока такса.. В тоя смисъл не е лошо да хвърляте едно око на Radix, все още в процес на разработка.. ;)

Бахахахахаа, хайде на шиткойните!

ШИТКОЙНИ БИТКОНЕКТ От всичко имаме и продаваме. Чак в процес на разработка ...

Май в крайна сметка от биткойна най-много спечелиха производителите на видеокарти и електричество...:)))

И спекулантите, разбира се :)

Тия дето зарибяваха, че го чакат да стане 100 000, ще трябва да почакат толкова години. Не знам откъде толкова балъци да играят на такъв пазар, който е същият като другите , но толкова скоклив, че само търсачи на силни усещания могат да го изтърпят. Много е находчива тази метафора с копането, създава у балъците усещане , че копаят имане , а не играят на финансов пазар, който е убиец за дребните играчи рисков за тях колкото хазарта.

Значи пак ще има видеокарти на нормални цени. Това е добре.

УСА правят всичко възможно да го набият на всички големи копачи от ПРЦ ама ще го издухат много скоро

Големите играчи си развързаха портфейла и им дреме , ще се се пържат балъците.

Какво почна? Той е на път да свърши (на нула).

На всеки, който ми даде един цент (може и една рубла), ще му открия тайната, как да забогатее. (;-

Давай си адреса, пращам веднага 1 цент в XRP или Litecoin.

Отиде ми копаенето в дерето. Заменям Убиткойни за копейки! Спешно!

Пирамиди, фараони и балъци за милиони.