Започна летният сезон: Морето ни посреща с по-високи цени

Любимата комбинация на българите на плажа - цаца и бира - е скочила средно между 10 и 15%

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви кажа за малко да ида и да видя цените, и да си поръчам и цаца от тигана със скъпото олио. В Турция и Гърция цените не са мръднали, същите са от 2014. Бирата, ссфрида, октопода, на същите цени, а у нас, понеже рибата я карат от Виетнам и цената скочи и на сянката. Брутални сте медиите, вие ли държите черноморие то или вашите господари, всичко това един ден ще ви излезе солено, защото пострадалите ще се усетят

Това е преастьпление срещу народа ни ! Бьлгарите сте боклуци ! обичам Бьдгария и бьлгарите но сте бртални идиоти и алчни отрепки... Всяка година сьм на Атлантическия Океан или на Средиземно море ! Абсолюттно Безплатно ! Само идиота Ганыо и мутрите на Прехода и юпитата на крадлив Дедо бетонираха прекрасното ни море... Яжте му глвата дейба вашта мама

Никога няма да дам 7 лева за 150 грама цаца и 5 лева за картофи. Да си ги ядат спекулантите.

Няма да отпусне. И Вовата нама да отпусне. Ще се научите да работите. Мамка ви и комунисти

Мамка ти ще викаш на твоите роднини! Нашите управляващи пак отблъснаха собствените си граждани, давайки приоритет на чужди политически интереси!

Ще си плащате почивката. Като не ви изнася тук, кеф ви Гърция, кеф ви Турция. Тук са достатъчно запълнени хотелите. Значи всичко е ОК.

Да с много кеф ще плащам в чужбина ,но не и на родното лайноморие

А бе на мен плажа ми е в квартала и ми писна всяко лято да идват навлеци от цялата страна и да е фрашкано с коли навсякъде. И нищо не плащам. Държавата ще го духа, че дала концесия на някакъв хитрец, пък той забучил чадъри и иска пари за това. Сам си нося всичко.

Бе аз още си пазим едни касови бележки от преди 12 години, когато Буци рече че ще връща ддс-то за почивка на бг- море.

Връща ето на ДДСе най-голямата схема за измами в България.

Дали ще пуснат промоцията и за Българи - 40 лв. нощуска в пет звезден хотел с три хранения на ден.

Като ни нападнат руснаците и ти отидеш бежанец в Турция ще ти пуснат. Ама домуз йок и без алкохол, нали знаеш?

Много важно е къде са Турция и Гърция да го д...т нашите хотелиери...

Koe мope?

Ходил съм няколко пъти в Прага. Дали ще е мъртвия им туристически сезон или пика от туристи като преди коледните празници или великден цените винаги са едни и същи. Не мога да я разбера тази работа, понеже има много хора и много клиенти и работа и оборот да вдигаш цените за да не ти се пълни ресторанта или хотела. Каква е тази смотана логика в България когато имаш много туристи да вдигаш цените а в други държави явно се справят хората без да вдигат цените и са доволни, че пред всеки магазин и ресторант са тълпи от хора които искат да си похарчат парите защото точно това виждах всеки път по празници във Прага но не и вдигане на цените.

Не е точно така. Навсякъде има силен и слаб сезон. Поне за морския туризъм, но предполагам и за останалите. Ако юни цените у нас по морето са същите като юли и август, никой няма да отиде и ще стои празно. Утре отивам на Слънчев бряг. Цените са супер. Юли в Гърция с резервация от януари. Винаги има начин, човек да си изкара много добре, на много добра цена. Тя и цената на природния газ по дългосрочен договор е една, а на СПОТ пазара е съвсем друга.

Ама ще се оправя някак си.

има гаврос( хамсия) и си е много по-гот от цацата.после има и марида...тва са евтините до към 7 евро

На морето тук. Комунистите да ходят в Сочи.

За украинците най вече. Случва се на българи да им отменят почивки заради украинци.

Нема да ВИ стъпим на бг морския хо-ре-маг

3.30 лв. за наливна бира която си носиш сам от бараката на която викат барче, до кривата маса монтирана на изгнили дъски между пясъка и скалите нейде из българското черноморие си е направо без пари!

Петичка е бирата и ако искаш.

Да си едат пуйката димитрова. 1500лв ОИ за трима възрастни началото на август за 7 нощувки във Византия. Полетите са ми без пари.

Навсякъде другадено не и тук, вече не стъпвам при нашите алчни мошеници !

повече от 40 лева на 5 звезден хотел д изхранването и 15 лева на три звезден не давам и най вече ако няма нормални човешки условия като климатик,сешуар,ютия ,хладилник и др.ако не да си търсят укри

Е, да то на морето е безплатно само за украинци. Виж за нас е мноооого по-скъпо, все пак ние сме местни могат да ни свалят кожата. Но добре, че Турция е наблизо.

И навремето беше така за чужденците на черноморието - двойни стандарти.

Българите не щат лайноморието, най добре е Русия да го анексира, руснаците да му берат гайлето

Безработен си търси работа На сянка без много движение без много стресс и нерви по -малко работа пове4е лежане тел 08879909099

Ние си приключихме обектите, тука-таме останаха довършителни работи, земаме парасъто и заминаваме за Турция на почивка и шопинг! Там е много по-евтино и за 20 евра всичко ти е ол инклузив, за по-скъпите категории даже, като решиш да влизаш в банята - имаш включено и теляк, отделно може да ползваш обща баня с персонален теляк

От както не съм стъпвал по лайноморието. Вде ми е тая какви са цените там. Така и не разбрахте , че цените са най малкия проблем!

Чудесно, значи не е проблем да се присъединим към Русия

Какво стана с намалето ДДС дето Кирчо Ментата им подари?

Ако всичко е наред тази година, няма и да минавам през България. Директно през Сърбия и Македония за Гърция. На връщане може и да кривна през България за седмица, но не и на морето.

А пък ако не всичко е наред, няма и да излизаш от България, нали?

Кой го интересува нашето Черноморие, при положение, че има Егейско море.

Оптимизмът е едно, реалността е друго. Дано имат добър сезон, ама надали..

Аз съм работила като студентка по северното Черноморие, оттам и неприязънта ми към бг- хотелиерите Мога да напиша книга за тормоза над персонала... За гаврите във финансово отношение- не искам да си спомням През целия си самостоятелен живот съм почивала един път за седмица в ол- инклузив ( и то по настояване на компанията, не лична инициатива). Както и за три дена в Черноморец- как въобще това недоразумение там може да се нарича туризъм? Мръсотия, шум, липса на инфраструктура?? Във въпросната година плажовете в района бяха затворени или заради радиация или фекалии. Такситата возеха на цени 4 пъти по- високи от останалите места ( по- скъп бензин?) и трябваше да им се молиш да те вземат. Хотелиерите нагли и самонадути, като че ли си отишъл на тяхна издръжка..никалъв професионализъм, никъде! Не се връщам в тази смешка. А в Балчик мафията ме гони из Ботаническата градина, защото си платих да видя градината, но не и измисления "дворец". От управата ме посъветваха да извикам полицията, а мутрите на двореца ме блъскаха и заплашваха пред малките деца с нас. Не на мутрите, не на Българското Черноморие. Гадна пропаднала дупка

Че що не си си платила билета ??? Това се нарича опит за измама !

Платих си билет, на който пише, че имам право да посетя Ботаническата градина. После 2 метра след входа, през който ме пропуснаха, след като заплатих, се появи някаква мутра, да ми обясни, че щом не съм платила за Двореца, нямам право да бъда в градината. И знаете ли с какъв аргумент? Защото Дворецът се намирал върху територията на градината? Аз потърсих съдействие от Управата на градината, те ми обясниха, че единственият начин да се отърва от тормоз е да извикам полицията, както повечето четящи правата и задълженията върху покупките/ услугите интелигентни хора правят. Явно полицията е през ден във въпросното мутро- туристическо място. Според Европейските директиви, търговците нямат право да ви продават стока или продукт, които могат да бъдат използвани единствено след задължително закупуване на друг продукт. Бях с приятелско семейство от чужбина, мъжът е прокурор, съпругата му е съдийка. Останаха безмълвни пред грпзните картини Бях преследвана и заплашвана от въпросните мутри, защото те държат изхода на градината към морето. В прав текст- няма да те пуснем да излезеш оттук- отнемане на свободата насилствено си е баш отвличане и заплахи за това са престъпление. Предложих им след като смятат, че съм нарушител да извикат полицията и да оставим те да преценят дали касовата ми бележка и билета ми дават право да съм там, където съм. И тогава изведнъж млъкнаха. Какво повече да добавим? Но развалиха деня ни и най- вече така прехвалената идея за " невероятната им забележителност"

Тоя пък откъде се взе ??

Какво стана с намалето ДДС дето Талупа им подари?

Май пак ще ходя в Гърция на море. Въпреки че там цените са двойни, а жегата през юли и август е неописуема.

Ни едно от твърденията ти не е вярно.

Всичо е както го е казал.

Само да ви отбележа, не сравнявайте гръцките селски курорти с нашите по-елитни, редно е да ги сравнявате с нашите села по черноморието. Защото как ви се струва наем на къщичка с две спални за 14 дни през юли на цена 200-300 хил.евро. Няма грешка в цената, която съм написал. А че нашите кръчмари и хотелиери са ганьовци решили да правят турозъм , в това спор няма.

Какви глупости пишете? 40 лева на украинец в 4-5, звезден хотел не е скъпо с три хранения на ден на блок маса. Колко е скочила инфлацията от 31.05.2022г. до 01.06.2022г. Щом могат хотелиерите с 4-5, звезден хотел да посрещат украинци на 40 лева, защо искат 150-200 - 300 лева на българин? Мисирките, защо не питат? Недоумявам!

Защото хотелите са техни и са в правото, сами да си определят цените. И изобщо не са длъжни да ти дават обяснение. Бегай в Гърция с доматите за по евтино.

Изпаднал румънец и сърбин , нормалните ходят в Гърция. Селтаци и батки силикон.

Гърция на плажа 0,5 евро вода, на Слънчака 4 евро.За чистота и километри плажна ивица няма да смисъл да се говори..

На кой плаж? Нейде по селата в северна Гърция ли? Ти ходил ли си на луксозен курорт от типа на слънчака в Гърция да видиш колко струва водата? Не си, щото няма да те пуснат с консервите в багажника.

Ниско ти е летвата, брато.

Семо абсолютен селяндур, абдал слънчака и лукс, ти добре ли си бе ахмак такъв, будала, серсем само там ли си ходил.

От 17г.не стъпям там. Това е протеста ми срещу мутра, мръсно, скъпо, претъпкано и нелицеприятно. Кеф ви бедни румънци, кеф ви пияни западни сополанковци на ол инклузив. Толко време ги търсихте, са да са ви алал!

Бе как така тая изостанала Русия, по приказки на разни експерти, обърка и летния сезон?!?

Няма да им стъпя повече. Миналата година на Созопол направо ни смъкнаха кожата, по-добре извън България. Поне знаеш за какво плащаш.

То щото по зимните ни курорти не е същото.Ади бегай..

На българско море не отивам. Изобщо не ме интересува цената на сянката.

За това всички ходим в Гърция вече колко години

кои сте всички?

Уж все "всички" ходели в Гърция, и всяко лято нашите български курорти са пълни с народ...

Румънски народ?

Е, ясно. Някой трябва да поеме масрафа на "бежанците".

Щом за украинците е безплатно, другото няма значение. И ги преместете в по-скъпи хотели, не се стискайте.

Море? Готвиме се за демократичната зима, която ще ни донесе зеленият преход директно. Ще се върнем към дърва за отопление и кюмбета. Ще ядем екологично чиста коприва и екстрите ще са картофки. А тия дето отиват да се плацикат, не си ли задават въпроса, че не е ясно какво плува в това Черно Моренце? Какви химикали и лайна щъкат?

Лайненцето си ти и щъкаш из dir.bg

Тоя пък и той за зима се готвел... :D народа тотално изтрещя..

Поздрави от Мая и семейство Радеви!!! Обичаме ви!!!

ще ида на море само ако ми предложат някоя сгодна украинска компаньонка да знам като тия ни ебаха до сега да мога и аз малко да им върна...

Ами отивай и действай, че те скоро си тръгват. Сега е момента.