Запазва се тенденцията на макар и слаб спад на инфлацията през февруари до 16% годишно

Окончателните данни на НСИ за януари показват слабо увеличение спрамо предварителните

Обратно в новината

Коментари - Запазва се тенденцията на макар и слаб спад на инфлацията през февруари до 16% годишно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ви сера и на държавата, в германия 6% и 2000 евро минимална, а тук 16%

Заради риска от рецесия, която ще повлияе лошо на някои политически интереси преди изборите, БНБ на иска да повиши по-решително основния лихвен процент. В резултат на това лихвите по ипотечните кредити днес в България са по-ниски от лихвите в САЩ, Германия, Франция и целия ЕС. Без повишаване на лихвите, инфлацията няма да намалее и цената ще я платят най-бедните граждани на страната.

Това му звучи като да са те хвърлили от 100-тния етаж на небостъргач, и да ти казват, че "успокоителното е, че си стигнал (само) до 16-тия етаж и има още накъде да падаш"! Тия са е6@т11 наглеците!

На ударен труд,другарки и другари! Както работим,така ще живеем!

Това не са никакви антиинфлационни мерки!!! Това са абсолютни комунистически глупости!!! Инфлация не се бори така!!! Това се прави чрез монетарни мерки!!! Фатмаците поради незнанието и некадърността си ви хвърлят прах в очите и се надяват инфлацията да се успокои от самосебе си!

Къде го видяха тоя спад на инфлация нз.Днес купих кисело мляко за 2лв.Всеки ден в хранителния магазин всичко е с повишени цени.Не ме интересуват къщите, колите и тем подобни неща които не са ми в ежедневните разходи.Инафлацията е на 100%че и повече,но седим и си мълчим,няма такова племе като нас.

Макар че ти отдавна не си мома-да беше отишла и в други магазини.

Стъкмистика.

Не се оставяйте предизборно да ви промиват мозъците! Това, което спада е ИНФЛАЦИЯТА. А това, което продължава да се увеличава е ЦЕНИТЕ. Може би наистина инфлацията е спаднала. Но това, че инфлацията спада означава, че цените продължават да се увеличават. Но малко по-бавно. И ако кашкавала е бил 15 лева, а сега е 30. Спокойно! Пак ще стане 35, но не другата седмица, а по-другата. Това е всичко! На никой не му пука дали ще изпукате! Важното е търговците да напълнят едни куфарчета, за да има за избори. Всичко останало е театър!

Ще гласуваме за КОНСТАНТИН от възраждането Той ще преоснове България Харесваме и Слави Преди гласувахме за атака

Явно това е поредната лъжа.

Не е задължително да си русофил, или ваксър за да си беден и прост, но е 99% сигурно, че си поне едно от двете.

Абе зелени чорапи, какво е инфлация и от къде идва, имате ли представа? Това във военното училище не сте го учили, нали?:)) Знам! :)) В цял свят в момента има инфлация, да сте чули някъде на запад да гонят "спекуланти" или да правят проверки в търговски вериги??? Това не ви ли смущава, че вашите "мерки" не са като тези в белите държави. Да забелязахте, че техните централни банки правят нещо с лихвените проценти ...???... е и други неща правят но това не е за вашите фатмашки глави.

чете резултата в 2-те посокию?

А по времето на социализма доматите бяха 10 стотинки, краставиците 20 стотинки, дините пет стотинки.А жените бяха безплатно. Ех,какви славни времена бяха!

Къде имаше такива цени? … Саламът беше по 3,4 лева. Доматите по 50 ст. Заплатите 150 лева. Бензинът беше 80 ст. Смятай.

фатмаци, сър...

Няма инфлация. Бееее. Лъжат ви че има. Беееее. Отново не ходете да гласувате, Гълъба върши прекрасна работа! Беееее.

Това са лъжи. Инфлацията е 100% Не ме интересува че БМВ е поскъпнало с 2% и средно е 16%. Истина: Храна х2 Енергия х2 (все едно каква) Кола и телевизия не си комувам всеки ден.....

Ти кога си си купувал телевизия!!!!!!!!! И за сведение тука е повече от х 2 за промишлеността.

Продажбите амаляват ли? Щом не намаляват, цените ще продължават да се увеличават. Нали пазарна икономика искахте? Ето така е при пазарната икономика - щом се продава, значи цените ще се увеличават. Бензина бил скъп?!? От коли не можеш да се провреш никъде. Значи бензина е евтин! Ако беше скъп, нямаше всеки да ходи с кола!

от коли не можеш да се провреш, защото и градския трансп. е скъп !

Българите искат за 1 месец да изравнят цените и доходите като на Запад. .. Само, че на какво отгоре не ми е ясно.

Затваряй си устата. Никой не е искал мнението ти.

Или може би не е вярно?

Люксембургските фризьорки са най-добрите фризьорки на света. Най-красиво подстригват. За 3000 евро не може да е грозно.

Тоз път инфлацията изплющя основно русофилите и ваксърите. Ей затва ме кефи.

Няма как и едните и другите - ваксърите до един са хамерички газолизци

Ваксърите и русофилите са едни и същи олигофрени, независимо дали го съзнават. Абсолютна липса на критично мислене, податливи на елементарна манипулация, управлявани от страховете си, изобщо изнасилени в мозъка подчовеци със кошерно съзнание.

тъпак ! докато се делим на ваксъри / антиваксъри /русофили / русофоби ще сме зле ВСИЧКИТЕ

Тъпак, зле сте само ваксърите и русофилите.

Само в главите ви има спад. Има спад в грамажа на стоките, а не в цените им.

А по времето на социализма, във всяко село и град имаше чешма с два чучура. От единия чучур течеше мед,а от другия масло.И всеки,кой колко си иска си вземаше.

Май нямаш никаква представа какво е било при социализма...

Беше прекрасно!

Дедо, ако не си от властимащите, да преди беше доста по-добре, е почти във всяко отношение. Имаше и кофти моменти, но са несравнимо пренебрежими със сегашните. Вярно че се чакаше за нова кола, е сега пак се чака, ама тези на които им останаха пари. Иначе олигарсите си живеят сега много по-добре, но някой трябва да им робува :)

А ти... си тъп? :))

Абе, Мунчо, Дядото иронизира, не разбра ли?

Че имаше чучури, но там течеше ЧИСТА вода, а сега ти я продават в магазините. В селата пълно с деца, сега тук-таме старци. Преди само се чуваше че имало някакви на запад клошари, сега пълно с тях..... е сега има банани по 3лв и кусур, кока кола на корем, храни с повече Е-та то натуралното съдържание.... Веселба...

Едно време само, че караше старата трошка Москвич, купуваше 2 вида салам и мълчеше. Да изкараме снимките и видим как изглеждаха хората- обрулени и смачкани. Хайде моля ти се недей ми изпада в носталгични настроения по старото време.

В магазина е 50% и повече къде ги виждате тези 16% не знам.

Е как къде, включили са и разни други благини като , апартаменти, да не кажа и яхти....

Тая криза излезе ялова, ами поне върнете ковида, че е скука. Ама тоя път го искам с истински зомбита, а не пак с някакви издухани ваксъри!

Замазват очи преди изборите, да не се плашим

Да не мерите инфлацията в Швейцария , мръсници по добре не пишете простотии.

Само просперитет. С НАТО сме. В ЕС сме. Побеждаваме на всички фронтове. Икономически. Политически. Военно. Яко Перемога. А Русията улете в кенефа. Бият се с лопати. Стрелят с перални. Едно село не могат да вземат, операцията за три дни, орки гинат, ей го на Демократичните Укронацисти са пред Московията. Слава Кокаине. Слава Хероине. Слава Кукумицине.

Тоя дето ти е на ел да пишеш платени коментари дали е осъзнал колко си тъп?

Ма ти определено си малоумен. Новини не четеш ли? Или викаш няма драма. Германия просперира индустриално. Англия имат евтини зеленчуци и енергия. Чехите си седят в къщи а не са постоянно на протести. Във Франция едни баби и дедовци се радват, че полицията ги бие щото държавата ги прецаква. Въобще яко ЕССР победи на всеки метър. Банките в САЩ са стабилни и акциите им се качват. Руснаците отстъпват по целият фронт щото смелите укронацисти им взеха танковете и оръжието и са на петстин метра от Крим. Наистина сте малоумни масово. И наистина е време малоумието ви да се излекува в окопите на Източният фронт. Като поумрете леко за Нюланд, Блинкин и Байдън може да ви дойде нещо като акъл в простите кратуни.

Много интересно колко задръстен може да си. Всички виждаме истината, ви ми разправяш детски приказки с оптимистичен край.... Смешно е, вършиш обратното за което си нает.

Щори платен коментар абсолютно разпознаваем от 10 км. Наистина ми е любопитно защо след като толкова много обичате русия че дори сте се хванали да пишете платени коментари за вражеска на България държава-защо още не сте отишли там да живеете?

Няма да има шоково постъпване-цените ще се вдигат плавно и постепенно.

Тва е щот сте джендъри, сороси, не слушате путин, симпатизирате на краварите, член сте на НАТО и ЕС и сте ваксинитрани !!! Оххх...задъхах се....

Първото изречение Окончателните данни на НСИ за януари показват слабо увлечение спрамо предварителните

Покрай психо-десните, скоро вместо курбан с агне, ще правим курбан със скакалци и хлебарки. А да ви е вкусен тоя ЕС.

Какво ядете във вашата русия?

Изнасят жито и продават газ, петрол, оръжие. Ти с насрания си аналник ще мреш за САЩ и ЕССР и ще рупаш хлебарки.

То и ти не ги искаш освен когато ти плащат.

СИРЕНЕТО БЕШЕ 10лв, СЕГА Е 20лв, И НАГОРЕ ТОЧНО 16 ПРОЦЕНТА СЪР

Господ да убие пп и ДБ.

Недей да кълнеш, защото войната е на 500 км от нас. Може да се случат и твоите и техните клетви.

Да преведа за неграмотните: спад на инфлацията означава, че поскъпването се забавя, а не, че спадат цените.

Някой разбра ли , къде изчезнаха 9 милиарда в първите дни на Киро като премиер ? Резултата е инфлация

И кво ся, нито апокалипсис, нито америка фалира, нито Бахмут превзет? Аааа ще се наказваме май!

Това трябва да е нещо много позитивно ли? А всеки може да види какво се сравнява и как. Вече толкова дълго има висока инфлация, че реално се сравняват периоди с вече високи цени с по-нови периоди с още по-високи цени. Натрупването е много голямо. Това, че намалява точно на годишна база, не е кой знае какво. Особено при бавно растящ БВП. Такава инфлация и то продължително, без игледи за нормализиране, за мен означава, че цените са високи, дават се безразборно всякакви помощи и се наливат пари насам-натам, уж се вдигат и заплати, но БВП не расте така, т.е. тези пари не са изкарани, а са назаем или напечатане, или и двете. Всичко това са много лоши сигнали, в комбинация с не много сигурната банкова система в САЩ и заблудите, които втълпява, както и стотиците милиарди, които отиват за производство на оръжия и буквално изчезват в Украйна...

Вероятно и още ще спада на годишна база и ще стане дори едноцифрена. Все пак това ще е инфлация натрупана след първоначалния скок от зимата/пролетта на 2022.

С добра работа, с добра заплата, в реномирана световно известна фирма, с едно тесте кредитни и дебитни карти, овърдрафти, карти с намаления, ваучери и т.н. синаедна крачка от клошарството... За инфлацията не знам..

Дребен частен бизнес, без кредити, само дебитна карта и без дори телефон на изплащане - гладен не съм останал, сметките и данъците са ми платени до стотинка, два пъти поне в годината ходя на екскурзия в чужбина. Да, живея в панелка и да, колата ми е близо 30 годишна и пак да - телефонът ми не е айфон.

Модерните политики за разделно събиране и отстъпки срещу празни, чисти бутилки си е завоалирана форма на клошарство. Вкл. и ползването на собствени съдове за пазаруване на насипни/наливни стоки.

Фалиш ли се? А чул ли си за Chat GPT? Кредитни карти имал тъпака. Ще рупаш айфони и пластмаса миндил.

по другите държави на 7-8% изпадат в паника, за овцете обаче 16-20% не са проблем

A ти овчар ли си ?

баща ти съм

Овцете скоро ще умират на Източният фронт. И пак няма да им е проблем. Щото са овце. Тва им е функцията, да умират.