Закон ще закрива фермите за ценни кожи в България

Предложението е за изменение на Закона за ветеринарномедицинската дейност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...но може да се спасят все още неродените... Тази явно не е с всичкия си, жалко. Можеше да не се роди за да бъде спасена!

Т. нар. природозащитници са прилючили курса. Това са ферми в които животните се отглеждат с индустриална цел добив на кожи., както са фермите за добив на месо. Не се посяга на екосистемата в дивата природа. Ако хората не искат кожи да не ги купуват и нуждата от тези ферми ще отпадне. Айде стига вече шепа хора да поучават другите.

"но може да се спасят все още нероденитено може да се спасят все още неродените" - това ли е "спасението", като не им позволиш да се родят ????? Какви защитници на животните сте, като не им давате право да се родят??? Явно някой не може да се намери място от яд, че някой в България развива нещо и гледат да съсипят всичко!

В Европа животните, които все още се отглеждат за кожи, са норки, лисици, чинчили и енотовидни кучета. Продължителността на живот във фермите е едва седем месеца, с изключение на животните за разплод, които живеят около четири години, посочи Алтимирска.

Аз предлагам да се закрият и фермите за месо - по същите съображения.

Какво точно ще спаси този закон? В същност тези стотици хиляди животни няма да се спасят, защото няма да се родят. Дали това е по-добре. Може би за техния род е по-добре те да се родят, макар и да живеят по-кратко, защото могат да се появят по-качествени екземпляри.

от тебе качествен екземпляр няма как да се получи.

Българинът му дай само да пречи на някой да печели пари. Ми дали са кожи или за месо... каква е разликата ? Бизнесът си е бизнес.

Не е проблема дали е кожи или месо, но случая със село Боров дол не е бизнес а престъпление.

Не може да искаш от жабата да ти разкаже за океана, тя живее в блатото!!!