Задръстване от петролни танкери в Турция

Анкара е поискала нови доказателства за пълно покритие на застраховката за всеки плавателен съд, минаващ през Проливите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Турция,като страна изклесък се изхвърля като чекия напредък!

Иииииииии ... та-даааа - това няма нищо, ама нищо общо с новината, че Турция ще прибира лъвския пай от ембаргото срещу руснаците! Дори няма нужда стоката да се претоварва! Сменя се флага на кораба и всичко е точно! Дори и "кетапа" за застраховката идва прясно напечатан от някоя малка канторка на голям английски застраховател в ... Турция!

Като знаем, колко сложно стана да ходиш да ядеш дюнер в Турция, може да си представим колко трудно ще има доставки на петролл преминаващи през босфора... забавяне и оскъпяване

Разбираме че тати те е отхвърлил и го мразиш. Ма майка ти що е пропуснала да те бие редовно? Явно е била заета по "събития".

Нови?! Колко да са нови?! Правилата за преминаване през Босфора и Дарданелите(Turkish Straits Maritime Traffic Regulations) са обнародвани в the Official Gazette no.23515 of 6 November 1998... и според тях всеки кораб трябва да представи пред турските власти два Сейлинг плана, като Сейлинг план 1, в зависимост от размерите, тонажа и товара на кораба, трябва да бъде изпратен 24-72 часа преди подхождането на кораба към проливите, а ако кораба идва от по-близко пристанище плана трябва да бъде изпратен веднага след напускане на пристанището... и в този план като подточка Х) се мъдри изискването за докладване на турските власти Името на застрахователя, номер и валидност на изискуемите застрахователни полици в съотвествие с типа кораб.(X: P&I INFORMATION (P&I Club Name / Policy Number /Validity), така че причината определено не е в застраховките. По-скоро Турция за пореден път се опитва да преразгледа изискванията на конвенцията от Монтрьо и да възстанови суверенитета си над проливите, който към момента е ограничен в много отношения;)

Онзи ден бяха кораби с газ около Испания... Докараха света в 1940 с кофи да карат газ и нефт наляво и надясно. Зелени олигофрени без капка интелект, вярно са последно поколение. Такива не оставят наследници. А сега изведнъж целия Петрол ще стане турски, арабски и от Азия, въпреки че техният добив е по-нисък. Цената естествено поне 50% нагоре. А Украйна пак ще бъде сривана систематично и Европа оставена на студено с цена на тока от 60 цента на квч с тенденция 1 евро

А вие русоробите никога няма да прокопсате, щото ще живеете на Запад, ще го мразите, ще завиждате, че не сте като тях, те няма да ви приемат, защото сте озлобени и надъхани и това ще ви разяжда дребните душици, докато напълно се побъркате ...:)))))

Не ща да студувам и гладувам. И тия на запад не го искат. Просто са промити тикви и са забравили кой ги освободи от Фашизма. Сега ще си припомнят по трудният начин. Да не мислиш, че Германците са мноого щастливи, че им убиха икономиката? Или тва е руска опорка? Ма що не идете вкупом да умирате за Бандера? Светът определено има нужда от зачистване на малоумниците.

Не виждам любов и душевен мир в твоя пост, предполагам си Русофил :) Или е от гриндър страничен ефект.. кофти не се лекувало, но пък и нямаме здравеопазване да поеме такива случаи

Осъдете го тоя за явен и недвусмислен език на омразата и вербална агресия. Ти си вербален терорист. Призоввоам прилагането на всички LGBTIQ+ закони за ранна превенция и справедливо наказание към този европеец!

Санкциите на ЕС не са ефективни, само се получават "задръствания" по Босфорското "трасе" заради липса на застраховки на кораби, превозващи руски петрол от западни застрахователи. Отново "многоходчикът" е прогнозирал и този сценарий, като ще продава на Китай и Индия - със сигурност обаче петролът няма да преминава през Босфора. А дали и през Тихия океан?!

Как ще се появят нови застрахователи от Кайманите и Бермуда под американски шапки и как ще препродават корабите като демократични с 200% надценка?!

А когато потъне корабчето, кой ще плаща застраховката, ако застрахователя е кух??? Хайде! Хайде да се обзаложим!!!

Смешник!!! Многоходчик, а?:)))) Ма т`ва мноо уригиналдъ, бе!!! ма тия нови лафчета с руски окончания на -чик, много вървежни станали напоследък. Не бе, смотаняк!!! Ужасно тъпо звучиш! ...смотаноооооо!!!! И да не знам кой "храбрец" ще се навие да тръгне през което и да е море или океан, с танкер пълен с петрол, който не е застрахован! Не подценявай застрахователите, те имат една от най-развитите шпионски мрежи. Кой според теб ги пази от застрахователни измами, ако всеки можеше да ги врътне, до сега жив застраховател нямаше да е останал.

Ако Лукойл искаше да плаща данъци в България щеше да го е направила преди 20 години. Ако Лукойл искаше да продава евтино гориво на България нямаше да иска да го изнася в трети страни. Лукойл иска да плаща под масата на политици, медии и разни експерти разбирачи. Лукойл иска да избягва данъци в България и да получава евтини обществени поръчки като цели пристанища на цената на една къща на морето.

Кога изпукат всички комунисти, тогава ще се оправи България!

Ами почвай с родата.

Обичаш комунисти ли?

• "Леви" "десни", "комунисти" "демократи", това са залъгалки за малоумниците по целия свят. За съжаление, последните са 80 процента от населението и затова сме на този хал. Дясна и лява ръка са те на едни и същи глобални престъпници, които ни готвят такава демоНОкрация, че сталиновият "комунизъм" ще ни се види като пионерски лагер. Тези 80 процента, дето им се връзват са престъпно прости. И комунисти, и демократи.

Ти не си отегчен, ти си комунист от най-твърдоглавите! Надушвам те отдалеч...

Ти си дебил, на квадрат, от онези, дето се мислят за умни, щото не са в състояние да осъзнаят, колко мноооого са прости.

Реститут, хванал се на глупостите на Атанасов

Руслямските амброажи имат "супер" ПВО. Смешници. А на украинската армия още не са дали оръжия, освен някакви дребни партиди.

Абе, защо руският петрол превозван по море е лош, а пък по тръбата през Украйна е добър!? А? Дан би зарад на бай Дън синковеца?

Защо Русия не го спря тръбата като е на лошия Байдън :)))) Путин обича Байдън??? :)))))))))

Защото Русия не спира никакви тръби, на който си плаща.

Айде бай ганьоооо бегом пак на опашки по бензиностанциите :)) за евроатлантически ценности :))

Това във Варна ли?

задръстването е кораби идващи към черно море,така че мярката е хванала.Бйзнеса може би е намалял,но руснака може да си плаща по-голяма застраховка,за им излиза цената на нефта.

Ама Ердо иска завишаване от всички, не само от руските, а останалите искат цена 70 80 долара за барел, кой ще е този куповач.

Я пак...

Откога шопите станаха русофили...? Вуте, да те светна. Няма никакво значение какво могат или искат да плащат руснаците, Турция не пуска кораби които не са застраховани!!! Това ясно ли е?:)))) А компаниите които извършват такива застраховки са все от страните от Г7, които не биха застраховали танкер превозващ руски петрол закупен на цена над $60.

Нане казал, майната и на мойта Пена, затривам си кравата, ама на Вуте мляко няа да продавам.

Някой изненадан що тия с евроценности се снимат и прегръщат с наща тиква, ми щото са същите тикви. Вместо опашки от танкери, да бяха направили такива при Путин, с призиви за мирно решение на кризата с Украйна, ама не.

Мирът няма да позволи безчетно обогатяване на шепа хора. Както и лисата на ковид мерки ...

Събрали ст се тука групичка путлерасти и мажете ли мажете ... Мутрофановата мята копейки и нашите путлерастки пуделчета ще се изпотрепят ...:)) И не! Не бъркай хората изповядващи европейски цености с тиквата и ориенталския ви руски нрав. Рушняците това ли искат, да им се молят за мир? Е, няма да стане! Ще ядат бой, после ще бъдат унизени и накрая разорени ... всъщност не го ли знаете, ами спомнете си студената война и ще се сетите.

се точи той да "застраховс' и да продава на Европа бядски нефт! Ще има санкции и срещу Турция!

Турчина не иска да рискува, незастрахован кораб да мине през канала му и да направи поразия за милиарди, която после сам да оправя.

Руснаците са фашисти, нацисти, мюсюлмани и сатанисти.

Ти коя мумче беши!?

Абе те джендърете спернояди са добре на тях горива не им требат , те нямат деца за каране на училище и работата им е от компа квото изкарат някое центче от елементарни внушения за дебили ..... виж ако спре вноса на бело тогава ще я загазят ! Ама то на цената на белото никой не слага таван че да го спрат , запада си е яко зависим :))

Със западен автомобил ли ги караш децата на училище да учат там английски, немски и френски?

Да вземат добра професия да работят на Запад и да живеят по западен стандарт?

Не, с източен. Ако има руски или китайски бих ги записал, обаче няма. Свободен пазар, а?

Западен , правен с руски суровини и каран с рускки горива ..... пак ефтини внушения правиш. Стандарта на запад беше висок когато сътрудничеше с Русия , не когато стана колония на Америка !

Как харесваме да ни боцкат в задния двор?! Като няма желаещи сами си чисти ауспуха.... Малко боли, но е сладко.Просто ще има криза на доставките и космически цени.,

казваш ', санкции " значи трябва на другият ден да нямаш "Никакъв* контакт със санкционираният обект! Другото е лъжа...с на нея краката са къси!

Финансовият капитал си пали сам чергата, като злоупотребява с корабното застраховане. Пиратитската цивилизация се самозаблуждава, че продължава да владее моретата. Фатална грешка.

Това митрофанова ли ти го каза. Провери си, кой поема щети при авария, засядане и др., водещи до разлив.

Да. Опорките ми ги изпращат по телеграм в 5 часа московско време. Парите на седмица по 1000 лв - общо 4000 за месеца (бруто, без бонусите). :(( Щели да ги вдигат от януари, но само който си ги вземе в рубли.. нз защо.

ПРОБЛЕМА НЕ Е В ИСЛЯМА , А В ЧЕРЕПНАТА КУТИЯ .... В РУСИЯ ИМА 10 МИЛИОНА ХРИСТИЯНИ ПОТОМЦИ НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ И 30 МИЛИОНА МЮСЮЛМАНИ ПИТОМЦИ НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ ... НО ВСИЧКИ , НАЧЕЛО С ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ НА ЦЯЛА РУСИЯ ТАЛГАТ ТАДЖУДИН .... КАЗВАТ ЧЕ СА БЪЛГАРИ .... НЕ СЪМ ЧУЛ ЕДИН ДА КАЗВА ЧЕ Е ТУРЧИН :)

Не говорят на български?

ТОЧНО ОБРАТНОТО Е .... ТЕ ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ - МЮСЮЛМАНИТЕ .... А НИЕ ДУНАВСКИТЕ БЪЛГАРИ И РУСНАЦИТЕ ГОВОРИМ БА СЛАВЯНО - БЪЛГАРСКИ :))

В Русия няма християни, а болшевици. Те се кланят на пречупения сърп и чук -Z вярват в духа на Ленин и във вампира Путин.

Сатанисти

Да го духат руснаците и всеки който поддържа кремълския режим!

понеже си третополов идиот и не разбираш ,че това което си писал няма да стане ,най-много Невтохима в Бургас ,работеш само сРуски петрол може да спре работа и тогава ще си духаш сам

Добро начало. Днес таван 60, утре 50 и така докато си дойде на цената от 40. Който не му харесва, да си плаща на свой риск за пренасянето му. А риска е да загуби танкера при авария.

Отказа от застраховка, всъщност, е заплаха за пиратство. Проблема е, че пиратската цивилизация вече не владее моретата. Пипнат ли руски танкер, ще има бой през пръстите.

Нищо не си разбрал.

да, добре.

Вчера отрязаха бюджета на руските тролове с 30%. Да живее САЩ. Да живее петролното ембарго. Следва продължение -на пролет ембарго върху петролните продукти. Представете си следната сцена: - Зелена поляна - На поляната мечка руска мършава - Z - Анаконда - NATO - Анакотдата се увива около мечката и бавно я задушава. След това я поглъща и айде...

Зъл духач признава, че нато воюва с Русия.

Тъй ли ? Брех , че НАТО ли нападна Русия или Русия нападна Украйна ? Я пак ..

Канада, ако си възрастен и болен, ти предлагат евтаназия. Викай още да живеят.

Млад, здрав и корав :))))))

"Зъл дух" , много си гледал фантазиите на Вероника Ейнджъл

Петролопровода Дружба с пълен капацитет захранва Европа с лошия руски петрол и Украйна взема транзитни такси.

говори за двуличието на Европа...и затова тя ще разпадне! Европа лъже хората!...да не говоря за територията

Мдааа... Сделката е Орките се изтеглят от АЕЦ Запорожие. Петролът и газът си текат. Русия плаща такси. Украйна купува ВМЗ Сопот 152 мм снаряди. Мунчо лапа клонки. Ванка с портрет на Путин в джоба става на кайма край Бахмут от снаряд купен с руски долари от България. Слава нации. Хо ха ха

Еврогейците в България сипват руски горива в автомобилите си и дрънкат глупости срещу Русия. Все едно хомосексуалист да дрънка ,че е вегетарианец и да яде месото на партньора си.

Путин подкара вчера Еврогейски Мерцедес, а Лавров се снима с хамериканскш Айфонь.

последната година Русия е закупила 29 Супертанкера 31 големи танкери клас Suezmax 40+ големи танкери клас Aframax. Общо за 20 милиарда долара. Застраховките поема Русия. С тях Русия обезпечава 80% от превозът на своят петрол който досега се доставяше по море. Русия сама го застрахова. Иран, Китай и Индия ще осигурят превоза за останалите 20%. Тръбопроводният петрол си тече свободно към ЕС и света,за него няма санкции. Нищо не се е променило.

Ама ей на султана не признава руските застраховки. Ко праим?

Признава ги разбира се. Проверяват кой има застраховка,ако стане разлив да се знае кой плаща.

москалите са купили близо стотина танкера втора употреба.... Ако ЕС смята да ебе хората купувайки блядски нефт под чужд флаг - ще последва пълен разпад! Самият факт, че се въвежда некъв "таван" вместо пълен тотален бойкот, говори за измама на хората

През 2050 година в Русия 51% от населението ще е със забрадки и чалми.

така ще е в Брюксел.

Така е вече в париж, и в юк.

Имат да гонят кърджалийско, значи.

Турците пак ще напълнят гушите от това ембарго. Блокират транзита заради застраховките, прекупуват ефтино руския петрол и го продават скъпо. Както китайците с газа.

Пари - стока - пари' (пари-прим). Да ти звучи познато ?

Който мрази Русия да се присъедини към Турция и да приеме исляма, защото Русия преди 145 години нападна суверенната османска империя и ви освободи.

35% от Русия е мюсюлманска, човече.

47% са християни в бункера - официални данни

Половината, 35% или нещо друго.. В България колко сте вече поклонници на ДПС и сие?

Какво общо има? Елементарен текст не можете да разберете.

По напълно аналогичен начин. И тогава англичаните са били против и са помагали на Турция срещу Русия.

А преди 110 подкрепи Сърбия, Гърция, Румъния и Турция срещу нас. Сигурно защото сме били схизматици.

История. България тръгва да напада Сърбия и Гърция едновременно. Никой не е бил срещу България, тя си е вършила глупост.

москалите са купили близо стотина танкера втора употреба.... Ако ЕС смята да ебе хората купувайки блядски нефт под чужд флаг - ще последва пълен разпад! Самият факт, че се въвежда некъв "таван" вместо пълен тотален бойкот, говори за измама на хората

Няма такова нещо - руски танкери. Никой не застрахова руските танкери. Статията е затова.

На 2 декември сорт Урал беше 63 долара за барел,сега 60 долара за барел е супер .По-добре от сорт Брент на 83 долара.

Индия го купува за 40, но Ирак са им казали. Колкото ви го продава Русия, ние ви го даваме с 10 долара по-евтино.

Това е таван, а не фиксирана цена.

един-два и насам де! А уж комшии.

Още преди войната всеки знаеше, че руската икономика за да е стабилна цената трябва да е 40 долара на барел. При 50 или 60 имат свръхпечалба. В момента с този таван който реално не се спазва може само да му пръднат на оная работа на Путин. Единствените губещи са европейците.

Като пишеш 20 коментара от различни ник-ове, дали плащат същите копейки или ги сумираш накрая. Интересно, за количество ли плащат или на глава добитък.

Само глупости и клишета, нищо друго не можете.

Толкова ли си можете или не плащат вече?

Не са избирани да имат рационално мислене или образование. Америка и трябват тъпи роби.

Сега какво ще се случи - в Европа ще идва пак руски петрол, но през посредници и на едни други цени ...

Не става така :) Вкараш руски нефт, получаваш запор и затвор. Това не Булгаристан.

Луд умора няма. САЩ и него ще го купува евтино от Русия или ще го продава на тройни цени на еврогейците.

Петролното ембарго важи и за САЩ. И за всеки, който иска да върни алъш-вериш със САЩ.

Петрола няма да се развали ,ако не се продаде.Издържа повече от златото.

Ми да си го събират в буркани за зимата тогава...

На какво издържа бе троле. На триене ако го нанесеш отзад.

в Турция танкери бол,а в Западна Европа скъп петрол ....хи хи хи.

Вчера влезна не просто тавана от 60 долара, вчера влезна ЕМБАРГОТО ВЪРХУ ПОКУПКАТА НА РУСКИ НЕФТ С МОРСКИ ТРАНСПОРТ. 30% от руския бюджет казаха пуф и се изпариха

така ли ви казват по ББС и СНН? или дядо Сорос ви го каза?

Да, така ни казват, руски троле... а за тебе още по малко копейки на края на месеца...

един мормот завива шоколада.

Европа удря себе си с тези санкции!

Фалирала и безядрена Русия - по-добрата Русия.

Нищо не ви се разбира от статията. Вместо пропаганда, наблегнете на обучението на журналистите. Нивото ви е много ниско

Краварско-еврогейското лицемерие не познава граници!