За да избяга от руския газ, ЕС стигна и до Мозамбик

С мащабен план Европа си поставя целта да контрира руското и китайското влияние в региона

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работя в модерна машиностроителна фирма. 95% от продукцията ни е за износ, голяма част за Западна Европа. На някои от изделията ни слагаме табелки на германски или други западни производители (по тяхно искане). После ги купуват от нас за 50 евро и ги продават като свои за 500. Четвърт век не можем да се преборим с тях да им продаваме по 51 евро, малко да повишим заплатите. Не се съгласяват, щели да си загубят пазарите. Да ги видим сега, как ще си запазят въпрос ите пазари!

А Китай изнася за Мозамбик камиони, стругове, промишлени кранове... щото същия тоя Катай строи заводи и пътища в Мозамбик. Ама щом от Европата смятат че с лодки и радари ще се сборят с китайското влияние в Африка кой съм аз че да споря.

квото и да ти приказвам, да знаеш че се говори за пари

ЕС и със сатаната ще сключи сделка

Ключовото в статията: "Европа се притеснява, че без ПОДКРЕПАТА НА ВОЕННИТЕ МИСИИ..." Тоест ще пращаме армията, да помага за доставките на газ към Европа? Колко демократично!

no comment 1) "ЕС планира да увеличи петократно финансовата си подкрепа за африканската военна мисия в Мозамбик,..." 2) "Френският енергиен гигант "Тотал" (Total) стои начело на международен консорциум за добив на газ край бреговете на северен Мозамбик и за построяването на терминала за втечнен газ, откъдето танкерите да го превозват до Европа и Азия." comment: 1)значи, "това е военна мисия", а не война за газ и тук-таме петрол, разбираш ли. една такава "мисия", дето само от концерни се води и подпомага местното население да се учи на смирение и робство, както са рекли "самаряните"... или нека ги наречем "филантропите", които са длъжни да станат още по-големи "филантропски" "ценности". а всеки нормален бюргер знае, че "филантропството" се измерва в usd i чат -пат с урсулски мънги, наречени за благозвучие еце-бейки (евроценти)... 2)построяването на терминала предстои, защото киро - гевреко, отрочето на дс-цру гейското братство с трюдо още не е под-хванало строежа, инак щеше да е построен вече... на "честна педераска" дума. или на честна черепско-прокопиевска дума. дума, дупка не прави, тези дами-господа си имат повече дупки, отколкото е необходимо на всеко човешко и нечовешко същество, ама ха де! и все си се питам. как зелените, нечистоплътни педофили/педофилки одобряват тази гавра с Природата. да карат газ с "платноходки", които навръщане са на празни. кат' глъвити на тез кухари. и как, с коя соларна станция се осигурява енергията за нацифицирането на газа... пърдоне моа, и за десгъстяването му. 3)"Въпреки забавянията, причинени от бойните действия в района "Тотал" планира да започне добива на газ през 2024 г. Запасите в региона се оценяват на трилиони кубически метри газ, което е много над годишния внос от Русия." 3) тотал, тотал, тотал... щета... гаранция - турбулентна франция, а бай-дън па е болен от ковид... благодарение на продуктите, които кланът урсула ни набутва, като задължение, чрез изкрейзилият напълно лаутербах. Природата с нас Бог с нас

Интересното е кой финансира пък ислямистките военни групировки за да провалят европейските газови проекти в Мозамбик. Да не би други европейски компании, които са конкурентни на френската и италианската фирми да имат пръст в тази работа? Демек, солидарност и пестеливост, ама печалбите са ни по-важни. Поведението на ЕС ми прилича като онова на шопа, който заявил: "Я че си запалим къщето, че да изгорим на Вуте плевнико!"

ахах, cмeшници!

На ви сега и маймунска шарка.

Хора на знамето на които има Калашник, едва ли ще бъдат благосклонни към ЕС.

Изпуснахме питомното, за да гоним дивото…

56

"ЕС планира да увеличи петократно финансовата си подкрепа за африканската военна мисия в Мозамбик" Военна "мисия" за петрол и газ, къде съм го гледал този филм?!

Нещо шизофренично има в тези "напъни" на ЕС в посока Мозамбик. Нали щяхме да се отказваме от газта? Защото не е баш зелена? Нали само още "малко" перки и соларки да набодем, и до 4-5 години минаваме на водород? Газ от Мозамбик даже и да дойде, няма да е много скоро, а за 4-5 години точно ще сме позеленели по план. Нали? Или ще сме посинели от студ?

ЕС бюрократи, не ви стигат проблемите на Украйна, сега ще отворите още един фронт - срещу ислямистите в Мозабмик. Техните проблеми ще станат и ваши. Мачкате си населението и носите от девет кладенци вода, само да не пуснете Северен поток 2 дето ви е под носа и да не признаете, че сте сгрешили. Вашата гордост до момента струва милиарди на гражданите ви. Аман от външна политика в ущърб на собствените ви народи!

Четох че и на Марс имало метан....

Не е зле чиновниците от Гейропа да се запознаят с националния флаг ня Република Мозамбик.

Тия от ЕС знаят ли къде се намира Мозамбик и как ще осигурят мир за да се има сигурност на доставките ?!? Или важно е да се лъжат хората, че всичко ще се оправи !!!

През цялото време се говори за Мозамбик, а картите са само за сев., централна западна и западна Африка. А Мозамбик е от другата страна, с/у Ангола. Не разбрах до нея ли ще правят тръбопровод или директно от Мозамбик ще го теглят.

Както е тръгнало, ЕС (ако просъществува още известно време) ше започне да си носи газ от някои близки и по-далечни планети.

Малоумници!!! За тях сащ-ското влияние е за предпочитане, но ще си хапят гъзовете и то скоро.

контролира ЕС региона,и наистина да купува газ,ще трябва сериозна военна операция срещу бандитските групировки в района.И като знаем,ЕС каква военна "мощ" има....пиши го бегало.

За да избяга от питомното ЕС стигна дъното :)))