Ядрената енергетика у нас има бъдеще, ще се откажат ли от "златната кокошка" политиците?

Не е въпрос на избор на две площадки. Не е и до конфронтация със зелените технологии - въпрос на приходи и прагматизъм е

Обратно в новината

Коментари - Ядрената енергетика у нас има бъдеще, ще се откажат ли от "златната кокошка" политиците? | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям развитието на ядрената енергетика! Мислете за бъдещето на децата ни и развитието на България! Тук политиците трябва да са единодушни и далновидни!

С твоя акъл ще заробиш децата си за десетилетия.

Златната кокошка на грил е хубаво нещо, но но, яйцата ще ги лапа целия народ и поколения напред

До кога ще ни мъчат тия и източват държавата с тези АЕЦ? Козлодуй бил изгоден. А някой знае ли как е изплатен с опашките за евтин хляб и глад през 90-те години? Що не обясните това на простите селяни и червени пенсии, бленуващи за "евтин ядрен ток"?

Все едно място за нова базова мощност няма - двата реактора покриват минималното потребление през през преходните месеци и остава само за едно мъничко реакторче, ама такива не продават

Ако че пъхате гориво на западната къща по добре я изключете. Ви Чехия Темелин че да гръмне. Проби с фалирали фирми не правете.

Слава на НРБ и Бай Тошо, че бяхме развита държава. 27мо място ф света по ИЧР. Вижти тия суфийски мангали, ни моат да боядисат. Цуфийци и Софето ду га ши провалят българти!!!

Да си имал 6 реактора и още една планувана АЕЦ и да говорим че атомната енергия имала бъдеще. Открихте америка бе дебили.

Ще се строи 7 блок в Колодуй от САЩ

САЩ нямат фирма за ядрени реактори. Имаха ама фалира

да купува ядрени джаджи, а после дъ арестува Путя. Кат Саркози и Кадафи. Нищо после не плащаш.

Какъв блок? Няма никакви квалифицирани работници! Питайте ремонтния персонал на Козлодуй в какво чудо се вижда като дойде външна фирма да направи ремонт на агрегат, примерно. Питайте младите колко са ентусиазирани да живеят в това диво село Козлодуй, което е на път и без болница да остане, а условия за социален живот няма.

И какво предлагаш, да дадем милиарда на няко частник ли?

на уестинхаус.

българските ядрени мафиоти са най мощните и интелигентни мафиоти,там където има пари,там са българските политици,като Бойко,Доган,Симеон Сакскобургготски,Костадинов ,Волен Сидеров,и още много партизани и хайддуци!

Политиците , които спраха АЕЦ Белене са за разстрел без съд и присъда.

Бойко Борисов и се кани пак да управлява.

Така е, за съжаление, няма справедливо наказание.

от ядрена енергетика до ядрена енергетика има разлика и значение!Зависи кои български партии и политици със техните професори доценти правят или искат да правят ядрена енергетика!Мафиотите също правят ядрена енергетика но за сметка на българското простолюдие!

Щом ти трябва хляб отиваш и си купуваш в бакалията. Щом ти трябва ток - има Зеленски , има Ердоган .

Че трябва да сложат снимката ти при думичката прост.

Ето как се става богат и честит българин!Ставаш политик и имаш златна кокошка и сигурни и гарантирани парични извори!А ето за това се борят нашите хора от нашите партии на нашите бизнеси!Ето ,светна ми ,няма да ходя на гурбет основавам партия и имам златни кокошки!

Продължаваме да лижеме г....а на чичо Сам, а той ни дои както си иска. За свободна и независима България само Възраждане # 3!

Саниране, саниране и пак саниране . Това е Алфата и Омегата на енергетиката .

Товарищ"кви" да разбирам ли ,че си работил в АЕЦ ? Още по зле за теб тогава, зная такива като теб колко сте прости и твърдоглави!

Бягаш яко по тъча. Англия няма проблеми с АЕЦ и горивото от тях. Прост е сина на баща ти. Казваш нещо и не можеш да защитиш приказките си.

Огромния проблем с отработеното гориво, прави тези централи нерентабилни във времето от стотици години, това не е външен селски кенеф да го зариеш с две колички пръст.....

Да ге чуем в кво се състои "огромния" проблем.

Абе тя Франция с 59 реактора като гледам се е заринала с радиоактивни боклуци, нали?

С над 100 реактора, трябваше да светят чак до Марс по логиката на антикомуниста неграмотник.

Мята ги в контейнери в Средиземно море

30 юни 1974 - първо включване на Първи блок на АЕЦ-а, 24 юли - влючване в общата енергийна система на България.

Товарищ" кви" няма да те ограмотявам, ОГРОМНИ с отработеното гориво

Дебилче, не ми говори общи приказки и глупости. Няма как да ме ограмотиш, ти си виждал АЕЦ на картинка и тим личи от мили.

Той бетона е най скъпото нещо в света, а, идиот!

Това е вица на годината. Сегашна България не е в състояние да направи дори 1 енергоблок.

Ние политици на този етап нямаме, имаме измамници и американски подлоги. Но народа започна да джурка, което е добре.

Вижте англичаните скакви проблеми се сблъскват имайки първи ядрени централи

Кажи да чуем.

После съхранението на отработеното гориво за стотиците години ти излиза по скъпо от произведения ток.

Това се отнася само за американското гориво, при него всеки си го отглежда сам. При руското ядрено гориво в цената му влиза и извозването, рециклирането и съхранението му обратно в Русия. Избърши си сопола между другото.

Пълна демагогия

Слава на НРБ и Бай Тошо, че бяхме развита държава. 27мо място ф света по ИЧР. Вижти тия суфийски мангали, ни моат да боядисат. Цуфийци и Софето ду га ши провалят българти!!!

Така пишеха ръководителите на БКП на времето. За това сме сега на това положение.

Карайте си колите втора употреба. Носете си дрехи втора употреба. Яжте храната с два стандарта- за нас с палма и кармин. И продължавайте да обяснявате колко колко готино ви е така демократично.

Работи на една работа, осигурявай се на минималната ставка, вземай пари под масата, бори се путинофилията да завземе българия и после се чуди защо пенсията ти е минимална. Чуди се изобщо защо си жив.

Лошите комунисти са ги строили тези благинки. Както и почти всички средни училища. Както и почти всички язовири. Както и голяма част от ЖП линиите. Капиталягите за 30 години колко училища, заводи, АЕЦ, язовири построиха ? Ще дойде ден и ще схванете, че ония хора са работили по-правилен начин(въпреки всички недостатъци на режима!) и че 30 години само се разграбва и приватизира направеното за 45 преди това.

Капиталягите само закриваха и ограбваха каквото бяха построили комунистите. Построиха само безброй хотели за мутрите по Лайноморието.

Не комунистите, а принудително нашите баби, дядовци и родители. Комунистите ръководеха и живееха като царе.

Тоя цивилизован избор бе направен при "лошия" социализъм,а при "добрата" демокрация всичко отива на унищожение.

Дай им куфарче с пари и политиците ни ще продадат и майките си!

Една колониална територия няма думата по такива фундаментални въпроси като ядрена енергетика и въобще енергетика, отбрана, нациоанална сигурност, социална и образователна политика, демографска политика и изобщо каквато и да е политика.

С такива като трътлест еднокнижник и хартфартски измекяр, и комунделски мравояд няма как.

Слава на НРБ и Бай Тошо, че бяхме развита държава. 27мо място ф света по ИЧР. Вижти тия суфийски мангали, ни моат да боядисат. Цуфийци и Софето ду га ши провалят българти!!!

От къде си бе мангал ?

При мене всички имаха работа, но нямаха пари. Произвеждахме много, но магазините бяха празни. Храната беше вкусна, но си ни я пращаха родителите от село. Имахме АЕЦ, но имаше режим на тока. Бяхме млади и ограничени. Чужденците, които идваха в България ни гледаха като цигани, а спец милиция ни следеше да не вземе да си общуваме с тях. Гледахме Некерман, за да видим хубави дрехи и жени, че нашите скучубри бяха облечени като ромки. Събирахме дъвки Турбо, за да видим истински автомобили. Въобще рай!

При мене не всички имат работа, но почти всичко нямат пари. Произвеждаме едно нищо, но магазините са пълни с чужди стоки със същите имена, като на запад, но с по-ниско качество. Храната е безвкусна, но нямаме родителите от село за истинска. Имаме орязан АЕЦ, но цената на тока за бизнеса е непосилна без помощи. Сега младите са функционално неграмотни. Чужденците, които идват в България ни гледаха като локация за алкохолен туризъм и проституция, а всичките ни разговори и действия с мобилните телефони се следят. Гледахме витрите на магазините за втора употреба, за да видим хубави дрехи и жени в порно сайтове, че нашите скучубри няма как да си позволят нещо ново и пак са облечени като ромки. Събирахме капачки, за да имат децата ни дестки линейки и кувиози. Ходим на автокъщи, за да видим истински автомобили изхвърлени на запад, поправени криво ляво, да ги купим тук на изплащане. Въобще рай!

Гнусен лъжец! Режим на тока има два периода - средата на 80те, заради липса на мощности. Затова се строи АЕЦа. Най-големият режим е средата 90те за да се изнася ток! Аз нямам село и магазините бяха пълни с качествена храна. Това че са те гледали като циганин си е тмой проблем! Дъвките Гурбо отново бяа 90те

На Бай Тодор му казваха "прост селянин"... На сегашните еничари не знам какво наказание заслужават.

_stankow

Нищо не зависи от нашите политици. Никой не ги пита, те нямат никакъв силов, финансов, морален ресурс да се противопоставят на окупатора. Какво ще е бъдещето ни се решава в степите на Украйна. Ако Русия загуби, или спечели, но неубедително, ако не може да изтласка американците от Източна Европа, ще настъпят тъмни векове. Никаква Белене няма да бъде построена, Козлодуй ще бъде затворена предсрочно, ще бъдат затворени ТЕЦ-овете, въглищните мини сами ще спрат. Медните мини, които дават 5% от националния ни доход имат още 10-на години живот и спират. На соларки и ветрушки енергийната система ще се срине, няма да може да се балансира. Цените на тока през газа ще растат все по-нагоре. Ще настане зверска реакция, реванш на западните сили. Не просто ще бъдат потискани инакомислещите, както сега, а активно ще бъдат преследвани. Ще бъде довършена културата, езикът, традициите, семейството, остатъците от суверенитет, политическата система вече се е срутила, при 39% гласуващи. Времената на турското робство ще ни се видят като курорт. Американците не са ни окупирали, за да ни вдигат жизненото равнище, а за да ни грабят. И ще го направят, докрай. Няма сами да можем да се противопоставим. На никого не му се умира в кръв на жълтите павета срещу американски Абрамси. Единствено Русия може тактично и настойчиво да подкани щатите, аре, ако може така, го хоум. Което официално им беше предложено през декември 2021-ра година. Дано да стане. Иначе - горко на децата ни !

Докато гледах откъс филма с Оливър Стоун "Разкриване на Украйна", ситуацията ми напомни на нещо много познато. На случващото се в България през последните 33 год. Системата е една и съща. Събитията през изминалите години в Украйна са идентични с разбиването и присвояването на икономиката на България. Бих могъл само да допълня, че Украйна се оказа, че е разработвала собствена атомна бомба и им е бил необходим месец-два да я завършат. Специалисти по ядрено оръжие Украйна си има, както и плутоний от използваното ядрено гориво от ядрените електроцентрали. В допълнение 74 бази на САЩ и 26 лаборатории за биологично оръжие.

Има една съществена разлика между Украйна и България - 90-те години България беше принудена постепенно да си унищожи армията, индустрията, банковият сектор, селското стопанство и т.н. Заеми от МВФ и СБ се даваха само срещу реформи (т.е. съкращения). Докато Украйна е галеното дете на Запада - въоръжиха и обучиха армията им, купуват им продукцията, дават им изгодни заеми и т.н.

Праилният въпрос е дали ще им наредят или платят за да затворят централата !

Те днешните ни политици н.сраните си г.зове не могат да си изтрият,АЕЦ-а ще ни пипат.

Слава на НРБ и Бай Тошо, че бяхме развита държава. 27мо място ф света по ИЧР. Вижти тия суфийски мангали, ни моат да боядисат. Цуфийци и Софето ду га ши провалят българти!!!

Развита страна... хаха хахахаха... При Турция сме били по-развити.

Глупаци ,та нали та война и всички простотии е за всичко това.Газ+ток= водород.Ка вика оня,лесно се продава трудно се купува.Така и лесно се разваля,трудно се изгражда.Не пипайте там къде не вие е работа,АЕЦ е на народа само с референдум може да го закриете.

Няма да се откажат защото техните фирми изнасят тока.

Жената на Кадиев.

От как Американци обещаха да ни строят АЕЦ се оказа че била златна кокошка ядрената енергетика, а преди това същите ни обесняваха, че по добре да внасяме ток, и имахме 2 реактора вече готови и площадка готова, а уж в демокрацията важал пазарния принцип, също се оказа, че на не пазарен принцип ни принудиха да купуваме много пъти по скъп газ, 3 пъти по скъп от уж най скъпия газ в Европа, който купувахме за 350 лева сега същия е 450 долара когато е в най-ниските си стойности

Готови реактори и площадка в Белене и се мотат! Комисионкииииии!

Там е земетръсна зона.

Зъметръсната зона е задника ти.

Е изгнила клоака в която даже хора не се въдят, всичко е ,,леш,,, все едно е паднала ядрена бомба на 80-та година. За Нищо Не става. Проверено

Не ни трябва атомна енергетика, ще ни топли евроатлантическата дружба

тук политици няма! има продажници!

Както софиянски затваряше и рушеше детски градини с обяснението, че нямало достатъчно деца, така Костов унищожи АЕЦ Козлодуй с оправданието, че на България толкова ток не и трябва. Просто защото няма икономика.

Слава на НРБ и Бай Тошо, че бяхме развита държава. Вижти тия ссуфийски мангали, ни моат да боядисат. Цуфийци и Софето ду га ши провалят българти!!!

Докато не усвоим технологията и не започнем да обогатяваме собствения си уран, все така ще е!

Хем си прав, хем не съвсем. Построим ли циклотрон, опитаме ли само, демократизирали са ни, та кокалите не ще можем да си намерим. С друг приоритет стават тия работи, Корея, може би Иран са пресни примери.