Коментари - WorkTalent ви пита: Колко часа трябва да работят на ден майки с деца до 6 годишна възраст | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един колега тръгна да напуска. Помолиха да остане на 4 часов гъвкав работен ден докато намерят и обучат заместник. Изкара седмица с простата сметка, 2 часа път до офиса и 4 часа за половин заплата. Отделно не можеха да му се хванат спатиите кога къде е. Може би ако не се налага продължително придвижване е приемливо, но губи същото време за път. Но и 6 години на наш гръб не е решение.

Или намалено, или гъвкаво работно време. Такива по 6 години на помощи - не!

В много държави, като в Германия например, след завръщане на работа след майчинство (което е по-кратко от българското) се предоставя възможност за намалено (например на 6ч) или гъвкаво работно време. Това е най-добрият вариант според мен, отпадането от работната сила за по 5-6 години е абсурдно и го няма никъде, и нито е в плюс на жената (губи работни навици и е назад с работния опит => по-ниско заплащане и опции за развитие), нито за икономиката. Хубаво е, където го позволява естеството на самата работа, да има гъвкавост относно работното време и възможност за работа от вкъщи (по-удобно както за жените, така и за работодателя при боледуващи деца например).

А защо точно майките? Не може ли след и без това уникално дългото за ЕС майчинство, бащите да получат привилегията да прекарват повече време с децата си и да са те с намалено работно време?

Айде стига глупости!България е с най-дългото майчинство е Европа!Всяка втора бременна излиза в болнични веднага щом види двете чертички на теста!Такова нещо никъде го няма по света и е най-голямото източване на Здравната каса след фалшивите ТЕЛКове!После в повечето случаи децата са метнати на бабите, а майките по кафета с приятелки и яко в социалните мрежи да обясняват колко добри майки са на техните всичка! И накрая 10% гласували да не работят и да вземат държавни помощи до шестата година!

Мен не ме интересува дали е майка, баща, дядо, баба, чичо, леля... Наемам хора да вършат работа! Нормално се работи по 8 часа на ден, понякога и повече. И трябва наистина да се работи! На който не му харесва му казвам директно да си търси друга работа!!!

Така де - България се развива - Има липса на кадри в момента и купища обяви, които няма кой да заеме - заплатите растат стремглаво - чуждите инвестиции растат поредна година рязко нагоре - корупцията намалява - бизнессредата се отличава с особено коректни и етични взаимоотношения между работодател и работник - ИКТ сектора е основа за кариера и отлични за българските условия заплата за младите хора - Украйна е на път да спечели войната - Джена Джеймисън е девствена, опа последното вярно не сте го казвали, аз така, по инерция, хахаха

Откога надничарите станахте работодатели :))

Тва дето са го шкартили като работно време се компенсира в леглото на някой началник, все е работа