"Взгляд": ЕК направи реверанс към София с условие към "Газпром"

Когато Брюксел принуждавал България да се откаже от "Южен поток", те обещали да уредят въпроса с огромните загуби

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже не си защитаваме интереса, а слушкаме САЩ и ЕК изтървахмв питомното и сега отчаяно гоним дивото, ама май много сме закъснели. Боко е предал българските интереси и ни вкара в наведена стойка. На него може да му е хубаво ама на нас българите не.

Руснаците са вечно ненаситни варвари. Не им стига 1/8 от сушата на Земята - огромни богатства от природни суровини... Всеки работлив и умен народ би залял света със стоки и продукти, но руснаците изнасят единствено водка, оръжия, и каквото изкопаят и изсмучат от недрата на Земята... Мразят всички и всек8 дето е свободен и процъфтява. Все другите са им виновни за некадърността, мързела и злобата им! В ЕС има правила! Газпром в Русия може да си прави каквото си иска, но в България ще се съобразява с правилата! Аман от руска наглост!

ЕК да ни даде сега 1.5 милиарда който загубихме като отказахме Южен поток

По-добре да не ни дават, щото и тях ще откраднат.

Да не са ни приели в ЕС,за да ни дават?Приели са ни да ни вземат

Глупости.

Газпром е мафиотска структура, която обслужва интересите на приближените до фюрерчето Путин олигарси и разбойници. Ето изводите от върешен анализ на тази “компания” https://business.dir.bg/banki-i-finansi/skandalen-doklad-na-analititsi-gazprom-raboti-za-podizpalnitelite-si-ne-za-pechalba САЩ и ЕС твърде дълго толерираха руските идиотщини, но тая свърши вече :)

Борисов пред САЩ инвеститори и политици : ...Ние напълно Блокирахме ТРИ Руски енергийни проекта в България,АЕЦ Белене.Южен Поток и Бургас Александропулис …..,, ГЕРБ ни продадоха интересите защото са мръсни слуги на запада !

Кой каквото прави в крайна сметка го духат българите.

Хайде слагай само себе си....

Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа ватенките са обречени на фалит, глад и Капут. Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко. Reuters подтвердил, что экспорт газа в Европу по TANAP начнется в ближайшие годы .Газопровод в обход России запустят в День России .Трансанатолийский газопровод (TANAP) будет запущен в строй 12 июня .Первоначальная пропускная способность газопровода TANAP составит 16 миллиардов кубометров в год. Около шести миллиардов кубометров будет поставляться в Турцию, а остальной объем — в Европу. Летом нынешнего года Турция приступит к глубоководному бурению в Средиземном море

И от Катар и от Трипер и пр. Що не и от Иран. Това ще стане когато свърши газа на Русия. След второто пришествие, което май наближава.

trabite shte minat do Okolovrystnoto,kadeto maika ti e nai-oborotnata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

'ГАЗПРОМ КАПИТУЛИРА" - това е най точното определение в статията. Ватенките са на колене и не могат да си поставят цени в зависимост от това кой не им играе по свирката. Така наречените "братушки" на практика се оказаха най големите неприятели на България, като години наред ни доставяха най скъпият газ в Европа. Отпада забраната доставен руски природен газ да не може да се продава на трети страни, както и някои от обвързващите правила, действащи досега. България няма да спре да се стреми да внася газ и от други държави. Рано или късно газови тръби ще достигнат до България от Катар и Азербайджан. Също от Иран. В шелфа на Израел и Кипър са открити огромни газови находища. Половин Сирия е Американска на изток от Ефрат и тръбата може да мине от там - основно войната е за това ватенките да попречат газ от Катар да мине през Сирия за Европа. Но те са обречени. След като този газ достигне до Европа ватенките са обречени на фалит, глад и Капут. Американският втечнен газ след доставка в Европа ще струва - $ 6, В момента газа от "Газпром" струва - $ 5 за MMBTU. Изключително разумно е да се премине към американския газ, за да се изключат политическите рискове и изненади от Кремъл. В същото време "Газпром" ДОСТАВЯ ГАЗ САМО ЗА една трета от европейския пазар. И като изключим и Беларус, дори по-малко.

Та тия упоменати страни вече не получават газ от Русия. Просто са въшки с големи уста. Има място и за течен газ от любимия ти колонизатор ако го доставят на конкурентни цени. Да ама не. Световния ред е променен. Просто няма такъв.Действат от позиция на силата. Ама май има и други с яки военни мускули.

Та тия упоменати страни вече не получават газ от Русия. Просто са въшки с големи уста. Има място и за течен газ от любимия ти колонизатор ако го доставят на конкурентни цени. Да ама не. Световния ред е променен. Просто няма такъв.Действат от позиция на силата. Ама май има и други с яки военни мускули.

Да й го тура на тази Комисия, дето се повлиява от приказките на двама ,,сенатори,, , половината от тях прекарали войната във виетнамски плен,

Дъртата Клинтън и оня побелял дядка, сенатор в американския конгрес и ЕС сега ще ни компенсират ли за Южен поток, ще се извинят ли на Бориков. Мръсници, на краката му дойдоха да го изнудят да се откаже. Най-после ЕС узря, че газ няма, освен от Русия. Глупости на търкалета е втечнен газ от САЩ, колко ще докарат с кораби? Ами реакторите в Козлодуй? Ако съм на Б.Б. веднага ги пускам. Време е да се озъбваме на ЕС за глупостите който прави, говоря за санкциите срещу Русия. А, емегрантите, още ли тарикатлъци ще се прави ЕС.

Бе ти си руски агент, бе! Какви реактори ще пускаш, като централата рашките искаха да я строят три пъти по-скъпа от нормалното и трябваше да задлъжнеем с 20 милиарда на руските банки и да им станем колония като сърбите. А токът от този АЕЦ щеше да е по-скъп и от тока на перките и волтаиците, та тогаз половин България щеше да мине на газени ламби бе, агент! И на ЕС можеш само ти да се зъбиш, защото за това ти плащат онези от североизток, а на нас ни дават парички да си оправим разнебитените пътища.

и Взгляд признава, че нашите руски "приятели" ни продават газ на много по-високи цени, отколкото на други свои клиенти. Благодарим ви "приятели"!

Германия получава на по-ниски цени защото инвестира в газопроводите неграмотнико.Източна Европа получаваше 50 години газ и бензин без пари по времто на СССР и се изметна предателски. На нас българите това ни е вродено и ти си живо доказателстгво

А бе уй сплескан, неграмотен и продажен! Ти може и да не знаеш или не искаш да помниш, ама ние добре знаем как българските бедняци по татово време ходеха да работят за дребни рублички като роби в северните пустини на руските пияндета само и само за да има за България газ от неизползваното дотогава находище и това му викахме газопровод на "дружбата" Уренгойск-Новгород-и т.н. Само че след предателя с белега Горби бяха едностранно скъсани от рашките всички търговски договори с България и не ни даваха газ на договорените цени като разработили находището и построили газопровода, а като на най-върли врагове - почти три ПЪТИ по-скъпо отколкото на чехи и германци например. И България не се е изметнала предателски, а Мишка ни изостави и удари най-предателски когато турците предизвикаха икономическата криза 89-та с изселването си и преди това с "иминътъ".

Боли, да ти го кажат твоите господари, че са те еб^а ли три пъти повече за същите пари. По времето на СИВ търговията между страните - членки беше на цени, които бяха даговряни между тях, при това под диктовката на СССР. Ти вярваш ли, че са ни продавали петролни продукти на цени, които не са им оттървали. България никога не е могла да налагала на СССР/ Русия цени, на които да й изкурпува продуктите. Но, твоите господари наложиха на България три пъти по-висжки цени, защото знаеха, че страната ни е напълно зависима от руската газ. Как ще го наперем - изнудване или пазарни цени - зависи от гледната точка. Мен ме боли, защото и твоите родители плащат три пъти по-скъпо за продукт, а ти прославяш продавачите на този продукт за дребни стотинки ( а най-вероятно безплатно).

просто газпром ще почне да продава на границата! при еднокви цени с края на тръбите!! после вътре в ес да си го пренасят кой на каквито цени договори!! и глей нов сеир!!!

точно това заслужаваме особенноние българите. Вади парите и си прави газопроводи, в противен случай остават въздухопроводи, както сме сега

Падишахът ще разпределя всичката газ от Изтока! Бацето е усетил това и сега ще се моли да ти цуцнат втората Тръбиза от Турския .. за нас!?

Аз от статията разбрах, че реално санкциите на Запада не са към държавата Русия, а към една шепа олигарси и крадливи чиновници. Няма санкции за държавните Газпром и Росатом, а за Дерипаска, Абрамович и друга подобна сволоч! Тогава за какво квичат нашите рублолюбци!?

ти за какво се зъбиш ? не ти дадоха центовете ли ?

За Скрипал нещо ?

Абе все за някакви анонимни сенатори става дума. Тия хора нямат ли си имена? То и аз мога да кажа, че др. Путин е марсианец, но без доказателства това не става. Типична кремълска пропаганда от типа fake news. Южния Паток го спря лично др. Путин, по време на среща с Ердоган - а мурзилажа да си прибира рублевите грантове от руското посолство и да си мълчи!

Имат си имена разбира се. И всички интересуващи се и осведомени ги знаят - Джон Маккейн, Кристофър Мърфи и Рон Джонсън.

Сега чакаме Еврокомисията да ни спаси от монопола на Лукойл при горивата и това, че вечно са на загуба и не плащат дори стотинка данък печалба в България. Единствената страна на света, в която оперират десетилетия "на загуба".

Защо все някой трябва все нас да спасява?!! Ние да не сме Спящата красавица?! Лежим, спим, освободителна целувка и ХОП царкини. НЕ СТАВА. Едни юнаци с калпаци обърнали голяма скала, че под нея имало златно имане, но отдолу на скалата пишело:" Запни дуп., та спечели."

Къса памет имат някои соросоиди! ЮП го спряха тримата сенатори от сращ - дойдоха при Орешарски, набиха му канчето и Ореха излезе в новините и заяви, че временно ЮП се спира ... Това е единствената истина!!! Ако ти не помниш или не ти изнася, друг въпрос.

Значи, големият шахматист не го спря от Истанбул, докато се гушкаше с Ердоган? :))

Ние пак ще намерим как да дерем задунайските си крепостни.

Естествено руският коментатор случайно пропуска, че Южен поток не беше спрян нито от България, нито от ЕК, а джуджето Путьо който директно от Турция заповяда да се прекратят всякакви работи по Южен поток и прекратяването на проекта. От ЕК се изискваше единствено проекта да отговаря на третия енергиен пакет на ЕС за либерализация, т.е. възможност на България да ползва част от капацитета на СВОИТЕ тръби и за друг газ. Руснаците затова щяли да ни съдят !!!!!!!??????? Абе изобщо не са нагли.

не манипулирай,, спряха го говедата и орешарката!!!

Малко цени: Искаха да ни плащат по 1.05 $ за 1000 кубика за трансфер - на Украйна плащат 2.5 $ ! И то при 100% натоварване! А ако е натоварен 92 % ?. Тази цена е недостатъчна да се поддържа вече построения газопровод! Обявената цена - около 4.6 милярда (мисля - евра). Аналогичен в Германия - 1.4 милярда ! Трябваше да се използват 3 компресорни станции - около 300 МВт - в немско - 1 станция - 110 МВт. И Господ знае какво още.

Първо за Ю.П.! Той щеше да се строи под заробващи условия за нас. Цената на газа беше 500 д. а за Англия 315 д. Тръбите у нас трябваше да са наши и на Газпром-УЖАС от грабежа. На наша територия Пеевски / Доган-резидента на руската мафия у нас / получи да строи при много висока цена!!! Днес при нищо непостроено МАФИЯТА РУСКА и НАША са дръпнали от България над 600 мил. д. без нищо да е сторено. Ако се поднови Ю. П. Мутрите наши и Руски ЯКО ще ни ограбватт! За Сев. поток 2. Да , днес Германия консумира 30 % руски газ. Германия прие преди 2 мес. да намали ползването на газ със 50%!!!!!!! до 10 г.Анадънмо! Те спряха изгражд.на АЕЦ . Най-сетне се отива на НОВИ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ. Прочети цитата на книгата на корицата под заглавието и НИКОЛА ТЕСЛА и ще видиш за какви енергии става дума................!!!!

Това, че нашите мутряци крадат собствения си народ, не означава, че трябва да виним Газпром. Те така ще крадат и от друг източник, от запада, абе от всекъде. И ще виним запада ли?

Проблемът е, че тия мутри са руски възпитаници. Покровителстват ти бившите полковници от ДС. Нали не очакваш, да вярвам, че са про Западно ориентирани? :)

ЕС ни спаси отново от Руските грабежи!!

какво стана бе русофили тъпи? защо ние сме плащали по скъпа газ?? Я какво ни готвел Газпром?? Путин спря ЮП а тия искали нас да съдят??

Що не питаш пеевски, доган и цялата им свита от обръчи? Нали за тях гласуваш.

Заради тъпия ЕС сега българите ще получават по-евтин газ, а приятелите на Владимир Владимирович няма да могат да печелят както преди.

Именно, Орешарски спря "Южен поток" под натиск от ЕС и предупреждение за санкции, остави ги да се разберат с "Газпром". Истината е, че чрез северните потоци Германия иска да получава всичкия газ от Русия и да го разпределя в Европа, Четвъртия райх унищожи икономиката на Източна Европа, за да отидат изхвърлените на улицата безработни да работят в Германия, затова и Орбан, и Полша са лоши, защото стабилизираха икономиката си и вече не напускат страната, а българите отиват предимно в Англия, защото учат езика в училище, немски не учи почти никой. Милион и сто хиляди работници им трябват, толкова имигранти пуснаха, но се оказа, че те се чувстват гост и не искат да работят на конвейрите на Даймлер-Бенц.

Що за фантасмагории? Всичкият газ от Русия няма как да се докара до Северен поток, няма как да се прекара през Северен поток и няма как да се разпредели от Германия към цяла Европа. Това ще означава да се построят нови газопроводи и компресорни станции от находищата в Далечния Север чак до разпределителните хъбове в отделните държави. Защо да го правят, когато от юг идват нови потоци от газ?

Лъжеш! Путин спря ЮП. Имаме доказателства, ние издадохме всички разрешителни за ЮП.

ЮП го спряха тримата сенатори от сращ - дойдоха при Орешарски, набиха му канчето и Ореха излезе в новините и заяви, че временно ЮП се спира ... Това е единствената истина!!! Ти лъжеш май.

Маккейн спря Белене, а Южният поток беше спрян от Орешарски, защото ЕС заплашваше с глоби.