Втори месец инфлацията намалява, през ноември до 16,9% годишно

През 11-ия месец на годината най-много на месечна база са спаднали цените на горивата, но са поскъпнали топлинната енергия, куриерските услуги, банковите услуги

Обратно в новината

Коментари - Втори месец инфлацията намалява, през ноември до 16,9% годишно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намаляват яко, но само на годишна база. Я дайте да видим на 2 3 годишна база как са намалели... ха-ха...

Каквото публикува Националният статистически институт винаги е истина ! Нали ?!

„Ноевмри е вторият месец, през който намаляват цените на потребителските стоки.“ - този който е написал подобна простотия, да се шамароса сам! И от статията се вижда, че намаление на цени на практика няма. Има леко забавяне на ръста на инфлацията и то е от определени групи стоки (сезонни храни), комунални услуги (газоподаване) и някои горива. Всичко останало лети нагоре. Дори с отчетената 1,4% инфлация в МПК за ноември бихме докарали над 18% годишна инфлация за най-потребяваните стоки. Тупат се в гърдите, но всичко тепърва започва ...

НСИ така могат да те баламосат, видиш ли как всичко е поевтиняло даже без пари ги раздават стоките.

Тиражирана измама.

И ще тровят народа.

Сме най бедните и със най скъпи стоки.

Важното е, че сме "надежден стратегически партньор" на ФАЩ, и за нас не е важно на нас да ни е добре, а е важно на Путин да му е зле...

Разбира се, че намалява! Затова едно яйце XL е 50+ ст, а мин. година беше 28-32 ст. Килограм кашкавал мина 30 лв. Овчето сирене е над 20 лв. Краставиците са по 5,50-7,00 лв. Картофите са 1,30-1,70-2,00 лв. Лукът е 1,50-3,00 лв. Една консерва грах, която струваше 3,10 лв., сега е 4,85-5,20 лв. Консерва гювеч струваше 2,90-3,10 лв., сега е 4,70-5,50 лв. Стъкмистиката ще покаже нужното, за да отговаряме на изискванията за еврото. След това - ясно е на всички.

цените на почти всички продукти са завишени без причина. Газта поевтиня, горивата поевтиняха, а стоките поскъпнаха, и защо, какво се промени? Който е ходил в чужбина знае, че в България са най-скъпите цени на всичко, дори в Германия и Испания е по-евтино, отколкото тук !

ИМа причина и тя се нарича много пари в обръщение. :-) Има купувачи на тези цени, това е.

Какво означава СПЕКУЛА??? Айде образовайте се преди да повтаряте като папагали след Румен Гечев и Нинова.

1.7% увеличение на храните и напитките за ноември, ама това някаква подигравка ли е, едни и същи продукти купувам почти постоянно и напитките се вдигнаха рязко точно ноември с 20-30% навсякъде, повечето хранителни стоки също, кого лъжем с тези статистики, нали влизаме всеки ден в магазина и виждаме ???

за промити мозъци, които отдавна са отвикнали да мислят... Щом "умните" казват, че няма инфлация, значи няма! Заблудил си се от сметките в магазина, битовите и услугите... Привидяло ти се е...

Направете средната заплата 3000 лв. и тая инфлация в момента не ме бърка въобще.

Заплатата ти си я правиш! ... пак ли чакаш друг да ти свърши работата?

Аре пак професорите се обаждат за щяло и нещяло. Кажи го това на ония капути дето протестират пред НС. Като не разбирате от иконимика, не се обаждайте, че се излагате.

Ти въобще знаеш ли колко български фирми са в сивия сектор и колко милиарда изтичат? Първо за да се вдигне заплатата, трябва да има държава, след това може да ми размишляваш.

Ако заплатата стане 3 000 лв. инфлацията ще излети в космоса! Тези неща са свързани ...

Ами нормално то няма основата на какво да залегне тая заплата.

Ти искаш еврогейците да ни завидят направо! Няма как да стане това... Откъде ще цоцат мозъци и евтина работна ръка иначе?

Така е, за това сме колония на 800 лв, заплата минимална и шефчетата в частния сектор само чакат новото бмв или Мерцедес да излезе да тича да си ги купи.

Ами стани и ти шефче и чакай новото БМВ, що се мъчиш като служител или работник?!? Давай и заплати по 3000 лв. Действай, койт е спира?!?

Като стана партия с боко и компания, няма проблем. Бил съм не ми трябва повече, каквото имах продадох и не се занимавам.

Инфлацията намалява ,понеже цените вече са твърде високи и се вдигат по-плавно. Заплатите са застопорени и се борят с 20 % инфлация.

За всички, които мрънкат държавата да ги спасява от тях самите!

Вярваме ви !

Намалява растежът и ...))) Ура, другари. Това е като настъплението на орките в Украйна....Увеличава се, но отрицателно

които плават из Черно море, и си правят планове да строят бази из него, макар че е на 10 000 км от тях... Та прави си сметката колко ти е сбъркано мисленето...

не съвпада с твоето не означава, че е объркано! Преди години хората са вярвали, че земята е плоска и се подпира от слонове, стъпили върху костенурка :) Днес се смеем на плоскоземците. Всичко се променя с времето. Така че... пести си квалификациите на база личното ти мнение.

Да сравняваш вярвания, поради липса на данни и нещо за което потокът от данни е огромен си е чиста манипулация и неприкрит интерес.

а това е привично за нискоинтелигентните индивиди! Нима мислиш, че имаш достатъчно данни за това, което се случва? ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХ разбира се! Всеки ден руснаци, украинци и ФБР идват да докладват точно на теб! Боже опази от хора затънали в Дънинг-Крюгер!

Дънинг, живеем в информиран свят, проблемът е, че всеки натиска неговата информация да е истината. За нормално мислещите достъпът е достатъчен, за да отсеят зърното от плявата. Останалите.. за тях ти си по на ясно!

Тотални глупости! За това има папки с гриф "конфиденциално"! Дам, затвърди мнението, че си дълбоко изпаднал в заблуждение за интелекта си и информираността си! Мерси, че ме накара да се смея!

Папка "Конфеденциално"..., личи си, че никога не си отварял такава!

Мя тя ша земе отрицателна да стане напрау! И после ко шъ прайм???

Сиренето колко беше, колко стана, а другите стоки?

пианата и китарите са поскъпнали само с 0,01%! => Инфлация - няма! ...стават за прехрана донякъде...