Коментари - Втори ден земеделски блокади, протестът продължава до разбирателство с кабинета | Бизнес.dir.bg
назад

Втори ден земеделски блокади, протестът продължава до разбирателство с кабинета

Зърнопроизводителите днес планират да протестират три часа - от 10:00 до 13: 00 по обед

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - Втори ден земеделски блокади, протестът продължава до разбирателство с кабинета | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как се изчислява загуба след като зърното им е още непродадено и по складовете? И след като е борсова стока в момента те вече не са зърнопроизводители а борсови спекуланти. И аз имам няколко отворени позиции с токсични активи, но не съм тръгнал да рева за държавна помощ.

С какво са ви виновни работещите хора по пътищата? Не са ви виновни нито за климата и дъждовете , нито за реколтата ви, нито за изкупните ви цени! Идете блокирайте министерства, Лидъл, Кауфланд, Била, ако щете ОМВ... Те са ви виновни, не ние дето , като вас се бъхтим всекидневно и въпреки това не получаваме никакви субсидии! МАХНЕТЕ СЕ ОТ ПЪТИЩАТА!

Научихте ги така - всеки безнаказано може да излезе и в знак на протест да блокира улици, магистрали, кръстовища! Може да нарушава законите,спокойствието, работата, плановете на останалите, щото иска пари! Ейги и селските тарикати и те - някой им е длъжен да ги издържа! Нямали пазари за продукцията, - ми произвеждайте друго, намалете цени, разходи, накупували са нови трактори и комбайни, като манекени са, да не говорим за колите им!, вдигат цените през ден, искат да се купува! Няма вече бабички с мотички! Ще подпомагаме фермЕрите, щот не им се бачка! Т.н. енергетици - същите мързеливи хрантутници! Аре стига вече! В една държава могат да се подпомагат само децата, болните и възрастните! Останалите трябва да се оправят сами и да си правят сметката!

На ти Йотова!

Башибозука на Мунчо върлува щото нема държава!

goose

Преди две години имал печалба 3 милиона, а миналата само два. Сиреч милион е на загуба... Тръшка се в конвулсии, иска субсидий и никакви данъци повече. Иначе ше омре.

goose

Сега правителството ако има топки реже отстъпката от акциза за тях, реже субсидиите тотално, разкарва ги от патентен данък и влизат данъчните да установят точно колко са на "загуба" и да си платят реалните данъци като всеки един друг в тази държава. А, да и разкарва блокадите с военни машини, щом са ги зарязали по пътищата - значи тази техника не им трябва.

Лена, лена

goose

А, да и да почнат да си плащат и глобите за замърсяването на националната пътна мрежа, нито един от тях не осигурява почистването на техниката, преди да я изкара от нивата и да осере пътищата с кал.

крадци мръсни за затвор сте

Скъпи сельяне! Блокирали сте половината бизнес в страната. Сипвайте бали сено пред министерства, изливайте продукция пред вратите им, барикадирайте ги, ако искате. Но какво са ви виновни останалите трдуещи се? Тях защо? Или, ще кажете, уважавате само себе си, вашите проблеми са най-важните!

Ако искаха подобряване на условията за работа, налагане ограничения на безконтролния внос, облекчени кредити или нещо друго такова, бих ги подкрепил. Но те искат пари. Нищо друго. Само пари. Това вече е арогантност.

Всяко разбирателство с кабинета е в ущърб на гражданите. Дори гръцките фермери са със стари износени трактори. Тук се демонстрира един лукс, като на панаирно изложение, показва се сила, но това извиване на ръце на правителството, всъщност поставя гражданите на колене. Гражданите на държавата да финансират лакомите очаквания на т.н. зърнари.

Правило! Голяма част от загубите им са, защото не продаваха като чакаха по-глеми цени, а те, взеха, че паднаха. И паднаха не само заради Украйна вноса, житото е СВЕТОВНА стока, може от БГ да се продаде в Азия и Австралия, въпрос на световна цена е. Зависи от колко е произведено в света, и колко се търси. Всички бизнес е - една година на печалба, дрига на загуба. Ама не иска когато е на загуба държавата (т.е всички ние) да им плащат ... а си сядат на дупето и работят по-ефективно напред, или преустановяват дейност.

защо на чадърите по пътищата и пред къщите, зеленчуците струват колкото в магазина ?

А разходите. които правят на всеки три месеца за гориво, командировки на трактористите, включват ли се загубите за които претендират.

Как не те е срам -така да говориш за политиците .

Всеки в тази държава иска от нея - тоест от нас данакоплатците. Ние трябва да стакуваме. Ама нямаме профсъюз. Нас данакопладците само ни представят сметките. Нямаме си мафия, като зърнарите, а и не ходим на избори, та в Парламента влизат повече боклуци, отколкото родолюбци.

Защото и тези на чадърите пред къщите всъщност взимат от борсите и продават все едно като лично производство

работата е там, че бабичките с мотичките и онези дето наистина се трудят, за да си хранят семействата не се и занимават вече със субсидии, защото бумащината им идва толкова в повече и изпълнението на критериите и изискванията ги съсипва, та се отказват да кандидатстват и да търсят помощ , а им е нужда. Тези дето все протестират имат повече хора , които се занимават само с документи отколтото с кърска работа и взимат отвсякъде и за всичко, без реално да обработват и произвеждат

В София няма никакви блокади, как да разбере тоя кабинет, че има протест?

Ти колко искаш да струват по-малко или повече?

Жълтите павета Капитан андреево Кулата и мостовете на Дунав

Успех на протестиращите - дано успеете да разрушите тази сглобка от мафиоти и да има нови избори!

при положения, че не плащат ддс и осигуровки (и още неща, но тия двете са основните) искам да са по-ниски

че ши дода и ши стане страшно. тъй да знаити.

А нещо за качеството? Може ли домашен узрял домат или прясно откъсната краставица да се сравнят с турските гумени топки, дето ни ги пробутват за домати и краставиците дето миришат на риба? И какви осигуровки да плаща бабата с 200 лв. пенсия, върху заплатата, която си плаща във фирмата си ли?

ТИМаджиите са изкарали всички трактори. Клатят Сглобката :)