Връщат 20% ДДС за ресторантите

Асен Василев е готов да запази "ковид ставката" от 9% само при "много сериозен комплект от мерки за изсветляването" на бизнесите

Обратно в новината

Коментари - Връщат 20% ДДС за ресторантите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Старата пандемия на нов глас идва, това означава връщането на тази мярка.

Девет процента върху храни, лекарства, детски дрехи, учебници, книги !!!

Пред кризата, всички бизнеси следва да са равни, а не после да се питаме що учителите карат таксита, що лекарки си доработват като келнерки, що нема пари за пътища, за здравеопазване, образование, пък се навъждат едни майбаси....

Не знам има ли друга страна, където национален приоритет са кръчмите и кръчмарите. При това единствен приоритет. Има ли другаде такива отрепки.

Нека им оставят.9 %,защото инфлацията е за всички,но да подобрят качеството на храната и най вече грамажа в ресторантите ,защото не отговаря и това е фрапиращо.Предлагат разни ментета порции ,затова българите отиват в Гърция и си харчат парите там с удоволствие,може да е по скъпо ,но виждаш огромна разлика,няма я тази цигания да те прекарат.Не ,че плажовете им са по добри,не са,има и хубави но по рядко.И там има проблеми със заплатите на персонала,но към клиентите е друго.Ето 1 млн българи са посетили Гърция тази година.Не правя реклама ,а да вдянат нашите за проблема.

На един мошеник дон Череп опростяват 50млн,данъци,уж чрез ревизия,а това мнение го пари ,а на други вдигат за да компенсират загубите .И накрая плаща балъка потребител

Представям си какво ще станат цените в ресторантите сега като им отменят кръводаряването. Имам някаква плаха надежда, че поне на места може да почнат да сервират нормално големи порции. Но пък цените ще са бомба - примерно - пържени картофки- 35лв, със сирене(38лв). Салата Цезар - 48лв, голяма салата цезар - 75лв. Мисля, че нещо подобно ще задоволи алчни г.ове на кръчмарите. А бира. - една наливна бира 8.50 би звучало добре - все пак след като са махнати преференциите - трябва да посрещат разходите хората нали.

Еми да станат. Ще оцелеят само тези, които успеят да се адаптират. Ресторантьорството не трябва да бъде работа за универсални неграмотници. Подобно на още 3-4 битови сектора - пълни с недоучили неграмотници, наричащи себе си предприемчиви бизнесмени/дами. Тоя тип "бизнеси" са тотално ненужни и оцеляват само и единствено заради лесните пари на улицата, които се изливат от близо 15 години от ЦБтата. Мръдне ли малко лихвата в рационалната зона всичко отива под водата.

Браво,а за хляба и останалите кога?

По надолу ; канадец ; написал - тук ако купиш зеленчуци …….. нула ДДС . Не е разбрал че става въпрос за ресторанти . Малко инфо от ; тука ; Едно трио - сандвич , безалкохолно и картофи в бърза закуска 17$ . В ресторант - едно основно ястие 25-35 $ , салата 9-15 $ , бут вино най евтино 35 $ . След тези цифри има ДДС 15 процента и бакшиш ( почти задължителен 15-20 процента .

Чак сега ли ле? Значи аз мога да плащам ДДС за всичко, за ток, лекарства и т.н а наглите ресторантьори не могат. Всичко вдигнаха двойно и тройно, а пък и ДДС нямали, а бабата с 200 лева плаща за лекарства ДДС

Тази милата не живее в Бг и не знае, че срещу ресторантьор , кръчмар и таксиджия не може да спечели.

Гледайте сега, как маймуна квичи по телевизията.

Повърнете им ДДС-то - все пак този "бизнес" не е от хора, които изхранват семейството и знаят ще е "гостоприемство", а от чорбаджии минаващи да приберат оборота и експлоатиращи робовладелци. Нито обществото има полза да е сегашното положение, нито и да плашат няма лесно да бъдат заменени, защото за добрите места клиенти винаги има. В годините назад плашеха многократно и те и НАП, нито НАП "изсветли" обороти, ДДС, заплати и осигуровки в сектора, нито някой от тях затвори.

Нагли, алчни, вечно ревящи "ресторантьори" !

Гюрлата Варна, няма как да ме спрете, са я посещавам

Шашнах се! Макдоналдс България, взема по 1.60 за пакетче кетчуп. В цял свят е безплатно!

Крайно време беше да ги върнат тия 20%, ковид отдавна си отиде.

Салата шопска салата - грамаж за "Бог да прости" цена 10-12лв в кварталното кръчме

С 5 резена домат от 2-3 лева (тези пластмасовите), половин мека краставица (брана преди 2 месеца) и сирене имитиращ продукт, с трансмазнини. И о ужас - инфлация, салатата от 6 лева станала 12 лева щото се качили продуктите.

Едно време, когато въвеждаше ДДС, костов се похвали, че въвежда много модерен данък. Модерен, дето плющи крайният потребител. Няма значение дали някой е беден. 20 процента си ги плаща

Ке ядете от топлата витрина на големите хипермаркети и ке си готвите

Не е добре работата! Щом посяга за вдигане на ставки, пиши бегала . И въобще , защо има ДДС? Едно време при Тодор Велики, имаше данък оборот 7 процента

що да не предложи - в стола папа за 4,50, заплатката му позволява да ходи по ресторанти и да плаща стабилни сметки/ щото това ддс естствено ще се отрази и на цените/. та така..

Ресторантие са лукс, недопустимо е да ги дотираме с нашите данъци. Предложението е добро.

Ти май не си ходил в ресторант скоро, да видиш какво са цените и при 9% ... беше ясно че 9% ще направи само ресторантите по-доходни начинания, а знаем че в големите градове те са буквално един до друг, от всякакъв тип! Няма лошо, но мярката беше да компенсира ковид кризата и то само за ресторантьорите, макар, че много други бизнеси пострадаха, но не бяха компенсирани с 9% ДДС.

България нищо не произвежда. Бюджета се пълни основно от ДДС.

А за хотелите, кога?

Тука ако купиш зеленчуци или съставки без преработка е 0%ДДС. .

Цялата държава е един ресторант в който се хранят ГЕРБ и ДПС. Ресторант -Кочина сме !

ресторантите не са жизненонеобходими, както са някои други неща и е безумие да са с привилегии!

Ми защо са ти дрехи, ходи гол!

Спецов да сложи як патент на всички козметици, рисуване по нокти, бръснарници, фризьори. Там касов бон не излиза. Основно е в синия сектор. Берберите вече по 40 лева за мъжко подстригване вземат за 20 минути. С една камера ще се види колко пари свалят ежедневно. На случаен принцип. А тези по апартаментите как ги проверяват из цяла София?

Спецов да го сложи?!? Спецов може само на Кокоря да го сложи. Шефът на НАП не определя данъци

Ама определя проверките.

Боже на 9%Ричард нямаше пари за Шампоан, на 20%дигор ще изскочи от телевизора гол и гладен

Аааа без такива

Абе я им връщайте ДДС-то на тия смотани кръчмари бе! А може да направите 10% ДДС на бензина междодругото.

Всеки иска където стъпи да му е евтино, но пък заплатата да му расте. Посочете ми един отрасъл, който да е свалил цените в тази инфлация!

Ами бие си мислехме, че у запада има капитализъм, у капитализъма цените ходят нагоре о надолу спрямо пазарните сили, ама се оказа, че сме минали покрай капитализъма и сега сме у прогресизама, където цените вървят само нагоре, нагоре и само нагоре "на пазарен принцип". Чини ми се, че и покрай него само минаваме, на път за някакъв комунизъм или по-скоро дигитален тоталираризъм. Та те така.. от комунизъм през капитализъм, прогресизъм, зеленизъм/джендъризъм право напред към тъмнозеленият дигитален тоталитаризъм.

Бравооооо!малко им е!Минимум 50процента трябва да имсе вземат.Алчни долни мошеници!

В какъв свят живеем. Най-алчните пишман бизнесмени като ревнат и държавата всичко им дава на тепсия. Оня ден зърнарите ревнаха - изпълниха им желанията, кръчмарите (демек мутрите) години наред си спестиха 11% ДДС, всички останали плащат като гламави. и видите ли, ако си изсвветлили бизнеса, щели да им оставят ниските ставки. Това е все едно на един убиец да му кажеш, че ако от утре спре да убива ще му разрешат да бие по някой и друг човечец, без да го арестуват. Значи, едни цял живот ще плащат реални осигуровки и пълно ДДС, а други до днес плащат нереални осигуровки и ниско ДДС. Пародия на държава. Как очакват хората да се мотивират?

Асене, кажи на Co-педерасът ти спецов да се вземе у ръце и да започне да си прибира данъците. Особено от вървежните градски бакалии, както и ресторантите на ошфоркаджиите, дето си пиете кафето заедно. Стига сте се правили на ощипани госпожици. Кво стана с ония 20 млрд отписани поради давност и неадекватност на НАП? Там нещо доказателства за безстопанственост бяма ли? Виновни? На некой(я) бивша шефка няма ли да и щракнат белезниците най-накрая???? ? ??

Ау ,край с големите заплати за персонала .

В UK още през 2007 свалиха ддс наполувина за кръчмите. Имали социална функция. в последствие пак се върна, след ковид отново падна. Едва ли са по-тъпи техните управници, но със сигурност са по-независими

ДДС за кръчмите трябва да означава намаление за хората. В случая при нас няма намаление за хората, а повече пари в джоба на бедните ресторантьори и бараджии

И гледайте как ресторантите респективно ще си вдигнат цените. А когато им намалиха ДДС-то намалиха ли цените? Печелиха доволно на високи цени.

Във всички държави ресторанти и туризъм са с ниски ставки,така,че нашите няма да са конкурентни.Инфлацията не е мръднала.Но явно Кокора иска да възстанови опростените 50 млн.на Божков чрез ресторантьорите.

Крайно време беше! И защо на книгите трябва да е намален? ДДС равно за всички.

Можете ли тези, които са натиснали "-" да ми обясните защо?

Две неща са нужни за да имаме общество: образование и здравеопазване. За това лекарствата и книгите трябва да са с по-ниска ставка. Образованието е нужно и не мисля, че някой би питал за доводи. Здравеопазването е грижа за хората, очакването е след като получават грижа да развият чувство за грижа към околните. Дано съм ти дал посока на размисъл. Това е лично мнение.

Само книги и лекарства трябва да имат намалено ДДС. Ако изобщо имам ДДС. Този данък генерално е тъпотия. Но щом го има трябва да е еднакъв за всички(само образование и медицина трябва да са с по-ниска ставка). Лично менние.

"Нека минат изборите, да видим как ще гласувате за нас а след това ще видим ние как ще ви оправяме. " Звучи логично.

Сега мазньо ще развее гриви и ще призове към протести!

Отдавна трябваше да плащат 20 процента, като всички други. За мляко 20 процента, а за ракия бира и мезета 9 процента, това не е нормално.

9% беше въведен по настояване на ресторантьорите заради ковид кризата, която ги засегна. Обаче в замяна те обещаха да се изсветлят, а ББ обеща веднага да го върне на 20 ако това не се случи. Е, не се случи, а ББ падна от власт. И сега какво? Пак ли ще обещават да се изсветлят? Дано този път да не мине!

Много правилно

Сглобката мачка наред - зърнари, кръчмари,производители, обикновени прошляци, няма значение. Зад нея е Посолството. До момента в който обикновените прошляци вземат тоягите и се отпочне Майданя. Предполагам, че това е и целта на занятието, оня Маркес ли се казваше, бил спец по гражданските войни.

Американците ще започнат майдан в България, защото правителството е много послушно и изпълнява всичко, което му наредат... А, ти си красив и умен, но жените не те ценят, нали? :))) Сигурно и корема си го виждаш като плочки... :))))

Рядко стъпвам по ресторанти че ми идва много дебело. Щом вдигнаха цените при тая ставка на ДДС и беше пълно навсякъде, значи и на 120% ДДС ще е същото - българина обича да пие, да яде и да го стрижат алчни кръчмари. И с горивата ще естане така - 3.50лв до два месеца и пак всички ще карат. Иначе съм ЗА да го духат всички кръчми и тарикати!

Аз съм за това, всички да плащат еднакво данъци. Няма смисъл да имаме плосък данък, ама за едни има 9%ддс, за други 20%. За едни има патентен данък, за други плосък данък. Това с патентния данък също трябва да отпадне

'айде...сега Лоренцо Ламас ще обиколи вс телевизии да каже на какъв гнет са подложени ресторантьорите !

Мерси, за дозата смях! Дори не бих се сетил да го нарека така! Много добро!

Супер! Само така.