Вложители са изтеглили от банките в еврозоната рекордно много средства през февруари

Депозитите на домакинствата са намалели с 20,6 млрд. евро - най-много, откакто през 2003 г. започна събирането на данни

Обратно в новината

Коментари - Вложители са изтеглили от банките в еврозоната рекордно много средства през февруари | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доходност от имот в софия=2 процента Лихва 1 г. Депозит евро лева долар =1.25 процента с тенденция да достигне 2.5 процента.

Понеже големите банки а и някои малки банки в САЩ не искат да дават нормални лихви по депозитите, както е и тук в бг, хората започват да си теглят парите от тях и да ги внасят в други банки които имат нужда от капитал и предлагат по добри условия. И понеже банките от които се теглят пари губят капитал те се принуждават да вдигат лихвите Изводът е че се заформя война между банките за привличане на клиенти. Това ще се случи и тук но със закъснение. Заключението е че в следващото десетилетие депозитите ще са по доходоносни от отдаването на имот под наем, поне в бг.

Хората им писна да ги цакат банките с нулеви лихви. Така ще е докато банките не вдигнат лихвите по депозитите за да си запазват капитала. Същото се случва и в САЩ. Скоро и тук ще стане

Причините за тегленията са съвсем различни. Изказваш се по тема от която много слабо разбираш.

Сега стана ли ясно как Краварленд еба майката на Еврогейския съюз?! Санкции - скъпа енергия - скъпи суровини - инфлация - безработица - фалити - бягство на капитали... Но в основата е продажността и тъпотията на Еврогейските политици!

Банките да си вдигнат още 1-2 пъти таксите тази година и още повече хора ще почнат да теглят пари. Вече вземат такси и някои банки за плащане на ПОС терминал. Скоро хората ще започнат да се усещат, че всеки месец банката ти взема всякакви такси и застраховки и какво ли не и излиза накрая на месеца, че ти е удържала 30 лв. задето си държиш парите в банката.

Ами дръж си парите в къщи, ако ти стиска.

Не луд, който яде баницата, а който му я дава. Народът тегли, щото му дават. Я да ударят едни квоти и лимити - дневно от банкомат до 100 евро, месечен лимит 2000, че да не ходят всеки ден да правят опашки. Освен това, лимит от 100 евро, ама ако банкоматът има наличност или... ток. Ако няма - елате друг път или пробвайте другаде.

Да бе, само това остава. Да го направят и тогава ще видат какво е банкова паника

К'о? Не! К'ви са тез' статии бре - т'ва не е вярно. Рогът на изобилието се лее в Европа и хората няма какво да си правят парите! Как ще теглят?!? Енергията евтина, храните почти без пари - само от лихвите може да се живее. Напред към светло бъдеще под ръководството на ЕК и ЕЦБ

В Европа не знам, но при нас банките наистина имат много свободни пари и се чудят на кой да дадат кредит. За това лихвите и по депозитите и по кредитите все още са ниски тук.

Предполагам, че това скоро ще се промени - инфлацията ще топи спестявания. Като вдигнат лихвите ще се разбере на какви са давали кредити... Ще видим

а и забравих - за новите дигитални валути на централните банки няма нужда от банкова система

хората действат превантивно - стига толкова банков диктат. пък която банка оцелее - оцелее

Крайно време е банките да се размърдат. Да въведат още някоя такса. Например нямаш пари в нашата банка- глоба че не си напвавил сметка/депозит...

"Тегленията през периода от октомври 2022 г. до февруари 2023 г. са били на обща стойност от почти 14 трилиона евро, или 1,5 процента от влоговете в банки от еврозоната. " 14трл ако са 1.5%, значи е еврозоната има влогове в банкте за 933 трлн или почти квадрилион евро приблизително 10 на 15та степен. Или грубо така средно по 2млн на влог има човек от еврозоната. ВЕРНО ли?

това са чужди влогове... Арабите, Лат Америка и Азия

преди арабите и китайците, руснаците изтеглиха всичко , дори "замразените" по телевизията валутни резерви на руската централна банка, се оказа че никой не знае къде да ги търси. Такова беше обяснението на западните банкери.

Тия тук се по-скарани с математиката, отколкото с граматиката. Такива пари не съществуват. Цялото БВП на планетата, както и капитализацията е много под квадрилион, камо ли някакви депозити да са толкова. За пет месеца са изтеглени общо 240 млрд., т.е. към четвърт трилион и това звучи правдоподобно. Разните трилиарди, газилиони и т.н. - зарежи...

Супер... Значи лихвата на ЕЦБ е 4%, заеми се дават на над 7% вече, а лихвите по депозитите са под 1% ?! Е няма как да стане милички, ще се наложи да си вдигнете лихвите по тдепозити ако искате хората да си държат спестяванията при вас...

КЛАУС ШВАБ до 2030 година НЯМА да притежавате НИЩО/пари имоти/ и ЩЕ бъдете '''щастливи''

А не, ще чакат първо банката да изгърми, пък после Ше си търсят парите. Я наложете още санкции!!!!

Правилно -бойкот на банките. Защо да ми държат спестяванията и без това ме обират при теглене.Крах за банките-ОЛЕ-.обирджии.

И това не е резултат от санкциите срещу Русия или пък да