Влизаме в ERM-II и банковия съюз едновременно

Български официални представители ще посетят ЕЦБ „през следващите няколко дни"

Обратно в новината

Коментари - Влизаме в ERM-II и банковия съюз едновременно | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и комунистите ли ще влизат в еврозоната?

Нали казахте за тази година, ти ,Цоци и Бочи!!! Айде помнете кви ги редите,че ни омръзна да ни сапунисвате!!!

Та миналата седмица казаха, че до две седмици внасяме заявлението за еврозоната, а сега се говори за следващата година. Кой и кога говори неистини или непроучени и несериозни неща. Как да вярват хората като године министри и политици говорят в стил "тука има , тука -нема".

Ходете при Путин. Там вие мястото червени дебили!

Интересно ми е как за нула време залеби Горанката и кой му плаща пурите по вечеринките!?!

Влизай на майната си ако щеш!

Олигофрени, кое ви е наред в мангалската кочина, че тръгнахте вече и за евро-то да напирате:)))??? Как не подадете молба за постъпване на... майната си и да вземат да ви я одобрят, че да се отърват тези географски ширини от присъствието ви!?!

България е единствената страна-членка на ЕС, която и досега не е създала институцията „финансов омбудсман“, за да защити правата на потребителите на финансови услуги. Много дребни вложители и кредитополучатели имат усещането, че банките произволно им диктуват своите условия. В случая е необходима намесата на Централната банка (БНБ), която досега видимо не оказва достатъчно действен контрол над търговската политика на банките спрямо техните клиенти. От няколко месеца се води интензивен дебат доколко влизането в еврозоната ще помогне на икономиката и финансите в България. Но преди това страната трябва да изпълни едно условие, поставено и от Европейската централна банка: българската банкова система да бъде поставена под надзора на създадения преди шест години Европейски банков съюз, в който членуват всички страни от еврозоната, членството в този съюз е последното нещо, което българските банки биха искали да се случи. Поставянето им под европейски надзор означава да излязат на бял свят кирливите ризи на банкирането в България.

Здравната система в колапс , 2 милиона автомобили над 10-15 год , близо 2 милиона пенсионери - средна пенсия 250 -300 лв , 400 хиляди инвалиди - среден доход - 200-300 лв , средна заплата 800 лв , армията - почти на изчезване , хронична липса на работна ръка - унизително ниско заплащане което води напускането на цели семейства от страната...това е само предверието на бита, живота и културата по тази наша географска ширина, тук да не говорим за корупцията която е отличителна забележителност не само за бедните но е модерна и за богатите по нашите земи , за полицията даже да не става дума всички си знаем какъв е батака там , за северозапада на тая ширина е меко казано тъжно да се говори ама то и на югозапада не е много по-различно тъ Горанчето и Вожда слънце да се концентрират първо да направят живота на народа по-поносим а след това да мислят как да го съсипят отново...имаше една поговорка " Ситият на гладният невярва " затова масово народа живее в родината а политическата класа живее в държавата - две различни реалности

Много добре си описал състоянието към 2018. И въпросът към всеки един от нас е защо е така? Всички знаем колко нередни неща стават в държавата, как прости, нахални и арогантни хора са я окупирали и смучат соковете й като кърлежи.

Горанов пак се изхвърля, това че кандидатстваме не значи че ще ни приемат.

Когато сме вътре да обсъдим дали има напредък или не . За в момента , какво да има ? Престой , тъпчим на едно и също . Ако не ни хареса ? Обадим се на Доналд . Десант .

Затъваме в ергейското блато бавно, а с еврото - затъването ще се ускори ...

Хубавото е че сме сигурни знаем какво ще последва . Бронзови къщи най-после за всеки който не платил . Лошото е че отдавна НЛО-то ни наблюдава . Ще имат да платят на извънземните поне с десет години назад. Бих възприел целия шум като фигаро в воксал по време на Петър Велики : бръснат . Докато моделът български ще е обущар и цервул .

А дано ама надали

Пътя бе трасиран от финансови "дървета" като: ОРЕШарски, ДРЯНков и ... ГОРАнов. Дръвцето отдавно сме го гризнали.

голям мерак имат някои хора да ни вкарат в т.нар. "еврозона". Щом "приеха" критиките за корупцията, значи очакват голяма лапачка.

Изразчето," ще се опита да се присъедини" някакъв вид самодейност ли е, защото от Европа ясно заявиха, че не ни искан в еврозоната?

Аре да влизаме в еврозоната - то си е ясно. Където сме влезли все е пропаднало. Пък след пропадането и поредната национална катастрофа си знаем пътя ....Да му мислят сегашните отличници.

"Влизаме в ERM-II и банковия съюз едновременно" Зер кога цъфнат налъмите или на Върба в сряда.

Влизайте, прав ви път!!! Може и на някое интимно местенце на маМките си да влезете!!!

към масква и желязно-стабилната рубла. Дано не се върнеш повече на балканите.

Простак джендър.

Смешник!

С въвеждането на Евро в България на "братушките" ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...

Премери си температурата!

ВЛИЗАМЕ В ОВЧАРНИКА НАРЕЧЕН ЧАКАЛНЯ ЗАЩТОТО НИ УПРАВЛЯВАТ ОВНИ КОИТО БГ ГЛАСОПОДАВАТЕЛЯ СИ ГИ ИЗБРА

Абе ний се присъединихме към ЕС и щеха да потекат едни реки от мед и млеко, ама се оказа че некоя другарка, дека преговаряля от името на България, подписала отказа на България от всички завоювани пазари в света, оти они на тоталитарна България били ... След този успех в преговорите с ЕС, България като икономика умря и сега изнася само евтина работна ръка в други страни... А сега, новите преговарящи с ЕВРОзоната с какво ли ще ни изненадат ?

Добро да не очакваме,първи по бедност и смъртност,а сега първа изчезваща нация.

Щом Бойко Борисов е начело, Владислав Горанов е министър на финансите каквото и да направят все ще е на загуба. Толкова си могат. А казват, че имало и едни двадесетина милиарда резерв за съществуването на валутния борд, които ще се гушнат от някой след като бъдат освободени за харчене. Такава е хронологията - ГЕРБ харчат къде каквото има и когато всичко свърши ГЕРБ-рите ще са изчезнали някъде в хасиендите си по други континенти, а за българите по една супа и да си духат.

Те комунистите много могат. Когато бяха на власт ме направиха милионер. Един долар бе 3500лв. а по магазините нямаше нищо. Пенсиите бяха по два долара месечно. А бензинът бе без пари за сметка на това никъде нямаше бензин.

И всичкия матриял бяха милионери.

Иван Костоф направи това и обра хората и вложенията им. Подписа и 75% ликвидиране наикономиката на България, предложение на Световната банка. Виденов отказа и боклуците го свалиха, сега задните им части си похапват тревичка от глад

За мен лично ползата ще е никаква. Единствено няма да купувам евра когато пътувам в чужбина.

Трябва най-сетне ясно да се каже, че нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си в левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. И не само голяма фирма, признавам, че и аз държа част от авоарите си в Евро, след като 1997 г. изгорях като факла от криво-разбран патриотизъм да държа на българските банки.Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията,-а бе дантел марка сме и това се дължи двойната парична система. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

по-големи глупости отдавна не са писани тук :))

евра купувал за чужбина. там банкомати няма ли бе, левът е конвертируем, ако не си разбрал, кой нормален човек носи много кеш от България? аман от селтаци, които по-далеч от Калотина не са си подали носа:)))

Дрън дрън. Другарите от ГЕРБ след фалита на КТБ се кълняха, че подават документи за банковия съюз до 2-3 месеца. Колко години минаха и не са си мръднали пръста. Защо ли? Защото няма политическа воля това да се случи. Еворпйеците казаха, присъединете се към банковия съюз и тогава мислете за приемане на евро. Да но нашите искат само евро, без баконвко съюз. До сега щяхме да сме в Еврозоната, ако искаха. Можехме да сме въвели еврото като паралелна платежна единица. Черна гора от години работи в Евро, нищо че не е в еврозоната. Желание няма, това е истината.

Абе по принцип ако се опитаме трябва да се присъединим, защото сме изпълнили критериите. Проблемът е, че не ни искат и си измислят други субективни критерии. Само че като подадем молба да влезем трябва да обосноват отказа, което е трудно на базата на субективни причини.

най-лесно е да обосноват отказа с ниските доходи и слабата икономика, много сложно е за теб :))

Дори Джордж Сорос съветва да се седи далече от еврото. Но българските еничари упорито ги тегли на там. Престъплението, което се гласи да извърши Бойко Борисов и Горанов и партията ГЕРП е равносилно на предлагането на България за 16-та съветска република от страна на Тодор Живков

Ти пък! От финансов манипулатор и интересчия съвети коя валута да избереш търсиш! Браво! Много ясно, че щом Сорос казва да се седи далече от еврото, точно еврото трябва да се избере.

Пълен грабеж! Такъв още не сме сънували, даже при Виденов/Костов/Сакскобурготски/Борисов взети заедно.

PEYTSCH

Престоя в карантината е поне 2,5 години. Така че спокойно. Дотогава време много, света е динамичен. Климата - също. А Швеция е от 9 години в този механизъм и още не е поискала еврото...

нашите ще ни вкарат директно след тия 2,5 години престой. защото нямало смисъл да седим по дълго тъй като сме били в борд и лева нямал да мръдне спрямо еврото и чакалнята щяла да бъде само формалност за нас. нямало смисъл да седим като Словакия например по 7-8 години там. а влезем ли в чакалнята вече никой не може да спре една държава да влезе в еврозоната, тогава не се иска съгласие от останалите членове на еврозоната, то се иска само за чакалнята и влизането в чакалнята е по големия и по трудния скок от влизането в еврозоната после което е само формалност. Швеция не са вътре защото политиците им не искат да вкарват страната, а не че не могат, но нашите политици искат и то на всяка цена. Дефакто след тия 2,5 години престой в чакалнята никой няма да може да спре България да влезе в еврозоната, нито ЕЦБ, нито другите членове, защото показателите ни ще са стабилни и изпълнени и след края на тоя престой. Тъй че влезем ли веднъж в чакалнята няма отърване от еврото. И не, няма да направят референдум за влизането както направиха в Швеция. Затова след чакалнята максимум до 3 години ще дойде еврото:(

никъде не могат да ни ''вкарат'', защото нищо не зависи от тях, а от ''началниците''.

"...и лева нямал да мръдне спрямо еврото..." Няма, няма, ама.... ЕЦБ в един свой даклад каза, че левът е силно надценен и че в момента (това беше преди месеци) реабния курс е 2,60-270 лв за евро. Та мислите ли, че точно тия същите ще са навити да влезем в еврозоната при сегашния кус? Аз не мисля така. И нашите ще кандисат веднагически, което значи още един обир на народа - този път на около 1/3 от парите на хората от раз! Като прибавим и "обръщането" на цените в евро, за което историята показва, че се върши при курс 1:1, и "обръщането" на заплатите в евро, което пък ще стане при 2,70:1 и следва обедняване в 3-4 пъти на обикновения човек!!!

И да довърша - отговорът на въпроса "Защо нашите управници бързат да ни вкарат в еврозоната?" е прост - защото или са част от или са слуги на една група "бизнесмени, които по този начин ще приберат парите на хората. Та те така!

Лошо за България. И по точно за обикновените бедни хора. Като влезем в еврозоната ще трябва да плащаме и от дълга на Гърция 18 милиарда евро, отделно и на останалите закъсали. И това няма да се плати от политиците у нас които ще се нагушат с евро, а ще се плати от обикновените хора с по 100 евро пенсия............ хептен ще се стопим като нация в България. (пп. какво ядро и какви глупости се опитват да лъжат народа тия политици...Полша, Швеция, Унгария, Чехия и останалите като не са в ядрото да не би да им е зле?!?! Напротив,развиват се по добре и от тия в еврозоната!)

Абе не е така - плащат само тези, които имат. Плащането е пропорционално на брутния продукт. Сещам се как Бойку приказваше преди няколко години, че ние няма да им плащаме на гърците масрафите. Основното, което е недостатък на еврозоната е, че държавите се отказват от собствен плавен курс и от правото да управляват този плавен курс. При нас това не е проблем, защото сме се отказали още като ни сложиха валутен борд. Дорбите страни на еврозоната са доста: европейските компании ще почнат по-активно да отварят заводи у нас, европейската централна банка ще контролира из късо нашите банки - такива истории като КТБ ще бъдат предотвратени.

плаващ курс на валутата

Много добър коментар.

много убеден в добрите страни. Дали сме въвели еврото или не - не най-важно за инвестициите, а инвестиционния климат като цяло. Като се присъединихме към ЕС и аз си мислех, че от там ще ни дисциплинират със строги правила и ноу-хау, а какво се оказа? Само ни налагат глоби и наказателни процедури, а лошите практики и корупция си се ширят. Даже нещо повече - като дойде някоя европейска фирма да прави бизнес у нас, вместо нашите бизнесмени да прихванат нещо добро, чужденците се научават на нашите "мурафети". Та и за такива случаи като КТБ не съм оптимист, че няма да се случват, ако сме в еврозоната.

"ще се опита да се присъедини" и "влизаме" не са съвсем синоними. Та каква е новината в крайна сметка?