Властта и бизнесът обсъждат възможността за строителство на магистрали на концесия

На заседанието на Министерския съвет днес ще се вземе решение за отчуждаване на терени по автомагистрала "Европа"

Обратно в новината

Коментари - Властта и бизнесът обсъждат възможността за строителство на магистрали на концесия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При некадърбиците всичко почва и свършва на ниво "идеен проект".Разбирай празни приказки ! Колкото да имитираме дейност за да си вземем заплатите. Борисов крадеше но и действаше. Доста неща остави след себе си , натискаше ги, вярно е , крадеше с гъза си. А тези ? тези само крадат ! Радев е некадърник !

Споко, всяко чудо за три дни. Дори и да се приеме (от кой?), следващите ще го променят. Така работим ние, следващите сменят предишните. Само желанието за бърза лесна пара е постоянно, независимо от партията на власт.

ще стигнем до основната идея която още онзи дето ни оправи за 800 дена искаше всичко държавно да се даде на концесия на правилните хора

Държавата се проваля в управлението на всичко и всички! Махайте винетките и слагайте тол такса. Давайте ги тези магистрали на фирми и да започваме да ги съдим за лошо стопанисване. Стига с това всички плащат! Да плащат тези, които ползват. Стига с тези драми.

Разбира се, че и стотинка няма да излезе от джоба на българина.

Едно време, при лошия соц плащахме само пътен данък. При най-малко вдигане на цената на бензина (поддържана по-ниска чрез дотации и добри отношения с руснаци и араби) сърдити келеши гледаха мрачно пред бензиностанциите. и слушаха за "новината" от ББС или "Свободна европа". След соца келешите бяха привикнати да плащат тлъсти, но задължителни и/или доброзорни затраховки. След това бате им Бойко ги натири да плащат и пътни данъци и винетки. Келешите обаче са щастливи... След това им беше набримчена задължителна гражданска отговорност.... Келешите пак са щастливи - така е в клуба на богатите плащащ много ... Сега "големия" бизнес и международните бандити са подготвили друго щастие за келешите - най-после и в БГ ще има платени пътища и магистрали ! Вече сме в Ивропа ! А от догодина, понеже се отказва от акания лев и си нахлузваме еврото Гражданската отговорност ще станела 600-1000 лева... И бензина се удвои като цена за 1-2 години... А бе ни сме в клуб на богатие, нищо, че ни миришат чорапите !

Магистрали нямаше. И коли нямаше. След като си чакал 15 години да получиш мечтания автомобил-същият 99,99% от времето седеше паркиран. Защото освен всичко друго-и резервни части нямаше. Поздравявам ви с песента- да ми откраднат чистачките!

Имаше алтернативен транспорт до най-затънтените нас.места,а за предприятията имаше служебни автобуси и личните автомобили рядко се използваха.А сега всеки яхнал някаква "таратайка" и не знае накъде върви...

Хубава идея, ама като прочетеш "Чайков" и ти е ясно, че ще е велика селска измама. Всеки от бранша го знае.

Това с концесиите е пародия на решение. Това е живо разхищение, прикрито зад клишета, като качество... Те вече и немците станаха турци и стандарта за Германия е един, за България е друг. БМВ (джип), продаван в немския магазин тежи със 600кг повече от този, продаван в БГ. И с пътищата ще стане така

Ако се строеше качествено и не се крадеше много яко - досега всичко щеше да бъде построено.

Нали вече плащаме минетките? Къде са отишли парите от тях?

минетките едвам покриват издръжката на назначените в тол системата

Едва ли обаче ще проработи в България, защото народът обича да му евтино всичко…

Прав си за евтиното. Но и политиците в БГ ще направят една пародия на концесия. Да не мислиш, че ще я изпълнят, както биха я изпълнили в Швеция, например.

хахахахахаха 12 години по-късно пак сме на последно място по магистрали и инфраструктура. Герб оГербиха държавата едно хубаво..

място по рождение, споко, не се вълнувай

Любима мантра. А, преди 13 години беше Швейцария, нали? То бяха магистрали, то бяха пътища в 90те и после в началото на хилядолетието! Ами икономиката!! Ооо, каква икономика кипеше, въобще не е било да се изхранвсме с провизии от село с деситилетия... Въобще не сме броили стотинки за хляб и мляко, нали? Може ли да си толкова гладък под прическата? Главата не е само, за да я фризираш

Това е възможно най-лошият вариант! Първо даваш пари на чужда фирма и храниш тяхната работна ръка, второ чужденци събират таксите от пътя и трето - за капак - строителните работници в БГ пълнят борсата и държавата изплаща обезщетения! Това е възможно Най-лошата идея, дано не се случи. На Борисов модела е хиляда пъти по-добър: български фирми строят, трупат опит и градят портфолио. Строителните работници вземат заплати, а не са на борсата и държавата, под формата на такси, събира каквото може от построените пътища. Всичко, което трябва да подобрят е контролът. Айде видим, кой ще подобри контролът върху строителството в БГ?!? Всички кандидати по избори се трупат в гърдите колко ги бива, накрая един контрол не могат да организират. 30 години не се намери здрава ръка. И защо фирми да строят, вместо чужди фирми да са само надзор?!

Туй с концесиите не беше ли идея на царчето едно време, след като служебните правителства окрадоха парите за инфраструктора много умно решение открили, къса памет а ние сме шарани!

дай им да крадат наготово

Да беше си дал и жената на концесия! Така ще му излезе по евтино!

Напротив. Taка ще има възможност да се точат още повече пари.

...

Кой от народа ги е оторизирал ??????????????????????? Тия са едни случайници, поставени там...

Щом е на концесия значи ще има бариера и такса,последно я имаше тая идея при управлението на Бсп и Дпс,но добре че дойде Борисов на власт и да има пари за строежи и тая идея отече в канала

Това вече се случи преди 50 ПЕТДЕСЕТ години, когато ЯПОНЦИТЕ искаха да построят АМ“Хемус“ и да я ползват на концесия 10 ДЕСЕТ години !!! п

ЗА-ЛЕТИЩЕ-СОФИЯ,ДЪРЖАВАТА ВЛОЖИ-ДВА МИЛИАРДА! ВЗИМАМЕ ЗАЕМИ,С-5%-ЛИХВА! ТОВА ПРАВИ-СТО МИЛИОНА ЛИХВИ НА ГОДИНА! ОТДАДОХА ГО НА КОНЦЕСИЯ,ЗА-ШЕСТОТИН МИЛИОНА,ЗА-ТРИЙСЕТ ГОДИНИ! ЛИХВАТА,ЗА ТРИЙСЕТ ГОДИНИ,Е-ТРИ МИЛИАРДА!!! СЛЕД ТОВА,ДЪРЖАВАТА,ЩЕ ГО-ОБНОВИ,ПАК С-КРЕДИТИ,И ПАК ЩЕ ГО ДАДЕ НА-КОНЦЕСИЯ!!! ТЕ ТАКА,НИ-ОГРАБВАТ! ПОСЛЕ НИ СЕ ПРИСМИВАТ,ЧЕ СМЕ БЕДНИ,ЩОТО СМЕ БИЛИ-“ПРОСТИ ГАНЮВЦИ”! А НИЕ,ВЕРНО СМЕ-ПРОСТИ,ЩОМ НЕ СМЕ ВЗЕЛИ-ТОЯГИТЕ!!!

Справка: Последните 30+ години

Демек Шиши ще строи магистрали

С други думи, освен винетки, да плащаме и тол такси?

Плевнелиев: След 7 години можем да завършим всички . До 2020 година България може да има напълно завършен магистрален пръстен. Това прогнозира президентът Росен Плевнелиев в приветствието си към гостите на церемонията в НДК по случай 130-годишнината от създаването на пътна администрация в България. чакам коментара на избирателите на герб!

За всички построени магистрали инфраструктурни обекти и високия стандарт на живот за всичките 20 години преди герб. Също така чакам за вашите успехи относно повишаване на стандарта на живот и строежа на инфраструктура за последните две години когато не управлява герб. О извинявайте забравих-за вас не е съществувала България и друго правителство освен правителството на герб.

Добре е да се премисли колко точно магистрала е необходима на българина. От 2016 насам броя на автомобилите в страната е намалял наполовина. Населението се топи и застарява. Всеки ден се поставят нови ограничения пред желаещите да притежават превозно средство. Ако ще я строим за транзитния трафик е редно и за народа да има келепир от цялата мръсотия, която ще минава оттук. Примерно - българските номера да са освободени от магистрална такса. В идеален случай от тирове и туристите да капва по нещо и в бюджета. Като чуя “концесия” и изтръпвам. Представям си как някой чорбаджия ползва националната мрежа като собствена. Нещо като сините и зелените зони.

Р Плевнелиев обясняваше за 7;магистрални пръстена видими от космоса на герб..... герб са проклятие, но шом гласуват за тях .... това ще получи проззтия български народ

Когато ми покажеш успехите за всичките правителства за 20 години преди герб и за последните две години след яб тогава може би ще ти повярвам на платения коментар.

като погледнеш гоогле-то. И да, по времето на ГЕРБ са построени

ТОВА СА-ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ!!! ВМЕСТО ДА ИНВЕСТИРАТ,СЛЕД ТОВА СЪБИРАТ ТАКСИ,КОРПОРАЦИИТЕ НА-ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ НИ-“ПАРТНЬОРИ”,ВЗИМАТ НА-КОНЦЕСИИ: ВиК,ПРИСТАНИЩА,ЛЕТИЩА,СЕГА-МАГИСТРАЛИ!!! СЪБИРАТ-ТАКСИ,ОТ ИЗГРАДЕНИ С НАШИ ПАРИ,БЕЗ ДА СА ВЛОЖИЛИ И-СТОТИНКА!!! КОНЦЕСИЯТА,ОБИКНОВЕНО НЕ НАДХВЪРЛЯ:2-5-%,ОТ ПРИХОДИТЕ! ОТДЕЛНО,НЕ ПЛАЩАТ-ДАНЪЦИ,ЩОТО СА НА-“ЗАГУБА”,ОТ ЕДИНСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ-СЪБИРАНЕ НА ПАРИ!!! СПРАВКА-СОФИЙСКА ВОДА!!! СЪБИРА ПАРИ,ОТ ИЗГРАДЕНИТЕ: ЯЗОВИРИ! ВОДОПРОВОДИ! КАНАЛИЗАЦИЯ,БЕЗ ДА СА ДАЛИ И-СТОТИНКА! ДЪРЖАВАТА ПРОДЪЛЖАВА ДА-ИЗГРАЖДА С-НАШИТЕ ПАРИ,И ПРЕХВЪРЛЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ!!! КОЛОНИЯ!

Стройте ги със звишените приходи от акциз и ДДС на поскъпналите горива, с каскадата от нови дългове, с разваляне и предоговаряне на концесии, ама друг път.

Тая магистрала Хемус, ако някой ден въобще я завършат, трябва да влезе в книгата на Гинес.

ПРАВИЛНО !!! До година стават 50 ГОДИНИ от началото на строителството и !!!

Радев си е отворил четерибуквието, за да надскочи Биби в кражбите. А народа да го д.ха, както обикновено.

Едно време премахнаха концесиите по такива обекти. Щото било кражби и корупция. Сега същите ги връщат.

Кражба и корупция е, когато други фирми вземат концесията. Когато наши фирми я вземат, е решение, съгласно законите на република България.