Владислав Горанов: Ще приемем еврото при курс 1,95583 лв. за евро

Влизането ни в еврозоната е политическо решение, зависи от държавите в нея, каза министърът на финансите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя наема си не може да плати, за евро, за еврозона, за влизания и икономики ми говори!!!! Лаладжийска работа.

Заради неправилната работа на Европейската централна банка (ЕЦБ), в еврозоната е невъзможно устойчиво развитие. Поради допусканата грешка, еврозоната е с нарастващи щети и подсигуряван провал. Устойчивият държавен просперитет в еврозоната е възможен само при правилна работа на ЕЦБ. Преди да приеме еврото, най-полезното за Република България е да помогне за подобряване работата на ЕЦБ.

Кой за какво си мисли. Аз мисля за Бобо, циганите от Германия изпращат хабер на герб и депесето, да ги отведат от Германия, макар, че всичко от години се е знаело за тях и далаверите им, а пак че не сте герб и дпс женени, и СТАНИШКАТА и той с дост се селуваше, брак по сметка... Парата, шарени пилета им вързвайте

Тоя ви баламосва , през ден ви лъже едно и също и вие пишете едно и също....утре пак същото ще ви каже и вие наново - ама ние сме бедни, ама ние това, ние онова.....никога няма да въведат еврото тия гробарски престъпници бе, не разбрахте ли го вече

Професорът от Харвард, Сакс каза недейте. Гуемоте финансисти в Бг са разбирачи. Той да си купи апартамент първо, а да не живее на подаяние.

Бе тоя ли с диплома от Свищов ще ни обяснява. Хайде бягай от тука. Разбирач.

Нали трябва да завъртят парите и да ги изперат.Никой от тях не мисли за мен,за теб за нас.

И ако ни приема,горко ни.Бедните ще станат оше по бедни,а клошарите ще се увеличат,Отдавна правителството прави всичко възможно да ни унищожи като нация.Нека да кажат защо е този зор да влезнем в ЕЗ.

не става ясно какво мислят да откраднат Безплатния и другите като него, че толкова напъват за това евро. Ама то има време до тогава, избори идват и отминават. Да не стане тъй, че след 2 години Владко да е пръв противник на въвеждането на еврото ...

Ако е вярно, супер! Ами ако лъже...

Мезим Блажно,но у кръчмата задимено и селяните в Потред,че ще плащат в Евро а ще получават в Лева...Няма бе,селяни прости,казва кръчматя,ряро получаваш,евро плащаш....много е Просто.....ама те и селяните Прости,та и не вярват вече на никой и пият на вересия,мезят блажно и псуват Курнелия Нинов....и всички Комунисти и майките им.....Тва е положението.

Ейййй гадове ниедни, спрете се бе!

Що така Горанов не може да се оттърве от ехидното си и насмешлово изражение! Защо нито веднъж не мога да му повярвам, че говори с лично убеждени, че това е добро за всички.

Що така Горанов не може да се оттърве от ехидното си и насмешлово изражение! Защо нито веднъж не мога да му повярвам, че говори с лично убеждени, че това е добро за всички.

НЕ

ДА :)

Колкото по-богати ставаме,толкова повече ще растат и цените???? Е гати и брилянтното изказване...На това му се казва инфлация,такава която изяжда всяко едно увеличение на доход и т.н..Как така в нормалните държави , когато растат заплатите,цените се запазват,хората купуват повече и прочие и прочие..т.е . Увеличава се платежоспособността на хората и потреблението,което стимулира и икономиката,съответно и приходите отиващи към хазната от продажби и т.н Един финансов м-р би трябвало да знае това..Но,уви.....Такова изказване е типично за...няма да казвам....Без коментар...

и аз това си мислех.... тоя говори за инфлация и се опитва да ни убеждава колко нормално е това.... изроди.

Туй момче, и на визия, и на управленски капацитет не само посредствено, направо тъпо ми изглежда.

Трябва най-сетне ясно да се каже, че нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си в левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. И не само голяма фирма, признавам, че и аз държа част от авоарите си в Евро, след като 1997 г. изгорях като факла от криво-разбран патриотизъм да държа на българските банки.Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара.

И КТБ щеше да отвори на 19.07.2014, ама предпочетохте грабежа.....

Герб скоро няма да ги има така че, коментарите са им безполезни.

ГЕРБ няма да изчезнат веднага. Може би ще трябватняколко години, през които на няколко пъти последователно да изгубят предсрочните парламентарни избори, които те ще предизвикват. Това е най-вероятно пътят, който ни очаква.

идва ерата на комунизма викаш, кака Курни на кормилото :)

не знам нито за какъв комунизъм говориш, нито каква Курни те гони. По-големи и нагли простаци от ГЕРБ в момента в българската политика трудно ще намериш. Предполагам, че са отвратили достатъчно народ че да не спечелят в близко бъдеще избори. Ама знае ли човек... разумът е рядко срещан по тези земи. 5 века робство не са паднали от небето. Бугаристанеца търпи всичко.

Toчно така говореха държавните чиновници в Италия 99-та. На 01.01.2000г италианците се събудиха с 30% по-бедни. В БГ в зависимост от това коя по крадлива банда е на власт може и до 100% да се окаже грабежа. Едва ли ще пропуснат шанса освен ако не ни назначат греманска прокуратура междувременно.

А бе Горанка, ако някой и на нас ни даде без пари жилище и 3000 евро заплата живота ни ще бъде песен. Как с 560 лв или с 280 евра да го караме тоз живот. Ти или си тъп или си фишек.

обикновен крадец е, на висока властова позиция, с лимитиран умствен багаж, но с големи правомощия. Готви се някакъв гигантски обир, с невиждани мащаби. В Европа има голяма задлъжнялост. Изчерпани са всички финансови инструменти. Остава само да девалвират еврото. След това Евросъюза може и да се разпадне, ама тлъстите риби ще са си върнали кредитите и започват "на чисто". А пък ние индиамците ще се радваме на "евра"

чакай някой да ти даде, комунистите едно време даваха по 120 лв. колкото да не умреш от глад, в днешно време парите трябва или да си ги изработиш или да си ги направиш сам, виждам че си ходил на училище, къф ти е проблема :)

и хляба от 1 лев ще стане 1 евро за по-лесно. Искат да сринат еврото и поводът за това ще е нашето приемане в Еврозоната. Готви се някаква гигантска кражба. Приемането ни в Еврозоната няма никава, ама абсолютно никава здрава икономическа логика. Престъпната логика е нещо съвсем отделно. Нея със сигурност я има. Нещо се замислям защо Медведев предложи да вържем лева за юана. Във всеки майтап има някаква истина. Той със сигурност знае за какво говори... ама то в България крадци и идоти да търсиш. И двете ги имаме в изобилие.

Едно евро щяло да се разменя за пет лева.Още малко и ще ви се иска курс както евро-рубла за да се скапем като русия,няма да ви огрее. Еврото ще измести лева и катастрофата която уж предвиждате и желаете да се случи на България ще се случи на любимата ви партия и държава която ви плаща мизерните нищо не струващи рубли

"Публикувана през 2011 г. грама на американското посолство, разсекретена от Уикилийкс пише, че "...Борисов иска финансово ограниченото му правителство да отвори за използване почти 4 млрд. евро, които се държат за гарантиране на стабилността на лева според изискванията на валутния борд, нещо, което може да стане само след въвеждането на еврото".

За какви 4 милиарда евра се говори кагато всеки лев трябва да има покритие в евро по курса на БНБ. Ако има около 50 милиарда лева спестявания, като разделим 50:4=12.5. Или 1 евро струва 12.5 лева , ами ние сме готови за еврозоната напълно?!

копи-пейст: Медведев "На мен току-що ми хрумна една идея по повод приравняването на лева към еврото: Хубава валута е и китайският юан. Може в тази посока да се помисли. И пазарът е огромен." .............С въвеждането на Евро в България на "братушките" ще им се разкатае мамата, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...

Е ако това е причината да въведем еврото, много сме зле. Дреме й на Русия за нас. Вече ни е отписала въпреки че около 400 000 руснаци живеят по Черноморието. Политика напук се прави само ако новите ни 'приятели' ни подкрепят, ама нещо не се усеща тая подкрепа?! По-скоро приличаме на туземци, които се радват на западните коли втора употреба.

ЕТО ЗАЩО: Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

Нищо няма да приемеш защото тогава ще си вече в оставка! Впрочм защо не сия подал още? Ако беше в друга държава на ЕС да сия подал поне 10 пъти като културен европеец! Ама не си! И твоят Началник не е!

Братушка, не бъди толкова злобен. Заради теб няма да въвеждаме Еврото, защото аз съм милозлив човек и не искам да ми тежиш на съвеста, ако се гътнеш от дамла.

Стига бе , да не се майтапиш? Откъде го измисли тоя курс? Ти чувал ли си за трънския курс - 4(четири) лева за 1 (едно) евро! Хау!

Хората им подготвят червен картон, те велики планове правят. Тази новина трябва ли да ни радва? По-добре слезте на земята и помислете за доходите на народа. Ние не взимаме вашите пари и знаем, че портмонетата ни все повече ще отъняват, ако ГЕРБ продължи да управлява държавата. По-високите сметки вече ни удариха.

Този защо не е в затвора

Още миналата година банките имаха план за курс 1:5 т.e едно евро да се обменя за над 5 лева. Ако се приеме еврото, тези, които работят, може и да не умрат от глад, ама за пенсионерите не съм сигурен

не е въпросът при какъв курс ще го приемеш, а как ще се трансформират заплатите и цените на стоките!!!!! освен това тоя филм го гледахме няколко пъти тук и там в европа и ни е АБСОЛЮТНО ЯСНО, ЧЕ ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ ДВА ПЪТИ, А ЦЕНИТЕ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ДВА ПЪТИ!!!!!!

Как го сметна това, я покажи?

НЕЩАСТЕН ГЕРБЕРАСТКИ ТРОЛ?

Хайде стига глупости. Цените се повишат ако има кой да купува на тези цени. Левът в момента е като "Троянско конче" за българската икономика. Колкото по-бързо се освободим от левчетата, толкова по-добре за обикновените хората и толкова по-зле за нашите и чужди мафиоти олигарси. Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. Ще изчезнат и различните такси и комисионни при обмяна на левове в евро и обратното. На "Ченч-бюрата" и мошенниците "магураджии" ще им секне далаверата. Накратко, ползите от въвеждането на еврото са много. Какво пречи и сега на търговеца да сложи цена на хляба 2,50 лв.   

глупак!

Като цяло, естествените процеси за увеличение на благосъстоянието и доходите в икономиката неминуемо ще водят до увеличение и на цените ???? не е точно така , ако от цените се махнат издръжката на мутрите и 40% от администрацията , намалите разходите за ;разходки за сметка на гражданите ; и най вече спрете да крадете , то доходите ще нараснат с 300% при сегашните цени , да не споменаваме че те и в момента са приравнени към еврото

Бедния макроикономист ,който с друбните пари които получава живее бадева в чужд апартамент.Нивото му на икономист е трагично.Претендира да е завършил висше образование но имам чувствата , че си е купил диплома.Целта на народните изедници е да се завихри инфлацията и всички спестявания и т.н. нататък да се стопят.Това са номерата и от времето на Жан Виденов и Иван Костов.Всичко което в момента е левче ще стане едно евро и т.н.Ако някой малоумник си мисли , че цените ще бъдат преизчеслени по фиксирания курс дупе го лъже.В Латвия всички цени са се увеличили при приемането на еврото неистово.Ако някои си мисли ,че ще бъде друго положението явно не е наред с главата.Този да си намира някоя земеделска кооперация и да отива там счетоводител.Това му е нивото , а не да говори глупости.

вИШО образовоние ХАХАХАХАХАХАХАХАХА...ПУЦ В СВИЩОВ.

баце, дори ти ше може да изкараш пуца у свищов....дет го е завършил горанката.

Пълни глупости - Дания, Швеция, Обединеното Кралство са в Европейския съюз, но не са с евро валута, а със своя собствена!

Тука на рускинити много им огладня гъза

Въпросния министър който ни взема за прости нека да каже България разполага ли с толкова евро за да покрие всички левове в обръщение по този курс. не ми се вярва да сме толкова богата държава....

Амчи нъл затва е борда ве Колко евро толкоз и левове

А стига с това ЕВРО!!!!!!!!! Интересно защо Държави като Полша, Чехия, Унгария (с икономики на светлинни години от БГ пропадията) използват националните си валути а нашите АЙДУЦИ напъват за ЕВРО???????

Няма как всички да сте Милионери,Другари....Външно търговските предприятия за Приватизиране сяършиха,както и вътрешните такива ....Прилежно са нарязано на Скраб,а почивните бази продадохме за Хотели.....Парите са в Офшорки и така....Понеже сме децата на АКТИВНИ Борци срещу Капитализтма го Унищожихме колкото можахме...От какво сте недоволни пак.....Светлото Бъдеще Идва....

Пенсионерите мрат в мизерия, децата са чезнещ вид, а икономиката растате А,???вие сте едни продажници с тлъсти сметка в Евро които за келепира сте готови да ни погребете живи.

Мреш в мизерия защото не ставаш за нищо - и никога не си ставал за да заработиш за свястна пенсия. Аман от умствено изостанали руски тролове-хленчари.

на западните демократични ценности

ама верно ли? Горанов бе, чети, горанов не чете..... Има там ена формулировка при процедурата. България в лицето на министърпредцедателя си ПРЕДЛАГА, А ЕЦБ ПРИЕМА! Ти може и да предложиш курц 1.95, ама ЕЦБ ДА КАЖЕ: Разрешавеме приеманото на еврона при курц 5 към едно, по-долу не. Щот ако ЕЦБ не приеме предложения курц, праща вързажения и препоръки. и ако България не се съобрази - сбогом еврозона. Тез не удрат два пъти.

Мечтата на руските антибългарски тролове ли ни представяш?

а, не. ена реалнос и възможнос за хиперинфлациа в България с един лист и в 30 минути.

Нагъл, безочлив дангалак, който не може да изхрани семейството си с депутатска заплатка и чака някой да го пусне безплатно у дома си - дотолкова го е закъсал! Ако беше вярно във всичката тая помия, с която ни залива, всички народи щяха просто да обявят долара за национална валута, икономиката им щепе автоматично да скочи нагоре и всики да ядят мед, масло и трюфели... С тия закръглени бузки бих пуснал за един месец на зажаднелите джендъри в софийския затвор и после да го чуем какви ще ги реди...

С повия ни залива Нинова да речем и вие троловете

Този Дървен филосов що не се скрии че ни омръзна да го гледам ! Той защо не е гледал как тези от Мюфтийството харчат повече от колко получават ? Този кокорчо трябва да бъде съден за Икономически Престъплени !

Този бездомен палячо до кога ще е министър?

Иска да въведе еврото. Май от това ще има лична облага!

Цензурка ли налагате?

Долни, безочливи лъжци! Никаква икономика няма да се подобри, най-малкото защото като цигани се борим за някоя "социална" европейска програма, за да са ни по-малки разходите. Не си ли регисътриран в хиляди бюрократични институцийки, то бизнесът ти няма да прокопса. Не буташ ли рушвет на някой си от дългата вертикална верига, пак няма да прокопсаш. Това едно. Второто е примерите с държави като Италия, Гърция, Словакия и прочее, които, след влизането си в бюрократично-пирамидалната еврозона, то животът им поскъпва двойно. А стандартът-не! Ще има последствия срещу предателите-определено!

Преди 3-4 години четох много добро изследване как са се променяли нещата в държавите приели еврото до този момент. Да, ЧИНОВНИЧЕСКИТЕ заплати не понесли промяна. В частния сектор било по-страшно. За цените - много зависело какво произвежда държавата - тези стоки и услуги нямало да мръднат с много. Накрая се правеше паралел с България. Примерно хляба нямало да поскъпне много. Но месото, млякото, зеленчуците щели да поскъпнат, защото зависели доста от субсидийте. Това донякъде се покрива със споменатото в статията: "........ повечето изследвания показват относително по-силен инфлационен ефект върху някои услуги (лични услуги, заведения, битови услуги и др. под.), което съответно означава, че домакинствата и индивидите, които ползват тези услуги, в по-голяма степен могат да почувстват индивидуално инфлацията в по-голям размер." Извинявайте многоуважаеми министре, но ВСИЧКИ домакинства ползваме УСЛУГИ и чат-пат ходим на заведения - пък било то и с повод. Така, че .... нищо розово не ни чака и не виждам с какво ще допринесе еврото. Хватката е ясна. БСП ще смени ГЕРБ и трябва да се насадят на пачи яйца, за да паднат бързо. Забавно ми е как шепа принципни хора и бабичките по селата ВСЕ ОЩЕ са в състояние да бутнат ББ и Цв.Цв.

на специфични глаголни времена доста напомнят руските такива. Така се разконспирираш като руски трол.

Пенсия 200 лева колко ще стане бе тепегьоз сикаджииски?? 100 Евро!! Сиренето 10 лева ще стане ли 10 Евро?? Ще стане!! Е мутро тебе не те бърка нали??

Когато тъпите герберасти ни вкарат в еврозоната окончателно ще духнем супата. Цените на стоките и услугите, колкото и да ни лъжат, че няма да мръднат, ще скочат двойно - например, цените в Гърция са като в България, но в евро. В същото време пенсиите и заплатите/ в частния сектор/ ще се превалутират до съответната равностойност на курса лев-евро.

За какво са тия минуси бе, тъпанари? За това, че в герп членуват само изроди или за това, че цените ще скочат двойно?

За тва, че тъп, като гьостерица. То щото цените в Гърция са петорни, не може да се разминеш от българи в гръцко

ГЕРБ са много принципни в някои ситуации. Когато става думи за имоти примерно не са чак толкова принципни. Нито за имотите в Барселона разбрахме дали са на Бойко. Нито парите за имотите на Цветанов откъде се появиха. Нито за апартамента на Горанов разбрахме.

ясно от къде