Коментари - Включиха отново 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" със заредените 43 касети гориво на Уестингхаус | Бизнес.dir.bg
назад

Включиха отново 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" със заредените 43 касети гориво на Уестингхаус

След плановия ремонт централата постави началото на 4-годишния процес на поетапен преход на реактора към ядрено гориво

Обратно в новината

Коментари - Включиха отново 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" със заредените 43 касети гориво на Уестингхаус | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 4-годишния план за преминаване към демократично гориво, първото поскъпване на тока вече е факт.

диверсификация на доставките на ядрено гориво, Много е демократично, не го разбира русофилския ми мозък!?!? Как като стана горивото само американско имаме повече диверсификация на доставките на ядрено гориво, от преди когато беше само руско, поне франатом и той да можеше да доставя!!! Друг въпрос е че ядреното гориво не е бензин 98 или 100 да го налееш в колата и да има много бензиностанции. и Последно някой да обясни защо не връщаме отработеното ядрено гориво в Русия а САЩ(нашия нов голям брат) не го ще???

"Не е важно я да съм добре, требе на Вуте са му е зле". Нова евроатлатическа мъдрост.

Денкофф - "Няма значение какво ще се случи с българската икономика, стига да можем да навредим на Русия".

Новата мода в цензурата изобретена от дир точка ру е да кликаш на бутона коментирай и нищо да съ не случва. Но от време на време забравят да включат цензурата,та моем да пишем. Кво си мислите, че като оставяте само кацапските тролове ще смените на хората мнението? Ще смените само положението и крачола в който се намира. Ся. Гръмна ли вече айеца? Или ощ да го чакамр да гърми?

Чета коментарите и се хващам за главата - ядрен физик до химик , и отделни инженери! :) Урана си е уран, няма руски, няма американски!

Урана да, ама горивото в реактора не е чист уран дето да го ринеш с лопата и да хвърляш в реактора. Горивото е едни пръчки дето трабва да са с едни точно определени параметри, и най- важният е да не се деформират. Ако неме лъже паметта в чехите замалко да си прецакат реактора заради огънати твели. А нищо чудно да са ни набутали пак руско гориво с амеирикански етикети залепени отгоре и минато през америкаски фирми за да може някои да лапат комисионни. Това ще се разбере след още 2 дена когато рекатора загрее напълно и излезе на режим.

Боже , как не са та питали какво мислиш по въпроса ? Ами сега. На кого ни оставяш господи. Путин , спаси ни!

Що бе, с кое от нещата, което казва човекът, не си съгласен, че призоваваш Путин? Деформацията на прътите, за която той говори, се нарича "неутронно издуване" и е в резултат от буквалната деформация на атомите, бомбардирани с други атоми - това се учи в училище (или поне се учеше преди демократизирането на образователната система), няма нужда да чакаш Путин да ти го разясни!

Боже пази реактоораааа... Амин!

Гнусните предатели и безродници свършиха своето и за награда пак ги избрахме. Честито на бг населението.

честито на Козлодуй и бюджета - печалбата ще падне, тъй като новото гориво няма как да зикара толкйова ток колкото старото. Ама нал трябв да наказваме Путлер, като изкарваме по-малко пари. Ашколсун.

Пълно слабоумие. Дали си оправяте бмв-то в сервиза на мерцедес? Това зареждане да не се окаже еднократно?! Защото помним кой беше на власт, когато се взе това малоумно решение! Четох че това гориво престояло 4 години в Чехия и те не са посмели да го ползват. Ако е вярно, много народ са за доживотен затвор!

помним, да, Румен Радев беше на власт, когато се всодеха преговорите и се сключи договора. После беше потвърден от Сглобката. Радев, Радев, Радев...

Не съществува технологичен регламен с гориво на Уестингхаус така че наторарването се прави на принципа „едно към кесим“, вероятно преди това операторите са изтанцували и специакния индиянски танц против уроки и за добра карма, не пречи и да докарат кришнари да попеят малко и да завъртят една рисунка.

Неграмотник.

Ха ха ако има изгрев от към Козлодуй...късно е либе за китка.....

Американците внасят значителна част от ядреното си гориво от русия и ни го препродаваят с надценка. Нека да се замислят за това всички които гласъват за ПП и ГЕРБ.

Ти сериозно ли? Защо не си проверявате информацията, а пишете откровени опорки? РУсия дори не е в топ 10 на производителите на ядрено гориво в световен мащаб и е номер три като доставчик на такова за САЩ. Руското гориво е конкурентно само като цена. Най- големи доставчици на ядрено гориво в света и на първите две места за САЩ са Канада и Казахстан. Поздрави!

Канадската фирма е руска, казахстанската също

Вече е необходима диверсификация към НЕ-американски горива.

"...поетапен преход на реактора към ядрено гориво..." Сигурно досега е работел на дърва:)))))))))))) Дира продължава да дълбае дъното:)

То предишното не е било истинско. Новото е хубаво

Ясно що се заоблачи. И духа вятър.

След затварянето на реакторите от 1 до 4 на АЕЦ"Козлодуй" това е най-голямата глупост която сътвориха българофобите.

Българофоби са единствено русофилите.

Тази централа от 1974 г. е гръбнакът на българската икономика и според теб е създадена от хора мразещи България ?

раздайте и ампули с йод безплатно с икономисаните пари от изборите

Да купуваме ли йод?

Купи си парчел!

Купи си парцел!