Коментари - ВЕЦ-овете били скрит източник на метанови емисии. А учени опитват да извличат този ресурс | Бизнес.dir.bg
назад

ВЕЦ-овете били скрит източник на метанови емисии. А учени опитват да извличат този ресурс

Язовирите и резервоарите по света са недооценен източник на метан. Стартъп компания разработва технология за оползотворяван на този източник на енергия

Обратно в новината
| Автор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - ВЕЦ-овете били скрит източник на метанови емисии. А учени опитват да извличат този ресурс | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма дъно, което псевдо-зелените-еко-либерасти да не са готови да покорят!

Тарикатите искат да ликвидират останалото човечество и да си живуркат , обаче те не са завинаги на планетата. И те умират. Следователно те са зло , което иска да навреди на човечеството . От чиста злоба и простотия. Интересно е защо младите вярват на безумията на еко био и подобни булшит зелени ? Толкова ли нямат акъл младите ? Това е тема за докторат - идиотизма като масова мода в младежката субкултура.

Ми да се самоубием ритуално и няма да издишаме въглероден двуокис, да върнем и конете и каруците да се къпем по веднъж весело докато въшлясаме. А в това време централи и мини в Китай и Индия бълват емисии като за САЩ и Европа заедно.

Ами като от океаните по време на буря също се отделят някакви газове включа и метан какво да правим да спрем вятъра?! Пак става дума за едни пари за едни такси квоти режими зависимости и така нататък. Като цяло - поредното малоумие!

При буря с лодка, контейнер и ....лъжица, ще се събира водата за да се отдели метана.

Чупенето на тъпонера е са ирония , за смях, за чупене на глави на някои боклуци. Още малко ще ни забранят да изпускаме газове, ако 8 000 000 000 се изпуснат, такъв метан ще емитират, че свят ще ни се завие...

Тъпотия след Тъпотия.

Дебилизъмна н-та степен...зелениимбецили...в фантастичните романи все ни нападаха зелени човечета...ето има ги ама не са извънземни...като в земеделието. ама колко много СО2 се отделяло за да се отгледа фураж за животните...е нали същото царевицата и фуражните растения гълтат СО2 бе маймунидебилни храната която ядете е СО2 основно. майкавинедообразованапроста

Пречат й на миграцията

В момента, в който статията стигна до заключение ала "в водата има микроби, за това ще пия ракия" спрях да чета. Колко малоумно трябва да е едно човешко същество да се стигне до заключение че ВЕЦ-овете са вредни за природата, защото в водата няма само вода?

По същество: Водата нормално, при обичайното атмосферно налягане, има способността да абсорбира някакво количество газове. Нормално е още, при промяната (падането) на налягането през турбината, тази способност да намалее и част от газовете наистина да бъдат освободени. Метан - също. Но излизайки от генериращата мощност, водата отново попада в нормалните атмосферни условия. Тя възстановява абсорбиращия си капацитет и поема обратно в себе си предишното количество и състав на газовете. Статията представя само половината истина. Не допускам да е от незнание.

Малка корекция след повторно прочитане на статията: Фокусът е върху освобождаването на метана от водата, защото точно тогава той може да бъде уловен и съхранен като гориво. Съвсем наред си е съобщението за новата технология.

Пъхнете по една тръба на всеки отзад да събира метана в преносим резервоар, докато хрупа печени скакалци, вървейки към спалната си капсула.

Източници, цитати , мерки и сметки. Нищо но шумотевицата е оглушителна.

Животът е източник на метан. Да избием всичко живо. Уникална тъпота!

нареждам да се забранят всякакви бистри и буйни планински потоци и рекички, че да пазим климата.

В превод от брюкселски: Сега и ВЕЦ ще ви спрем! Шанса ви е да си купите доста на брой "20-футов (6 м) ръждивочервен контейнер" Това ви е играта!