Великобритания издава спешно до 10 500 временни работни визи

Кабинетът не спира да настоява, че страната вече не зависи от чуждестранна работна ръка

Обратно в новината

Коментари - Великобритания издава спешно до 10 500 временни работни визи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро ще подадат и заявление за присъединяване към европейския съюз

Ама този път да не искат допълнителни бонуси, каквито имаха преди да излязат, този път като всяка нормална държава член.

мои приятели англичани почнаха да се спасяват поединично - единв Барса, Друг в Мадрид, трети в Кьолн.... Викат - откакто навлезе брекзита мамата ни се разказва...та няма да е само драйвърите. И без това заради ковида веригите на доставки са счупени. Жална им майка. И да имаш топ доход там и всичко да ти е уредено, като почнеш да гледаш празните рафтове се замисляш чий го дириш там. Да не говорим, че в момента обработката на документи за ЕС е все едно са страна от третия свят. англичаните такова чудо никога не са виждали :)

Идвам - пригответе ми 100 паунда на час!

Великобритания навлиза в кризисен период, защото правителството бяма никаква идея какво прави и не може да признае, че Брекзит беше колосална грешка. Лошото е, че алтернатива няма, повсеместна некомпетентност и популизъм, лейбъристите са уникална сбирщина от аутсайдери. Следват тежки години според мен.

Да позная: към работната виза получавате абсолютно безплатно спринцовка и QR?..

Найджъл Фараж да се качва и да кара. Нали той най-много рева за Брекзит.

Еми привържениците на брекзит да стават шофьори. Ама не ги разбирам британците. Така добре се бяха уредири у ЕС, те недоволни. За такива като нас може да има далавера да излезнем от ЕС, но не и за тях.

Че кой е казал от Европа идиоти пак ревете на чужд гроб Те си Имат Колонии Индия е над 1 Милярд

Даже индийците няма да дойдат за 3 месеца.... Те повечето индийци са виждали камион само отдалече или на снимка...

Ти индиец да кара камион да си виждал? Те са по-хитри. Всичките ИТ шопове у британско те ги държат.

милярд

ще си изям чорапите

Положението с бензина е много опасно. Вчера пред шела имаше почти километрична опашка. Лудница. Имаше и полицейска кола. Празните щандове не ме стряскат. Аз съм българин. Свикнал съм да виждам празни щандове. Преди много години. Но според мен Брекзит унищожава ЮК по-бързо от очакваното. Нямам представа от къде ще намерят работници. Живея в в Бирминам. Нполовината бензиностанции са затворени, пред другите има огромни опашки. Иначе магазини като Асда, Морисон, Лидл и Ауди не са толкова празни. Петрола ме притеснява.

Корана научи ли в Бирмингам и магазина не се казва ауди ами аЛди.

много дребнаво заяждане, така коментиращия поне ще си припомни от какво се е махнал

I'm outty...

Да дойдат да им работят американците сега. Нали те винаги им помагат? Нека пак им помогнат, само дето онези са свикнали да получават по-високи заплати, та не знам как ще се спогодят.

Тези са абсолютни смешници. Кой ще си зареже работата и ще отиде за 3 месеца да кара там и после да го изритат.

С такива 3 месечни визи могат да викнат някой експерт на който да му е платен хотела и да го засипят с пари. Шофьорите за три месеца няма да дойдат. Къде ще спят и ядат? Баня, тоалетни? Ок, докато си на смяна все има къде, а като свършиш работа?

Айде стига Ревахте за чужда страна АААА !!! Някога тук се Ревеше За Автобусни Шофиори 800 даваха на Седмица сега взепат по 500 !!! Та и за тираджиите е Така Вдигали са им парите И седа Искат Нови за да Пращат с 50% по малко

Фак ююююююю!

Малоумникът Джонсън съвсем полудя. Тъпите англичани си го избраха и му слушаха глупостите, че и му повярваха. Защо нашите "демократични" и " независими" медии нищо не казват за огромните икономически и социални проблеми на "великата" държава Великобритания след Брекзит? Ако беше за поредната лъжа за Русия или Китай на Джонсън или Байдън, цял ден ще говорят. Смешницииии!!!

Русия много помогна да има Брекзит. Да се оправят англ врата сега :)

Ауу какво великодушие...те видиш ли благоволяват да издават визи за ЦЕЛИ 3месеца...наглост и отврат...то не стига че малко плащат и карат от грешната страна на пътя...да хващат гевреците и мотиките тез англета ... Егати мисленето имат....сега ще дадем достъп за 3 месеца и милиони балъци ще се юрнат веднага да ни слугуват .... Айде малко по-сериозно...ако искате наистина да решите проблемите ви трябват безсрочни визи за кадърните.... Ама Ние неговото височайшо смотилище краслко високопреподобно особие мислим първо и единствено със глутеуса си....

Визата е за 3 месеца, но почнеш ли работа, ще стане пет годишна и после взимаш статут.

Чудя се да изкарам ли категория С... Вероятно след 3 месеца ще има още 3 месеца и още 3 месеца ...

ГЕ хубаво работодателите ще дават повече пари и ще купят по-удобни камиони с по-хубави кабини. Ама накрая някой ще трябва да плати тия екстри. А това Европейски шофьор да иде там за 3 месеца ок. Ама трябва да има файда. Явно няма да се устрои, да живее. Ще трябва малко повечко пари да кихнат…… Яко си го нахакаха британците.

“Великобритания издава спешно до 10 500 временни работни визи” -На кого?

за теб Ганьо отивай да въртиш геврека за малко паундове

Опитвали ли са да спрат водата от скъсан бент? Проблемът не са липсващите шофьори, проблемът е Брекзит… той е причина за липсващите шофьори, както и още 1000 други проблема в ОК… а 10,000 тримесечни визи за шофьори ИЗОБЩО няма да го решат, тоя проблем… трябва да си луд, да си оставиш редовната, легална работа в Европа, за да ходиш да работиш на парче в някаква вмирисана държава, за далеч по-малко пари. А дори и да ги запълнят, тези 10,000 позиции, има още липса на 90,000 шофьори, както и на милиони работници по полетата, във фермите, в месопреработването, в хотелиерството, в строителството… и в същото време, има милиони безработни англичани… Приливната вълна тъкмо св надига, там…

Така става когато всеки малоумник може да бъде избран начело на държавата. Отдавна "политик" е синоним на дебилите по света. Явно е необходим някакъв катаклизъм за да се появят на сцената истинските политически водачи. Консуматорското общество се възпроизвежда и в държавното управление, което винаги е водело държавите към упадък.

Super, neka im. Po-dobre za belite robi ot istochna Evropa da ne xodiat da se garchat

Все още не могат да възприемат ,че Брекзит е най-грандиозната глупост в историята. Всеки път когато се разпадала империя следва икономически упадак поради загубата на пазарите. Отнемат 20-30 г до възтановяване. Дори след освобожденото в България е имало носталгия по османската империя поради масовото затваряне на дюкяните (загубиха си пазара).

Явно ядрените подводници и договора с Австралия за милиард ,не решава проблема с шофьора и бензина :)

За британците остават някакви трохи, които им отпускат американците … За сметка на това, ТРАЙНО си развалиха отношенията с французите, година и половина са ги гледали в очите и са им забивали нож в гърба… скоро ще разберат, какво е да имаш за враг французин, ще им го нахлузят плавно, галантно и с усмивка… и съвсем без вазелин…

Не вярвам за 2 седмици 10К шофьори , категория С,да хукнат с редовни раб.визи

ТРИМЕСЕЧНА ВИЗА ??? За професионален шофьор на камион ??? Е кой ще е този, който ще си остави работата в Германия (Холандия, Испания, България и т.н.) и ще се юрне да кара на Острова за 3 МЕСЕЦА? А после отново ще се върне в държавата си и тепърва пак ще си търси работа! По-тъпа идея не бях чувал. Идиоти, сър!

Шанса им е Турция и Африка ...

Нали искахте само англосаксонци, индийци, пакита и тук-там няколко десетки хиляди изтоноевропейци, които нямя как да изгоните вече? Каквото искахте - това получихте. Яжте си лай..та сега.

Че кой би си зарязал работата в България или в друга европейска страна за да върви да кара камион 3 месеца в Британия? При рова камион не може да кара всеки. Тези визи според мен са лишени от всякакъв смисъл. Който иска да кара камион може да го кара в Германия без виза.

Аз едвам успях да избягам от тая кочина, сега визи ще ми пускат.. Да си ги врат където трябва....

Ко стана ?? А, брекзит... Най-голямата политическа глупост на тоя век, а има още 79 години... Търсят работници, а в същото време депортират източноевропейци дето не са сколасали да си уредят статута. Някакво раздвоение на личността е това, но не съм учуден...

Тогава що издават към 11к визи?

Нагличаните защо се занимават с глупости, да си приберат 10 семейства от Афганистан и ще запълнят всички бройки.

Насрасли са се до ушите, но продължават да твърдят, че всичко е точно!