Велев за протестите срещу „Газпром”: Секта на противниците на руския газ

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България обяви, че ще бъде предявен иск към хората, допуснали да се плаща по-скъпо синьо гориво

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малоумен предател! Ще висиш някой ден на някой кран или ще бъдеш пребит с камъни, антибългарска екплоататорска OTPEПKA!!!

Декомунизация на тази държава трябва....

Какъв е този "Бизнес" който очаква от държавата доставки на газ.Да си договорят сами и Булгартрансгаз ще им го достави .Може би и работа трябва да им осигури държавата с гарантирана печалба от 100% ?!!!!!Да фалират тези некадърни бизнесмени назначени от ДС ...така ще могат да дойдат кадърни компании който не искат от държавата ,а дават и си гарантират доставките сами .

Това наистина ме развесили: "Но това, което ще направим, е да предявим иск към хората, които са допуснали това да се случи. И ще направим един публичен процес, за да е ясно заради кой в момента плащаме близо 300 милиона месечно повече за газ и заради кой ще платим над 1 милиард санкции за количества газ, които сме заявили, но не сме взели", уточни той. И този човек съдник се извъди - ясно е какво искат да направят тези "искрени българи": да се подновят доставките до края на декември, за да се приеме, че договорът - по съгласие на двете страни, е изменен, като се задължаваме да плащаме в рубри и да отпадне отговорността на "Газпром" за едностранното нарушаване на договора. Ех, че сте елементарни - днес вече за втори път едно и също, първо бе министърът на енергетиката, сега и този симпатичен человек, до вечерта поне още 2-3-ма ще се появат. Така е, когато трябва да се защитяват определени интереси!!!

SirBob

Всъщност Велев е съвсем прав. Таско Ерменков вчера по БНТ сравни цените на Газпром с тези за втечнения газ. Е, изненади няма - газът от Газпром е по-евтин, и то с вного. Така че отрепките Петков и Василев заслужават да бъдат съдени дори само заради това икономическо предателство към България. А, и заради македония, разбира се.

И защо държавата трябва да осигурява природен газ на конкретен бизнес? След разширението на гръцкия терминал Ревиатуза капацитета му е 6.9 млрд. куб. метра, а Гърция потребява 5 млрд. Намираш си доставчик, купуваш от него, резервираш си слот в терминала и си го доставяш

Таско може да си Ерменка колкото пожелае - "Газпром"-а да си изпълнява задълженията и да достява на Таско газ. Путин ни на Таско, ни на Васко иска да доставя. Други въпроси?!

Някакви хора може да са против руския газ, ама те ще ни платят ли сметките тази зима? НЕ НЯМА ДА НИ ГИ ПЛАТЯТ, тогава нямат право да ни ощетяват и децата ми да студуват и да ядем скъп хляб.

Дай някакви примери за цената на Газпром, за да не звучиш голословно

И този ги дрънка едни… То ако можеше толкова лесно да се напълни Чирен на 100% и да продаваме щяхме да сме факири. И сравнява цената със всичките други руски васали в Европа…

Ане тоя не в ли син на ген. Велев - червения гъз? Не е ли тоя, който открадна ТНТМ? Червен задник, на който червата са му в Мацква. Бегай на боклука, бе, назначена креатура на ДС.

SirBob

Аз въпроси нямам, а те информирам, че не Газпром не изпълни задълженията си, а ние неплащайки. Нещо неясно???

Пишман бизнесмени

SirBob

130 долара на Газпром, 180 за втечнения.

Велев,да не сте се договорили с Делян Добрев?

Не, на мен всичко е ясно. Не ние не изпълняваме договора, а Путин, опс- "Газпром". Други въпроси??!

https://www.theice.com/products/27996665/Dutch-TTF-Gas-Futures/data?marketId=5419234 Това е нидерландския TTF, като в момента цената на природния газ за Унгария, доставян само от Газпром, е с 15% по-висока цена. Така, че това, което говорите е откровено невежество

Писна ми от разни разбирачи, само да разтягат локуми и как може това или онова. Ама накрая като не мога да си платя сметките, ще има протести за връщането на руския газ. Ритат и плямпат и накрая само на тях им е платено от разни партии.

Лъже комсомолеца мръсен!

SirBob

Нещо си в грешка. И то голяма. Не ти е ясно въобще що е то неизпълнение на договор, но няма да те ограмотявам правно.

SirBob

Това не е вярно. Тук се касае за дългосрочния договор между Газпром и Унгария. Невежият сте вие.

Оха, сега и на правни институтили ще се учим. Хайде, да не бъдем толкова самонадеяни, нали?!

Както има протести срещу руския газ, така може да започнат протести и в негова подкрепа...

"Ние сме малък, но много прост народ" - Радой Ралин Една част от него обаче искаме да запазим достойнството си и да не се огъваме пред руските шантажи.

Защото монополиста Булгаргаз е държавно предприятие.

SirBob

Никаква самонадеяност, просто нужно уточнение.

Да наречеш секта народ ,който иска да запази достойнството си ,макар и беден да е ...е ,това е повече от наглост ! Г-да ,ако вие се продавате за дребни стотинки ,оставете та народа единственото ,което му е останало-достойнство !

...докато не се изхвьрлят мрьсните соросоиди от Бьлгария.. няма да има самостоятелна политика

Къде беше ти и "достойнството" ти като крещяхте за задължителните маски?

Спри едната кола от движение ,но не се продавай на дребно ..

Ще отделя от драгоценното си време да Ви изслушам за договорната отговорност при неизпълнение на двустранните договори!

Да запазим достойнството си! НЕ НА ЗАПАДНИТЕ АВТОМОБИЛИ!!

тоя боклук не беше ли потомствена червена утайка :))))

Не бягай пред вятъра

Който не иска Евтин Руски Газ да си запише името като не желаещ Газ от Газпром и да плаща Двойно Отопление и Ток ! Ние които искаме Газ от Русия да си Живукаме с евтин Газ ! Цона и Мравояда ще решават да се греем с Руски Газ или да мръзнем като кучета ?

Който кара БМВ е продал достойството си за евроцентове!

Всичко казано е точно в 10ката

а който иска руски газ и защитава интересите на Руската Джамахирия да получава заплата като в Проссия. там минималната заплата е 2 пъти по ниска. договорихме се :)))

не сме чули бмв да е стратегическа суровина.

този представлява онзи "бизнес", който винаги е против увеличение на заплатите. СъвеЦки клоун.

някаква безумна справка на дойче веле. заплатите в Русия от години са двойно по-високи от българските.

не просто беше, все още е.

Изключително неграмотен сте. Лошото е, че тая неграмотност е съчетана с високо мнение за себе си. България има няколко сделки с Cheniere energy, който е един от най-големите производители в САЩ, като те са at hoc, а не са дългосрочен договор. Може да проверите каква е политиката на тази компания, респективно цената им, когато сключиш годишен договор за доставка на 2 млрд. куб. метра и нагоре. Но силно се съмнявам, че знаете къде да потърсите тази информация. Аман от руски проститутки в тази страна

Ще покучи ли американска заплата, понеже 33 години как сме с америанците, а заплатите са под нулата!

или четеш сводки от Зависимая Газета. заплатите в Джамахирията са 2но по ниски от тези в БГ а безработицата е е 40% :))))))

Ти пък си назначен за бизнесмен от Кремъл.

Ако искаш повече пари що не можеш да си намериш някой който иска да ти ги даде?

Как смее да посочва цените в Гърция,че и в УНгария,а направо чувство за такт няма да посочва тези в Сърбия.

"Протести в негова защита" е оксиморон - отново някой е измежду тези, които не бил прочел през последната година една книга. Просто статистика - 1/5 били българите, така ни информира милата Редакция, не си измислям!

В Австрия за разпространяване на такава лъжа целяща да хули достойнството на човека ще те глобят 5000 евро или условна присъда.