17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ква зелена сдрлга бе тъпаци , бедното население сече горите и ще ги изсече и никъв водород няма да ви спаси от екологичните катаклизми тогава...

"В момента няма законова рамка, която позволява електронна товарителница, което изисква промени в Закона за ДДС " Не знаех, че Закона за ДДС определя законовата рамка на Товарителницата, но със сигурност със специалисти, които ръсят наляво и надясно такива безподобни глупости няма да прокопсаме. В този смисъл, ТОВАРИТЕЛНИЦА (ЧМР/КОНОСАМЕНТ-ЖЕЛЕЗОПЪТЕН И МОРСКИ) няма нищо общо с ФАКТУРА (ИНВОЙС) .

Ако ще и хиляда мегавата ВЕИ да има готови за изграждане - първо правим търг и само които дадат на една пета или по малко от сегашните цени на въглищните централи само за тях разрешителни. НИКАКВИ ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ повече !! Никога !!

Тези ВЕИ като откажат да работят понеже няма слънеце, бятър или е много горещо или е много студено, тогава с какво ще си произвеждаме ел. енергия ? Освен това прендставител на най - голямата бюрократична машина в Европа да ми обяснява каква голяма бюрокрация има в България е смещно. Освен това възниква въпросът защо големите произвоизводители на петрол, атомна енергия и т.н. не искат да чуят за ВЕИ ? А да сетих се. Защото са най - мизерните източници на енергия които човечеството познава от праизторически времена до сега.

Няма да спра да питам защо СО2 е толкова страшен като с него се хранят дърветата

то не е само со2 стотици химикали и съединения са в атмосверата,но води до парников ефект.

Как човечеството, с жалките си 30 гигатона на година емисии CO2 нарушава баланса на около 700 гигатона СО2 излъчван от океана, растенията и вулканите ?

двуетажни мотриси за Перник,така индианското племе в Горна баня щивеещо в близост до влаковата линия да хвърля и чупи повече прозорци по влаковете..

Абе, еко-меко - глупости! Дайте му на българина един запазен дизел на 200 000 (да му избуши катализатора, че той само пречи и без това), дайте му един съсед дето може да краде нафта от фирмата и му дайте една дашна съседка, пък го оставете той сам да се оправя в живота! Педалите да се притесняват за околна среда и други такива гейски глупости...

Виждам ти си притеснен, видимо

Абсолютно! Дъщеря ми не искам да живее в кочина и сред кочове.

От Либерал-Ковид талибаните, по-страшни са Еко талибаните. Поне 500 лв. на месец ще е тока от тези крепостнички неща. Място да сееш Фотоволтаични панели, можеш ряпа или дърва. От ряпата получаваш спирт, нефт, бензин, а дървото кое е акумулирало Въглерод от въздуха, направо в печката, връща взетото ЦО2. При фотоволтаика, нито се взема, нито се връща ЦО2, което е едно и също, в смисъл трябва ти определена площ, да получиш определена мощност. Замърсяването е от ресурси за производство на фотоволтаиците, изключително скъпо и рядкоземни елементи, при ряпата, дървото, трябва ти една семка да я насадиш, тя после сама си знае...

Само за Сърбия.. От последната година.. Там китайци ще градят завод за производство на електробуси "Икарус".. Ще градят завод за батерии.. Завод за преработка на батерии от електромобили.. Се за по половин, един милиард евро инвестиции. А у нас.. У нас успешно бе затворен завода за батерии за подводници от американци. Биха си камшика.. А иначе - зелени сме от тиквите и кратуните, с чието производство сме първи вече у Европата..

Питай Черна гора за "хубавите" китайски инвестиции! Хи Хи Хи

Така обещаваха преди години при приватизацията на ЦУМ- ще запазят всички работни места,само ремонтът на сградата да стане.Не знам някой продавач да се е върнал на работа............

Продавчките са кифли, дето само си пилят ноктите и се дразнят, че им нарушават рахатлъка досадните клиенти.

Ми да бяхте пуснали Белене като сте толкова зелени! Сега щели да ловят емисиите от Американските ТЕЦ ве ... само и само да не обидят де Биг Бродър! Мамка ви продажна!

те американските и сега го улавят со2,държавните не го правят

В България няма ТЕЦ , който да улавя въглероден двуокис. В Германия знам за един.

Възможната зелена сделка: водород, двуетажни мотриси и български електромобил- катунар баирбудала

Няма как да се произвежда ток от фотоволтаици в тази бандитска територия. Защото бандитите от всички партии са направили законите така, че като си сложиш фотоволтаици за частно ползване трябва да ги регистрираш и да плащаш акциз , защото тока бил акцизна стока нищо че не го продаваш и си си купил инсталацията сам като са те одрали и с ДДС за нея. Сигурно си мислят че номерцата вечно ще им минават и хем ще инвестираш, хем ще те грабят, хем ще се редиш на опашка да гласуваш за разбойници. Тук е мястото да спомена и майките на тези разбойници те да се сещат как. Затова последните избори не бяха избори а преброяване на малоумните оптимисти по тези земи.

Та викаш да се загробва земеделска земя за да слагаш фотоволтайци, които имат живот 5 - 8 години и са правени по "чиста технология" в Китай

Та викаш пак не си разбрал прочетеното. но това няма да те спре да коментираш. Дано можеш с глас и на себе си да се смееш. :) Имаш материал за години напред. :)))

Има си една много хубава дума за това нещо. Нарича се “полюция”.

да не получим гЪзопровод?!

"Зелената сделка в България е дълбоко неразбрана от хората, необходими са много разговори, голяма подкрепа от гражданите и от бизнеса." Какво печелим от Зелената сделка на ЕС - обяснете ни простичко, без затоплистки глупотевини. Иначе явно са намерили нов начин да ни стрижат , с данък за въздуха, голямо изобретение, няма що.

Нищо не печелим , даже губим енергетиката си и ставаме зависими от внос.

По тези географски ширини освен просяци и роби друго не се вижда на хоризонта.

Посочете ми коя партия иска да напуснем ЕС, за да гласувам за нея. Аман от идиотщините на брюкселските зелки и на техните слуги на територията! За няколко гроша ще продадат енергийната сигурност на България.

Възраждане и Атака! И двете събраха общо 2% на миналите избори! БУХАХАХАХАХХА

Глобалното затопляне (познато като "климатична промяна" от както стана ясно, че нормалните хора не се връзват на очевидни измами) е най-голямата измама в историята на човечеството. Абсолютни глописти подир глупости с единствената цел заграбване на власт от обикновените хора. Аз не искам някакви напушени и корумпирани бюрократи да ми казват каква кола да карам, какви опаковки да използвам, и от къде да си набавям електроенергия. Всичките тези измислици се правят, за да се унищожат източно-европейските икономики. Районите на Перник, Стара Загора, Бургас ще бъдат тотално съсипани икономически, ако приемем тази зелена сделка. Стотици холяди българи ще останат без работа, защото наркоманите в Брюксел са решили, че въглищата и нефтената индустрия не им харесват вече. Не ме разбирайте погрешно - аз вярвам в свободата на религията. Който вярва в глобалното затопляне, да си ходи пеша навсякъде, да не яде месо, да се отоплява на слънце и дори да отиде да живее в пещера ако иска. Това си е техен избор. Но аз не искам такива хора да ми налагат техния начин на живот на мен. Колкото до електрическите коли - Китай държи 99% от световните запаси на редки минерали, които се използват в модерните акумулатори на ел колите. Мислите ли, че те не дърпат конците на политиците, които сега ми казват да карам електрическа кола?? Китай държи абсолютен монопол над пазара на акумулатори и завземат света пред очите ни... докато ние слушаме приказки от 1001 нощи за глобални затопляния и тем подобни.

100000000+

Дрънканици на рабирач.

Щеше да е много странно да си Лефт Уинг Консърватив... Тафталогия ти се поучава малко. :))

Типичното българско "те ще ми кажат на мен!" ...

Ха ха ха... Ееебати вицовете...

Какви акционери работници бълнува тоя " експерт", нали видяхме какво стана с бандитските РМД та. Искате да заграбите спестяванията на хората.

си е като евреин миньор! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

В това отношение България фатално изостава! АЕЦ Белене вече трябваше да е готова, ТЕЦ-овете поетапно да се закриват и т.н.

световния пазар с електромобили сфарове собствено производство.Поредната голяма лъжа.

Двуетажни мотриси и български електромобил вътре пълни с клошари.

Клошарите са продукт на герб!

Още по-виденово време!

Ако ти дадат пари да си направиш собствено ВЕИ за твоето домакинство и сметките ти за ток падна на нула лева на месец няма ли да си по-добре. Ако водната помпа, с която производителят на зеленчуци си полива доматите и краставиците е с ВЕИ зеленчуците, които си купуваш ще са по-евтини или ако парникът му се отоплява с ВЕИ. И още много ползи. Ако колата ти е на ток и имаш изградени зареждащи станции с ВЕИ, ще караш колата си почти безплатно, ако тирът ти е на ток и зареждачката е с ВЕИ цената за транспорт на стоките ще е по-ниска и съответно самите стоки. Ако градският транспорт е електрически и се захранва с ВЕИ билетът за градския транспорт ще е значително по-евтин. Все ползи от ВЕИ. Единствено технологиите, че са много скъпи.

ИМАШЕ НОРМАЛЕН СТАНДАРТ НА ЖИВОТ В ТАЗИ СТРАНА И ХОРАТА ВЗИМАХА НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ, НЯМАШЕ ДА ПИШЕШ И ТАКИВА ТЪПИ ПРИМЕРИ ЗА БИТОВИЗМИ ТОРМОЗИЛИ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ.

Преди хората освен радио вкъщи не са имали други уреди, но с времето потреблението на енергия се повишава, защото се увеличават изобретенията, които я употребяват, а това води до поскъпване на енергията, защото източниите, които днес масово използваме са ограничени. Единствено слънцето е "неограничен" източник на енергия. Трябва да го използваме ако искаме цената на енергията да се понижи.

И колко ще струват фантазиите ти ,за да може България като дълржава и нейните граждани да си го позволят?

А как виждате нещата със секънд хенда и новия внос, залял татковината!?! За момента тези браншове са в пълен разцвет!

Тази Зелена сделка е голема далавера! Хем ще дишаме по-чист въздух, хем раССССия ще ФАЛОРА! КЕФ! КЕФ! КЕФ! Оллле! ОЛЕ!

Не може да се сравни с кефа, който изпитваш докато ти порят гъза негрите с големите паламарки, но е подобно вероятно

Не ни занимавай с личните си педи преживявания и блянове! Хи Хи Хи

Предния месец следната случка. Виждат автобуса иде от далеко и аз се затичвам към спирката, тъпия шофьор като ме видя че бягам и той натисна газ яко и ме изпревари и затвори вратите пред мен комплексари. Ами с прост шофьор кви вредни емисии ша гониш. Изкарвам си сега В категория и вкарвам още една бръкна в София да си знам транспорта

В Германия скоро ще въведат закон, според който производителите на енергия ще се задължават да доставят зелен водород произведен без отделяне на въглероден двуокис. Да приемем, че в България има идеални условия за производство на зелен водород, защото има водни басейни и достатъчно слънчева енергия. Ако инвестирам около 1,5 милона евро в подобен проект, кой ще ми гарантира, че бабаитите в България, без значение какъв цвят носят, няма да дойдат и да ми съсипат инвестицията. То като започнем от закупуването на земя, където всеки един собственик ще иска да изкара максимален келепир, като си помисля за ходенето по мъките и за изкарване на разрешителни, където ще те одерат по общините и като се стигне до рабоната ръка, която по селата или я няма или тя се намира в такова състояние, че само за протегната ръка за дай, а не работна можеш да намериш.

Ми купи си парцел на 1ва линия на морето (250 Е м2) пускай помпа за морска вода и ''вари'' ВОДОРОД и го затваряй в метални буркани кат компоти

Поредните глупости на малоумнит слугу на чужди интереси! След време ще внасяме ток! А цената ще е по две! Бизнесът, поне на вас трябва да ви пука от това!

лена сделка: водород, двуетажни мотриси и български електромобил. електромобила ще се казва цървулоход

Ще има есента колони с емигриращи към раССССия русАфили с чемудани в ръчици, ужасени, че ще посинеят от студ зимата в БГ! БУХАХАХАХАХА

Момче, от толкоз злоба ша фанеш рак. И аз не ги обичам тия в Кремъл, ама не сера по форумите във всяка тема за тях

нема са плашиш гнидо, ти няма да замръзнеш . ердоган ша ти подсигури турско кюмбенце да си товлиш европейския кирлясал дирник. ббаахаха

Зеленото си е зелено. Става за туршия.

Зелената сделка е една недомислица.Искате екология -спрете да купувате от Китай!Искате екология -спрете да си сменяте мобилните устройства през 6 месеца.Накарайте производителите да правят по-дълговечни изделия,да се намали консумацията на енергия.Всичко друго е ала-бала....

Брюкселски търтеи седнали в удобни кресла и нямащи никакъв досег до реалния свят

абе на всеки двама учени трябва да им дават по един глупав да им дава акъл. Пълни фантасмагории на соросоидни глупаци, нали сега Бил Гей ще ни затъмнява слънцето, кви солари кър водород?

Да кажат с по колко лева ще компенсират работещите в комплекса - все пак държавата насилствено спира предприятията заради зелените политики.Сред като ЕС отпуска пари, част от тях трябва да отидат у най-потърпевшите, а не у политиците. Да платят на хората, за да могат да се преместят в София и да си намерят работа, или пък да емигрират.

Стига с тея цигански работи. Колко пари ще ме компенсирате. С това циганско мислене за аванта до никъде. Не ни трябва компенсация, трябват нови работни места. Защото хайде на чичо Сулю му дават някакви пари кеш за да се пенсионира по рано И какво от това, Сулю ще е доволен но работното място е загубено за града.

И в Германия, и в Чехия, и в Полша ще плащат компенсации на миньорите.Нашите хитреци да не се правят на умрели лисици и да дрънкат за акции в предприятия, които още ги няма и не е ясно дали ще са печеливши. Отделно от това, Германия ще инвестира в засегнатите въгледобивни региони допълнителни 40милиарда евро от държавния бюджет, ще премести федерални агенции там, за да намали безработицата и т.н. Аз не чувам какво ще направи българската държава, след като проспаха години, в които можеха да договорят облекчаване на условията като Полша например. И да, държавата е отговорна за този колапс на енергетиката, тъй като не защити интересите си в Брюксел, я сега всички ние ще платим солено за това.

Някой пак е огладнял и иска да папка? Я да видим към коя трапеза е отправил поглед?

Всички бг правителства усърдно работят за преИЗПЪЛНЯВАНЕ на плана ''Ран-Ът'' за унищожаване на бг икономика и държава чрез свиване до критичната маса от 4 МИЛИОНА души сега сме 6,9-7 милиона с икономическите мигранти в Англия,Германия,САЩ,Испания така че кво са ГЕРБ 14-20.000 безработни и умрели от глад бг граждани и селяни

Повече "зелено" го предлагат ДБ и мая манолова. Не ГЕРБ

Ако са ,,зелени булки,, - става !!

Хиновски е от на Слави партията.

Талибаните- сега зелени икономисти- глобалисти от Костовата порода, отново се развихриха , сега на полето на енергетиката- единствената тежка индустрия, която остана да крета на територията на провинцията!

Още нещо -как ще осигурят сигурност на енергийните доставки? Марица изток осигурява 40 процента от електроенергията в страната.Гърците си затварят тецовете и внасят ток от нас. Румъния също е вносител. А ние от кого ще внасяме през зимата, или пак ще минаваме на режим на тока? И да спрат да канят Юлиан Попов по тези форуми - все пак е филолог, а не енергиен експерт.

ТУРЦИЯ НЕ е в ЕС така че за нея забрани йок -нема ЕРДОГАН строи АЕЦове и ТЕЦове ще дава на Булгурастан ЕВТИН ТОК само ако общинарите на Ямбол,Сливен и Бургас приемат ИСЛЯМА строят по 5 джамии пред общините се вее турски флаг с С* и се отрекат от арменския геноцид Кмета на Ямбол е тъмнозелен и от ДПС ,на Бургас е турски ибрикчия и има сметки в турски банки остава само тоя на Сливен да развее червен байрак

Украйна има много ток, защото имат доста АЕЦ-и от едно време. То не е само от къде ще внесем, но и каква ще е цената.

Най добре да идва метеорита и да се свършва,не се живее вече от тия либерастки извращения..

+++++

Само не разбрах какво ще работят хората от Марица-изток.Това да кажат политиците.Каква индустрия има в тези четири области, която да поеме толкова безработни? Също така да обяснят как хората с минимални заплати и пенсии ще си плащат тока, който в резултат на зелените политики ще поскъпне. Това ще се отрази на промишлеността , т.е. ще има още фалити и оттам -още безработни.И всичко това, за да могат политиците и олигарсите да си напълнят джобовете с еврофондове.

_stankow

Югоизтокът ще стане новият Северозапад.

Привеждане на 2/3 от населението на БГ имперска провинция на безусловен базов доход , обезпечаван директно от Брюксел и закриване на всичката останала тежка индустрия в провинцията , ще струва на Империята много по малко пари и напъни от крадливата местна конпрадорска администрация !

Компрадорска

Всички тези неща са измислица на едни и същи хора,както и произведения от тях коронавирус..

...с малки шапчици...

руските слуги изпълзеха да вият в безсилие! КЕФ! БУХАХАХАХА

с тоя телк не те пускат да се запишеш за марс, нали ?

_stankow

Ще ходатайстваме за човека, нали Мъск обеща, че никой няма да се върне ... :) :)

От тая зелена сделка ще посинеем зимата от студ, при новите цени на електроенергията!

Водородната енергетика действително има бъдеще, но не е работа на "експерта" Хиновски да казва в каква посока да се развива.

_stankow

Никакво бъдеще няма. Много е нисък КПД на цикъла. И много е ниска специфичната енергия на водорода, за да се използва в транспортните средства ... Вижте метана, пропана - по-евтини от бензина и дизела, но не могат да ги изместят. А още по-скъпият за добив, пренасяне и съхранение водород ?

Само като прочетох че зелената сделка била за хората и спрях..

_stankow

"Зелената сделка в България е дълбоко неразбрана от хората" Смешният плач на еврослагачите говори точно обратното - хората отлично разбират какъв погром се готви над страната !

Да почват да отварят заводи и фабрики за производство на бг производство СОЛАРНИ панели и ВЕИ турбини ,да започне експлоатация за добив на ВОДОРОД от СЕРОВОДОРОДА в Черно Море а не да искат да продължават да КАРАДАТ и правят далаверки с ТЕЦовете(мандрата с ТЕЦовете СВЪРШИ)

_stankow

Аха, то така се отварят заводи. И ще конкурирате китайците в слънчевите панели, а Дания и Германия във вятърните турбини ? Хайде, опитайте. Ще ви съберем капитал, те само вас чакат ! Отредили са ни роля на плащачи, не на производители.