Въвеждат режим на тока в градове от Североизточна България заради непосилни сметки

Кмет се опасява, че по този начин се създават предпоставки за увеличение на битовата престъпност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ах, каква романтика по време на демокрация. Пълен мрак, свещ и насаме с няколко банана... Ах, как силно любя таз демокрация.

какви са тия пари за улични лампи /сиг не повече от 20 и то само през ноща/ и защо само в тия населени места / на други места сиг всичко е наред?!/ просто трябва да почнат отнякъде да съобщават , да не бъде изведнъж./подготовка/. а там кой ще провери , ни пък писа някой местен..

Ах, че е хубавоооо! Много романтично! Искаме така и в София! И много банани....

За такава промяна ли гласувахме ? Връщат ни в началото на 20век .Браво на сладкодумците,маи пак останахме излъгани за по добро.

Хубавото е, че поне на този етап началниците в Брюксел не са се сетили да направят "борси" за питейна вода...

И за какво раздадоха климатици на хората? Замениха им хубавите цигански печки, за да мръзнат нощем. Продължаваме промяната...

Ицо Хазарта ще вземе нещата в свои ръце и ще има ток

Нищо. Важното е, че вече нямате режим на тока, който струваше стотинки...през "ужасния" соц. А сега, при "демокрацията" сами си седите на тъмно и студено, щото мизерната ви заплата не покрива само сметките.... Да ви е честито ! Имате ли из вас нон стоп банани, че и това ви беше голям проблем. Все бяхте на зор с бананите хахахаха

Ква заплата бе кретен, това са обшински разходи

Скрий се, пич. През зимните месеци 60% от доходите на семейството ми през прехваления "соц" отиваше за ток. Кого ще лъжеш? Нали и ние сме живяли по времето на дефицита, затворените граници, липсата на обективна информация и заплатите, които бяха между 1/15 и 1/25 от стандарта по Света. Че на всичкото отгоре в най-студените месеци имаше режим на тока - от 3:1 даже до 2:2 часа. Ти въобще можеш ли да си представиш какво означава в момента да спреш за два часа тока в България на всеки два часа?!! Пък и нали сега социалисти ни управляват? С (п)Резидент слуга на Русия? Каква стана тя?

kУРнелия от БКП е министър на Икономиката сега - естествено е да има и режим на тока. ДрОгарката я мъчи носталгия по доброто старо време... "Промяната" е, че сега строим Глобален "ваксинен" комунизъм, пак с феодални елементи... и пак по заповед "отгоре".

Каква демокрация бе? Управлението е 100% социалистическо. От шефа радев, та до киро, бойкакиев и курнела! Къде ги видя тия демократи?

Аз съм набор 84 и си спомням точно последните години на Соца...как чакаме на опашки за хляб и как в тъмното лежим по леглата в детската стая с баща ни и майка ни и играем на асоциация, Тиквички и други игри, възможно да бъдат играни на тъмно и на фона на свещите, правим фигури с ръце...как забавляваш часове наред малки деца в такива условия, как готвиш, переш, простираш, учиш уроци, топлиш...и това в средно голям град. За Селата не ми се мисли. Свещите и кибрита бяха ежедневие

Е, сега ще имаш възможността да си го припомниш. Само че вече сметките ти са ти солени.

а помните ли как преди 2 години Бойко и Теменужка ни обясняваха как като въведат борсата и цените ще са ниски. обясняваха как като спрем дългосрочните договори за доставка на газ под натиска на САЩ, ще има ниски цени. е оказа се че не е така. в момента страните които имат дългосрочни договори с Газпром имат няколко пъти по ниски цени от такива като нас дето играем на борсата и купуваме "ден напред" ГЕРБ такова майката на България. увеличи дълга на България над 3 пъти за 12 години

Гледам и в сърбия и в Унгария тока е нагоре с 30 %. Това щото газа им е в пъти по-евтин ли? Руслямците са измамници. Яко дерат и тях.

То е ясно, че за всяко насиране на сегашното правителство е виновен Бойко Борисов. Нали знаеш вица за американеца, британеца, французина, изисканата дама и бай Ганю в купето на влака? Иизскана дама била прекалила с ястията от бобови култури и няколко минути, след като тръгнал влака се изпърдяла по внушителен и безапелационен начин. Британецът, като джентълмен станал, извинил се на всички, поемайи вината върху себе си и отворил прозореца. След като прозорецът бил затворен, изисканата дама отново изпуснала гръмко газове и французинът скочил и галантно поел вината върху себе си. Скоро дошъл ред и на американеца. Бай Ганю напрегнато чакал, чакал... по едно време не издържал, изправил се и галантно казал "Отивам до вагон-ресторанта. Ако тази се насере, кажете, че съм аз." Та всеки път, когато "просто Киро" не вземе завоя и катастрофира държавата, кажете, че Борисов е виновен. Не се притеснявайте.

Поредното подвеждащо заглавие и статия. Няма да има улично осветление, а не че на хората в къщите ще им спират тока. Какво общо има общината със сметките на частните потребители. Но никъде в статията няма една уточняваща дума, или писателят на тази супер информативна статия знае, че сме достатъчно интелигентни и сами ще се досетим, че щом общината няма пари, значи става въпрос за уличното осветление. Като прочетох най-скорошните 10 коментара, ми се струва, че хората коментират. режим на тока на частните потребители.

Както е тръгнало, скоро ще си е съвсем реално заглавието

Благодарете на брюкселските зелки - скоро таксите за въглеродни квоти скоро ще ги направят по 200 евро и като нищо в София и Пловдив също ще има режим. Ама така е като си мълчим...

Доживяхме деня в който след като си ликвидирахме 4 напълно годни Атомни Реактора в Козлодуй - АЕЦ 1, АЕЦ 2 АЕЦ 3 и АЕЦ 4 да въвеждаме режим на тока. Но Казват че МАЛОУМИЕТО ходело по хората, особено по нашите Български ширини.

Ей това наследихме от 12 годишното мафиотско управление на банкянския еднокнижник. Сега си спомнете референдума за атомна енергия преди няколко години и как бе изманипулиран /в полза на ВЕИ мафията/ в посока, че не се нуждаем от евтин атомен ток, а копнеем за скъпа зелена енергия. Изманипулиран така, както баце манипулираше изборите. Ха сега, лапай бибата дете злоядо. Всички които прецакаха 2-ра атомна са за затвора, осъдени по глава Първа от НК.

Нашите управляващи са виновно до колкото следват заповедите на тия от САЩ и ЕС. Зелена сделка , борсове цени и "борба с рускатаенергийна заплаха" всичко наложено от малоумните зелени и либерали в ЕС. Американците добре си оплетоха кошницата , чрез своите агенти в европа и респективно в България.

ПОЧНА СЕ!!!!! Днес в градовете на Североизточна България - утре и цяла България!!

Честита промяна уважаеми тулупи, продължавайте да спите и да се маскирате завряни в миша дупка, продължавайте да търпите управници наркомани, пияници и пидали, продължавайте...

Дежавю! Напомня ми за началото на 90-те, когато най-желаният подарък беше фенерче, защото имахме 1 час ток, след което 3 часа нямахме.... Да ви е честита промяната. Честно казано, мислех, че онези времена отдавна са отминали и ще останат в миналото, но явно натам сме се насочили с пълна сила и повредени спирачки.

Ми хората ще си имат ток. Няма да свети уличното осветление. Разликата е огромна

21 Век! ....няма повече какво да кажа

сега е трябвало да се появи тоя Тесла, брато сръбски!

хора, плащайте си високите сметки, че иначе казаха, ще фалира държавата, ще се унищожи бизнеса и т.н.! Недейте така бе, бъдете патриоти! А и качеството на тока е много по хубаво, бе!

Докога ще търпите, мачкайте тази самозабравила се овластена сган, бой до посиняване овчици, стягайте се, че Гергьов ден иде!

Некадърните комундели се върнаха на власт...и пак режими на тока...днес на улично...по на татък и на училища и болници...после и за бита...инфлацията...ще придобие чудовищни размери...и така...оправия няма в тази държава.. Кики...не ме засягат герберите....нито Гешев.... Това не ни пълни торбата....олиото е 5лв..

проблемите на България са СТРАШНИ. Корето обаче започва от ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ...Кой бие жена си, българите са в неведение.......

Първо оправете заглавието - става дума за улично осветление Второ престанете да разхищавате обществени средства Община Аврен дето гербаджийския кмет пръв взе да риве, че му е скъп тока, в продължение на 5 години плащаше тока в частните домове на двама гербуляци Домове построени на терен продаден им от общината, по цени като за "наши" хора Скъсахте се а влачите и крадете през тия години и сега олеле

Днес уличното осветление, утре тока за бита, така беше през комунизма 1час има 2часа няма ток , вода след 20ч! Това ли е промяната, ми че ние от по старото поколение я помним тая яхния, но излъгаха младите с тая промяна !

Само дето тогава ти струваше стотинки тока. Не ми ги сравнявай...

И какво като е стотинка, като го няма???

Понеже сега съм в нова сграда и съм все още на промишлен ток. Миналия месец сметка за тока-1300 лв за целия блок. За тоя месец-при една трета по-малко потребление-3200. Скоро няма да има разлика между битови и промишлени потребители, така че почвайте да пестите още отсега.

Че Борисов райно е завършил Хардвард И Куре Курелацията е завършил гиммазията с Банкя Да гу ибъ

Като дойдат комунистите на власт, започва режима на тока! Да се готвят купони те.

Честито! Беше въпрос на време при това мафиотско управление начело с радев.

хайде и за теб сегашното състояние е в резултата от законово промени през 2019 и 2020 https://business.dir.bg/pazari/biznesat-se-oplaka-ryazak-skok-nay-visoki-v-evropa-tseni-na-energiynata-borsa

Защо тогава 2020-та година нямаше такъв скок на цените? Защо първите шест месеца на 2021 нямаше такъв скок на цените? Защото единствената разлика между 2 и 20 и сега ,е кой е начело на държавата.

Цените не се качиха само в БГ, ... Инфлацията е глобална със средно 30%. Най-лесно се манипулират стресирани потребители. А, от 2020-та държат поне 70% от населението на планетата в постоянен стрес. Директивите са глобални, не са национални. Спускат се от големите корпорации, през лобистки мрежи.

Те цените си бяха по-високи и през 2020-та. Що не вземеш да провериш набързо така? И в началото на 2020 първа пак бяха по-високи. Ама в Европа а не в България.

ти прочете ли статията, видя ли че е от Декември 2020, а видя ли че декември цените са били 67% по високи от Ноемврииските? А с тези законови промени кой обедени енергиния пазар на България и Румания? Добре , че не успяха да направят и обединението с Гръцкия както говориха, че там цените са още по високи.

Смеехме се на соца!Жалка еврокартинка!

Е, те от запада завиждаха на соца и го създадоха, ... Ето, някой да ми каже, сега, че ЕС не напомня за централизираното управление на СССР и сателитите му... Ние сме в същата картина, ама на по-некадърен автор.

Комузма се завръща !

А, да ме прощавате, ама комунизма, със свещ ще го дирите. Върнахме се във феодализма. Готвят ни за глобалното феодално село. Още ще ни цедят.

Икономията е майка на мизерията. А, тук някакви мизерници, расли в пещера обясняват, че няма какво да се коментира, защото ставало дума за улично осветление! Явно за пещерняци като тях не е проблем да снишим нивото до индийска провинция, а може би им е платено да харесват това. Обаче бие на очи как при Еднокнижния Баце и дума не е ставало за подобни крайни мерки, а при Харвардските "мозъци" за нула време се стигна до тук

Баце, само кажи, каква диплома ти треа и ше ти я отпечатиме и влизай в управлението. Те, на хартия - умните са много...

Ами дай нещо от Станфорд, че Харвард стана мръсна дума

я се разходи някъде из безкрайните предградия в САЩ, да речем и огледай колко улични лампи има (и дали има). на повечето места... няма. А в някои щати и снега не чистят на федерално ниво. щот' пари струва ама ние тука сме си свикнали - на всяка керемида - лампа да има. не, че е лошо, ама някой трябва да плаща сметката. А в общиня където живеят само бедни хора, пенсионери и роми, няма кой да плаща тока.

Защо толкова подвеждащо заглавие и статия. Става въпрос за режим на уличното осветление, а не на тока

Не само уличното осветление. Става дума за всички общински обекти - училище, детска градина, някой медицински кабинет, някое и друго общинско предприятие,...

Хайде да ги четем тези статии: "И добави, че училищата и детските градини няма как да бъдат оставени без ток, но ще трябва да обмислят потреблението си на ток"

Уличното осветление с какво се задвижва,с хамстери в сфера ли другарко!??

Жалко, че не разбирате разликата между режим на тока и режим на уличното осветление, но като за вас ще го обясня, че хамстери има, но няма храна за тях и затова не искат да тичат

Режим тока в миналото означаваше ограничаване на потреблението поради недостиг на електроенергия. В случая недостиг няма - има ограничение на потреблението поради недостиг на парични средства. В този смисъл всеички български граждани или фирми в една или друга степен се самограничават.

Трябва дса се печатят средства, по-бързо.

ке Рухне скоро, нещата вече са По-Зле и от Късният СССР! Зеленая сделка изяла главата на Эврапэйскый Либераль!

Поръчкова статия. На битовите потребители тока е цената на тока е замразена. Гроб кметовете изпълняват поръчка.

Гнусар червен,марш с другарката Дърева на събора на язовир Копринка!!!!!Мръсна болшевишка измет!!!

tonk11

Уличното осветление и детската градина битов потребител ли са бе идиот?

Няма да има улично осветление или няма да има ток? Айде, изяснене си. Отде накъде кметът ще ми спира тока, ако и петорна сметка не ме притеснява и си я плащам? Поредната списана набързо статия, глупости на търкалета за привичане на внимание и тролене.

Няма ток по улиците и в общинските обекти - например училища, детски градини, болница(лечебница). Така вече успокои ли се? Викаш - не е важно, че за децата няма!

Трябва ли им ток на децата в училище през нощта?

Как точно ще спрат в ДГ и в болници? Статии за тролове... Ще оптимизират потреблението си. А вкъщи всеки ще си има ток.

tonk11

Ми на децата не. Трябва обаче примерно на охраната, отоплението, камери, СОТ, компютри и мрежи ако има. Но всъщност ако прочетеш ще разбереш / може би/, че няма да спират за училището и градината.

Браво, 2022 - режим на тока в България, върнахме се поне 30 години назад!

Заглавието е подвеждащо - режим на тока няма, защото няма недостиг на ток. Има самоограничаване на потреблението.

нали искахте промяна,ето това е пхромяна .досега е имало ток сега ще има и ще няма ток - промяна

само дето тази промяна беше направена от Герб либерализирането на пазара на електроенергията беше прието през 202о от Герб

За хората с къса памет една статия от края на 2020 https://business.dir.bg/pazari/biznesat-se-oplaka-ryazak-skok-nay-visoki-v-evropa-tseni-na-energiynata-borsa

А в същото време местните тарикати, осигурени от властта на ГРОБ, а сега и с мълчаливото съдействие на настоящата, продават нашия ток в чужбина и пълнят гушите! Без тояга това няма да се оправи, а народът е пасивен и блее - точно като стадо, и само се оплаква по форуми! Затова и получавате толкова

С кофи го изнасят може би? Или с чували? По-голяма простотия не можа ли да измислиш?

Никаква обективна причина цената на тока да расте А иначе наистина го изнасят. До 40 процента от електроенергията добита в България се изнася навън. На всичкото отгоре около 700 МW се внася през Гърция, ей така да има алъш вериш.

Да изнасят ама не го изнасят местните феодали както твърди платеното мекере горе. И да няма никаква причина цената на тока да расте освен факта че новите честни и почтени трябва много бързо да си напълнят джобовете.

Не са само местни

Харвардските умни и красиви "специалисти" ни върнаха в средновековието на газени лампи и фенери.

Откакто е дошло новото правителство, всички мислят само за бонуси! А аз искам само едно: Бацето да се върне, тока да стане 5 ст, газта 6, а бензина 10! И пак да му се радваме!

Събуди се Бацето или Тато? Или и двамата едновременно

дмитре, събуди се... новата игра на киро бустера започна!

Радев и Йотова ще положат клетва за втория си мандат на 19 януари, трябва ток за хорото на Десито!

Трябва протест,против тези партизани!!!! Сринаха България до кота нула!

Не мога да не отбележа, че се набива на очи как при Еднокнижния Баце и дума не е ставало за подобни крайни мерки, а при Харвардските измамници всичко това се случи за няма и 10 месеца..... И ако някой си мисли, че това е капан от Борисов, искам да му напомня, че Борисов е много тъп, чел една книга и до половината и не говори английски... Дълго време е определян с тези думи и не се връзва изведнъж да е поумнял така, че да поставя капани, с които Харвардските кадри не могат да се справят!

Не мога да не отбележа, че именно на един самопризнал се за прост еднокнижник му прилича така да забатачи енергийната политика, че положението сега да е такова. "На кого ше го продавам тоя ток" - думи на същия въпросен тъпак като пренебрегна нагло избора на суверена да се построи Белене!

Все ще се намери някой късопаметен празноглавец като теб. Всичко започна още в Юли, когато първото служебно на Радев с министър на икономиката - Киро Истината, подписаха рамката за увеличаване на цените. Още тогава се коментираше от специалисти, че това, което тези подписват дава възможност за сериозно увеличение на цените на енергоизточниците... Не помниш, нали? Ами върни си новините от 30.06- 05.07, за да си припомниш! Поне Интернет има все още

Бая си зомбиран Погледни и извън България. Пък и в България Бацето се оправдаваше с наследството от татово време. А иначе всичките са маскари!

Както съм написал : върни си новините от периода 29.06-06.07. В частта енергетика. После ела да пишеш тъпотии!

И още... Докато ние търгуваме тока на нашата борса по 650кв, на полската борса струва 340лв... Как ли се получава това, все пак България има собствен АЕЦ

Ще ви цитирам нещо от статията. Само факти, оставям на читателите да си правят изводите сами: "И добави, че училищата и детските градини няма как да бъдат оставени без ток, но ще трябва да обмислят потреблението си на ток. Режимът ще бъде въведен тази седмица." В същото време: Киро си плицика задника във Велинград в 5 звезден хоте. Киро не го интересува нищо друго освен зеления сертификат и да вкара СМ в ЕВропейския съюз. Изодите си ги правете сами. Хората ще ходят по улиците на тъмно, няма ток за децата, но просто Киро не го интересуват тия неща!

А къде е коренът на злото, сещаш ли се? До лятото на 2020 всеки консуматор на промишлен ток можеше да си купи ток с дългосрочен договор и на нормална цена директно от производителите. След което правителството реши, че цените трябва да се освободят, да се включим в европейската енергийна система и създаде енергийната борса. Това е основната причина цените да излетят в космоса - въпреки че цените от производителите си останаха същите.

да ни е промяната, започна!

Заради спекулативно високата цена тока да оставим населени места без електричество?!!!!! Да ви еба и промяната и чудото!!!! При Борисов това просто нямаше как да се случи!!! Тъп народ, корумпирани управници, слаба държава!!! Венецуелски машини, ... а Клепоухия къде е, ..... да ви ЕПМ!!!!

Можеше да прочетеш статията докрай и да разбереш, че става дума за уличното осветление. Колкото до училищата -- те бяха вързани към промишления ток през лятото на 2020. Сега си спомни кой беше на власт тогава?

Е, да го погледнат от положителната страна! Няма да станат жертва на бомбардировки!

а на бас че енергетика в харвард не учат. еле пък в едногодишни курсове.

Абсолютно!!!!А английският му на Киро,е срам за ученик от Харвард!

Ти пък да видиш в пожарната как учат ... Въпреки че ... Оказва се че в пожарната за бойни пилоти учат де ... Тъй се оказа че тиквуньо разбира повече от бойни самолети и от президента ... Той тиквуньо от всичко разбира !!!

Прокопиев е много доволен! Неговите фирми - посредници в продажбата на ток се къпят в злато в момента! Затова и двете му партии, Министерския му съвет и Президента му Радев не си мърдат пръста, за да повлияят на цената.

Продължаваме промяната