Въвеждат градски зони с ниски емисии и по-малко коли

МОСВ обаче смята, че главният замърсител е друг. Приетите на първо четене промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух предвиждат и ограничения на уредите за отопление

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това със зоните е глупаво. Няма да влизат коли в центъра на София, ама замърсения въздух от кварталите не знае за тая подробност. Доказано не работи в котловина, а и иначе ефекта е съмнителен, защото в Западна Европа вече се замислят за смисъла на подобни мерки. Подхода е друг - кеш бонуси за нови електромобили, изграждане на слънчеви панели на покривите с дотации, контрол над ГТП и т.н. Всичко това го има в "белите" държави, работи и има много по-голям смисъл.

с фини прахови частици най-голям принос имат немитите улици и тротоари, заводите и градинките, които не са оправени. Чак след това са колите. Не вземат да поддържат улиците, ами само крадат и с гъзъ си и тормозят хората. Ха на пролет пак гласувайте за старите зад.... аааааа лица.

Обаче ще горят хиляди тонове боклуци в новата инсталация за изгаряне в ТЕЦ София.

В Бургас пак ли колите са основен замърсител с фини прахови частици?? Има един завод - Кроношпан който е вътре в града не край него. Та той произвежда дървени плоскости от дървесина. От десетилетия се говори че трябва да бъде затворен и преместен някъде защото е основен замърсител с ФПЧ и органични отрови за града и заедно с известния на всички ни Лукойл е основен виновник за това всяко 3'то дете да е с бронхиална астма и почти всяко с някаква форма на алергия. Обзалагм се, че колите ще ги спрат заводите ще си продължат ... та кого заблуждавате бре вашта мама продажна??? Това е пак част от плана да докарате хората до каменната ера, до фалити да им отнемете средството за придвижване по въздух и земя ( скоро и по вода ) за деинструализация и благата и технологиите да са привилегия само на богатите 'елити' и всичко това е опаковано с лъжата за това - нулеви въглеродни емисии и мислим за вашето здраве!?!?!? На това само КОВИДИОТИТЕ дегизирани с памперси на уста като Майкъл Джексън може да се вържат , а тези които го подкрепят тук са тотални дебили или платени ку-рви - известни като тролове!

Голям кеф. Карам електрически бус Ниссан Е нв 200 и ще си джикам навсякъде в града с кеф. Единствената вредна емисия е от пушека на цигарата ми като карам.

Така и трябва да бъде. В центъра на града всички имат равното право да дишат по-чист въздух.

Що в кварталите извън центъра нямат ли?

Най - накрая бе. Добре, че ЕК започна процедурата, та да се мръдне ГЕРБ. Хубавото им е, че слушат Европа и изпълняват дословно. Не може 70% от отработеното масло да се гори, боклук да се гори и тн..., напълно законно. Време е да се цивилизоваме. И ако си мислите, че проблемът е при бедните - не. Основно богатите, бизнесът, хотели, ресторанти, сервизи и тн., всичко е на масло и боклук.

Ти герберски троле прочете ли някъде да се говори за кой какво гори? Пише само автомобили. Тоест достъп само за богатите а плебеите да обикалят наоколо пеша

а бе брат чети законопроекта бре там се говори не само за автомобилите а и за отоплението на дърва и въглища че в такава ниско емисионна зона ако запалиш кюмбето зимата пак ще ти налепят глоба т.е спиш на студено щото си беден такава им е идеята

Нашите да не се правят на замаяни . В Гърция ги субсидираха на 100 % за по-екологичо отопление. Нашите какво чакат.

герберунгелии, в западен парк и Разсадника ибедин дизел да не припарва и евро 6 на газ да не влиза, въздухът няма да стане по-добър, щото мангасарите във факултето отзад горят квото намерят! Вашта мама мутренска!

Тук говорим за колите. Хайде всеки с такава кола да си поеме неговата отговорност. За комите друг да се притеснява.

Нещо си в грешка! Неговорим само за колите а и за отоплението. Явно не си чел това което са предложили подлизурките на ГРОБ. Серия поредна в бавното унищожаване на масовата част от народа. Когато в градовете се унищожаваха зелени площи и градовете Гробарите ги превърнаха в бетонни кули никой не ревеше са Екологията нали? Гробарите си траеха , ощините и онези техните строителни фирми заляха с бетов всяка една градина всеки парк , сечаха се дървета а сега колко сме ЕКО и затова хайде да създадем квартали за бедни и квартали за богати тъ поне да натикаме българина при тъмно зелените защото както казваше Тиквата преди години пред българската общоност в Америка че там демек тука у България има много лош матрял

Тези които са гласували за този закон си подписват смъртната присъда. Що за малоумие е да лишиш хората които те хранят с данъците от възможност да работят? В България за 95% от хората е невъзможно да си закупят автомобил на изплащане защото първо получават малки заплати които не стигат за нищо и второ - защото не знаят до кога ще са на работа и ако останат без такава ще им вземат автомобила. Основните замърсители са други и всички депутати и мастити общинари прекрасно го знаят но предпочитат да получават облаги от вносителите на нови автомобили и въобще не ги интересуват проблемите на обикновените хора.

А българския тъпанар шофьорче е ненадминат. Колата не е задължително да я имаш, както и хората не са длъжни да ти дишат боклуците. Защо трябва някой да се съобразява с твоите финансови възможности? Специално в града майка ми се придвижва с ГТ и никога не е имала книжка или кола, и нищо и няма. Само извинения, извинения, извинения от мрънкачи, които не искат да поемат своята отговорност, а говорят все в множествено число. Хората нямали пари, хората такива, хората онакива. Хайде говори за себе си без да обобщаваш.

Колко ти е надника към Герб бе пиле ? Как никой нямало да се съобразява с неговите финансови възможности ? Оня човек горе и милиони като него плащат ли си данъците у Бустаня ? Колата небила задължение да я имал ?! 99% от хората ползват колите си не за екскурзия а за да си вършат работа която с рейса немогат да свършат или е крайно неудобно. в България според данни от миналата година има регистрирани малко над 4 милиона МПС-та като 90% от тях са над 10 години! Да спрем всичкият трафик ли? Ми да оставим хората да спят на студено , защото сега се греят на въглища. Що не забраним строежите в населени места щото строителната техника също замърсява. Ти си готин ще живееш на палатка зимата и ще се грееш на свещички ама ще дишаш дълбоко баце за да живееш още 120 години нали?

Всъщност идеята на Общината е след като не и стигат кражбите от синя и зелена зона, да въведе и такса за пътуване по улиците

Това ще доведе до пренасочване на старите коли към други зони и превръщането им в нови "гета". Как ще се определят екологичните зони?

Айде сеа батее, гумите ви виновни, дървата били мокри и не мое, кюмюра от Пеунишко ептен лош, апа ваште климатици да не са полезни бе? Напраиите ей такаа озонова дупка с тех като затопляте навън. Затва е сеа впрегаме каруцата с чааветата и ше спретнеме огин напрао на тортоара, иаме два-трима невалидни дома и не моат да одат ше треба и тех да ги стоплим с нещо. Да домекат изборите па дано некой пусне нещо, батка, че ше изпукаме от тие грижи и картини за вироса.

В света и най-вече в Европа, се развива нова смъртоносна болестна форма на идиотия - гретумбергщина. Много е заразна и много агресивна.

Последните умопомрачаващи изхвърляния на шайката ГРОБ !?

Махай ДПФ-а и отивай в центъра да въртиш геврека. То за друго не ставаш явно..

Ами като зареждаш от боклуците на Марешки какво очакваш да стане? -запушени катализатори, филтри и тн....

налага се глоба, а също имуществена санкция, по-известна като глоба. бе как се гледате в огледалото бе хора? — Мирке, какво работи дъщеря ти? — Редактор в дир.бг Славке — Ууууу браво. Добре те е излъгала, да е жива и здрава