Коментари - Васил Велев: Никакви свръхданъци няма да компенсират свръхразходите на политиците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Реални реформи в бюджетния сектор. Мноого хрантутници на държавна ясла. В частния сектор има работа.

А добрутро, стрино Пено ... Доста по-умни от нас са установили, че нарастващите криви на данъци и разходи ни се настигат и пресичат в точка на равновесие ... А доста по-рано ръста на данъците достига до точката, от която ги люшкат политиците ... провесени по кестените ...

Премахнете плоския данък и пари ще има за всичко.Няма нормална държава с плосък дънък - има обаче две мафиотски и бедни държави с плосък данък - познахте ли вече кои са-Русия и България.

"Имаме 112% ръст на разходите в бюджетната сфера." А преди къде са отивали тези 112%. В "бизнеса" разбира се. Затова се реве .

Поредният титан на икономическата наука, който говори дава рецепти само на другата страна, а не споделя и грам от извращенията на родния бизнес и тяхната порция вина в това. Къде сбърка и къде бърка бизнесът и фирмите в България г-н Велев? Къде бяхте вие и всички фирми, когато подготвяха и приемаха законите за електроенергията? Хората, вървящи след събитията са всичко, но не и експерти.

Изходът е да се премахне плоския данък и да се въведе прогресивно данъчно облагане. За ниските доходи - нулева ставка. Всичко друго е хвърляане прах в очите на обикновените хора. От плоския данък печелят само олигарсите.

Ами ако тока е двеста лева за бизнеса,а за бита осемдесет лева,защо не каже Велев кой прибира тези сто и двайсет лева на всеки мегават и кой джоб или шкафче пълним.

То и сегашната ставка от 20% беше временна от Ив.Костов, но си остана вече 25г. Риформа на държ.институции, намаляне на държ.разходи, премахване на привилегиите, избори веднъж в годината.

Простите Путки ака Бушони на ЦРУ изпълниха първата част от мисията - заеми до козирката с трохи от тях раздаване на социални пари, другото прибиране в джобовете, спиране на реформи и инфраструктура . Сега готвят втора част: А? Ми то няма вече пари? Да вдигаме данъците..! Така в БГ да стане скъпо мизерно и с дългове. Щот беше почнало да става прекалено добре по времето на ГЕРБ и разни путчици се активираха. Само ЕС само Еврозоната и Само ГЕРБ!

Този е възпитаник на интернационализма . Говорител на задкулисие, което ненавижда силната държавност. Много лесно може да не се стига до парламентарни избори през няколко месеца. Достатъчно е да се промени конституцията в частта за третия мандат, който да позволява на президента сам да назначава министерски съвет и НС да работи с него. След 6месеца или НС може да гласува кабинет или остава президентският. Но точно другари като Велев работят за разбиване на институциите и минаване към управление от корпорации.

Трябва да започнат от Боко Тиквата - шофьора на Маргините от СИК.

Феодала не иска да плаща данъци от собствения му джоб а иска да се увеличи ДДС за останалите което и без това е безумно високо в момента. Данъци за свръхпечалби трябва да има задължително, не може едни да се къпят в пари а други да се чудят какво да си купят за ядене за сметка на нещо.

Защо като произвеждаме ток за две Булгарии,не може тока да е на еднаква по ниска цена и за бизнеса и за потребителя.Кой ни кара да си изкарваме целия ток на борсата,преди да задоволим нашите вътрешни нужди.Само не казвай, че е заради ЕС,както едно време ни излъгаха ,да затворим предварително блоковете на АЕЦ и после се оказа, че Европейския съюз, не ни е задължил.

Докато наборите на този и внуците им не изчезнат, няма да се оправим.

Политиците крадъта, бизнеса краде. Всички крадат от хората. А хората крият доходи и данъци. Всички недоволни и накрая "държавата" виновна!

Аз предлагам всички да станем държавни служители, хем държавата ти плаща осигуровки, накрая 20 заплати накуп, клатиш си краката по цял ден.... а бе рай от където и да погледнеш

Дърто комунде-олигарх, свикнал само да му пада наготово ....

Поредните глупости: наказваме коректните, които не крият данъци за сметка на крадците. Това само ще направи икономиката по-сива, некоректна и ще доведе до по-малко постъпления следващата година. По цял свят се чудят как да си подкрепят и подпомогнат икономиката, тук е обратното. Без икономика и инвеститори, няма добри доходи и развитие. И българските политици застанаха рамо до рамо със западните, целящи да обезлюдят страната и да затрият народа. Браво!

Е по тъп и от Кирето!

От кога циганите от Филиповци решават какъв е харвардският възпитаник "Кирето".

КАКЪВ КИРЕ БРЕ ТОЯ ПРОСТ ЕБАЧ ТОВА КРИВО КОНФЛИКТНО ЛАЙНО С КРИВАТА , ”УСМИВЧИЦА”

Този е измислен /назначен/ смешник. Да плаща той 22% и всички като него измислени биднесмени. Съкращение на Боковата администрация- човек по човек, от 2009г. насам. Авантата на държавните служители за плотен отпуск и лични осигуровки за сметка на държавата да се премахнат. Велев, Смотаняко! Какъв мениджър си шемет- долнопробен! Говори за премахване на привилегиите, а не за данъци, тъй като си полуграмотен.

Свръхразходите са заради енергийните помощи на бизнеса. Щом ни карат в ЕС трябва поне да се задържи стандарта на хората. Не може само цените да увеличават. И без това имаме най мизерни заплати в целия гейсъюз. На бизнесмените им харесват евросубсидиите, а не им се увеличават заплати.

А те едва сега започват.

Бай Васооо, те тия свръхразходи бяха всъщност плащания, като подкрепа към бизнеса в ковида! Това сте всички такива като тебе. И сега ти искаш вместо стъпаловиден данък, ДДС-то да стане 22%. Това е удар по всички граждани, бизнеса си връща ДДС-то, ама гражданите не! Ще ядете тоягите всички вие и това време хич не е далече!

Тази подкрепа за бизнеса дойде при тебе бе сополанко. Всички искахте да получавате без да ходите на работа. Затова дойде инфлацията, за да ви го върне.

Всъщност мярката, която предлага, е най-разумна. Така всеки ще плаща според възможностите си за разходи. Иначе проблемът става много голям. Първо, трябва точно да се дефинира какво е свръх печалба. Норманият растеж на една компания пак ли е свръхпечалба? От друга страна хората зависят от компаниите да получават заплата. Ако една компания непрекъснато бива спъвана, как мислиш, че ще се развива??? Ми няма да се развива, ще фалира.... ще останете без работа и няма да може да си позволите краставици и 0% да го направят ДДС-то. На всеки препоръчвам, като му се вижда лесно, да си направи фирма и да печели големи пари, да си купува скъпи коли, а не само да реве как чинията на другия е била по-пълна от неговата.

Нищо разумно няма във вдигането на ддс за всички! Вдига се ддс за луксозни и скъпи стоки! За неща от продуктовата кошница се маха. Както и за лекарства, гориво и ток за домашни нужди, за транспорт и за производство. Или просто се прави възстановяване НА ВСИЧКИ с отчетени бележки а не само на регистрирани по ддс. И като иска някой битов потребител са му се възстанови 10 000лв ддс се прави проверка. Има варианти колкото искаш. Но най-малоумния вариант да помагаш на бедните е да вдигаш ддс което е за всички!

Ако ги нямаше хората, нямаше да ги има и компаниите. От там е узхофната тичка. Защото бизнеса без хората е нищо, не обратното. На всеки един бизнес нях големия му капитал е хората. Да ви заеба вече

Още по времето на КОВИД казах на мои познати, че е време да погасят кредити. Защото тогава суровините вървяха нагоре, а това означаваше всичко да поскъпне. После посъветвах да не купуват никакви имоти в следващите години. Цените стигнаха пика и се очакваха лихвите по кредити да тръгнат нагоре. От две години нямам заеми и само спестявам каквото мога. Не мисля да правя големи харчове. По-скоро събирам средства за бъдещи покупки.

Събираш средства, дето се обезценяват всеки ден??? Добър подход ми се чини... Аз пък, като започна кризата, инвестирах всички пари, които имам в бързо и бавно ликвидни инструменти. Сега пари нямам и се радвам, че нямам, защото това, което имам, всъщност запази и покаи цената си!

Грешно мислене. Парите са за да се харчат. Когато стоят не носят нищо. А това с падането на цените и най-вече на имотите е химера. Следя пазара от 1990г. Няма имот, който съм купил след това да е загубил цената си. Няма да се случи и сега, особено при тези растящи заплати.

Само за безценните имоти фейла е голям. В големите градове особено в София, в панелните и новите гета от кооперация една до друга тепърва ще става весело. При положение че дори в Китай се наиграха с имотите, и в US, но само на наш Ганчо имотите са само нагоре. Може, ама надали .....

Прекръсти се направо на Вангин, умнико малък! Спестявай в пари, които се обезценяват, не инвестирай ни в имоти, ни в злато, които в дългосрочен план винаги носят печалба, погасявай кредити, които все още са доста изгодни... Очезидно си много полезен като инвестиционен анализатор и съветник - човек просто трябва да слуша "ценните" ти съвети и да прави обратното.

Златото е към 100000000 пъти по-добро от кирлив имот в София! Една криза или една война и цялата ти инвестиция отияа! Ако няма кой да ти плаща за имотите и ти си набил всичко там какво ще правиш? Ще ядеш бетон? Или ще продаваш за левче квадрата? Златото ВИНАГИ можеш да го продадеш по цял свят! Кирлив апартамент на " комуникативно място" в бетонено гето е абсолютна безсмислица! За пране на пари на някой може и да става, или за комунета и мутри без мисъл. Инвестирайте си в децата! Не ги пращайте държавата да ги гледа! Могат да ви пропилеят всичките имоти и злато за 1 ден!

България всеки момент е пред ФАЛИТ! ТЕ самите го казаха ачик-ачик, а после се отметнаха от думите си. Идва нещо страшно - дори и Доналд Тръмп го каза, а на него може да му се вярва, щото е стар и опитен бизнесмен. Кризата от 1929 и 2008-2009 ще изглеждат като самодейна читалищна вечеринка... Теглете си парите от банките и ги крийте по дюшеци и юргани!!!

Е точно това е вредно мислене. На човек, на когото е ясно, че банките не държат парите в трезора, а ги дават на кредити е ясно, че няма банка, която да отговори на масово теглене. Това може да доведе до лоши последици. Затова хора като тебе са вредни и дори опасни и трябва да се преследват за подстрекателство.

Васил Велев е комсомолски секретар много дълги години в община Искър, София, платен със солидна заплата от комунистическата власт. Разбира от бизнес колкото свиня от кладенчова вода.

Добре, ти като разбираш, кажи какво предлагаш. Плювачи като тебе бол, но хора, които могат да предложат нещо са кът.

Ти например какво предлагаш? Велев си е комсомолец, син на генерал Велев, зам.началник на комунистическите Строителни войски, какво плюваческо има тук, това е факт. путьо маринкин.

Аз предлагам да се реституира всичкото имущество на комунета и техните роднини като начало. След това пълна лустрация и изриване на образованието от червенушки. След това ще ни трябват години да се освестиме, да се върнем към вярата в Бог и да си оправим кочината. Е не е популистко но е реално!

Айде, хаирлия да е! Да фалирваме вече и да ни вземе някой, щото ние явно не можем да се управляваме!

Т. нар. бизнес и техните покровители политиците са изградили системата, никой бежанец да не остава да работи в България и голяма част от българите да работят в чужбина.

Не трябва ли да му се направи проверка

Виждам, виждам всичките т.нар. български политици пред новия Народен съд и после рано призори пред общата яма(която преди това сами ще си изкопаят).

По-голяма тъпотия от народния съд няма измислена! Предишния път защото беше много ефективен та сега пак ли да се прави? Имаш ли нещо в главата или кънти като камбана?

На тоя бледоликия печалбата все не му стига, ако зависи от него ще погребе всички пенсионери, останалите - на хляб и вода, за да има за него. Той не се сеща, че в гроба няма да занесе нищо!

Някои управници ги разглезиха сега им се качиха на главите и нахални трябва да има конфискация

Заглавието казва всичко.

мошенник какви разходи за пенсии те гонят бе ,а разходите за политическите партии ,пенсийте свързват двата края едва едва ,не можахте да оморите всички с короната да лапат тръбата и сега са ви пречка идиот.За трима пенсионери има работещи 4 човека защо бе защо последните 30 години изгонихте всичко живо от България затова ще фалира .Спирайте субсидийте на партийте да карат на членски внос.

Народе избяга след комунизма над 2 000 000 не след ББ!!! И народа го няма заради абортите от 50-та до днес! Над 5 000 000 души в кофата! Тези 5 000 000 поне половината щяха да имат деца! Побира ли ти го главата? Това са над 7 000 000 души загуба заради насрания комунизъм!!! Сега изведнъж демокрацията или някой си бил изгонил хората!!! Нагли и безотговорни комунисти! Докарахте българия до нивата след 500 г робство!

Нахалството на т.н. БГ бизнесмени ( т.е. капиталисти) няма край! Според Велев бюджета и печалбата на публичните дружества са общи и преди всичко следва да подпомагат т.н. частен бизнес а той е свободен да увеличава печалбите неограничено (спекулативно) без да дължи нещо на държавата и населението. Следователно т.н. капиталист в БГ ще поражда корупция и картели вместо конкуренция, ще генерира свободно инфлация, ще изнася без контролно капитали от страната е май много се е объркал.

Имам бизнес, плащам данъци, заплати и осигуровки! Какво повече искаш? Да ти подаря бизнес или да ти подаря кеш?

Не аз или друг иска? Що за бизнес е това който непрекъснато иска помощи от държавата а когато държавата пойска подкрепа а .... къде го има това? Какъв бизнес има в БГ - ОП, туризъм, др. услуги, стройтелство - леле мале!!!, енергетика - напълно дотирана без прецедент 100 пп дотирана, ИТ- за който никой нищо не знае!!!, малко търговия/ къде митница къде без, земеделие/ хр. пром. - олигархат- картел (без КЗК да знае), здравеопазване и фармацефтика - олеле и т.н. А кеша до дай на НАП

За ИТ бизнеса никой нищо не знаел? Аве ти нормален ли си? ИТ бизнеса е най-светлия и не опорочен бизнес в БГ! Отделно имаш индустрия не малка. Що за глупости дрънкаш! "Наши" хора си има на всякъде но най-малко са в ИТ!

Така ли ми защо в лубимата Ви САЩ подгиниха ИТ компаниите осбенно чуждите като такива от БГ. А защо фалира основната банка финансираща сектора ИТ. Смешно е !!! Коментра е глупав.

Ми прав си е, истината си е такава.

"васил Велев - Завършва като първенец на випуска Школата за о.р. при Висшето военно-въздушно училище в град Д. Митрополия, специалност „Техник на самолета и двигателя“ и е произведен предсрочно в офицерски чин през 1978 г. " - Източник: Асоциация на Индустриалния капитал в България" . От думите на зеления чорап разрбрах - че е най- добре е да няма пенсии и по възможност данъци за най-богатите!

Не казваше ли ,че тая зима ще умрем от студ без Газпром?!??! Аман от тупани...

Не беше ли при бай тошо комсомолски секретар. Сега се е преквалифицирал в капиталист.

OK- този номер с вдигането на данъците може да мине само веднъж! Просто от следващата година болшинството фирми ще се преместят в Румъния. Там политиците не ебават бизнеса. Цялата работа по регистрацията е едни смешни 100-300€. И тогава ще стане много тъжно за бюджета. Умните хора не колят кокошката снасяща златни яйца, но къде ги по нашите земи?!

Този дето плаши с преместване на бизнеса в Румъния да види какво стана с Еврохолд. Румънците ги наритаха в задниците и ги чакаме обратно в България.

ти знаеш ли кои са тея и какво са им практиките?

Байче, правила със задна дата сменят ли се? Какъв сигнал е това към всеки инвеститор? Знаеш ли кога някой чужд инвеститор ще дойде да си вложи парите тук?

Е това какво ти говори?! - че средата тук създава само такива, дето не ги искат никъде другаде. На наш гръб са велики, ама навън не ги търпят и ги поставят на място.

Назначения милионер гербераст си е свикнал на държавна хранилка !! Мама ви мръсна кръвоопийци !

Две години врякахте компенсации и държавата да помогне. Сега пенсиите ви виновни. Разберете, че държавата не е за да издържа бизнеса, а обратното - да се издържа от него. Иначе няма да има държава.

Кой е тоя дървен философ

1. 20% ДДС за всичко и за всички 2. 20% съкращаване на държавната администрация 3. 20% съкращаване на разходите за държавни заплати над СМР. Както искат така да ги режат, какви са тези заплати по 5-10 та чак до 40хиляди месечно? 4. 20 заплати в МВР, МО, МП и т.н. при юенсия стават не по-вече от 12. ————————- Р езултатът ще е алансиран бюджет още през 2023.

Корекция: съкрушаване на търтеите с 70%. И без това в реалната икономика има нужда от хора.

И с този пич лично се познавам - навремето съм ходила при него на интервю за работа, като финала замалко да се хванем за гушите, защото и аз съм си ама много проклета, но въпреки това бях останала с много добри впечатления от него, като например това, че той е много добър мениджър. Че БГ бизнеса си има много трески за дялане е едно на ръка, но добре, че е този човек да се включва от време на време да обяснява на калинките, които цял живот са били на държавна и/ли партийна хранилка, основните положения на оцеляването в бизнеса, особено ако играеш честно, в български условия.

Тоя не е ли на частна хранилка свързана с държавата...я се скрий бе... Слушаши сме една камара глупости от тая герберска сган!

_stankow

Разходите за политиците и законодателнста власт са нищожна част от стойността, която се присвоява от работодателите. При това - напълно законно. Но напълно несправедливо. Политиците, платени и подкупени пак от тях ги размахват, за да отвлекат вниманието на работещите от експлоатацията и снижаващия се стандарт на живота.

Не е точно така - има бизнес и бизнес. Доста хора се опитват да правят честен и да речем справедлив бизнес в БГ, но това си е малко обречена кауза.

Изчезни бе руски трол... Тея неща ги напиши на господаря ти Путкин..

Най-големият майтап е, че пенсионерите успяха да ги насъскат точно срещу тези, които им вдигнаха чувствително пенсиите за пръв път от десетилетия. Сега самите пенсионери ще направят така, че да управляват политици, които ще им замразят пенсиите. Е, после пак някой друг ще им е виновен, разбира се.

всички енергоизточници се върнаха на старите цени, токаджийте не искат ?!