Валентин Златев: Разходите за продажба на горива са 24-27 стотинки на литър

Ако Марешки доставя горива на по-ниски цени, ние сме готови да ползваме същите доставчици, каза Златев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ЕС ПРЕДИ ДА СЕ ОБЛОЖАТ С АКЦИЗ И ДДС! Ще ви стане ясно как се източва България!

Защо заводските му цени са толкова високи?

Те и заплатите в рафинериите и по веригата търговци на горива са в пъти по-високи, електроенергията тук е значително по-евтина, а данъците казват са най-ниски, но ... Защо да отговори производствените разходи на рафинериите в Русия са по-ниски от тези в България?

Да се набутам и аз в лакърдията за разходи и печалби- г-н Златев има едни други големи разходи неупоменати в изявлението, които Марешки е спестил. Например милиони разходи за охрана на продуктопроводите,,нефтобази и складове от охранителна фирма, скромният хотел на Правешкото езеро, грижи за партии и приятели... Марешки е скръндза!

стана, отклониха вниманието на хората с повишаване цената на бензина , А Боко и компания си прокараха и докараха парички за харч с повишаване цената на водата, тока, парното, данъка на автомобилите, винетките и т. н, Заблудени овце такива. Цецковата стратегия мина. А от Януари ,ще гълтаме сополи, а пенсионерите , ще мрат. Честито !

В тези 27 стотинки явно влизат майбаха, джиповете, охраната, самолета, ку..ите, часовниците, подаръците за "приятелите", безплатните жилища за кумците и кумовете и т.н. Така сметката ще излезе!!!

Малий как нагло лъже тоя мошеник! Поне този, който държи и приозводството и продажбата на гориво, може да си позволи значително по-ниски цени - това са на 1-во място Лукойл и Инса. А тези 8 ст./л. за заплати - огромна лъжа за балъци, при Марешки да не работят доброволци без заплати.

Г-н Златев,цената на един продукт на се определя само от разходите.Определя се и от процента печалба,който сте заложили в него.Марешки много добре го каза в едно интервю,че може да си поддържа бензиностанцийте и на 15-20 ст. печалба на литър,а не на 40-45.А аз не смятам,че Марешки продава горивото на загуба....

Нещата са прости. Да каже Златев колко е ФЗЦ и всеки нормален човек ще си направи сметката. Това което казва е че в цената трябва да има и обслужващи разходи 42 ст., но не продължава да каже защо са тези обслужващи разходи. Това го няма в ценообразуването като категория иначе излиза, че ако му скимне на някого да се облича със скафандри по време на работа ще трябва да му плащаме и скафандрите независимо, че Златев не е Космонавт.

Лъже та маже

Като сте толкова отворени защо не кажете защо има разлика в цените на бензин и дизел, при положение че дизела трябва да е по-евтин? Разликата от 20 стотинки трябва да ви е чиста печалба.

Балък, дизела във всички ЕС държави е по скъп от бензина. Сега се намирам в държава на която вие искате България да прилича. Бензин 1.25 евро, Дизел 1.37 евро.

Умен, аз за разликата питам. В българия не е по-скъп на изхода от рафинерията и заради акцизите. Къде отива разликата. И пак си помисли за всички страни в EU.

има си страница, където можеш да видиш дневно как вървят горивата... дизрела е по-евтин с 10-15 Евро цента... globalpetrolprices.com

Умник, седя, гледам цената на Арал близо до Франкфурт и все ми се вижда, дизел 1,43 €/л и бензин 1,53 €/л.

Марешеки може да си го позволи, защото за него загубите или поне липсата на печалба, минават в графа "Политическа Реклама" - българина е тъпо парче, и се радва на евтиното без си задава въпроса как може! Марешки знае че щом може да се избере тъп и прост пожарникар и мутра която впечатли "умните" си избиратели с операция "Октопод" и лошо качествени пътища за Пернишките Голфове, защо тогава и Марешки да не успее с бензин на 20 стинки по малко? Е, ще изгуби неколко милиона ама той си ги избива от аптеките и после ще си ги навакса х10 ако му се отвори парашута за Премиер.

Информацията е невярна. Работя в голяма фирма с около 200 автомобила и 7-8 камиона до 5 т. Една зелено-синя верига ни дава отстъпка 12-15 стотинки за бензина и над 20 за дизела. Сигурно работи на загуба

Знаеш ли как работи бензиностанция? Плащат й на количество ЛИТРИ продадени а НЕ на процент от цената на литър!!! За това ви дава отстъпка!

ама то не е бензиностанцията, дето дава отстъпките, а веригата... като имаш карта, зареждаш на всички бензиностанции на веригата... е как става номера? Някой спонсорира бизнеса на хорицата ли? А дано, ма на'дали....

Много ми харесва коментар № 1!!! Обективен и коректен, не съдържа обиди и клевети, не уронва доброто име и достойнството на г-н Златев, съгласно разпоредбите на НК!!! Не го трийте, Моля ВИ се!!!

Селянинът си е селянин и без колело.

ХАХАХАХАХА, най-големия муфтаджия на горивата, да обяснява за цените!! Че Кой ще ти повярва, бре, аланкоолу!

Освен това бензиностанциите продават топли и студени напитки, сладки изделия, сандвичи за бързо хранене, акцизни стоки като цигари и т.н. Каква е печалбата при тях и защо разходите за персонал се разпределят само в/у продажбите на горива???? Самата бензиностанция заедно със земята си пазят пазарната стойност, която стойност сигурно не е никак малка. Тогава защо нагло продължават да начисляват амортизации, после при една евентуална продажба ще декларират ли пред НАП реализирана печалба при продажба от милион и повече лева или по банков път ще получат само неамортизираната и стойност, демек някакви си 100000 лв на пример или нещо подобно, а останалите пари до 1000000 в брой????

Който му вярва акъл няма!!!

Оборот се нарича бе мамин, ако твоите 14 човека докарват по 20000 оборот на ден а на марешки 5-има докарват по 2млн на ден хайде направи сметката и ще разбереш защо разходите му са по ниски. Или викаш сте свикнали като едно време, и да работим и да не работим пак ще ни платят. На марешки колонките петък и събота въртят нон-стоп не можеш да се доредиш пък на Лукойла я спре някой да сипне, я не, и после големи били разходите......тарикат.

Руската енергийна мафия изсмуква милиарди от България всяка година

Значи лошия марешки работи на загуба, а добрите и честни лукойл продават с 25 стотинки на литър по скъпо и всичко е точно.

Златев е този, който с рафинерия и по-високи цени работи на загуба ...

Дано по-скоро провериш дали ковчега има джобове.

Бе може и да си поръча. Той е фрашкан с пари. Даже не джобове, ами ремаркенца може да си поръча. Да му изградят гробница като на циганските фараони и да му сложат ътре лед последен модел тв 105 инча! И вълнен килим от Иран... Ама дали ще може да ги види тез неща?

За пръв път чувам да се плаща за амортизации - това е счетоводно допустим, но непаричен разход с цел правилното отразяване на счетоводната печалба и тази за данъчни цели.. Позволява се за да покаже, че оборудването овехтява и се износва и в един момент ще трябва да се смени... Само, че при добра поддръжка този момент може да се отложи много дълго във времето.. Така, че Златев да не ни ги набива в очите тези амортизационни разходи от 7 стотинки и прочие.

Седем стотинки амортизация на литър продадено гориво.Този(тези двамата от снимката) съвсем ни взеха за мезе.А'м чи то с такава амортизация тези бензиностанции на Лукоил в големите градове, могат за девет месеца да наплодят повече бензиностанцийки и от най-плодовитата ромка ромчета бе Златев.А сега да видим кой е смятал по-добре в училище-Златев или Марешки.

Елементарно - НАМАЛЕТЕ СИ РАЗХОДИТЕ!!! 24ст на литър са огромни розходи !!!

"Бих искал да знам как фирмите на Веселин Марешки успяват да вместят тези разходи в рамките на 3-7 стотинки, че и да му остане една печалба от литър гориво. Нашите бензиностанции работят средно с 14 души персонал, нека неговите да са с по пет души и разходите му за труд да са четири стотинки на литър, но и тогава сметката не излиза". Ами намали цените и прави оборот, бе "бизнесмене". Като ти стоят бензиностанциите празни, как искаш да "избиеш" производствените разходи? Марешки може да е всякакъв, ама на неговите бензиностанции колонките работят, та "пушек се вдига".

Абе ако нещо ви тежи бизнеса да го зафащам аз!

Лъжлив и крадлив

Не е вярно ... честен, като утринна роса, дава ГОЛЕМИ заплати на служителите си по бензиностанциите ... плаща най-ВИСОКИТЕ данъци в държавата ... живее СКРОМНО в гр. П..... в татювата си къщурка ... и единственото забавление на този отруден човек е да играе на белот с Премиера Борисов ... един ден ще заеме достойно сред "Строители на съвременна България" по Симеон Радев!!!