Коментари - Валенсия премина на 4-дневна работна седмица | Бизнес.dir.bg
назад

Валенсия премина на 4-дневна работна седмица

А кое е по-добре - да се работи 4 дни вместо 5, ще стане ясно в средата на юли, когато ще излязат резултатите от проучването

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Валенсия премина на 4-дневна работна седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доказано е че мързеливите хора са по-умни.

Гледай ти?!?!?! По добре да не работите! работете само в сряда! Мързеливци! Кравите дали знаят, че три дена не трябва да дават мляко три дена когато краварите почиват? Кокошките ще снасят ли яйца или ще се разхождат? А картофите ще растат или ще си почиват?

Викаш испанците са много по-бедни от нас? Позьор! Прочети, че четири дневната работна седмица води до същата продуктивност.

гледате как да не работите, После най бедните в Европа сте били

Е то ако изработените часове,дни и години работа се бряха,пенсионерите щяха да са милионери.Я кажи ти какво работиш бе?

Аз не харесвам това

Европа става все по мързелива. Затова Китай отдавна е надминал Западна Европа - там гледат да свършат повече работа, на Запад гледат да си почиват

Ходи да работиш в Китай

Ше ходи,колкото ония тролове дето нападат руснаците в Донбас през компютъра.Дървени философи колкото щеш,като ги накараш един ден да копаят на село всичките инвалиди били с тежки заболявания.Пфу!!!

Вярно, че тук са идиоти, ама колкото по-надолу скролвам, толкова по-тъпи са коментарите.

А моята мечта е да премина от 6 на 5-дневна работна седмица..... Как ще ги стигнем валенсианците.....

Като гледам нЕкои коментари това е мечтата на бачкаторите в БГ. Да де ама понеже никой не им обяснява защо се прави и че като се роботизира всичко никой няма да има нужда от тях. Ще ги сложат на хранилка и под пълен контрол, нищо чудно да има и задължителна евтаназия при достигане на определена възраст ( каквито неща вече се пробутват) с изключване на нЕкои богоизбрани разбира се. Та за това ли си мечтаете, порция дневна храна срещу нищоправене и пълен контрол ? Децата нищо добро не ги очаква в този извратен свят.

В програмата на елита за 2030 пише, че всички ще имат достъп до частната собственост и наследство. Т.е. няма да има такива. Минималан доход за всички, спиране на колите и местенето, храна от насекоми, за болните - евтаназия. Радвайте се. ЕС ще спаси света.

си статията. Какъв е резултатът от преведените вече експерименти?

Във Великобритания резултатите са повишена производителност, спад на напускащите и по-голяма удовлетвореност сред служителите. Разбира се, става въпрос за позиции и бизнеси, където това е възможно.

Капиталиста кръв ще пикае, но това няма да го допусне.!

За разлика от 6 дневната работна седмица в матушката раZZия, която напоследък искат да направят 7 дневна и по възможност денонощна и да се слави името путиново

Глупости . А всичките частници- и те ли . И валенсия би трябвало да намали данъците с 20 процента . Все пак един ден по малко. Поредната пъртенка.

Хубаво, ама да увеличат и заплатите, че да им стигат на хората за допълнителните почивни дни...

Това е едно от добри въведения бъдещето, автоматизацията ще компенсира за петия ден. А човеците ще живеят по-качествено и здравословно. Само пе за съжаление, както всички добри неща, ще се използва като кукичка да се подлъжар хората за други "прогресивни" политики, с които ще върви в комплект.

Мигранта ще работи 6 дена, идалго 4 - остава 5 дневна работна седмица ...

Със салата Айсберг Испания снабдява половин Европа . Там бачкат 24:7

Мързелът не мОри, ама мЪчи. Толкова за Валенсия...

Нашият парламент, например, отдавна е на тридневна работна седмица, като в петък повечето ги няма дори - само тия, дето са решили да задават въпроси на министрите са там.

А ние кога ?

Ех, айде стига с тия въпроси. Фризьорката ти е на 6 дневна работна смяна, че и най-вече привечер, за да обира клиенти и да не виси сутрин без. Тая с местната бутка - също, ама от сутрин до вечер, нищо че за пред органите е изписала работно време. И така е с хиляди дребни "бизнеси" или по-скоро хора, които сами си търсят заетост, но ги товарят с изисвания като за големите бизнеси и бачкане без почивка. За съжаление такива малки бизнеси едва се самоиздържат, а като стигнат до наемане на "външен" т.е. някой, който да не е от семейството, не могат да предложат добра заплата, защото, както казах по-горе, постоянно държавния апарат ги притиска с разни изисквания и искания за нещо сухо. Та тука за какви 4-дневни работни смени говорим? Може би в колцентровете, където изначално би трябвало да бачкат не повече от 5 или 6 часа 5 дни в седмицата, ама те бягат от страните си с тези изискания към такива като нашта, където позволяват и да гърбят служителите по 8 часа. Та вероятно все пак там може и да минат към тая схема. И естествено в държавната администрация, която цял месец работа за ден не свършва.