17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Електронно правителство, Сър! Къде отидоха парите по програмите? Как така ще се влиза в Данъчната с-ма чрез компютри работещи на ХР и по-ниски версии? Депутатите с талиги с волове ли ходят на работа в НС?

Освен че се осраха и изгубиха личните данни на милиони българи, сега от НАП изнудват българите да си сменят операционната система. Ама си го заслужаваме!

Не ви е проблем протокола, ами калинките, които като получат е-майл с текст "Кликнете тук, за да влезете в банковата си сметка в Кипър", бързат да кликат.

Голяма работа. Личните данни на 5 млн българи изтекоха. След проверка се оказа, че и аз съм сред засегнатите -изтекли ЕГН, три имена, адрес и информация от данъчните ми декларации от 2005 година насам (т.е. имат и банковата ми сметка). Дори не счетоха за необходимо да ме и информират или да ме посъветват, доколко е опасно това.

Не е лошо да проверяваш дали няма 89 фирми, регистрирани на адреса ти.

Ами да ви таковам портала тогава...

" Тези, които използват Windows 7 засега ще могат да продължат, но само засега...Агенцията не може да гарантира в кой момент порталът вече няма да бъде достъпен поради спиране на актуализациите на софтуера от Майкрософт..." Добре че не зависи само от Агенцията Майкрософт!!!

А трябва ли да си купя хеликоптер за да влизам в сайта на НАП за да видя какви данъци дължа?.Това е нещо като наредбата за касовите апарати.Сигурно може да искат и тест за бременност.Нестига , че усраха нещата и ми изтекоха всички лични данни сега ще ми поставят условия и за тяхното благополучие.Да ми купят нов компютър и програма.Важното е , че взеха няколко милиона премии за добре свършената работа през 2019 година.Бирници ниедни.Бегом в блатото.

некадърно написана статия от некадърна блогърка, некадърно преписана от некадърно написана новина от некадърна дЖурналистка, дочута от некадърно поднесена новина от некадърен "мениджър" от некадърното НАП, опитващ се да покаже че НАП не е ВИНОВЕН за некадърно направената им компютърна система. Всъщност новината е че сайта на НАП са изключили версиите по-ниски от TLSv1.2. Което е нещо което е трябвало да направят преди пет години. Другите простотии за "нови версии на операционни системи" и други глупости са просто некадърни опити за разстягане на локуми.

Чист рекет. Самите SSL и TLS са също чист рекет.

Само за спорта - Според мен и от утре, ще може да се работи с WinXP (макар и да може да не е препоръчително). Условието е да имате Win XP SP3, с инсталирана java 8 и да използвате Chrome v.49 или Firefox v.49. А иначе да - хубаво е и е много добре да ползвате актуални версии на операционната система, java и браузери, с последните актуализации по сигурността, антивирусния софтуер и анти-malware софтуера. И да внимавате какво и откъде си инсталирате на компютрите, защото и последна версия на Win 10 да имате, ако си пуснете някакви програми свалени от да речем не съвсем хигиенични сайтове - руски, китайски, американски - без значение, пак ще вирусясате...

Замазване на очите. Това с TLS трябваше да го направят отдавна. А приказките за операционните системи на потребителите не са от особено значение, освен ако идеята не е да се купува масово Win10.. Който иска да има сигурност и privacy да мине на Линукс. Още нещо - хубаво ни приказват от НАП да си ъпдейтваме софтуера, но те дали го правят? Утре-вдругиден да не излезе пак някой гигабайт данни, защото отново са спали?

В момента НАП съди КЗЛД, защото са невинни и не трябвало да ги глобяват - взели били всички мерки, но станали жертва на престъпление - ах, не думай. Всъщност мерките ги взимат в момента - с 10-годишно закъснение, след дъжд - качулка.

Пак почнаха да се изказват неграмотниците. Едва ли ви пука за бизнеса, а само пишете глупости! Да сте чули нещо, че старите операционни системи са пълни с бъгове и несигурни откъм безопасност? Естствено, че не, важното е да лаете. Пък ако на някой му е скъпо винаги може да ползва новите версите на декстоп версиите на Ubuntu. мислете креативно, недейте да лаете, смешни сте!

Какви бъгове бе разбирачо? Windows 7 е операционна система доказана във времето, години наред софтуерните разработчици са чистили въпросните "бъгове" за които говориш.. Бърза е, надеждна и доказана.. Ти като си глупав потребител и вярваш на лъжите на microsoft ние какво да направим?! Естествено, че microsoft иска да продава нова опреационна система, иначе откъде ще печели.. Затова и прецаква и спира старите версии, далеч по-добри и лесни за работа... Ходи да си лаеш вкъщи, чул недочул.

Това си е чист рекет срещу бизнеса,защото сега ще трябва да се купуват нови версии на Windows и това си е чисто товарене особено на малкия бизнес!

Как ли работят тези с Linux ....

Е, пише, че на Linux може

Че на Линукс-а какво му има? Не е само Уиндоус на тази планета.