В Обединеното кралство скоро ще забравят парите в брой

Държавата насърчава плащането с карта, забрани взимането на такса при такъв трансфер

Обратно в новината

Коментари - В Обединеното кралство скоро ще забравят парите в брой | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И утре ако няма ток или интернет, как ще си купят хляб?

Дааам в чужбина се ползват много картите и в супермаркета и барчето и тук напредва товА

В този паднал в греха свят всичко е илюзия! Живеем в една тотална сатанинска лъжа. Парите са илюзия за богатство, илюзия, че имат златно покритие....а те са само хартийки, напечатани....сега ще ги махнат и всичко ще бъде електронно, карти, след това чипове...пълен контрол над всичко,

откакто частната фирма Федерален резерв започва да печата американските пари....долара няма златно покритие. Българският Лев е бил златно обезпечен до Девети 1944.....когато кремълските евреи слагат ръка на българското злато.

да бе,храна за банките да ни дерът със таксите и да ни дават по лесно данните на техните си айдуци да ни точат картите и два пъти да ни одират кожиците тънки,а и да ги питам тия на просяците вече с карта ли ще плащам

Най-после една добра новина от Великобритания.За жалост ние сме Булгартъпаци и това няма как да стане при нас.Ние предпочитаме да ни крадат управляващи и работодатели затова банкови плащания и то без таски по далеч от нас!

Вие сигурен ли сте, че в банките са напълно защитени и е невъзможно по един или друг начин да бъдат откраднати? Доколко е добра новината е рано да се каже, нека мине време и да се види какъв ще е ефекта от тази мярка и тогава да се правят изводи. В момента всякакви оценки дали това е добро или лошо е рано да се правят и може да се окажат прибързани. Не сте прав и в друго, а именно, че щом Англия въвежда тази мярка значи е добра и ние на всяка цена трябва да я въведем при на и ако не го направим сме тъпаци. Напротив, точно обратното е, въвеждайки тази мярка при нас без да се направи оценка на ефекта й в България би ни направило тъпаци. Ние сме различна страна не само от Англия, но и от другите страни и това че дадена мярка се въвежда (евентуално и работи) в дадена страна не означава, че непременно ще работи и у нас, някои мерки могат да се приложат у нас, други трябва да се адаптират, а има и такива които не могат по никакъв начин да въведат у нас, затова за всяка стъпка (особено ако е внесена отвън) се прави оценка за ефекта който ще породи.

Аз като разбрах, че Абаджиеви имат налични хартиени в милиарди, реших, че не мога ги стигна цял живот и плащам с бяла пластика.

Реклама на банковите карти (банките). С една дума, ако нямате банковите карти вземете си, защото британците скоро ще преминат само на тях, така че действайте бързо.

Платена реклама! Швеция и Норвегия, които са много по интегрирани в безкешовото плащане се отказаха от такива смели планове! Банките потриват ръце и само пускат тази мъгла!

Понеже както казахте това е реклама, нищо чудно тук да се появи новина, че друга страна ще преминава изцяло на банкови карти. Целта на това упражнение е да се оказва психологически натиск (ето другите страни преминават изцяло на банкови карти, значи това ще дойде и у нас. След което хората за да не останат от другите страни си вземат картите, даже и да нямат нужда от тях, понеже другаде това ще стане, да не изостанем от тях).

В нета имаше видео от емирствата, в което просяк извади четец на карти, след като шейха му каза че не носи пари. Чаршафа умря от смях...

можеше да е по-кратко заглавието: скоро ще забравят за парите. признавам само пари в брой. може би затова. какво да се прави, не съм в крак с модата.

Няма да е зле да изчезнат уличните "артисти". Около Окото на Лондон 90% са румънски мангали, адски досадни и определено неартистични, а боядисани просяци,

Освен банкови карти има криптовалути. Така контрола се връща в хората, а не в банките и правителствата, пак няма да ви знаят какво правите, дори и човек без паспарт като нелегален емигрант, ще може да прави плащания. Сега криптовалутите са в мечи пазар и не се шуми много, но не са умрели, големият бум тепърва предстои и който е умен, купува докато са евтини.

Някой банки почнаха да се интересуват от блокчеийнжа, и тихомълком се подготвят, дали ще имитират собствени крипто валути, или др. пак ще са напред от нас

Пак ще му хванат края. Както направиха с предплатените сим карти - ще принудят хората които искат карти с крипто сметка - да се регистрират с лична карта. Може да имаш 20 анонимни сметки в койни но тази с която ще можеш да си пазаруваш ще е поименна. И да - това зависи от търговците и институциите а не от клиентите...

Парите отдавна не са това, за което са били замислени. Сега всяка банка като издаде кредит, тя на практика създава пари от въздуха. Казват, че българите сме имали 60 милиарда в банките като депозити. Супер! Обаче ако утре решим тези пари да ги изтеглим като физически пари - те ги няма! БНБ не е напечатала толкова просто. Има около 14 милиарда в обръщение. Останалите са едни числа в компютъра. Ако утре Хампарцумян реши, че му е писнало - дърпа шалтера и всички се хващаме за палците!

Признавам само 3 вида плащания: "Кеш", "В брой", "И на ръка". Всичко друго е "бош лаф" и може да си отчакаш... извинения много...

Не може да се разчита, че в България политиците и банките са надежни. Че тия охлюви ще кажат системата е хакната и са откраднати 11 милиарда лева и щя я спрат. При което ще настане масови безредици и национален преврат на гладните. Тая работа е прекалено сериозна, да бъде поверена на доверие на политици и банкери ...

И какво от това :-)

Така така,малко по малко и ще им сложат чип в ръцете и главите и ще ги направят роби от всякъде...

Може да стане, но може и да не стане. Това със чиповете ми звучи по-скоро като конспирация отколкото като нещо сериозно.

Боже те от две, три години са ги забравили. Помня го защото като исках да платя с карта в БГ ония ми искат лична карта с мотива, че може банковата карта да съм я крал. Ама офцо как в целия свят никой не ме обвини в това само в Бг. Идеята е ясна в магазините крият обороти и искат кеш. Как всяка касиерка има 2 GSM-a, а се инати да включи POS терминал нямам идея. Все не е зареден, все не знаят как се ползва. Ама с каква карта си да ти набутам друг терминал. Ба си дебилите в нашата държава. Абе олигофрени прочетете си поне Инструкциите за употреба там е казано, че при безконтактните плащания не е нужна касова бележка и я включете тая безжична функция през целия ден не е нужно да ви чакаме да се туткате. Другата тъпотия в БГ е,че проверяващите не се чували, за on-line. искат от продавачките всяка касова бележка да е в класьор. Майкооооо на коя планета сте ве?

Данъчното законодателство на страната има приоритет пред инструкциите за употреба. Чл. 118, ал. 3 от ЗДДС: Фискалната касова бележка (фискалният бон) е хартиен документ, регистриращ продажба/доставка на стока или услуга в търговски обект, по която се плаща в брой, с чек, с ваучер, с банкова кредитна или дебитна карта или с други заместващи парите платежни средства, издаден от въведено в експлоатация фискално устройство от одобрен тип, за което е заверено свидетелство за регистрация.

Да бе навремето имаше една наредба №3 на БНБ за картови плащания с която вменяваха на всяка касиерка, че може да ти вземе банковата карта ако не ѝ дадеш личната си карта когато на нея ѝ хрумне. Та като фалира КТБ опандизиха касиерките, а не .... На всички инструкции за употреба пише пазете си атрибутите написани на картата, обаче БНБ написала всяка касиерка да ти конфискува картата. Я сега да видим къде по света е позволено чужд човек да ти мърля картата с изцапани пръсти и да ти я изтървава на земята зад щанда. Защото на мене за 10г ми се случва 5 пъти да я събарят тази карта и 90% да я взимат от ръцете ми. Как е по света ПОС терминала винаги е включен на NFC питат те дали искаш касова бележка, ако кажеш не трансакцията приклщчва за 2 сек. Как е в БГ. Печатаме бележки за всяка кифла и за всяко кафе. Касиерката се сърди, клиента се бави само и само защото одитора да разглежда класьора със събрани касови бележки.

Аз лично не помня кога последно съм ползвал пари в кеш. Дали в магазина или за дребни плащания винаги мога да ползвам карта или телефона си. Доста е удобно.

Голем си умник. Злоупотребата с виртуални пари до нулиране на банковата ти сметка е в пъти по-лесно от кражбата на пари в брой. После ходи доказвай, че някой ти източил парите, а не си бил ти.

Първо от плащанията изчезна златото, поле от плащанията изчезват хартиените еквиваленти, накрая ще изчезнат и парите ви.

А това означава че сте тотални роби драги. Няма ли пари в кеш, няма лична свобода.