В някои цени на храни вече е включено поскъпването на тока и горивата

През последната седмица на юни храните на едро поевтиняха с 1.77%, а от началото на миналия месец хранителните продукти по стоковите борси и тържищата са поскъпнали с 0.82 на сто, сочат обобщените данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само боклуци продават,салами,пилета сирена,ЕДНО НЕЩО НЯМА КАТО СВЕТА,особенно във веригите. Химия,и пълнежи

да се информирам вместо да шиша като много други професори на на изуст :Гледах брошура на два магазина в Испания(Меркадона и Алкампо) и един в Германия(Алди): олиото в тези две държави от 1.11 евро до 1.28 евро,прясно мляко без лактоза Испания 76 цента, 79 цента Германия, Лидл България 2.19лв и тн. ППроверих и средните заплати според Евростат : Германия 2730 евро Испания 2342 евро България 540 евро Тъй като не разбирам от икономика каква е логиката в България да са 2 пъти по-високи цените, а заплатати 4 пъти по-ниски!! Да ДДС на храната в Гврмания и Испания е 10%,какво пречи да се намали и в България??

За логиката питай капацитета на Радев - Стефан Янев!!!

теол стиха с този Радев, 12 години кой управлява бре Тиквата. Какъв Радев нали Тиквата с Горанов преди 2 години на пресконференция каза, че никоха не биха намали ДДС вурху храната!! ТРОЛ

Логиката е в мащаби и автоматизацията. Човешкия фактор в производството става все по незначителен при ценообразуването. Поради тази причина българските производители са напълно неконкурентоспособни на тези от Европа. Поради тази причина на българските производители им е по-евтино да си купуват суровината от Европа и да плащат 1000км транспорт, вместо да я купят от тук и дори да я произведат. Затова има шанс да видиш немско масло на промоция в наш магазин, на по-ниска цена от тази, на която можеш да я произведе производител тук. Затова в африканските държави също внасят немско мляко, защото излиза много по-евтино от произведеното там. Да си говорим за заплатите в Африка? Същото важи и за масло и много други продукти. И куп други причина има, в това число и рекета над производителите. И плюс всичко това тоталната заблуда с която живееш като сравняваш на промоционални цени от брошури, които са седмични промоции а не постоянни цени. Тук също често има банани по 1.30, авокадо и манго по 1лв, мляко по 1лв и подобни цени, на която немска бабичка може да зависи ако си прави същите куци сметки. Това не са постоянни цени и важат само в определени моменти и с определена цел. Най-вече когато даден вносител или производители иска да реализира бързо голем обем стока. И ако някой иска да го направи, в малка България ли ще го направи или на голям пазар където хората ще го изкупят и ще забравят за ниските цени а след няколко днеа пак ще купуват на високи.

И викаш това са им постоянните цени, не седмични промоции, каквито всяка верига има постоянно тук за различни продукти. Айде стига с тези мантри за по-високите цени у нас. Купуваме същите боклуци, на същите цени. Понякога и по-евтино но представям си как германец ще тръгне да гледа в .бг промоциите кога е по-евтино тук за да ореве и там. Ти със сигурност няма да го направиш.

въздухар професия всичко знам.

Олио да ги попари всичките

Всички пазаруваме в магазини - съвет - проверете лидл - Румъния , Франция , Германия - просто добавете разширение след лидл за съответната Държава - ще останете потресени от цените , не от заплатите . Олио 1,98 лева , банани 1,2 лева , свинско 5 лева .