В какво ще инвестират САЩ милиардите долари, обещани на Африка

Здравеопазване, дигитализация, "зелени" работни места за жените, банково дело, иновации - това са само част от областите, в които Вашингтон проявява интерес

Обратно в новината

Коментари - В какво ще инвестират САЩ милиардите долари, обещани на Африка | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости, както и тук в поробените територии сиреч, паричките отиват за пропагандни медии, закупени журналисти и фалшиви репортажи и новини, и не на последно място за колониалните наместници

Дай малко милиарди и на мен, ще ги изперем и айде кой от къде е.

Ще инвестират в неща, които ще им донесат 110 млрд., а африканците ще ги платят. Това е - останалото са празни приказки!

Тия смешни 55 млрд. зелени хартийки са нищо на фона на направеното вече от Китай. Колкото и странно и неизвестно да звучи за мнозина именно Китай е сила и инвеститор номер 1 в Африка през последните над 10 години. Строи пътища, жп. линии, пристанища, заводи. Започна да изнася някои от производствата си в Африка и да предлага стоки директно на местните пазари - камиони, комуникационно оборудване, техника, химически продукти. В замяна получава достъп до ресурсите на тези държави на сравнително ниска цена с което подхранва собствената си икономика и растеж. От друга страна руснаците подписаха няколко споразумения с африкански страни и хем имат снабдителни бази за зареждане на своя флот и подводници, хем имат и военноморски бази. Отделно Вагнер имат части разположени в няколко бивши френски колонии. Китайците също имат една-две военноморски бази. Китай и Русия като наследник на СССР се ползват с много добро име в африканските страни, защото са спомогнали за освобождаването им от колониалното робство и са помагали технологично, военно и финансово. САЩ са на обратния полюс - те винаги са продавали оръжие и са подкрепяли колониалистите. Въобще това е една напълно изгубена кауза и едно прахосване на пари, което цели да превърне Африка в следващия плацдарм за битка между Запада и Изтока. Този път обаче края е предизвестен особено след като до някоя и друга година долара ще стане оцветена тоалетна хартия.

Ще бъдат инвестирани в локални конфликти.

ги инвестира в хуморески и телевизионни представления на банда пияни и умствено изостанали старци .Иначе Африка отдавна е разпределена между Китай и Русия.Дори бившите френски колонии наритаха сополивите франсета и на тяхно място приеха руски компании и военни.Късно е либе за китка.

ТоваАфрика държава ли е? Или да попитам за Майот или за Мелиля, или за Сеута пари ще има ли и колко? как ще ги разпределят по държави? Или това са приказки на ангро.

справедливо и хуманно 1/4 в търговия с влияние, 1/4 в демокрация, 1/4 в оръжия, 1/4 във ваксини.

Африка? Що африка, бе? да не би да ви изритаха от всякъде другаде? :)) Щели да "инвестират".. по-скоро ще им дадат кредити срещу ресурси и роби.. за тяхна жалост вагнер вече са там.

Ще инвестират в танкери, за да могат да си превозват откраднатия петрол!

Как в каво? Във влияение разбира се! САЩ да не са комунисти или социалисти?! Както гласи известната американска поговорка "Нема нищо безплатно".

О-хоо, ще има доста нови био-лаборатории в Африка. Големите корпорации ще намажат дебело филията , ще има сочни проекти от Пентагона.

Браво!!! А путлерските хлебарки "инвестираха" в ЦАР, Ангола, Мадагаскар, Конго и Мали само в едно-частни военни фирми за да крадат диаманти, злато, нефт и газ!!! Дано пУткин да бъде обесен скоро!!! А на Пригожин да му обърнат хастара в някой манговски затвор!!!

Ти чете ли внимателно. 16 милярда за вакси, дето не работят. Банки, Майкрософт.... Все за наще хора. Бедния африканец няма да види нищо.

заели са се с жените на Африка! Младите мъже вече са в ЕС, а сега е ред да се обърне внимание на останалите на място жени... хитро и перспективно...

Първоначално ще им полапаме черните дудучета и после тихичко ще ги ограбим.В името на демокрацията, разбира се....

И какво ни интересува САЩ и Африка?! Кажете какво се случва в съседна Сърбия и Косово, че са до нас, майкя ви продажна!

В техни фирми подизпълнители дето ще ги цункат, а ще направят отново абсолютно нищо. Милиардите долари и евро дето са налети в Африка по разни програми се равняват на нула. Китайците за последните 10 години купувайки местните правителства без да водят там войски поне направиха инфраструктура и пристанища. САЩ не иска да оставя ресурсите на Китай за това тези пари сигурно ще отидат за пара-военни организации и мести олигарси дето ще спъват китайци и руснаци.

в каквото и досега - оръжие и преврати (от посолството им го наричат на галено - Цветна революция)

ще инвестират в отпускане на кредити след което държавите не могат да мърдат и ще трябва да слушат каквото им кажат, ще трябва да се откажат от национална сигурност и суверенитет. за справка могат да видят какво се случва в България след 30 години демокрация и управление от САЩ - кредити, беднотия, лошо образование, висока смъртност....

Пари на вятъра...goon with the wind